foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αργεντινή, Super Liga: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Αυγ 2017 18:18
Super-Liga-2017-18.jpg

Το 89ο πρωτάθλημα Αργεντινής, που φέτος θα ονομάζεται Super Liga, είναι έτοιμο να κάνει σέντρα και υπάρχουν δύο μεγάλα φαβορί για τον τίτλο. Η περσινή πρωταθλήτρια Μπόκα Τζούνιορς, αλλά και το μεγάλο αντίπαλο δέος, η Ρίβερ Πλέιτ, είναι ενισχυμένες μεταγραφικά και δείχνουν ότι ανοίγουν την... ψαλίδα από τις υπόλοιπες διεκδικήτριες. Όμως, το Λιμπερταδόρες θα παίξει μεγάλο ρόλο στη μάχη του πρωταθλήματος. Η Σαν Λορένζο δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η Ρασίνγκ. Μεγάλη μάχη θα έχουμε και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Όλα αυτά δείτε τα αναλυτικά παρακάτω.Επίσης, κάτι που συζητιόταν καιρό, τελικά έγινε πράξη και φέτος για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Αργεντινής δεν θα το διοργανώσει η Ομοσπονδία, αλλά η νεοσύστατη Super Liga, η οποία θα δώσει και το όνομα της στη νέα διοργάνωση. Η Σούπερ Λίγκα, δημιουργήθηκε για να μπορούν οι ομάδες να έχουν περισσότερα έσοδα, για τα οποία υπήρχε μεγάλη διαμάχη με την AFA τα τελευταία χρόνια. Μένει να φανεί στην πράξη αν θα είναι καλύτερα για τις ομάδες, υπό την αιγίδα της Super Liga.

Σύστημα διεξαγωγής

Στην μάχη ρίχνονται 28 ομάδες, όπου έπειτα από 27 αγωνιστικές που θα παίξουν όλοι με όλους θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ο πρώτος της βαθμολογίας θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής και βάσει της ειδικής βαθμολογίας για τον υποβιβασμό, τέσσερις θα πάνε στην Primera B’, από την οποία θα ανέβουν δύο. Στο Λιμπερταδόρες του 2019 και όχι του 2018 μιας και οι θέσεις έχουν καλυφθεί από το προηγούμενο πρωτάθλημα, θα βγει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2, 3, 4. Από τις θέσεις 5 έως 11 θα πάνε στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

 

Οι ομάδες της Primera Division

Μπόκα Τζούνιορς

Τι έκανε πέρυσι: Από τη στιγμή που δεν είχε υποχρεώσεις για το Λιμπερταδόρες μιας και δεν κατάφερε να συμμετάσχει σε αυτό, η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελούσε αυτοσκοπό. Στο κύπελλο είχε αποκλειστεί από την Ροσάριο στα προημιτελικά, οπότε ο μόνος στόχος που απέμενε ήταν το πρωτάθλημα. Κατάφερε εν τέλει να το κατακτήσει, αν και προς το τέλος «καρδιοχτύπησε» με το ντεμαράζ της Ρίβερ Πλέιτ. Επιτυχημένη η σεζόν λοιπόν.

Προπονητής: Ο Γκιγέρμο Σκελότο παραμένει στον πάγκο της Μπόκα, έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και αμφισβητήθηκε και πάλι έντονα την περσινή σεζόν, από το απαιτητικό κοινό της ομάδας. Φέτος εκτός από το πρωτάθλημα, έχει τεθεί ο στόχος του Λιμπερταδόρες.

Γήπεδο: La Bobonera (57.395)

Μεταγραφές:  Το πρόβλημα στην άμυνα πέρσι ήταν έντονο και για αυτό αποκτήθηκε ο στόπερ Γκολτζ από την Κλαμπ Αμέρικα του Μεξικού, ο οποίος έρχεται από γεμάτες σεζόν. Ξέρει την κατηγορία, καθώς μέχρι το 2014 αγωνιζόταν με την φανέλα της Λανούς. Ξεχώρισε η προσθήκη του μεσοεπιθετικού Καρδόνα από την Μοντερέι επίσης από το Μεξικό, ο οποίος προορίζεται για αντικαταστάτης του Σεντούριον, που δεν έμεινε τελικά στην ομάδα. Ο Κολομβιανός, μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο και στο 4-3-3 ως εσωτερικός χαφ. Στην επίθεση αποκτήθηκε ο φορ Αμπίλα με ένα χρόνο περίπου καθυστέρηση, αλλά μέχρι το τέλος Δεκέμβρη θα είναι δανεικός στην Ουρακάν και έπειτα θα ενταχθεί στη Μπόκα. Πήρε από την Πενιαρόλ τον καλό νεαρό χαφ Νάντεζ. Ήρθε δανεικός από την Βιγιαρεάλ ο πιτσιρικάς εξτρέμ Εσπινόσα και από την μέση και μπροστά, οι «χενεΐζες» είναι πολύ δυνατοί ξανά. Ο καλός χαφ Μπεντακούρ πήγε στη Γιουβέντους, αλλά ήταν γνωστό εδώ και καιρό. Δείχνει ενισχυμένη, αλλά παραμένει ερωτηματικό η άμυνα. Το σίριαλ με την επιστροφή Τέβεζ καλά κρατεί και δεν αποκλείεται τον Δεκέμβρη να είναι πίσω ξανά.

Φιλικά: Πολύ καλή η παρουσία της στα φιλικά, με νίκες επί των Βιγιαρεάλ (1-0), Σέρο Πορτένιο (2-1), ενώ ήρθε ισόπαλη με τις Μπάνφιλντ και Νασιονάλ Μοντεβιδέο (αμφότερα 1-1). Στο κύπελλο πήρε την πρόκριση στους «16», με εύκολη νίκη (5-0) επί της αδύναμης Χιμνάσια Τίρο.

Εκτίμηση: Φυσικά είναι ένα από τα φαβορί και για τον φετινό τίτλο, αλλά το μεγάλο απωθημένο όλων στο εσωτερικό της, είναι να πάρει το Λιμπερταδόρες. Ίσως ρίξει το «βάρος» εκεί από ένα σημείο και έπειτα στη σεζόν και αφήσει σε δεύτερη μοίρα το πρωτάθλημα. 

 

Ρίβερ Πλέιτ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, καθώς έδωσε προσοχή στο κύπελλο, προκειμένου να το κατακτήσει και να παίξει στο φετινό Λιμπερταδόρες. Τα κατάφερε εν τέλει και τώρα βρίσκεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης, στην οποία έχει θέσει στόχο την κατάκτηση. Στο πρωτάθλημα έκανε τρομερό ντεμαράζ στο δεύτερο μισό και λίγο έλειψε να… κλέψει τον τίτλο από την Μπόκα. Δεν τα κατάφερε.

