foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ48
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΘΕΑΜΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

ACB: Τελική φάση με Τενερίφη στο 2.75 και Ρεάλ στο 2.50

Αφιερώματα | 15 Ιουν 2020 17:57
Ισπανία-Liga-ACB-σεζόν-2019-20.jpg

Το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, η 🏀🇪🇸 ACB, θα ολοκληρωθεί φέτος με την τελική φάση που θα διεξαχθεί στην πόλη της Βαλένθια από τις 17 ως τις 30 Ιουνίου.

Οι 12 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα έχουν χωριστεί σε δύο ομίλου των έξι ομάδων. Οι ομάδες που θα είναι στις δύο πρώτες θέσεις του κάθε ομίλου μετά το τέλος των 5 αγωνιστικών, θα προκριθούν στα ημιτελικά. Εκεί θα υπάρχουν νοκ άουτ αγώνες και φυσικά μονός τελικός, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου.

Κάθε μέρα θα διεξάγονται τρεις αγώνες (16:30, 19:30, 22:30), οι οποίοι θα μεταδίδονται στην χώρα μας από το Cosmote Sports, ενώ όπως είναι λογικό, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τους δύο ομίλους, αλλά και το πρόγραμμα της τελικής φάσης:


Οι ομάδες της Liga Endesa


Μπαρτσελόνα

Σε μια χρονιά που μάζεψε όσα περισσότερα αστέρια μπορούσε, η Μπαρτσελόνα είναι αναγκασμένη να διεκδικήσει ένα τρόπαιο κάτω υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Σε σχέση με το πρώτο κομμάτι της χρονιάς, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μάλκολμ Ντιλέινι (γκαρντ, 10.3 πόντοι), ο οποίος έμεινε ελεύθερος και ήδη υπέγραψε στην Μιλάνο. Αριθμητικά, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς είναι έτοιμος ο Τόμας Ερτέλ, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν λόγω τραυματισμού, αλλά και ο Κέβιν Πάνγκος, ενώ υπάρχει πάντα και η εναλλακτική του Άνταμ Χάνγκα, ο οποίος σε μεγάλο κομμάτι της σεζόν έπαιξε στη θέση του πόιντ γκραρντ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Για άλλη μια χρονιά έπαιξε –ίσως- το καλύτερο μπάσκετ όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και στην Ευρώπη, αν συνυπολογίσουμε και την Αναντολού Εφές. Έχει ήδη πάρει το Copa Del Rey, αλλά και το Supercopa στην αρχή της season, οπότε στοχεύει στο τρεμπλ! Ο Πάμπλο Λάσο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τυνήσιο σέντερ Σαλάχ Μεϊρί, ο οποίος, πάντως, δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε και πολύ ενεργό ρόλο στη φετινή ομάδα, καθώς έπαιξε όλα κι όλα 4 ματς και 37 λεπτά στην ACB. Το βάθος της «βασίλισσας» είναι πολύ μεγάλο, ειδικά στη ρακέτα, όπου υπάρχουν οι Βάλτερ Ταβάρες, Άντονι Ράντολφ, Τζόρνταν Μίκι, Φελίπε Ρέγες, Τρέι Τόμπκινς και Ούσμαν Γκαρούμπα. Ούτε που θα… καταλάβουμε ότι λείπει ο Μεϊρί…

Σαραγόσα

Αν υπάρχει μια ομάδα που θα παρουσιαστεί αισθητά πιο αδύναμη στην τελική φάση σε σχέση με όσα είδαμε μέχρι τον Μάρτιο είναι η Σαραγόσα. Πέρα από τους Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις και Χαβιέρ Χουστίθ, οι οποίοι ήταν τραυματίες πριν τη διακοπή και δεν θα επιστρέψουν, υπάρχουν ακόμα οι απώλειες των Ντι Τζέι Σίλεϊ (γκαρντ, 11.2 πόντοι), Τζέισον Τόμπσον (σέντερ, 7.5 πόντοι, 7.5 ριμπάουντ) και Φραν Βάσκεθ (σέντερ, 3.5 πόντοι), με τον τελευταίο να αποσύρεται από την ενεργό δράση. Είναι δεδομένο ότι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι τον Μάρτιο, θα έχει κενό στη ρακέτα, καθώς ο 22χρονος Ισλανδός Τρίγκβι Χλίνασον, ο οποίος έπαιζε κατά μέσο όρο 13 λεπτά, είναι ο μόνος καθαρός σέντερ του ρόστερ.

