foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Libertadores α λα... ταγκό και ειδικά στοιχήματα

Αφιερώματα | 09 Νοε 2018 17:55

Άρχισαν οι… χοροί και τα πανηγύρια στην πρωτεύουσα της Αργεντινής μετά την πρόκριση της Ρίβερ Πλέιτ στους τελικούς του Λιμπερταδόρες. Ακολούθησε εκείνη της Μπόκα για να ολοκληρωθεί το ζευγάρι, το οποίο θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά σε τελικό της εν λόγω διοργάνωσης. Το τάνγκο χρειάζεται δύο και οι συγκεκριμένες «προβάρουν» εδώ και καιρό τα βήματα τους. Μπορεί να αναφερόμαστε σε έναν-κατά τα άλλα-ερωτικό χορό που βγάζει έντονα συναισθήματα, ποιος είπε όμως ότι δεν ταιριάζει και εδώ; Τις χωρίζουν περισσότερα από όσα τις ενώνουν, αλλά ένα είναι σίγουρο: Δεν υπάρχει οπαδός που δεν ήθελε αυτή τη συνάντηση. Είναι στο DNA τους. Λατρεύουν να… μισούνται. Αυτό τις κρατά σε εγρήγορση. Θέλουν να μας χαρίσουν αυτή την τελευταία παράσταση. Τι λέτε; Χορεύουμε;

Βήμα 1: Υπερηφάνεια

Αυτό είναι το βασικό έπαθλο στους φετινούς τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νοτίου Αμερικής. Δεν είναι ένας τελικός σαν όλους τους άλλους. Οι δύο «αιώνιες» θα κάνουν τα πάντα για να φύγουν με το κεφάλι ψηλά ή για να το πούμε καλύτερα, με τα… μετάλλια στο στήθος και την κούπα (ψηλά) στα χέρια του αρχηγού.

Βήμα 2: Δίψα

Το θέλουν όσο τίποτα άλλο. Αμφότερες άφησαν όλα τα άλλα στην… άκρη και έδωσαν το 100% στο χορτάρι. Όχι μόνο στους ημιτελικούς. Από την αρχή της διοργάνωσης. Η Ρίβερ ήταν εκείνη που γεύτηκε πιο πρόσφατα τον ενθουσιασμό που προσφέρει η κατάκτηση του τροπαίου (2015), ενώ η Μπόκα Τζούνιορς έχει συμπληρώσει 10 σεζόν από την τελευταία φορά που σήκωσε την κούπα του Λιμπερταδόρες (2007).

Βήμα 3: Καταξίωση ή απογοήτευση;

Δεν είναι απλή υπόθεση. Ο νικητής δεν θα πάρει ένα… απλό τρόπαιο. Έτσι κι αλλιώς η κατάκτηση του Λιμπερταδόρες σου προσφέρει καταξίωση. Δεν υπάρχει ομάδα της Νοτίου Αμερικής που να μην ονειρεύεται αυτή τη στιγμή. Πόσο μάλλον τώρα. Όποια τα καταφέρει θα έχει διπλή… ικανοποίηση. Δεν είναι μόνο η χαρά της νίκης, αλλά και η πίκρα που απλόχερα θα «ποτίσει» την αντίπαλο. Δεν υπερβάλλουμε. Έτσι το βλέπουν και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Βήμα 4: Πάθος

Βασικό τους γνώρισμα. Δεν υπάρχει αγώνας στην ιστορία τους που να έλειπε αυτό το συναίσθημα. Έχουν δώσει «ομηρικές» μάχες. Σε όποια έδρα κι αν βρεθούν, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, φιλικό, επίσημο ή σε… video game. Το Μπόκα-Ρίβερ/ Ρίβερ-Μπόκα αποτελεί το μεγαλύτερο ή (έστω) ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Θα πέσουν… κορμιά!