Προπονητής: Ο 41χρονος πλέον Μερσέλο Γκαγιάρδο παραμένει στον πάγκο της από τον Ιούνιο του 2014 που ανέλαβε την Ρίβερ και κατάφερε να την αναμορφώσει, με την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του προ περσινού Λιμπερταδόρες. Τον Δεκέμβρη θα αποχωρήσει όμως, κάτι που είναι γνωστό εδώ και καιρό. Ετοιμάζεται ήδη η διάδοχη κατάσταση.

Γήπεδο: Monumental (65.600)

Μεταγραφές: Στην άμυνα ήρθε ο στόπερ Πινόλα από τη Ροσάριο, κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Λουξ, έπειτα από δέκα χρόνια στην Ισπανία. Στην επίθεση μπορεί να έφυγε ο Ντιρούσι που σκόραρε ακατάπαυστα και να πήγε στη Ζενίτ, αλλά στη θέση του ήρθε ο Σκόκο που έκανε τρομερή σεζόν με τη Νιούελς. Στα χαφ ξεχωρίζει η προσθήκη του Ένζο Πέρες από τη Βαλένθια. Απέκτησε τον 21χρονο επιθετικό Μπορέ από την Ατλέτικο Μαδρίτης, που πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Βιγιαρεάλ. Καλή προσθήκη και του 20χρονου επιτελικού χαφ Ντε Λα Κρουζ από την Λίβερπουλ του Μοντεβιδέο. Ο στόπερ Μίνα πήγε στην Τουρκία, αλλά δεν αποτελεί σημαντική απώλεια. Γενικά δεν έχασε κάποιον από τον βασικό «κορμό» της. Δείχνει ενισχυμένη.

Φιλικά: Δεν έδωσε πολλά φιλικά, καθώς μέσα στο καλοκαίρι (χειμώνας στην Αργεντινή), είχε υποχρεώσεις για το Λιμπερταδόρες, όπου πήρε την πρόκριση επί της Γκουαρανί (νίκη εκτός 0-2, ισοπαλία εντός 1-1), αλλά και για το κύπελλο, όπου ήρθαν δύο προκρίσεις επί των Άτλας (3-0) και Ινστιτούτο Κόρδοβα (4-1).

Εκτίμηση: Προς το παρόν στόχος είναι η κατάκτηση του Λιμπερταδόρες. Έπειτα θα κοιτάξει το πρωτάθλημα, το οποίο εννοείται ότι θα αποτελέσει στόχος, όταν μιλάμε για Ρίβερ Πλέιτ. Θα κριθούν πολλά και από τον αντικαταστάτη του Γκαγιάρδο. 

 

Ρασίνγκ Κλουμπ

Τι έκανε πέρυσι:  Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος τα πήγε πολύ καλά και κατάφερε να εξασφαλίσει την έξοδο της στο ερχόμενο Λιμπερταδόρες, με ντεμαράζ στο τέλος, ενώ την ευνόησαν και κάποια αποτελέσματα την τελευταία αγωνιστική. Επιτυχημένη κρίνεται η χρονιά.

Προπονητής: Ο 45χρονος Κόκα επέστρεψε στο «τιμόνι» της πέρυσι τον Δεκέμβριο, ένα χρόνο ακριβώς μετά την φυγή του και φρόντισε να αναμορφώσει την «ακαδημία». Σε αυτόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, ότι κατάφερε να μπει στην τετράδα η Ρασίνγκ.

Γήπεδο: Cilindro (51.500)

Μεταγραφές: Πολλές οι αλλαγές για ένα ακόμα καλοκαίρι στη Ρασίνγκ. Αποτελεί παρελθόν ο παικταράς φορ Μπόου, που πήγε στο Μεξικό. Ήταν γνωστό από τον Μάιο ότι θα φύγει. Ο εξτρέμ Ακούνια πήγε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο πορτιέρε Οριόν ζήτησε να φύγει πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, όπως και έγινε. Ο χαφ Σέρο πήγε στην Βαγιεκάνο. Ο χαφ Αουδέδ έπειτα από πέντε χρόνια αποτελεί παρελθόν. Γενικά αποχώρησαν 13 παίκτες. Στην επίθεση ήρθε ο Τριβέιρο από την Τολούκα και ο Ιμπάργκουεν από την Νασιονάλ Μεντεγίν. Στα χαφ έγινε καλή προσθήκη με τον Αρέβαλο Ρίος που παρά τα 35 του χρόνια, μπορεί να κάνει την διαφορά, ενώ καλή προσθήκη είναι και του Σολάρι από τη Ρίβερ. Στην άμυνα δυνάμωσε με τον Πατίνιο από την Γκουαρανί, τον Σαράβια από την Μπελγράνο και τον Σότο από τη Μπάνφιλντ. Επέστρεψε από την Ευρώπη ο μπακ Ορμπάν.

Φιλικά: Καλή η παρουσία της στα φιλικά, αλλά το κυριότερο ήταν ότι παρουσιάστηκε έτοιμη στο Σουνταμερικάνα, εκεί όπου πήρε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης με δύο νίκες επί της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν. Στο κύπελλο πήρε την πρόκριση επί της Ατλέτικο Μίτρε με 2-1 και φάνηκε έτοιμη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Στόχος είναι και πάλι να τερματίσει στην τετράδα της βαθμολογίας και λογικά μπορεί να τα καταφέρει. Θα εξαρτηθούν πολλά βέβαια και από το πόσο μακριά θα φτάσει στο φετινό Σουνταμερικάνα, αλλά και στο επόμενο Λιμπερταδόρες. 

 

Σαν Λορέντζο

Τι έκανε πέρυσι: Μόνο μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την περσινή σεζόν της «σικλόν»: Αυτοκτονία! Εκεί που έδειχνε βέβαιη η έξοδος της στο επόμενο Λιμπερταδόρες, έφτασε σε σημείο να παίζει τα… ρέστα της την τελευταία αγωνιστική, όπου έμεινε στην ισοπαλία με την αδιάφορη Ταγιέρες εκτός έδρας και έχασε το «εισιτήριο» για την ερχόμενη διοργάνωση.

Προπονητής: Ο 51χρονος Αγκίρε συνεχίζει στο «τιμόνι» της, παρότι έφτασε μια «ανάσα» από την απομάκρυνση του, αλλά συμφώνησαν με την διοίκηση να συνεχιστεί η συνεργασία με στόχο την κατάκτηση του Λιμπερταδόρες.

Γήπεδο: Pedro Bidegaín (43.500)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελεί ο αρχηγός – χαφ Ορτιγόσα, ο οποίος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του. Στο κέντρο ήρθε ο Γκουδίνο από την Ραφαέλα, ενώ επέστρεψε από δανεισμό ο Κινγκόν. Νέα προσθήκη στα χαφ αυτή του πιτσιρικά Ο μπακ Σάλαζαρ αποκτήθηκε από τη Ροσάριο Σέντραλ, ενώ στην άμυνα ήρθε ο Ροντρίγκεζ με μεγάλη ευρωπαϊκή θητεία για πολλά χρόνια. Ο χαφ Κόστα δεν υπολογιζόταν και πήγε στην Αλμερία. Γενικά δεν έχασε βασικά κομμάτια του παζλ.

