Ο απόλυτος οδηγός για το Arbitrage betting

Arbitrage - Sure bets αρμπιτραζTo Arbitrage Betting ή Sure Betting, όπως είναι γνωστό, είναι μία στρατηγική στοιχήματος που αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές μεταξύ των παικτών. Ο λόγος είναι ότι “κλειδώνετε” κέρδος ανεξάρτητα από την έκβαση του αποτελέσματος τοποθετώντας αντίθετα στοιχήματα σε δύο ή περισσότερες εταιρίες. Διαβάστε στον αναλυτικό οδηγό μας με θεωρία και παραδείγματα ότι πρέπει να γνωρίζετε για το arbitrage, ποιά πλεονεκτήματα έχει και ποιούς κινδύνους κρύβει αν δεν ακολουθήσετε σωστά η διαδικασία.

Ορισμός ευκαιρίας Arbitrage

Μια ευκαιρία για arbitrage στο αθλητικό στοίχημα προκύπτει όταν είστε σε θέση να στοιχηματίσετε σε όλα τα πιθανά αποτελέσματα ενός ορισμένου αγώνα σε τέτοιες αποδόσεις ώστε να εγγυώνται το κέρδος ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του αγώνα. Τέτοιες ευκαιρίες είναι γνωστές ως surebets ή surewins. Τα περισσότερα σπορ έχουν δύο πιθανά αποτελέσματα (χωρίς ισοπαλία π.χ. μπέιζμπολ, μπάσκετ, τένις, αμερικάνικο ποδόσφαιρο, χόκεϊ) ή τρία πιθανά αποτελέσματα (με ισοπαλία π.χ. ποδόσφαιρο).

Ο στοιχηματισμός σε αυτά τα αποτελέσματα είναι ο πιο ευρέως διαδεδομένος τρόπος πονταρίσματος ,γνωστός ως line betting. Τέτοιες ευκαιρίες συμβαίνουν όταν η απόδοση ενός bookmaker σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα απομακρύνεται από τις αποδόσεις που προσφέρουν άλλοι bookmakers στο ίδιο αποτέλεσμα.

Ποιοί είναι οι λόγοι εμφάνισης του Arbitrage

1. Διαφοροποίηση των bookmakers

Ένας αγώνας έχει 3-4 κορυφαίους bookmakers που είναι συνήθως οι πρώτοι που προσφέρουν τις αποδόσεις. Συνήθως, οι περισσότεροι άλλοι bookmakers που δεν έχουν την απαραίτητη πείρα, τη γνώση ή τις πηγές για να ακολουθήσουν στενά το δεδομένο πρωτάθλημα περιμένουν τους «ηγέτες» να καθιερώσουν τη αγορά πριν ρυθμίσουν τις αποδόσεις τους. Υπάρχει πάντα μια τρίτη ομάδα bookmakers που έχουν τις απόψεις τους ή προσπαθούν να είναι ελκυστικοί με την προσφορά των άνω του μέσου όρου αποδόσεων, που οδηγούν στις ευκαιρίες για arbitrage.

2. Οι bookmakers καλύπτουν πιθανές απώλειες

Ένας bookmaker συχνά προσπαθεί να καλύψει πιθανές απώλειες και συνεπώς δημιουργεί arbitrage. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την αγορά over/under 2.5 γκολ.