Θέλοντας, λοιπόν, να σας πείσω για τα γραφόμενά μου, θα συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το τάνγκο. Ο παραλληλισμός δεν είναι άτοπος. Υπάρχουν βήματα που έχουν «θέση» και εδώ. Ποδόσφαιρο είναι (ναι), αλλά μπορώ να το αποδείξω:

Adelante (σ.σ βήμα προς τα μπρος): Mόνο εκεί θα οδηγήσει η κατάκτηση του τροπαίου. Ένα βήμα μπροστά. Ο ηττημένος κάνει δύο… πίσω. Αναπόφευκτα αυτό θα συμβεί στη μία και μπορεί να τη «στοιχειώνει» για ολόκληρη τη σεζόν. Θυμίζω ότι το πρωτάθλημα Αργεντινής βρίσκεται περίπου στη μέση. Το ρισκάρεις; Ιδού η απορία.

Amague (σ.σ από τη λέξη amagar που σημαίνει «κάνω απειλητικές κινήσεις»): Από αυτό, άλλο τίποτα! Για το Μπόκα-Ρίβερ μιλάμε. Απειλητικές κινήσεις; Μάχη θα γίνει!

Arrastre (σ.σ εκ του arrastrar που σημαίνει «σέρνω»): Ο ηττημένος θα… σέρνει την ταμπέλα του αποτυχημένου. Ο νικητής εκείνη του θριαμβευτή. Δεν υπάρχει μετριοπάθεια. Δεν έχουν «φτιαχτεί» για τέτοιες καταστάσεις εξάλλου. Όλα στον υπέρτατο βαθμό.

Castigada (σ.σ από τη λέξη castigar που σημαίνει «τιμωρώ»): Η μία θέλει να τιμωρήσει την άλλη. Όποια φύγει με «άδεια» χέρια τιμωρεί τον… εαυτό της. Στον εν λόγω χορό το συγκεκριμένο βήμα αποτελεί συνήθως διακοσμητική κίνηση. Εδώ είναι αυτοσκοπός. Δεν θα παλέψουν (τουλάχιστον) για 180 αγωνιστικά λεπτά χωρίς στόχο. Είναι ένα «έξτρα» κίνητρο.

Dibujo (σ.σ σημαίνει «σχέδιο» ή «ζωγραφιά»): Οι προπονητές; Κλέφτες θα γίνουν; Τα πινακάκια παίρνουν… φωτιά και γεμίζουν σχέδια, τα αποδυτήρια μοιάζουν με αρχηγία πριν τη μάχη. Η τακτική προσέγγιση παίζει ρόλο. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη!

Κλείνω με ένα τελευταίο βήμα για να δώσω… πάσα (στον εαυτό μου) και να προχωρήσουμε στη συνέχεια πιο «βαθιά» στην τεράστια αυτή μάχη.

Barrio (σ.σ. μία περιοχή, μία γειτονιά): Τοποθεσία, Μπουένος Άιρες. H μεγαλύτερη πόλη (και πρωτεύουσα) της Αργεντινής βρίσκεται στη δυτική ακτή των εκβολών του ποταμού Ρίο ντε Λα Πλάτα. Σας θυμίζει τίποτα; Ρίβερ Πλέιτ (αγγλιστί). Αποτελεί την τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Αμερικής, με πληθυσμό 14 εκατομμυρίων κατοίκων. Εκεί «γεννήθηκε» μία έχθρα. Δεκαετίες πριν. Τίποτα δεν άλλαξε από τότε. Ίσα-ίσα. Όσο περνάει ο καιρός «φουντώνει». Γι’ αυτό, το να παρακολουθήσεις από κοντά ένα Superclásico είναι όνειρο… ζωής. Ο «παλμός» της εξέδρας, τα συνθήματα, το… διάσημο «πήδημα» των οπαδών που κάνει το γήπεδο να σείεται. Έτσι ζεις ένα ντέρμπι ή μάλλον πολλοί… ζουν γι’ αυτό το ντέρμπι!