Φιλικά: Έδειξε καλό πρόσωπο στα φιλικά με νίκες επί των Γοδόι (1-0) και Πενιαρόλ (3-0), αλλά στα πρώτα επίσημα δεν ήταν ανάλογες οι εμφανίσεις της. Χρειάστηκε τα πέναλτι για να προκριθεί επί της Εμελέκ στα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες, ενώ την περασμένη Κυριακή (20/8) αποκλείστηκε (ήττα 1-0) από την Μορόν (Β’ κατηγορία) στο κύπελλο. «Βαρύ» ξανά το κλίμα στο εσωτερικό της.

Εκτίμηση: Ήδη ξεκινάει με γκρίνια η σεζόν και αν δεν καταφέρει να συνεχίσει στο Λιμπερταδόρες, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή προπονητή. Δύσκολα θα χτυπήσει πρωτάθλημα. Θα περιοριστεί στην τετράδα. 

 

Λανούς

Τι έκανε πέρυσι: Έριξε ξεκάθαρα το βάρος στο Λιμπερταδόρες όπου βρίσκεται πλέον στα προημιτελικά και το πρωτάθλημα ήρθε σε δεύτερη μοίρα. Τερμάτισε στην 8η θέση.

Προπονητής: Ο Αλμιρόν έχει δείξει έργο από τον Δεκέμβρη του 2015 που ανέλαβε για πρώτη φορά και δεν υπάρχει λόγος να τον αντικαταστήσει η διοίκηση.

Γήπεδο: La Fortaleza  (46.600)

Μεταγραφές: Πήρε τον στόπερ Κανούτο από την Τουκουμάν και αποτελεί πολύ καλή προσθήκη στην άμυνα. Ο μπακ Ντι Πλασίδο ήρθε επίσης από την Τουκουμάν που έκανε γεμάτη χρονιά. Στα χαφ ήρθε ο Καστιγιόν που πέρυσι έπαιξε στην Χετάφε. Ο πιτσιρικάς επιθετικός Τολέδο, πήγε στην Λας Πάλμας. Δεν έχασε κάποιον από τον βασικό «κορμό» της.

Φιλικά: Στα φιλικά τα πήγε καλά με νίκες επί των Ταγιέρες (3-1) και Μπελγράνο (1-0), αλλά το σημαντικό είναι ότι πήρε την πρόκριση επί της Δε Στρόνγκεστ στο Λιμπερταδόρες και βρίσκεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρώτη αποτυχία της σεζόν, ο αποκλεισμός στο κύπελλο από την Ουνιόν με 2-1.

Εκτίμηση: Ο στόχος προς το παρόν είναι να συνεχίσει όσο πιο μακριά γίνεται στο Λιμπερταδόρες και το πρωτάθλημα θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Πάντως θα παλέψει για την τετράδα και έξοδο στην επόμενη διοργάνωση. 

 

Ιντεπεντιέντε

Τι έκανε πέρυσι: Για άλλη μια χρονιά τα εντός έδρας παιχνίδια της αποτέλεσαν «πληγή» και έτσι δεν κατάφερε να πάρει ένα «εισιτήριο» για την τετράδα και μια θέση στο ερχόμενο Λιμπερταδόρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία αγωνιστική, υποδέχθηκε τη Λανούς και με νίκη έβγαινε 4η. Εν τέλει έμεινε στην ισοπαλία και έχασε την ευκαιρία.

Προπονητής: Ο Ολάν που ήρθε τον Δεκέμβριο του 2016 κατάφερε να την αναμορφώσει και να παρουσιάσει ένα καλοδουλεμένο σύνολο, ειδικά στα εκτός έδρας, όπου ήταν εξαιρετική. Συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της «ρόχα».

Γήπεδο: Libertadores de América (57.098)

Μεταγραφές:  Ξεχώρισε η προσθήκη του στόπερ Αμορεμπιέτα, με μεγάλη θητεία σε Ισπανία και Αγγλία, αλλά και του Γιόνας Γκουτιέρεζ, με μακρά θητεία στη Νιούκασταλ. Πέρυσι έπειτα από το πρόβλημα υγείας του, αγωνίστηκε στη Ντεφένσα, αλλά τα πήγε πολύ καλά. Καλή προσθήκη και του στόπερ Σίλβα από την Τορίνο. Στα χαφ ήρθε ο Ντομίνγκο από τη Ρίβερ. Απώλεια ο καλός μεσοεπιθετικός Ριγκόνι, ο οποίος πήγε στη Ζενίτ. Θα πρέπει να κινηθεί για αντικαταστάτη του στην επίθεση. Δεν έχασε κάποιον άλλον από τους βασικούς της.

Φιλικά: Μπορεί να μην έδωσε πολύ δυνατά φιλικά στα οποία κέρδισε εύκολα, αλλά στους αγώνες για το Σουνταμερικάνα ήταν έτοιμη και με δύο νίκες απέκλεισε την Ικίκε από τη Χιλή και βρίσκεται στους «16» της διοργάνωσης.

Εκτίμηση: «Δεμένο» σύνολο που ενισχύθηκε περαιτέρω στην άμυνα. Μεσοεπιθετικά είναι καλή, αλλά θα χρειαστεί τουλάχιστον μια προσθήκη ακόμα. Θα παλέψει για την τετράδα και την έξοδο στο Λιμπερταδόρες. 

 

Εστουδιάντες

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ σταθερή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, κατάφερε να πάρει την 3η θέση στη βαθμολογία και μαζί την έξοδο στο ερχόμενο Λιμπερταδόρες. Σαφώς και είναι επιτυχημένη η σεζόν.

Προπονητής: Ο κόουτς Βίβας αποτέλεσε παρελθόν λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος, καθώς υπέβαλε την παραίτηση του. Με την έναρξη την καλοκαιρινής προετοιμασίας, ανέλαβε ο Ουρουγουανός Ματόσας, που ήταν μέχρι πρότινος στη Σέρο Πορτένιο.

Γήπεδο: Ciudad de La Plata (53.000)

Μεταγραφές: Επέστρεψε για την 3η θητεία του στην ομάδα ο επιτελικός Γκάτα Φερνάντεζ. Στην επίθεση ήρθε ο φορ Παβόνε από την Βελέζ και ο Λουγκουέρσιο από την Αλντοσίβι. Αμφότεροι όμως στα 35 τους. Ο 19χρονος εξτρέμ Μπορτζίνο ήρθε από την Ραφαέλα και ο έτερος εξτρέμ Μπουζάτ δανεικός από τη Μπόκα. Δανεικοί και οι μπακ Καταλάν και Μελάνο, ενώ με μεταγραφή ήρθε ο στόπερ Κάμπι. Παρελθόν ο επιθετικός Βιάτρι, ο μπακ Αγκιρεγκαράι και ο πιτσιρικάς χαφ Ασκακιμπάρ, που πήγε στη Στουτγάρδη. Σημαντικές απώλειες.

