foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ48
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΩΡΕΑΝ* ΘΕΑΜΑ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μπορεί στο... καμίνι η Περσέπολις

Αφιερώματα | 09 Νοε 2018 17:03
Μπορεί-στο...-καμίνι-η-Περσέπολις-1.jpg

Δύο διαφορετικοί... κόσμοι συγκρούονται στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας (Σάββατο στις 17:00 ώρα Ελλάδας). Η Περσέπολις από το Ιράν υποδέχεται την ιαπωνική Κασίμα. Το προβάδισμα έχουν οι Ιάπωνες μετά τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι. Παρακάτω ακολουθεί η «ακτινογραφία» των δύο αντιπάλων και στο τέλος οι προτάσεις μας για το τι αξίζει να πονταριστεί στην αναμέτρηση.

Περσέπολις

Αποτελεί τη μεγαλύτερη ομάδα του Ιράν. Με έτος ιδρύσεως το 1963 από τον μποξέρ Αλί Αμπντό, είναι πρώτη σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην χώρα έχοντας 11 τίτλους, αλλά και πέντε Κύπελλα. Στο μακρινό 1991 στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ασίας ήταν η μοναδική φορά που έφτασε στην κορυφή της ηπείρου.

Μπράνκο Ιβάνκοβιτς ο αναμορφωτής!

Μπορεί να ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της χώρας στα τέλη της δεκαετίας του 90', αλλά και στις αρχές της νέας χιλιετίας, όμως χρειάστηκε να περάσουν εννιά ολόκληρα χρόνια για να επανέλθει στο προσκήνιο και να επιστρέψει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Ο κύριος λόγος για τους τίτλους είναι ο προπονητής Μπράνκο Ιβάνκοβιτς, ο οποίος κάνει σπουδαία δουλειά στα 3.5 χρόνια που βρίσκεται στο σύλλογο. Έχοντας περάσει στο παρελθόν για μία τετραετία από την εθνική (2002 - 2006), γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις για να βρει το μυστικό της επιτυχίας. Πέρυσι η πορεία της στο Τσάμπιονς σταμάτησε στα ημιτελικά από τη "μισητούς" Σαουδάραβες της Αλ Χιλάλ (ήττα 4-0 εκτός, 2-2 εντός).

Η κόλαση της Τεχεράνης και το ρεκόρ

Διαχρονικά δεινοπαθούσε όποια ομάδα καλούνταν να παίξει στο Ιράν. Ήδη πουλήθηκαν τα 78.116 εισιτήρια και δημιούργησε νέο ρεκόρ προσέλευσης σε τελικό, ωστόσο αναμένεται στο γήπεδο να βρεθούν πάνω από 100.000 οπαδοί. Το μεγαλύτερο ρεκόρ ήταν όταν χώρεσαν στο ίδιο γήπεδο πάνω από 137.000 φίλαθλοι για το μπαράζ του Μουντιάλ του 1998, κόντρα στους Αυστραλούς.

Για πολλοστή φορά με την πλάτη στον τοίχο

Μπορεί να προκρίθηκε στο... ρελαντί από τον όμιλο, αλλά στη νοκ άουτ φάση έδειξε απίστευτο χαρακτήρα. Λίγο πριν τη λήξη ο βετεράνος κεντρικός αμυντικός αρχηγός Χοσεϊνί έδινε τη νίκη 2-1 απέναντι στην Αλ Τζαζίρα από τα ΗΑΕ και περνούσε στα προημιτελικά λόγω του εκτός έδρας γκολ (ήττα 3-2 στο α' ματς). Ο άθλος έγινε όμως από εκεί και πέρα. Μπορεί να ηττήθηκε 1-0 από την Αλ Ντουχαΐλ στο α' ματς και στον επαναληπτικό βρέθηκε να χάνει πολύ νωρίς, αλλά με ένα εκρηκτικό β' μέρος επιβλήθηκε 3-1 και σταμάτησε τους Καταριανούς, που μέχρι τότε μετρούσαν μόνο νίκες στη διοργάνωση σε εννιά ισάριθμα ματς! Στα ημιτελικά έκανε νέα υπέρβαση αφήνοντας εκτός την πανίσχυρη Αλ Σαντ των Τσάβι και Γκάμπι (νίκη 1-0 εκτός, 1-1 εντός).

 

Το αστέρι

Τον Δεκέμβριο λήγει η διετής απαγόρευση μεταγραφών που της έχει επιβληθεί από τη ΦΙΦΑ. Έτσι, στηρίχθηκε σε δικά της παιδιά. Μπορεί να αποχώρησαν αρκετοί παίκτες αυτόν τον 1.5 χρόνο, αλλά βρήκε τρόπο για να καλύψει επάξια τα κενά τους. Σίγουρα θα βγάλει κάποια στιγμή κούραση, αφού μέχρι τώρα έχουν... τραβήξει το κουπί 13-14 παίκτες. Είναι δεδομένο ότι ο τερματοφύλακας Μπεϊραβάντ θα πάρει μεταγραφή σε καλό ευρωπαϊκό σύλλογο, ωστόσο ο ίδιος θέλησε να αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν και ο σύλλογος θα είναι στα καλά του. Ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Ιράν που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρόσφατο Μουντίαλ έχει συμβάλλει στα μέγιστα για ότι έχει καταφέρει η ομάδα. Και να φανταστεί κανείς ότι ήταν... βοσκός μέχρι να ξεκινήσει κρυφά από την οικογένεια του να παίζει ποδόσφαιρο!