 

Το δρομολόγιο της «ντροπής»: Από τον «Ελ Τσάρο» στον Μπατιστούτα και… πίσω στον Ρουγκέρι

Το δρομολόγιο κοντινό, η απόφαση δύσκολη. Υπάρχουν παίκτες που το έκαναν αλλά διαγράφηκαν… από τις καρδιές των οπαδών της μίας ή της άλλης. Η ιστορία το έχει αποδείξει. Ο «μυθικός» Χοσέ Μανουέλ Μορένο (a.k.a Ελ Τσάρο), παίκτης… σύμβολο της Ρίβερ Πλέιτ, στην οποία και άρχισε την καριέρα του (στα μέσα της δεκαετίας του ’30), «μετακόμισε» στη μισητή αντίπαλο 15 χρόνια μετά. Εκεί πάντως δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Πάμε στη θέση «1» και τον Ούγκο Γκάτι. Υπερασπίστηκε για τέσσερις σεζόν (1964-1968) τα δοκάρια της Ρίβερ, μέχρι να καταλήξει στην Μπόκα (1976. Ενδιάμεσοι… σταθμοί της καριέρας του η Λα Πλάτα (Χιμνάσια) και η Σάντα Φε (Ουνιόν). Έγινε «θρύλος» για τους φιλάθλους της, αγωνιζόμενος σε 417 αγώνες (2ος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου). Κλαούντιο Κανίγκια: «Υπηρέτησε» και τις δύο με διαφορά αρκετών ετών. Στη Ρίβερ άρχισε την καριέρα του (1985), δέκα χρόνια μετά (1995) βρέθηκε στην Μπόκα. Τα επιτεύγματά του με την Εθνική Αργεντινής είναι πιο σπουδαία πάντως. Τον θυμάστε στη Φιορεντίνα, μόνο με τα «βιόλα» υπάρχει στο μυαλό μας. Εκεί έκανε τα… θαύματά του. Στον Γκάμπριελ Μπατιστούτα αναφέρομαι. Νωρίτερα, είχε αγωνιστεί στη Ρίβερ Πλέιτ (1989-1990) και έκανε… απευθείας το ταξίδι για την άλλη πλευρά του Μπουένος Άιρες, μένοντας για μία ακόμη σεζόν εκεί (1990-1991). Πρόλαβε πάντως να «δεθεί» με τους φιλάθλους της δεύτερης. Οι συμπάθειες δεν κρύβονται. Κλείνουμε με τον Ρουγκέρι. Από την Μπόκα (147 συμμετοχές), όπου «πέτυχε» τον Μαραντόνα και πανηγύρισαν μαζί ένα πρωτάθλημα, στη Ρίβερ (81 συμ. σε 3 σεζόν) χωρίς ενδιάμεση… στάση. Αδίστακτος.

 

Ήρθε η ώρα να ακτινογραφήσουμε τις δύο «ντάμες». Μήπως γνωρίζατε ότι το τάνγκο στην αρχή χορευόταν από δύο άνδρες και αναπαριστούσε ουσιαστικά μια κατάσταση πάλης; Μια μονομαχία. Το ίδιο θα δούμε και εδώ, αλλά με δύο… κυρίες (λέμε τώρα) στην πίστα. Φύγαμε.

Μπόκα Τζούνιορς

Η πρωταθλήτρια Αργεντινής επιζητά διάκριση. «Θυσίασε» πολλά για να βρεθεί εδώ. Πάει καιρός από όταν κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής. Προσπάθησε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά πάντα κάτι την κρατούσε μακριά από το… όνειρο. Από το 2007 και την κατάκτηση του τροπαίου (vs Γκρέμιο), κατάφερε να φτάσει άλλη μία φορά (2012) στον τελικό, με μία… άλλη Βραζιλιάνα (Κορίνθιανς) να στέφεται Κυπελλούχος. Έμεινε από… βενζίνη στα ημιτελικά άλλες δύο φορές (2008, 2016). Συνήθως φτάνει έστω στους «16» της διοργάνωσης (αυτό έγινε όσες φορές συμμετείχε στη διοργάνωση από το 2007 και ύστερα), αλλά… αγκυροβόλησε εκεί δύο σεζόν. Αυτό συνέβη το 2009 (αποκλεισμός από Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ, Ουρουγουάη), με πιο πρόσφατο τον αποκλεισμό (2015) από τη μισητή αντίπαλο, Ρίβερ, να την… σκουπίζει (1-0 εκτός/3-0 εντός) για να φτάσει μέχρι το τέλος της… διαδρομής και να φέρει το τρόπαιο στη «γειτονιά» της. Στους «16» τελείωσε το ταξίδι το 2013, με τη Νιουέλς να την αποκλείει στα πέναλτι.