Φιλικά: Καλή η εικόνα της στα φιλικά, αλλά το κυριότερο είναι ότι έδειξε έτοιμη στα επίσημα και πήρε την πρόκριση στους «16» του Σουνταμερικάνα, με δύο νίκες επί της Νασιονάλ Ποτόσι (1-0 εκτός, 2-0 εντός). Στηρίζεται στην καλή αμυντική λειτουργία της, καθώς δέχεται πολύ δύσκολα γκολ.

Εκτίμηση: Πολλά θα κριθούν και για αυτή από το πόσα μακριά θα φτάσει στο φετινό Σουνταμερικάνα, αλλά και στο επόμενο Λιμπερταδόρες. Μπορεί να παλέψει για τετράδα.  

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Νιούελς Oλντ Μπόις

Τι έκανε πέρυσι: Τα πολλά οικονομικά προβλήματα είχαν αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι και από τα μέσα του δεύτερου γύρου άρχισε η «καθίζηση», ενώ έδειχνε ότι μπορούσε να τερματίσει στην 4αδα. Ο προπονητής έφυγε, οι παίκτες ήταν απλήρωτοι και όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνει κάκιστο φίνις στην 9η τελικά θέση.

Προπονητής: Ο Οσέγια παράτησε την ομάδα, η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν με υπηρεσιακό, αλλά μετά το τέλος του πρωταθλήματος ανέλαβε ο Λοπ, που ήταν στην Ατλέτικο Ραφαέλα.

Γήπεδο: Marcelo Alberto Bielsa (38.100)

Μεταγραφές: Τα πολλά οικονομικά προβλήματα έφεραν και αποχωρήσεις, με τον Σκόκο να πάει στη Ρίβερ, τον αρχηγό Μάξι Ροντρίγκεζ να αποχωρεί και αυτός, τον μεσοεπιθετικό Φορμίκα να φεύγει για το Μεξικό και γενικά η λίστα των αποχωρήσεων να είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει πέσος για μεταγραφές και πήρε τον ελεύθερο εξτρέμ Σαρμιέντο από τη Μπάνφιλντ, τον κίπερ Ιμπάνιεθ που έμεινε ελεύθερος από την Τίγκρε, τον χαφ Λέγιες από τη Τουκουμάν, τον  φορ Λεάλ από την Τσιάπας του Μεξικού και για τον μόνο που πλήρωσε, ήταν για τον δανεισμό του φορ Γκουεβγκοζιάν από την Τέμπερλεϊ.

Φιλικά: Δεν ξεκίνησε καλά στα φιλικά, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε και πήρε δύο νίκες κόντρα σε Ταγιέρες (1-0) και Μπελγράνο (3-1), ενώ έφερε ισοπαλία (1-1) στο ματς με την Πατρνάτο.

Εκτίμηση: Περίεργη η σεζόν που έρχεται για την Νιούελς, καθώς το ρόστερ αποδυναμώθηκε και δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει την περσινή πορεία. Ο Λοπ αποτελεί ερωτηματικό στον πάγκο.

 

Ροζάριο Σέντραλ

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε κάκιστο φίνις στη σεζόν, όπου για πέντε διαδοχικά ματς δεν μπόρεσε να πάρει νίκη και έχασε τόσο το Λιμπερταδόρες, αλλά ακόμα και το Σουνταμερικάνα. «Χαρακίρι» δηλαδή.

Προπονητής: Ο Μοντέρο που ανέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο, «μεταμόρφωσε» άμεσα την «κανάγια», αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της ομάδας. Έχει ελαφρυντικά πάντως και η διοίκηση συνεχίζει να τον στηρίζει.

Γήπεδο: El Gigante de Arroyito (41.700)

Μεταγραφές: Σημαντικές οι απώλειες στις μεταγραφές, όπως του στόπερ Πινόλα που πήγε στη Ρίβερ, του φορ Γκουτιέρεζ που επέστρεψε στην πατρίδα του, του μπακ Σάλαζαρ που πήγε στη Σαν Λορένζο και του χαφ Μούστο που πήγε στο Μεξικό. Απέκτησε τον καλό επιθετικό Ζάμπερδι από την Ατλέτικο Τουκουμάν, τον πολυθεσίτη στα χαφ Ρομέρο από την Νασιονάλ, τον χαφ Τζιλ από την Εστουδιάντες και τον μπακ Παρότ από τη Χιλή.

Φιλικά: Ενθαρρυντική η εικόνα της στα φιλικά, με νίκες κόντρα σε Βελέζ, Ουνιόν και Αλιάνζα Σπορτ, αλλά η «βαριά» ήττα με 5-1 από τη Πατρονάτο την… προσγείωσε. Έπειτα έδειξε ότι ανάκαμψε.

Εκτίμηση: Αναμφίβολα υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ της και ο Μοντέρο ξέρει την ομάδα, αλλά ίσως να χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση. Λογικά θα παλέψει για έξοδο στο Σουνταμερικάνα, μιας και για το Λιμπερταδόρες θα είναι δύσκολο με τον ανταγωνισμό που υπάρχει.

 

Ουρακάν

Τι έκανε πέρυσι: Κάκιστη η περσινή σεζόν, έμπλεξε με τα σενάρια παραμονής και υποβιβασμού, όπου κατάφερε εν τέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Προπονητής: Ο Ασκονσαμπάλ αποτελεί παρελθόν και νέος τεχνικός, είναι ο Αλφαρό που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο τιμόνι της Χιμνάσια.

Γήπεδο: Tomás Adolfo Ducó (48.314)

Μεταγραφές: Πήρε τον φορ Κονίγλιο από την Ολίμπο, τον στόπερ Ματέου από την Μπάνφιλντ, ενώ το highlight των μεταγραφών ήταν η επιστροφή του φορ Αμπίλα, ο οποίος θα είναι δανεικός μέχρι τον Δεκέμβριο. Καλή η προσθήκη του μπακ Άλβαρεζ από τη Ρασίνγκ και του χαφ Καλέγο από την Κίλμες. Έχασε τον χαφ Φρίτζλερ που θα συνεχίσει στην Κολόν και τον μπακ Ρομάτ που πήγε στην Τουκουμάν.

Φιλικά: Δεν τα κατάφερε στο Σουνταμερικάνα, όπου αποκλείστηκε από τη Λιμπερτάδ Ασουνσιόν με ταπεινωτική ήττα εντός (1-5) και εκ νέου ήττα εκτός. Στα φιλικά δεν ήταν καλή επίσης και δείχνει να χρειάζεται χρόνο.

Εκτίμηση: Θα παλέψει και φέτος για την παραμονή της, αλλά με καλές πιθανότητες να μην μπλέξει μέχρι τέλους. Με τον Αμπίλα στην επίθεση μέχρι τον Δεκέμβρη θα είναι δυνατή.

 

Χιμνάσια Λα Πλάτα

Τι έκανε πέρυσι: Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, έκανε πολύ καλή πορεία και λίγο έλειψε να πάρει ένα «εισιτήριο» για το επόμενο Σουνταμερικάνα. Δεν τα κατάφερε όμως στις λεπτομέρειες.