 

Κασίμα

Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ιαπωνίας βάσει πρωταθλημάτων, έχοντας κατακτήσει οκτώ τίτλους από το 1993 και έπειτα όταν και δημιουργήθηκε η λίγκα. Ιδρύθηκε το 1947 με την ονομασία Σουνιμότο Μέταλς και έδρα την Οσάκα, ωστόσο πήρε τη σημερινή της μορφή μετά το 1975 όταν και μετακόμισε στο Ιμπαράκι.

Μία ανάσα από τη νίκη με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Η τελευταία μεγάλη επιτυχία ήταν το 2016 όταν και έκανε επική ανατροπή κατακτώντας το πρωτάθλημα σε αγώνες μπαράζ, κόντρα στην Ουράβα. Άφησε θετικές εντυπώσεις και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που διοργάνωσε το 2017. Έφτασε μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, όπου και ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην παράταση και ενώ προηγείτο 2-1, λίγο πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Πίστη σε Οΐβα και δικαίωση

Ο Γκο Οΐβα αποτελεί γέννημα-θρέμμα του συλλόγου και ανέλαβε το πριν από 1.5 χρόνο σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Μέχρι τότε εργαζόταν από το 2011 ως βοηθός και ενώ είχε αγωνιστεί για οχτώ χρόνια στην ομάδα ώσπου και να κλείσει την καριέρα του. Η θητεία του δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς την τελευταία στιγμή έκανε... χαρακίρι με την Γιούμπιλο. Δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη μένοντας στο 0-0 και παράλληλα έχασε τον τίτλο από την Καβασάκι στην ισοβαθμία. Η διοίκηση τον εμπιστεύτηκε και φέτος και τα "ελάφια" βρίσκονται στην 3η θέση του πρωταθλήματος, με δύο αγωνιστικές να απομένουν.

Πρώτη φορά στους τελικούς

Μόνο... εύκολος δεν ήταν ο δρόμος για να φτάσει έως εδώ. Στους "16" έκανε την υπέρβαση αφήνοντας εκτός την πανίσχυρη Σανγκάη των Χουλκ και Όσκαρ (3-1 εντός, ήττα 2-1 εκτός), ενώ στα προημιτελικά συνέτριψε την Τιαντζίν του Πάτο πετυχαίνοντας δύο νίκες (2-0 εντός, 3-0 εκτός). Στα ημιτελικά έδειξε χαρακτήρα, κάνοντας δύο επικές ανατροπές στις αναμετρήσεις με τη Σουγόν. Αρχικά ανέτρεψε το 0-2 του πρώτου αγώνα χάρις στο τέρμα του εμβληματικού Ουτσίντα, ο οποίος επέστρεψε μετά το πέρασμα του από τη Σάλκε και στον επαναληπτικό ισοφάρισε σε 3-3 και ενώ είχε βρεθεί να χάνει 3-1 στις αρχές του β' μέρους. Είναι η πρώτη της συμμετοχή στον τελικό της διοργάνωσης.

Δεν εφησυχάζει

Παρά την «προίκα» του 2-0 από τον πρώτο τελικό, δεν εφησυχάζει κανείς στην Κασίμα. Γνωρίζουν όλοι ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, αφού θα αγωνιστεί στην πιο δύσκολη έδρα της Ασίας και κάτω από συνθήκες τις οποίες δεν έχει συναντήσει ποτέ! Καλείται να διαχειριστεί τις κλιματικές αλλαγές, διαφορά ώρας και τη... ζούγκλα που θα επικρατεί στις κερκίδες. Μέχρι στιγμής τα πάει εξαιρετικά εκτός έδρας στη διοργάνωση, αλλά μόνο με αντιπάλους από την ανατολική περιφέρεια (3-2-1).

Έτοιμος να γράψει ιστορία

Αναμφίβολα ο πιο έμπειρος παίκτης της αυριανής αναμέτρησης είναι ο Νοτιοκορεάτης τερματοφύλακας Κβον Σουν - Τάε. Βρίσκεται κοντά στο να γράψει ένα μεγάλο ρεκόρ, που δύσκολα θα σπάσει ξανά. Έχοντας φτάσει δύο φορές στην κορυφή της Ασίας με τη φάνελα του Τζέονμπουκ (2006, 2016), είναι κοντά στο να κατακτήσει το 3ο τρόπαιο στην καριέρα του. Είναι από τους διακριθέντες στη μέχρι τώρα πορεία. Επίσης, έχει χάσει το 2011 σε νοκ άουτ τελικό και πάλι με την Τζέονμπουκ, κόντρα στην Αλ Σαντ.

Τα αστέρια

Θα ήταν αδικία να μην αναφερθεί κάποια από τα ονόματα των Βραζιλιάνων Λέο Σίλβα, Σερτζίνιο και Σουζούκι. Ο πρώτος παρότι παίζει στον χώρο της μεσαίας γραμμής βρίσκει με ευκολία δίχτυα και μαζί με τον επιθετικό Σερτζίνιο είναι οι δύο που πέτυχαν τα γκολ στο ματς του περασμένου Σαββάτου.

 

Πρόταση

Σίγουρα οι Ιάπωνες υπερέχουν σε όλους τους τομείς, αλλά εμφανίζουν παράλληλα χτυπητές αδυναμίες στην άμυνα. Οι Πέρσες θα πάρουν ώθηση από τους περίπου 100.000 οπαδούς που θα έχουν στο πλευρό τους και δεν αποκλείεται να πετύχουν κάποιο γρήγορο τέρμα. Αμυντικά είναι καλοί και αν τους βγει το ματς στα πρώτα λεπτά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το τρόπαιο. Το να κατακτήσει η Περσέπολις το Τσάμπιονς Λιγκ σε απόδοση 9.00 αξίζει το ρίσκο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σιώρης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