Αποτελεί πάντως το μεγαλύτερο «brand name» της διοργάνωσης (2η σε κατακτήσεις), αφού η «απόλυτη» Ιντεπεντιέντε (7 τελικοί, ισάριθμες κατακτήσεις) έχει δεκαετίες να πρωταγωνιστήσει. Μετράει έξι κατακτήσεις (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007), ενώ βρέθηκε άλλες τέσσερις φορές στον τελικό φεύγοντας με… άδεια χέρια (1963, 1979, 2004, 2012, φιναλίστ).

Παίζουν… δύο για τη θέση «1»

Αρχίζουμε τα… καλά νέα. Ο κίπερ Ανδράδα αποθεραπεύτηκε ύστερα από 1,5 μήνα αποχής, αλλά μάλλον κυνηγάει τον επαναληπτικό. Δε γνωρίζουμε αν θα τον εμπιστευτεί (εφόσον είναι απολύτως υγιής) ή θα προτιμήσει τον νεαρό Ρόσι που καλύπτει τόσο καιρό το κενό του. Αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού και ο Λάμπε (Ουατσιπάτο-Χιλή), όμως μοιάζει δύσκολο να αγωνιστεί σε δύο τόσα κρίσιμα παιχνίδια χωρίς να έχει νωρίτερα παίξει ούτε λεπτό. Μία εστία, δύο επιλογές. Κύριε Σελότο; Η απόφαση δική σας!

«Κλεισμένη» η άμυνα

Οι Χάρα, Μαγκαλάν, Ολάσα και Ισκιέρδος θα βρεθούν εκτός απροόπτου εκεί. Το πολύ να δούμε μία διαφοροποίηση. Έχουν «δέσει» πάντως και ίσως αυτό να αποτελεί ρίσκο που δεν είναι διατεθειμένος να… πάρει ο τεχνικός των «Χεϊνέσες».

Τα «εργαλεία»

Αυτοί κάνουν τη… βρώμικη δουλειά. «Κρατούν» τη μεσαία γραμμή: Νάντες, Πέρες, Μπάριος. Μπορεί να «κοπεί» ένας και να δούμε τον Γκάγκο στη θέση του (αναλόγως το σύστημα και τις σκοπιμότητες), αλλά ένα είναι δεδομένο: Έχουν βοηθήσει πολύ την ομάδα και η ενδεκάδα αρχίζει από αυτούς.

Τα πρώτα… βιολιά

Στη «φορτωμένη» εμπροσθοφυλακή της Μπόκα ξεχωρίζουν αρκετοί. Ο καθένας μπορεί να προσφέρει διαφορετικά «πράγματα», όλοι γνωρίζουν τον ρόλο τους όμως. Μετά την… καρατόμηση του Τέβεζ στην αρχή της σεζόν (πλέον έχει βοηθητικό ρόλο), οι Άμπιλα (8/4, 6/1), Μπετεντέτο (4/3, 5/0) και Σάρατε (6/3, 9/1) «παλεύουν» για μία θέση στο αρχικό σχήμα. Ο πρώτος είναι «καθαρόαιμος» φορ περιοχής. Μπορεί να σε εκτελέσει αν παρουσιαστεί η ευκαιρία. Ο «ήρωας» των ημιτελικών, Μπενεντέντο, έβαλε ισχυρή υποψηφιότητα για ενδεκάδα. Ο «νεοφερμένος» Σάρατε έχει δυνατότητες και σιγά-σιγά προσαρμόζεται. Στις πλευρές βρίσκονται συνήθως οι Βίλα και Παβόν. Τα «μηχανάκια» της ομάδας. Αμφότεροι συνεισφέρουν σε δημιουργία και (αν χρειαστεί) στην εκτέλεση. Με όλες αυτές τις επιλογές μπροστά, δεν έχει κάτι να φοβάται! Το γκολ θα έρθει.