Προπονητής: To υπηρεσιακό δίδυμο τεχνικών αποτελεί παρελθόν και νέος κόουτς ανέλαβε ο 36χρονος Σόσο, κάτι που ήταν γνωστό πριν ολοκληρωθεί η σεζόν. Ρισκαδόρικη επιλογή, καθώς έχει δουλέψει μόλις σε δύο ομάδες και αυτές στο Περού.

Γήπεδο: Juan Carmelo Zerillo (24.500)

Μεταγραφές: Έφυγαν 15 παίκτες στις μεταγραφές, από ένα ρόστερ που χρειαζόταν «ξεσκαρτάρισμα» έτσι και αλλιώς. Αλλά έφυγαν και ορισμένοι βασικοί. Ήρθε ο εξτρέμ Κολάσο που δεν υπολογιζόταν από τη Μπόκα, ο οποίος πέρυσι έπαιζε στην Αυστραλία και ο στόπερ Αλντρέντε από τη Σέρο Πορτένιο. Θα χρειαστεί κι άλλες μεταγραφές.

Φιλικά:  Στα φιλικά πάντως τα πήγε σχετικά καλά και αυτό έχει δώσει αυτοπεποίθηση τόσο στους παίκτες της ομάδας, όσο και στον νεαρό κόουτς.

Εκτίμηση: Θα προσπαθήσει να πάρει μια θέση στο επόμενο Σουνταμερικάνα, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Θα εξαρτηθούν πολλά και από τον κόουτς Σόσο. Κάπου στη μέση της βαθμολογίας αναμένεται.

 

Μπάνφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Αν και έφτασε σε κάποιο σημείο να διεκδικεί ακόμα και τον τίτλο πέρυσι, τελικά με τις δύο κολλητές ήττες στο τέλος, περιορίστηκε στην 5η θέση, αλλά πήρε το «εισιτήριο» για το ερχόμενο Λιμπερταδόρες.

Προπονητής:  Ο 61χρονος Φαλτσιόνι που ανέλαβε τον Μάρτιο του 2016, παρουσίασε εξαιρετικό έργο την περασμένη σεζόν και συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της ομάδας.

Γήπεδο: Florencio Solá (34.901)

Μεταγραφές: Ο Χεσούς Ντάτολο που είχε περάσει για λίγο και από τον Ολυμπιακό, επέστρεψε έπειτα από 11 χρόνια στην ομάδα που ξεκίνησε. Ο εξτρέμ Μόουτσε ήρθε από την Ολίμπια της Παραγουάης. Ο καλός χαφ Σεσίνι πωλήθηκε στη Μάλαγα, ενώ ο μπακ Σότο πήγε στη Ρασίνγκ. Ο χαφ Ροντρίγκεζ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Τζένοα. Ο εξτρέμ Σαρμιέντο έμεινε ελεύθερος. Δείχνει αποδυναμωμένη, αλλά και πέρυσι τα ίδια λέγαμε και έκανε φανταστική σεζόν.

Φιλικά: Στο δυνατότερο φιλικό, έφερε ισοπαλία με την Μπόκα (1-1), σε ένα επεισοδιακό ματς. Κόντρα στη Νασιονάλ από την Ουρουγουάη ηττήθηκε με 3-2, ενώ κέρδισε τη Βελέζ με 1-0. Στο πιο πρόσφατο, επικράτησε της αδύναμης Πλατένσε με 1-0.

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει την περσινή σεζόν και λογικά θα περιοριστεί για μια θέση στην οχτάδα. Πάντως είναι «δεμένο» σύνολο.

 

Άρσεναλ Σαραντί

Τι έκανε πέρυσι: «Εφτάψυχη» για άλλη μια φορά, δεν έπεσε ούτε πέρυσι και συνεχίζει μαζί με την Μπόκα, να είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ.

Προπονητής: Ο Γκροντόνα, γιος του θρυλικού ιδρυτή της Σαραντί, αλλά και ισχυρού άντρα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου όσο ήταν εν ζωή, κατάφερε να σώσει την ομάδα και συνεχίζει στον πάγκο της.

Γήπεδο: Julio Humberto Grondona (18.300)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελούν ο βασικός στόπερ Μποτινέλι, ο βασικός φορ Σοτέλο, ο χαφ Μπαζάν και γενικά για άλλο ένα καλοκαίρι, η κατάσταση είναι «ράβε – ξήλωνε», με την μισή ομάδα να αποχωρεί. Πήρε αρκετούς παίκτες για να τους αντικαταστήσει.

Φιλικά: Δεν έπαιξε δυνατά φιλικά και δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ετοιμότητα της.

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι και φέτος θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ οι πολλές μεταγραφές στο ρόστερ της, θα χρειαστούν χρόνο για να «δέσουν».

 

Τίγκρε

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια η χρονιά της, με πολλές αλλαγές προπονητών, κάτι που δεν την βοήθησε να βρει σταθερότητα. Τερμάτισε στην διόλου τιμητική 24η θέση.

Προπονητής: Λίγο πριν το τέλος της σεζόν, ανέλαβε ο τρελός Καρούσο Λομπάρντι. Συνεχίζει κανονικά και φέτος.

Γήπεδο: José Dellagiovanna (26.300)

Μεταγραφές: Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ της, με 16 παίκτες να φεύγουν και 17 να έρχονται. Ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις, αλλά έχασε και πολλούς βασικούς. Στο… ταμείο πάντως, δείχνει ενισχυμένη.

Φιλικά: Έδωσε αρκετά φιλικά κόντρα σε ομάδες όμως χαμηλότερης κατηγορίας, όπου πήρε νίκες. Απέναντι στη Ντεφένσα πάντως ηττήθηκε με 1-0. Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο με τόσες αλλαγές στο ρόστερ της.

Εκτίμηση: Λογικά δεν θα κινδυνέψει η Τίγκρε, με τον Λομπάρντι να είναι εγγύηση ότι δεν πέφτει. Για το βήμα παραπάνω θα φανεί κατά πόσο θα μπορέσει να την κάνει ομάδα με τόσες μεταγραφές.

 

Γοδόι Κρουζ

Τι έκανε πέρυσι: Σε μια περίεργη σεζόν, όπου έριξε περισσότερο βάρος στο Λιμπερταδόρες από την άνοιξη και μετά, δεν κατάφερε τίποτα το αξιόλογο στο πρωτάθλημα και τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας. Στο Λιμπερταδόρες, έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε δύσκολα με δύο ήττες από την Γκρέμιο.

Προπονητής: Η διοίκηση της «τόμπα» έχει αποδείξει κατά καιρούς ότι δεν έχει και πολύ… σώας τας φρένας και έδιωξε τον Μπερνάρδι μετά την πρώτη ήττα από τη Γκρέμιο. Αντικαταστάτης του, ο 47χρονος Ουρουγουανός Λαριέρα, που δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό στην καριέρα του.