Στόχος κάθε bookmaker είναι να σιγουρέψει ένα περιθώριο κέρδους στον κάθε αγώνα ρυθμίζοντας τις αποδόσεις του σύμφωνα με το επιθυμητό περιθώριο κέρδους. Επειδή οι παίχτες ποντάρουν δυσανάλογα περισσότερο στο ένα αποτέλεσμα του αγώνα (π.χ. under2.5) οι bookmakers προσπαθούν να εξισορροπήσουν τα στοιχήματα που δέχονται προσελκύοντας πονταρίσματα στο άλλο αποτέλεσμα ώστε να μειώσουν τις πιθανές απώλειες τους ανεβάζοντας την απόδοση στο over2.5. Άρα, ο bookmaker εσκεμμένα παραμένει εκτεθειμένος προσδοκώντας να προσελκύσει τέτοια πονταρίσματα ώστε να κερδίσει το ίδιο , όποια αποτέλεσμα και αν έρθει. Καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για την υπόλοιπη αγορά να αλλάξει αποδόσεις, ο bookmaker μόλις δημιούργησε ένα arbitrage. Πολλές τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν καθημερινά και συμβαίνουν από πρόθεση, ώστε να εξισορροπήσουν τα πονταρίσματα που δέχονται.

Παράδειγμα πώς συμβαίνει ένα arbitrage

Η αγορά στον παραπάνω αγώνα ανοίγει στο 1,80 για το under2.5 και στο 2,10 για τo over2.5, αφήνοντας 3% κέρδος (γκανιότα) για τον bookmaker. Καθώς περνάει ο χρόνος, ο bookmaker A συγκεντρώνει πονταρίσματα 15.000 ευρώ στο under και μόνο 1.800 ευρώ στο over. Εάν επιβεβαιωθεί το under ο bookmaker χάνει 10.200 ευρώ (15.000 επί 1,80 μείον τα 15.000 και μείον τα 1.800 που πονταρίστηκαν στο over). Ο στόχος του bookmaker σε αυτή τη φάση είναι να σταματήσει να παίρνει πονταρίσματα στο under μειώνοντας την απόδοση στο 1,65 και ταυτόχρονα να πάρει πονταρίσματα στο over αυξάνοντας την απόδοση στο 2,40. Αφού η υπόλοιπη αγορά μένει στα ίδια , δημιουργείται πιθανότητα σίγουρου κέρδους (surewin) 2,86% μεταξύ του bookmaker B που κράτησε σταθερό το 1,80 στο under και του bookmaker A που ανέβασε την απόδοση στους over στο 2,40.

Παράδειγμα με εικόνες

Για να γίνει το arbitrage πιο κατανοητό, πάμε να εξηγήσουμε τον όρο με εικόνες. (Καθώς οι εταιρείες δεν είναι μεταξύ των 24άρων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, έχουμε καλύψει τα logo). Τυχαία επιλέξαμε την αγορά οver/under2.5 του αγώνα Μοντέρεϊ -Τσέλσι.

Βλέπουμε ότι ο Μπουκ Α προσφέρει το οver2.5 γκολ σε απόδοση 2.10, ενώ ο Μπουκ Β προσφέρει το under2.5 στο 2.29. Mετά από υπολογισμούς, η γκανιότα είναι 90.46%, δηλαδή έχουμε ένα κέρδος 9.54% ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Arbitrage - Sure bets

Έστω ότι ποντάρουμε συνολικά 100€. Υπάρχουν αρκετές σελίδες που έχουν ως “εργαλεία” surebets calculator, στα οποία υπολογίζεται το ακριβές ποντάρισμα που πρέπει να παίξετε σε κάθε σημείο.

Στο over έχουμε 2.10 x 52.16 = 109.54€
Στο under έχουμε 2.29 x 47.84 = 109.55€.

Επομένως βλέπουμε ότι θα έχουμε σίγουρο κέρδος ανεξάρτητα από την τελική έκβαση 9.54€.

Arbitrage - Sure bets

Θα υποθέσατε βέβαια ότι βρήκαμε την κότα με τα χρυσά αυγά…Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική, καθώς σπάνια θα βρούμε τέτοιες ευκαιρίες κέρδους. O Μπουκ Α δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη εταιρεία, επομένως αν παίξουμε βάζουμε σε κίνδυνο τα κεφάλαια μας.