Ρίβερ Πλέιτ

Αδυνατούσε να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα (τελευταίος τίτλος το 2014) και... στράφηκε στο Λιμπερταδόρες. Το 2015 κατάφερε να σπάσει την κατάρα που κρατούσε σχεδόν μία δεκαετία (1996) και να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στην Τίγκρες (0-0 εκτός, 3-0 εντός). Στους «16» είχε ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπόκα Τζούνιορς μάλιστα, πριν συναντήσει της Κρουζέιρο (προημιτελικά) και Γκουαρανί (ημιτελικά). Έχει «αλλάξει» πολύ από τότε, με μόλις 6 παίκτες από τους 18 (που υπήρχαν στην αποστολή) του τελικού, να στελεχώνουν πλέον το ρόστερ της. Έδωσε τέλος στις χαμηλές… πτήσεις, αφού δύο σεζόν (2007, 2009) δεν είχε καταφέρει να περάσει από τους ομίλους, ενώ τη χρονιά που μεσολάβησε (2008) είχε αποκλειστεί στους «16» από τη Σαν Λορένσο (4-3 συν.). Απουσίασε για καιρό (2009-2015) από τη διοργάνωση και με το που επέστρεψε έδωσε… απαντήσεις! Την ερχόμενη σεζόν (2016) σταμάτησε στη φάση των «16» (αποκλεισμός από την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε), ενώ πέρυσι υπέστη μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει σε ημιτελικό. Επικράτησε με 1-0 (εντός) της Λανούς στο πρώτο παιχνίδι και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 (εκτός) στον επαναληπτικό. Η αντίπαλος ολοκλήρωσε «μυθική» ανατροπή, παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό με σκορ 4-2!

Έφτανε με χειρουργική… ακρίβεια στον τελικό της διοργάνωσης κάθε 10 χρόνια (1966, 1976, 1986, 1996) μέχρι να έρθει ο πρόσφατος τελικός του 2015 (9 χρόνια μετά). Έφυγε… άπραγη τις δύο πρώτες, για να σηκώσει την κούπα τις τρεις επόμενες. Μπορεί και τέταρτη (σερί); Η ιστορία θα δείξει.

 

Ο «ηγέτης» Αρμάνι

Ψάχνει το… δεύτερο. Κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Λιμπερταδόρες με την Ατλέτικο Νασιονάλ το 2016. Διανύει τη δεύτερη σεζόν του στους «Μιγιονάριος» και αποτελεί έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας. Αυτός την κράτησε «ζωντανή» στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στην Γκρέμιο, με μαγική απόκρουση στο 62ο λεπτό. Κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του 886 αγωνιστικά λεπτά, δεχόμενος τέρμα ύστερα από 9 αγώνες και… κάτι (πέντε μήνες μετά). Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης!

Οι τέσσερις «εστιο-φύλακες»

Η Ρίβερ στηρίζει πολλά στην σταθερή αμυντική της γραμμή. Οι Κάσκο, Μοντιέλ, Πινόλα και Μαϊδάνα φροντίζουν να περιορίσουν κάθε αντίπαλο. Τα πηγαίνουν περίφημα φέτος. Η ομάδα δεν απειλείται σημαντικά. Αυτούς θα εμπιστευτεί και πάλι ο Γκαγιάρδο.

Έξω ο Πόνσιο, μέσα ο Πέρες

Ο «γερόλυκος» Πόνσιο τραυματίστηκε στον επαναληπτικό του Μπέλο Οριζόντε και θα απουσιάσει σίγουρα από το πρώτο παιχνίδι. Ο 36χρονος έχει κατακτήσει τα πάντα με τη Ρίβερ (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ, Λιμπερταδόρες, Σουνταμερικάνα, Ρεκόπα, Σουρούγκα), «ξοδεύοντας» 11 σεζόν στο Μπουένος Άιρες. Ο Έντσο Πέρες (10/0, 9/0) θα καλύψει λογικά το κενό του στη μεσαία γραμμή. Δίπλα του θα βρεθεί ένας εκ των Νάτσο Φερνάντες (10/0, 8/0) ή Ζουκουλίνι (4/0, 7/0).

Οι «δημιουργικοί»

Κάνουν τα πάντα και… συμφέρουν. Ο λόγος για τους Παλάσιος, Πίτι Μαρτίνες και Κιντέρο. Ο πρώτος μπορεί να ανταποκριθεί και σε χρέη «κόφτη». Οι άλλοι δύο δημιουργούν χώρους στους επιθετικούς. Πιθανότατα ένας θα μείνει στον πάγκο στο «Μπομπονέρα». Για τον επαναληπτικό δεν ξέρουμε. Είναι… μακριά.