Γήπεδο: Malvinas Argentinas (32.300)

Μεταγραφές: Σημαντική η απώλεια του πορτιέρε Ροντρίγκο Ρέι, ο οποίος πήγε στον ΠΑΟΚ. Αντικαταστάτης του ο Μπουριάν, από τους Τσιάπας του Μεξικού. Απέκτησε τον φορ Ραμίς από την Ταγιέρες. Έγιναν και άλλες προσθήκες για να γεμίσουν το ρόστερ. Γενικά δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της.

Φιλικά: Δεν έδωσε πολλά φιλικά στην προετοιμασία, καθώς είχε και ματς με την Γκρέμιο. Στο κυριότερο εξ αυτών, ηττήθηκε από τη Σαν Λορένζο με 1-0.

Εκτίμηση: Δεν άλλαξε ιδιαίτερα το ρόστερ της Γοδόι, αλλά μένει να φανεί τι μπορεί να κάνει με τον Λαριέρα στον πάγκο. Είναι από τις ομάδες που αν βρουν ρυθμό, μπορούν να κάνουν σεζόν έκπληξη. Ωστόσο, στα αρνητικά είναι η διοίκηση που δεν έχει υπομονή και ο κόσμος της που «σπάει» το γήπεδο για το τίποτα.

 

Μπελγράνο

Τι έκανε πέρυσι: Κάκιστη η περσινή σεζόν, να πάει και να μην ξανά έρθει λένε οι άνθρωποι της.

Προπονητής: Πολλές αλλαγές προπονητών πέρυσι, με τον Μέντεζ που ήρθε τον Απρίλιο να συνεχίζει μέχρι τώρα στον πάγκο της.

Γήπεδο: Julio César Villagra (28.000)

Μεταγραφές: Έπρεπε να γίνει ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της και έγιναν αρκετές αλλαγές αυτό το καλοκαίρι. Ήταν λογικό έπειτα από μια τέτοια τραγική χρονιά. Έφυγαν πολλοί παίκτες που δεν υπολογίζονταν αλλά και κάποιοι βασικοί. Ήρθαν άλλοι να τους αντικαταστήσουν.

Φιλικά: Καλή σε γενικές γραμμές η εικόνα που έβγαλε στα φιλικά, με νίκες αλλά και ήττες στο πρόγραμμα. Είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο, καθώς έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της.

Εκτίμηση: Δεν γίνεται να κάνει ξανά τόσο τραγική σεζόν η Μπελγράνο. Αναμένεται να είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για το Σουνταμερικάνα.

 

Ολίμπο

Τι έκανε πέρυσι: Την τελευταία αγωνιστική κατάφερε να σώσει την κατηγορία η Ολίμπο, σε μια πολύ δύσκολη σεζόν για αυτή.

Προπονητής: Η καλή εικόνα της στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος, πιστώνεται στον κόουτς Σκιάκουα, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο και συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της.

Γήπεδο: Roberto Natalio Carminatti (15.000)

Μεταγραφές: Έχασε βασικούς παίκτες, οι οποίοι ήταν δανεικοί όμως και δεν μπορούσε να κάνει κάτι για αυτό. Ενισχύθηκε στην άμυνα με τους στόπερ Κάχαϊς από το Μεξικό και Νασούτι από τη Βελέζ, ενώ στα χαφ ήρθε ο Μανσινέλι από τη Τέμπερλεϊ. Έκανε καλές κινήσεις γενικά στο μεταγραφικό παζάρι.

Φιλικά: Πολύ καλή η εικόνα που έβγαλε στα φιλικά και δείχνει ότι δεν έχει χάσει την συμπαγή καλή τακτική της. Η άμυνα της θα είναι ξανά το σημείο αναφοράς της.

Εκτίμηση: Θα δώσει την μάχη της για παραμονή στην κατηγορία και δείχνει φέτος ότι μπορεί να φτάσει στον στόχο της πιο εύκολα σε σχέση με πέρυσι.

 

Ντεφένσα Χουστίσια

Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική η πορεία της για τα δεδομένα της ομάδας, όπου τερμάτισε στην 9η θέση και εξασφάλισε την έξοδο της για δεύτερη διαδοχική στο Κόπα Σουνταμερικάνα.

Προπονητής: Ο πρωτομάστορας αυτής της επιτυχίας, ο κόουτς Μπεκασέσε, ήταν γνωστό ότι θα αποχωρήσει μετά το τέλος της σεζόν, καθώς ανέλαβε βοηθός του Σαμπαόλι στην Εθνική Αργεντινής. Νέος προπονητής, ο Βίβας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στον πάγκο της Εστουδιάντες, από την οποία και παραιτήθηκε.

Γήπεδο: Norberto Tito Tomaghello (8.000)

Μεταγραφές: : Το ρόστερ της αποτελούταν από πολλούς δανεικούς, των οποίων ο δανεισμός τελείωσε. Στις σημαντικότερες απώλειες, καταγράφονται αυτές του φορ Ρίος, του έτερου φορ Στεφανέλι και του μπακ Γκουτιέρες. Δεν πτοήθηκε πάντως και πήρε ξανά δανεικούς και ελεύθερους. Στα στόπερ ήρθε ο Γκισί από την Ροσάριο, στην επίθεση ο Μάρκες από τη Μπελγράνο, ενώ πήρε και αρκετούς πιτσιρικάδες δανεικούς.

Φιλικά: Στα αρνητικά ότι αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Σαπεκοένσε εκτός έδρας, αλλά γενικά στα φιλικά έβγαλε καλό πρόσωπο, κάτι που πιστοποίησε και με τη νίκη της επί της Τέμπερλεϊ για το κύπελλο, όπου πήρε την πρόκριση με 2-0.

Εκτίμηση: Η περσινή πορεία δύσκολα θα ξανά γίνει, αλλά ο Βίβας είναι ικανός κόουτς και τίποτα δεν αποκλείεται. Λογικά πάντως κάπου στη μέση της βαθμολογίας θα είναι.

 

Κολόν Σάντα Φε

Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την 11η θέση και το τελευταίο «εισιτήριο» για το επόμενο Σουνταμερικάνα η Κολόν, σε μια χρονιά που διεκδίκησε μέχρι τέλους την έξοδο στο Λιμπερταδόρες, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα πήγε καλά όμως και η σεζόν είναι επιτυχημένη.

Προπονητής: Ο 38χρονος Εντουάρντο Ντομίνγκεζ ανέλαβε τον Ιανουάριο και κατάφερε να παρουσιάσει μια πολύ ανταγωνιστική Κολόν και φυσικά συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας.

Γήπεδο: General Estanislao López (33.500)

Μεταγραφές: Ο πορτιέρε Ντομίνγκεζ ήρθε από τη Μοντερέι και αποτελεί καλή προσθήκη κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο βασικός κίπερ Μπρουμ, πήγε στην Λουντογκόρετς. Απέκτησε τους στόπερ Όρτις και Γκαλβάν, ενώ στα χαφ ήρθαν οι Φρίτζλερ και Μοράλες, που αναμένεται να δώσουν λύσεις, όπως και ο Εστιγκαρίμπια. Ο καλός αμυντικός χαφ Πομπλέτε πήγε στην Μετς, ενώ ο Περέιρα, άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, έφυγε για το Μεξικό. Σημαντικές οι απώλειες αυτές και θα φανεί στην πορεία κατά πόσο θα την επηρεάσουν.