Τενερίφη

Οι «νησιώτες» είναι από τις ομάδες που ταξίδεψαν στη Βαλένθια με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, καθώς από την μία δεν υπάρχει καμία απουσία λόγω τραυματισμών και από την άλλη τις προηγούμενες εβδομάδες ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι δύο star της ομάδας, Γκεόργκι Σερμαντίνι και Μαρσελίνιο Χουέρτας, αλλά και ο προπονητής, Τσους Βιντορέτα. Η μόνη απώλεια είναι αυτή του Σαντιάγκο Γιούστα (φόργουορντ, 9.3 πόντοι), ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά νωρίτερα στην χρονιά και έχει αντικατασταθεί. Στο ρόστερ της υπάρχουν κανονικά και ο Αάρον Γουάιτ (φόργουορντ, 8.8 πόντοι), ο Ντίνο Ράντοντσιτς (φόργουορντ, 4.3 πόντοι) και ο δικός μας Γιώργος Μπόγρης (σέντερ, 3.1 πόντοι0, οι οποίοι προστέθηκαν στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, οπότε ο Βιντορέτα θα έχει στη διάθεσή του ένα ρόστερ 15 ετοιμοπόλεμων παικτών.

Μπιλμπάο

Άλλη μία ομάδα που θα είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με όσα είδαμε στην αρχή της σεζόν. Μπορεί η μοναδική απώλεια σε σχέση με το ρόστερ της λίγο πριν από την διακοπή να είναι αυτή του Αμερικανού Τάιλερ Χόους, ο οποίος έπαιξε μόλις τρία παιχνίδια, ωστόσο λίγο νωρίτερα «έχασε» δύο από τους πιο σημαντικούς παίκτες της: Τον Τζέιλον Μπράουν (στη θέση του οποίου είχε αποκτηθεί ο Χόους) και τον Αξέλ Μπουτέιγ (γκαρντ, 17.7 πόντοι), ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Ουνικάχα Μάλαγα. Το θετικό είναι ότι ανανέωσε το συμβόλαιό του ο Λιθουανός Αντόλντας Κουλμπόκα (φόργουορντ, 8.5 πόντοι) και θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ



Ανδόρα

Κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είχε την σταθερότητα που θα ήθελε και αυτό φάνηκε κυρίως στο EuroCup, ωστόσο τώρα έχει την ευκαιρία να κλείσει την χρονιά με όσο το δυνατόν πιο θετικό πρόσημο. Τα κακά νέα για τον Ίμπον Ναβάρο, είναι ότι ο βασικός ψηλός της ομάδας, Μούσα Ντιανέ (σέντερ, 11.5 πόντοι, 6.1 ριμπάουντ), ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχασε πολλά παιχνίδια, αποφασίστηκε να μην παίξει για να μην επιβαρύνει την κατάστασή του. Στη θέση του αποκτήθηκε ο Μπαμπατούνμπε Ολουμουγίβα, ο οποίος αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος και διακρίνεται για την έφεσή του στο ριμπάουντ.

Βαλένθια

Η οικοδέσποινα του τελικού τουρνουά σχεδίαζε να επιστρέψει πλήρης και χωρίς προβλήματα, ωστόσο προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μετά τη διακοπή. Ο πολύ σημαντικός πλέι μέικερ Γκίγεμ Βίβες (6.8 πόντους, 2.3 ασίστ) τραυματίστηκε στο δάχτυλό του και δεν προλαβαίνει την τελική φάση του πρωταθλήματος. Στον «άσο», όμως, υπάρχουν οι Κίνο Κόλομ και Σαμ Βαν Ρόσομ, αλλά μπορεί να βοηθήσει και ο Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος ήταν τραυματίας πριν τη διακοπή, αλλά τώρα είναι έτοιμος. Έχει το πλεονέκτημα της έδρας, που μπορεί να παίξει ρόλο, λόγω της οικειότητας που θα νιώθουν οι παίκτες με το γήπεδο, έστω κι αν δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες.

Μπασκόνια

Πολύ παράξενη η φετινή χρονιά για τους Βάσκους, με πάρα πολλούς τραυματισμούς και συνεχόμενες αλλαγές, οπότε και το τελικό τουρνουά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο Πατρίσιο Γκαρίνο (φόργουορντ, 10.3 πόντοι) και ο Σεμάι Κρίστον (γκαρντ, 9 πόντοι) δεν θα είναι στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, καθώς ο πρώτος είναι τραυματίας και ο δεύτερος δεν επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Αμφίβολος, τουλάχιστον για τα πρώτα ματς, είναι και ο Γιουσουφά Φολ (σέντερ, 5.7 πόντοι) λόγω τραυματισμού. Υπάρχουν, όμως και καλά νέα… Ο Τζέισον Γκρέιντζερ (γκαρντ), ο οποίος έλειπε για αρκετούς μήνες, έχει επιστρέψει και προπονείται κανονικά, όπως και ο Λούκα Βιλντόζα (γκαρντ, 7.4 πόντοι). Προσθήκη αποτελεί ο Λετονός Άρτουρς Κούρουκς (γκαρντ), ο οποίος μέχρι τον Μάρτιο έπαιζε δανεικός στη Ρίγα.