Ο δικός μας Νάτσο

Από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα (ΑΕΚ). Νάτσο Σκόκο (10/1, 5/2). Έχει ρόλο στην ομάδα όμως συχνά παραγκωνίζεται από τον Γκαγιάρδο. Δεν είναι έτσι κι αλλιώς σίγουρη η συμμετοχή του στο πρώτο ματς (ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα). Ήταν εκείνος που «κλείδωσε» το τρίποντο στο ματς πρωταθλήματος (0-2, εκτός) κόντρα στην Μπόκα. Δεν τον αφήνεις εύκολα στον πάγκο!

Οι… σίγουροι

Δύσκολα θα δούμε κάτι διαφορετικό στην κορυφή της Ρίβερ αν δεν αγωνιστεί ο Σκόκο μπροστά. Οι Πράτο (12/3, 9/0) και Μπορέ (9/3, 7/0) θα βρεθούν εκεί. Υπάρχει και η επιλογή του Μόρα (6/1, 6/2) αλλά μάλλον θα μείνει στον πάγκο. Η επιθετική γραμμή της Ρίβερ είναι ικανή για μεγάλα… πράγματα. «Δεμένο» σύνολο που βρίσκει τον τρόπο να… ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες.

 

Οι «μαέστροι» των πάγκων

Από τη μία πλευρά ο Σελότο, από την άλλη ο Γκαγιάρδο.

Ο πρώτος θέλει όσο τίποτα το τρόπαιο του Λιμπερταδόρες. Τα δύο πρωταθλήματα στον πάγκο των «Χεϊνέσες» δεν αρκούν. Έχει γίνει αποδέκτης σκληρής κριτικής και δεν αποκλείεται ακόμη και να αποχωρήσει αν αποτύχει στους τελικούς. Έμπειρος προπονητής που κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα πάντως και σε περίπτωση αποτυχίας ίσως υπάρξουν… σκιές.

Ο Γκαγιάρδο επανέφερε τη Ρίβερ στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Έφερε το Σουνταμερικάνα στην πρώτη του σεζόν, το Λιμπερταδόρες ένα χρόνο μετά. Δεν θα βρεθεί στο πρώτο παιχνίδι στο «Μπομπονέρα», αφού-αν και τιμωρημένος-πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας του στον β’ ημιτελικό με την Γκρέμιο (παρά τις σαφείς οδηγίες που είχε λάβει από την Ομοσπονδία). Η CONMEBOL δεν έκανε πάντως δεκτή την ένσταση των Βραζιλιάνων και έτσι η Ρίβερ δεν κινδύνεψε με αποκλεισμό!

Σελότο VS Γκαγιάδο: Ο τεχνικός της Ρίβερ μετράει 5 νίκες στις εννέα φορές που κοντραρίστηκαν (ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης). Δύο φορές βγήκε… νικητής ο Σελότο, ενώ δύο 90λεπτα έληξαν ισόπαλα.

 

Το πρώτο τους… ραντεβού

Θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες στον τελικό του Λιμπερταδόρες. Από το 2004 και ύστερα έχουν κοντραριστεί 3 φορές σε διασυλλογική διοργάνωση. Η Ρίβερ πήρε την πρόκριση σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ τις 2/3 (2014, 2015) έφτασε και στο τρόπαιο (Σουνταμερικάνα, Λιμπερταδόρες αντίστοιχα). Οι «Μιγιονάριος» δέχθηκαν μόλις δύο τέρματα στο ίδιο διάστημα (6 ματς), σκοράροντας επτά στο ίδιο διάστημα. Τέσσερις φορές κράτησαν ανέπαφη την εστία τους (4-1-1 υπέρ της Ρίβερ Πλέιτ). Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην έδρα της Μπόκα (Μπομπονέρα) το Σάββατο 10/11 (22:00), με τον επαναληπτικό του «Μονουμεντάλ» να είναι προγραμματισμένος για δύο εβδομάδες αργότερα (24/11, ίδια ώρα).