Φιλικά: Δεν ήταν σταθερή στα φιλικά, όπου γνώρισε ήττες όπως αυτές από Βελέζ (2-0) και Μπελγράνο (5-1), αλλά πήρε και νίκες, όπως αυτές απέναντι σε Σαραντί (3-0) και Ολίμπο (2-0).

Εκτίμηση: Αποτελεί ερωτηματικό η φετινή Κολόν, η οποία έχασε βασικές μονάδες, αλλά ήρθαν αντικαταστάτες. Το θετικό είναι ότι ο Ντομίνγκεζ γνωρίζει καλά την ομάδα.

 

Ουνιόν Σάντα Φε

Τι έκανε πέρυσι: Σε μια χρονιά που οι αλλαγές προπονητών, πέρασαν και τις ένδοξες μέρες του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, κατάφερε εν τέλει να σωθεί, αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Προπονητής: Ο Μαδελόν επιστρέφει ξανά στον πάγκο της έπειτα από ένα μικρό διάλλειμα (απολύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο). Ήταν για τρία χρόνια στο τιμόνι της (2013-2016) και η διοίκηση τον εμπιστεύθηκε ξανά.

Γήπεδο: 15 de Abril  (22.900)

Μεταγραφές: Πήρε τον εξτρέμ Ακίνο που πέρυσι έπαιξε στη Μπελγράνο, τον στόπερ Μποτινέλι από την Άρσεναλ Σαραντί, τον χαφ ‘Αρσε από τη Πατρονάτο, ενώ ήρθαν και δύο δανεικοί από την Ιντεπεντιέντε. Ο μπακ Ζάρατε πήγε στην Τουκουμάν, ο στόπερ Σαντόνα στη Πατρονάτο και ο έτερος στόπερ Εραμούσπε στην Ιντεπεντιέντε του Μεντεγίν. Γενικά πάντως δεν ενθουσίασε με τις κινήσεις της.

Φιλικά: Δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο στα φιλικά, αλλά εκεί που έπρεπε, στα επίσημα και συγκεκριμένα στο κύπελλο, ήτα αυτή που έπρεπε, όπου πέτυχε δύο προκρίσεις. Αρχικά στα πέναλτι απέναντι στη Νουέβα Σικάγο και την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Λανούς με 2-1. Αρχίζει με ψυχολογία η σεζόν.

Εκτίμηση: Ο Μαδελόν ξέρει καλά την ομάδα και αυτό είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα. Το ρόστερ της δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι συμπαγής ομάδα. Λογικά κάπου στη μέση της βαθμολογίας ξανά.

 

Ατλέτικο Τουκουμάν

Τι έκανε πέρυσι: Έμπλεξε με το Λιμπερταδόρες στο οποίο έριξε όλο της το «βάρος» και στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 21η θέση, ενώ σαφέστατα το ρόστερ της ήταν για πιο ψηλά.

Προπονητής: Ο Ζιελίνσκι που ανέλαβε λίγο πριν το τέλος της περσινής σεζόν συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της.

Γήπεδο: Presidente José Fierro (25.622)

Μεταγραφές: Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ της, με τον καλό φορ Ζάμπερδι να πάει στην Ροσάριο, τον έτερο καλό φορ Μενέντεζ να πάει στο Μεξικό, τον χαφ Λέγιες στη Νιούελς, όπως και ο στόπερ Μπιανκί, ενώ ο μπακ Κανούτο έφυγε για τη Λανούς. Στην επίθεση ήρθε ο Μπλάνκο (γνωστός μας από την ΑΕΚ) και ο φορ Αφόνσο από την Πενιαρόλ. Στα χαφ προστέθηκε ο Μιλόκ και ο Αλιέντρο από την Τσακαρίτα. Καλές προσθήκε μεσοεπιθετικά αυτές του πιτσιρικά Μπαρμπόνα από την Εστουδιάντες και του Νούνιεζ από τη Σαρμιέντο.

Φιλικά: Δεν έπαιξε πολλά φιλικά, διότι είχε υποχρεώσεις για το Σουνταμερικάνα, εκεί που πήρε την πρόκριση επί της Οριέντε Πετρολέρο με δύο νίκες, ενώ στο πρώτο ματς κόντρα στην Ιντεπεντιέντε πήρε τη νίκη με 1-0 και ελπίζει σε πρόκριση. Η ρεβάνς είναι στις 12/9. Ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα.

Εκτίμηση: Η Τουκουμάν μπορεί να υπέστη αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά έχει έναν ικανό κόουτς, ενώ φρόντισε να φέρει αντικαταστάτες για αυτούς που έχασε. Την περιμένουμε δυνατή.

 

Σαν Μάρτιν Σαν Χουάν

Τι έκανε πέρυσι: Έμεινε στην κατηγορία άλλη μια σεζόν, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Προπονητής: Ο Νέστορ Γκοροσίτο είναι στο τιμόνι της από τον περασμένο Δεκέμβριο και δεν υπήρχε λόγος να γίνει αλλαγή στη τεχνική ηγεσία.

Γήπεδο: Ingeniero Hilario Sánchez (19.000)

Μεταγραφές: Έχασε τον καλό φορ Ντενίνγκ που πήγε στην Τουρκία και αποτελεί την σοβαρότερη απώλεια. Έφυγαν και κάποιοι άλλοι που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές. Πήρε τον έμπειρο μπακ Πρόσπερι από τη Σαν Λορένζο, τον μεσοεπιθετικό Ροντρίγκεζ από τη Γκρέμιο, ενώ καλή προσθήκη είναι και αυτή του χαφ Φερνάντες που έπαιζε στο MLS. Δείχνει ενισχυμένη.

Φιλικά:  Δεν ήταν καλές οι εμφανίσεις της στα φιλικά και δείχνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «δέσει». Θα βρε τον τρόπο ο Γκοροσίτο.

Εκτίμηση: Δεν θα κινδυνέψει, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να κάνει και το κάτι παραπάνω. Για μια… ήσυχη σεζόν θα πάει.

 

Ατλέτικο Τέμπερλεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε έστω και στο τέλος να σώσει την κατηγορία, σε μια περίεργη σεζόν με πολλά… σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Τέλος καλό όλα καλά όμως.

Προπονητής: Ο Άλβαρεζ που ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο, κατάφερε να τη σώσει και έτσι η διοίκηση τον εμπιστεύθηκε και για φέτος.