Μάλαγα

Μετά τη συμμετοχή της στον τελικό του Copa Del Rey, η Ουνικάχα Μάλαγα θέλει να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα και γιατί όχι την πρόκριση στα ημιτελικά του της τελικής φάσης της ACB. Ο Λουίς Κασιμίρο αντιμετωπίζει ουσιαστικά ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς ο Χαϊμέ Φερνάντεθ (γκαρντ, 10.3 πόντοι) επέλεξε να μπει στο χειρουργείο για να διορθώσει ένα πρόβλημα στο πόδι και να είναι πανέτοιμος για τη νέα σεζόν. Από εκεί και πέρα, ο νεαρός Φράνσις Αλόνσο, που επέστρεψε από τον δανεισμό του, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για κορονοϊό, σε μια είδηση που περισσότερο τρόμαξε την ομάδα της Ανδαλουσίας, παρά θα την επηρεάσει αγωνιστικά.


Σαν Πάμπλο Μπούργκος

Μία από τις πιο… ευχάριστες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, λόγω του κοινού της, αλλά και του τρόπου παιχνιδιού της, η Σαν Πάμπλο Μπούργκος, κέρδισε με το σπαθί της μια θέση στην τελική φάση της ACB. O Χόαν Πεναρόγια δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πολύτιμο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, Αμερικανό Εάρλ Κλαρκ (φόργουορντ, 12.2 πόντοι), ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα, αλλά και τον Γκόραν Χούσκιτς (σέντερ, 5.9 πόντοι), ο οποίος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις μετά από πολύμηνη απουσία, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο για επίσημους αγώνες και αποκλείστηκε από την αποστολή.

Netbet
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Δωρεάν συναλλαγές 
check_3c
Ειδικά & Ασιατικά Χάντικαπ
check_3c
Φιλικό mobile
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γκραν Κανάρια

Χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και καμία απώλεια σε σχέση με τη σύνθεση της ομάδας στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, ταξίδεψε για τη Βαλένθια η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη. Ο Έλληνας προπονητής είναι από τους λίγους τυχερούς που δεν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κάποιο απρόοπτο στη διάρκεια της διακοπής του κορονοϊού και έτσι οι «νησιώτες» έχουν την ευκαιρία να σώσουν μια σχετικά κακή χρονιά με την παρουσία τους στην τελική φάση. Στη σύνθεση της Γκραν Κανάρια θα βρίσκονται 14 παίκτες, εκ των οποίων οι δύο προωθήθηκαν από τα τμήματα υποδομής.

Μπανταλόνα

Όπως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έτσι και τώρα στην τελική φάση, τα προβλήματα δεν έχουν αφήσει σε ησυχία τον Κάρλες Ντουράν. Ο Λουκ Χαραγκόντι (φόργουρντ, 8.5 πόντοι) αποχώρησε από την ομάδα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Αμερικανό Τόνι Ρότεν (γκαρντ, 11.2 πόντοι), ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις 4 παιχνίδια, αλλά άφησε τα στίγμα του. Οι Σίμον Μπιργκάντερ και Σον Ντόσον είναι τραυματίες σχεδόν από την αρχή της σεζόν και θα παραμείνουν εκτός και στο τουρνουά της Βαλένθια. Η αποστολή της Μπανταλόνα θα αποτελείται από 12 παίκτες, ωστόσο από την στιγμή που σε αυτή βρίσκεται ο τρομερός, φέτος, Κλέμαν Πρέπελιτς, υπάρχει ελπίδα…

Τι παίζουμε

Όσον αφορά τις μακροχρόνιες επιλογές για το τουρνουά, έχω ξεχωρίσει δύο επιλογές. Η πρώτη αφορά τον πρώτο όμιλο, από όπου πιστεύω ότι η Τενερίφη έχει τη δυνατότητα να προκριθεί στα ημιτελικά. Το κλίμα είναι καλό, απώλειες δεν υπάρχουν και το πρόγραμμα την ευνοεί, καθώς κοντράρεται με την Μπαρτσελόνα στην 5η αγωνιστική, οπότε δεν είναι απίθανο να την βρει… αδιάφορη. Μου αρέσει το 3.80 που βρίσκουμε το ενδεχόμενο πρόκρισης της Τενερίφης και θα το επιλέξω.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τον τελικό νικητή, με τη Ρεάλ να είναι στα μάτια μου πιο… ομάδα από την Μπαρτσελόνα και τους υπόλοιπους ανταγωνιστές. Το 2.50 που βρίσκουμε στον Stoiximan για κατάκτηση του τροπαίου είναι ικανοποιητικό.

➡ Τενερίφη - Να προκριθεί στα ημιτελικά (3.80) 

➡ Ρεάλ Μαδρίτης - Νικητής Liga Endesa (2.50)

Επιμέλεια: Στέφανος Μαρολαχάκης

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