Χωρίς μετακινήσεις οπαδών

Το Μπουένος Άιρες «βράζει» αφότου έγινε γνωστό το ζευγάρι του τελικού. Αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η είσοδος οπαδών των φιλοξενούμενων σε καμία από τις δύο έδρες, παρότι βάσει κανονισμών της CONMEBOL ο εκάστοτε φιλοξενούμενος δικαιούται 4.000 εισιτήρια. Η αστυνομία δεν έδωσε εγγυήσεις και η πιο «ασφαλής» λύση ήταν η προαναφερθείσα.

 

Αφού τα είπαμε όλα, πάμε και στα δικά μας. Τα… στοιχηματικά, για να καλύψουμε και από αυτή τη σκοπιά την τεράστια αυτή αναμέτρηση. Πολλές οι επιλογές που δίνονται. Θα αναφερθούμε τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι, αφού μόνο εκεί έχουν ανοίξει οι αγορές. Ώρα να τις αναλύσουμε:

Ειδικά στοιχήματα

Αρχίζουμε με τον νικητή του τροπαίου, με τους μπουκ να παρουσιάζουν και τις δύο με τις ίδιες πιθανότητες για να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο (1.90 η καθεμία). Εκεί φυσικά μπορούμε να «κυνηγήσουμε» κάποια ανατροπή ανάλογα με το αποτέλεσμα του «Μπομπονέρα». Συνεχίζουμε, έχοντας στο μυαλό μας την προϊστορία των δύο ομάδων στις διασυλλογικές διοργανώσεις, αλλά και τη συνήθεια της Ρίβερ (3 σερί διπλά) να «φεύγει» με τη νίκη από το γήπεδο της Μπόκα. Το σενάριο νίκης της Ρίβερ με ακριβώς ένα τέρμα διαφορά, κυκλοφορεί σε απόδοση 4.50 στον Stoiximan. Τα κατάφερε στις μισές (3/6) αναμετρήσεις τους σε διασυλλογική διοργάνωση, ενώ στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στο «Μπομπονέρα» επικράτησε χωρίς δεχθεί γκολ. Το 2&N/G τετραπλασιάζει επίσης (4.30) το ποντάρισμά μας. Περιμένουμε δυνατό παιχνίδι με πάθος και δυνατές μονομαχίες. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει τον διαιτητή στο να δείξει κόκκινη κάρτα. «Παραδοσιακά» τα παιχνίδια των δύο ομάδων έχουν κάρτες. Στα 4/8 πιο πρόσφατα δόθηκε τουλάχιστον μία κόκκινη (2.00 απόδοση), ενώ τα δύο από αυτά είχαν τουλάχιστον δύο (Over 1.5 κόκκινες κάρτες, σε απόδοση 6.20). Κλείνουμε με τα ειδικά των παικτών και συγκεκριμένα τους σκόρερ: Από την Μπόκα θεωρείται πιο πιθανό να βρουν πρώτοι δίχτυα οι Άμπιλα (5.00), Μπενεντέτο (5.00) και Σάρατε (5.00), ενώ στην αντίπερα… όχθη ξεχωρίζουν οι Σκόκο (5.50), Πράτο (5.50). Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του Μπορέ (6.00). Η «έκπληξη» μπορεί να γίνει με τους κεντρικούς αμυντικούς Ισκιέρδος (25.00) Μαϊδάνα (25.00), αφού αμφότεροι προωθούνται στις στατικές φάσεις. Αξία υπάρχει και στο σενάριο να σκοράρει συγκεκριμένος παίκτης γκολ εκτός περιοχής, με τους Μπενεντέτο (10.00) και Σκόκο (12.00) να δοκιμάζουν συχνά μακρινά σουτ, καθώς «εμπιστεύονται» τα πόδια τους.

Η παράσταση αρχίζει λοιπόν. Οι δύο «ντάμες» βρίσκονται στην πίστα έτοιμες να μας… μαγέψουν, σε έναν χορό που θα έχει το μεγαλύτερο έπαθλο. Την αναγνώριση. Το Μπουένος Άιρες στα… δύο, όλοι στις θέσεις μας. Καλή απόλαυση!

Επιμέλεια: Βαγγέλης Κώστογλου

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