O δεκάλογος του arbitrage bettingarb

  1. Πολλές εταιρείες δεν είναι αξιόπιστες και θα πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι που θα τοποθετήσουμε τα κεφάλαια μας.
  2. Κάποιοι μπούκμεϊκερ έχουν χρεώσεις στις καταθέσεις/αναλήψεις, οι οποίες θα πρέπει να υπολογίζονται και να αφαιρούνται από το καθαρό κέρδος.
  3. Πρέπει να διαβάζουμε τους κανόνες διευθέτησης των αγορών. Για παράδειγμα, κάποια εταιρεία εάν ο αγώνας διακοπεί στο 90 μπορεί να τον πληρώσει κανονικά, ενώ κάποια άλλη να ακυρώσει τα στοιχήματα.
  4. Πρέπει να ελέγχουμε τα όρια και των δύο εταιρειών πριν βάλουμε οποιοδήποτε στοίχημα. Εάν πχ ποντάρουμε σε μία 100€ και η άλλη εταιρεία μας βάλει όριο 40€, μένουμε εκτεθειμένοι.
  5. Οι εταιρείες μισούν τους arbers. Είναι πολύ πιθανό εάν σας αντιληφθούν να σας κλείσουν το λογαριασμό. Για να λειτουργήσει σωστά και να έχετε κέρδος, θα πρέπει να υπάρχει μία ομάδα παικτών με αρκετούς λογαριασμούς σε κάθε εταιρεία, ώστε να χρησιμοποιούνται κυκλικά σε κάθε εταιρεία.
  6. Θα πρέπει να μην αποδέχεστε το μπόνους, καθώς δεσμεύονται τα κεφάλαια και μπορεί η όλη επένδυση να καταστραφεί.
  7. Πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία ταυτοποίησης (KYC). Δηλαδή, εάν σκοπεύετε να παίξετε σε 20 εταιρείες, θα πρέπει να έχετε αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να έχουν γίνει αποδεκτά.
  8. Για να ξεκινήσει κάποιος το arbitrage, θα πρέπει να διαθέτει ένα κεφάλαιο τουλάχιστον 2000€-3000€. Συνήθως, σε ένα ποντάρισμα 1000€, έχουμε επιστροφή 2%-4%.
  9. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Οι συναλλαγές με Neteller, Skrill είναι χωρίς χρέωση, ενώ τα χρήματα με αυτή τη μέθοδο πληρωμής επιστρέφουν στη μπάνκα το πολύ σε 24 ώρες. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ρευστότητα, προϋπόθεση απαραίτητη για να επιτύχει το σύστημα.
  10. Παρότι αρκετές σελίδες προσφέρουν δωρεάν surebets (sure bets finder), υπάρχει χρονική καθυστέρηση αρκετών ωρών, ενώ εμφανίζεται περιορισμένος αριθμός παιχνιδιών. Εάν θέλουμε να ασχοληθούμε θα πρέπει να πληρώσουμε συνδρομή σε μία εταιρεία που προσφέρει ευκαιρίες arbitrage σε πραγματικό χρόνο. Μία τέτοια εταιρεία είναι η rebelbetting.

Προσωπική άποψη

Το arbitrage betting είναι μία πολύ ανταποδοτική στρατηγική που σε βάθος χρόνου αποφέρει σημαντικά κέρδη. Εάν αποφασίσουμε όμως να ασχοληθούμε θα πρέπει να εξετάσουμε κάθε παράμετρο που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την επένδυση μας. Οποιοδήποτε λάθος μπορεί να καταστρέψει τα πάντα. Επίσης θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα που θα επενδύσουμε μας περισσεύουν, καθώς για να υπάρχει απόδοση θα πρέπει να ασχοληθούμε τουλάχιστον μία σεζόν και τα κεφάλαια να παραμείνουν στην μπάνκα. Τέλος, θα πρέπει να διαθέσουμε και ένα κεφάλαιο για συνδρομητική υπηρεσία που σίγουρα θα αποσβέσει σύντομα τα χρήματα που επενδύσαμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.