Γήπεδο: Alfredo Martín Beranger (13.800)

Μεταγραφές: Έχασε βασικούς παίκτες, όπως τον φορ Γκουέβγκοζιαν, τον μπακ Τσίμινο, τον στόπερ Μπότζανιτς, τον χαφ Σάντσεζ, τον έτερο χαφ Μιλόκ, αλλά προσπάθησε να τους αντικαταστήσει. Στην επίθεση ήρθε ο Σοτέλο από την Σαραντί, στην άμυνα ο Σκίφο από τη Σαρμιέντο, στο τέρμα πρόσθεσε μια έξτρα λύση με τον Αγιάλα από την Τουκουμάν, ενώ πήρε και αρκετούς δανεικούς πιτσιρικάδες κυρίως. Δείχνει γεμάτο το ρόστερ, αλλά αμφισβητείται η ποιότητα του.

Φιλικά: Καθόλου καλή η εικόνα στα φιλικά της, με ήττες από Μπελγράνο (3-0), Ντεφένσα (2-0) και Βελέζ (2-1). Δείχνει να θέλει δουλειά ακόμα, μιας και οι αλλαγές στο ρόστερ της είναι πολλές.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για παραμονή στη κατηγορία και φέτος, αλλά δεν έχει πολλές πιθανότητες με το μέρος της.

 

Πατρονάτο

Τι έκανε πέρυσι: Τα… χρειάστηκε πέρυσι, όπου με ένα τραγικό αρνητικό σερί κινδύνεψε για τα καλά, αλλά στο τέλος πήρε τα παιχνίδια που έπρεπε και έμεινε στην κατηγορία.

Προπονητής: Ο Φορεστέγιο αποτελεί παρελθόν (και πολύ έκατσε) με τον Πουμπίδο να είναι ο αντικαταστάτης του. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία από τους πάγκους και αποτελεί στοίχημα.

Γήπεδο: Presbítero Bartolomé Grella (22.000)

Μεταγραφές: Οι έμπειροι επιθετικοί Βάργκας και Τελετσέα αποτελούν παρελθόν, όπως και ο Γκαγιάρδι. Πήρε τον φορ Μπαλμπόα από τη Σαρμιέντο, τον επιτελικό Κοντρέρα και τον μεσοεπιθετικό Ντι Ρένζο. Θωράκισε τα μετόπισθεν με τον Σόσα από την Ουρακάν, τον στόπερ Σαντόνα από την Ουνιόν, τον μπακ Ουριμπαρί από τη Τίγκρες, ενώ στα χαφ ήρθε ο Κάσερες από τη Σέρο Πορτένιο, ο Ριβέρο από την από την Ουνιόν και ο Μαρκιόνι από την Εστουδιάντες. Δείχνει ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Φιλικά: Πήρε εντυπωσιακή νίκη απέναντι στη Ροσάριο με 5-1, αλλά ηττήθηκε από Ολίμπο με 2-1 και έφερε 1-1 με την Νιούελς. Έπαιξε και δεύτερο φιλικό με τη Ροσάριο και έφερε ισοπαλία με 0-0.

Εκτίμηση: Έγιναν κινήσεις για να ενισχυθεί, καθώς φέτος θα παλέψει για την παραμονή. Μπορεί να τα καταφέρει, αλλά δύσκολα θα μπορέσει το κάτι παραπάνω.

 

Βελέζ Σάρσφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Σώθηκε σχετικά εύκολα, ενώ έδειξε ότι αν ήταν πιο σταθερή, θα μπορούσε να παλέψει ίσως για έξοδο στο Σουνταμερικάνα.

Προπονητής: Ο 55χρονος Ομάρ Ντε Φελλίπε ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2016 και συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της «φορτίν».

Γήπεδο: José Amalfitani (49.700)

Μεταγραφές: Σαφέστατα η μεγάλη απώλεια, είναι του αρχηγού – φορ Παβόνε, ο οποίος πήγε στην Εστουδιάντες. Ο στόπερ Νασούτι ήθελε να φύγει από τον σύλλογο. Έμειναν αρκετοί παίκτες ελεύθεροι, αλλά προσπάθησε να τους αντικαταστήσει. Στην επίθεση ήρθε ο έμπειρος φορ Μπεργκέσιο από τη Σαν Λορένζο, ενώ επέστρεψε στην ομάδα έπειτα από εφτά χρόνια, ο έτερος φορ Κριστάλδο στα 28 του. Πήρε δανεικό τον 23χρονο Αντράδα από τη Ρίβερ και γέμισε την επίθεση της. Χρειάζεται ενίσχυση και στα μετόπισθεν πάντως. Ο πορτιέρε Ριγκαμόντι έρχεται από γεμάτη χρονιά στη Κίλμες.

Φιλικά: Έδωσε αρκετά φιλικά και πήρε νίκες στην αρχή, αλλά προς το τέλος της προετοιμασίας στα δυνατότερα δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από Ροσάριο (2-1) και Εστουδιάντες (2-0). Δείχνει να θέλει δουλειά.

Εκτίμηση: Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα ούτε φέτος, αλλά αποτελεί ερωτηματικό όσον αφορά για κάτι καλύτερο από τη μέση της βαθμολογίας και πάνω. Λογικά εκεί γύρω θα τερματίσει, με την άμυνα της να έχει θέματα.

 

Ταγιέρες

Τι έκανε πέρυσι: Έπειτα από το… μουδιασμένο ξεκίνημα στη σεζόν, ανέβασε… στροφές στη συνέχεια και έτρεξε ένα καλό σερί μέχρι και τα μέσα του δεύτερου γύρου, που έφεραν άνετα την παραμονή. Τερμάτισε εν τέλει ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας και σαφέστατα η επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, έγινε με ωραίο τρόπο.

Προπονητής: O κόουτς των επιτυχιών Φρανκ Κουντέλκα, που την ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2014 συνεχίζει στον πάγκο της όπως είναι λογικό, καθώς έχει καταφέρει πολλά όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα.

Γήπεδο: Francisco Cabasés (16.500)

Μεταγραφές: Ο καλός φορ Παλάσιος πωλήθηκε στη Πατσούκα του Μεξκικού, αλλά θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι τον Δεκέμβρη. Στην επίθεση ήρθε ο Αρίας από την Πενιαρόλ και ο εξτρέμ Ρόχας από την Κρουζ Αζούλ. Δεν άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ της, με τους υπόλοιπους που έφυγαν να μην υπολογίζονται.

Φιλικά: Έπαιξε δύο φιλικά με τη Νιούελς, στο πρώτο κέρδισε με 2-0 και στο δεύτερο ηττήθηκε με 1-0. Αναδείχθηκε ισόπαλη απέναντι σε Ροσάριο (2-2) και Ρασίνγκ (1-1). Δεν έχει αλλάξει κατά πολύ από πέρυσι.

Εκτίμηση: Πέρυσι κατάφερε να σωθεί άνετα. Φέτος αναμένουμε το ίδιο, αλλά θα παλέψει και για μια θέση στην 11αδα της βαθμολογίας, προκειμένου να πάρει ένα «εισιτήριο» για το επόμενο Σουνταμερικάνα.

 

Αρχεντίνος

Τι έκανε πέρσι: Έπειτα από διάλλειμα ενός χρόνου στη Β΄ κατηγορία, πήρε την άνοδο ως πρωταθλήτρια.

Προπονητής: Ο Χάινζε που την ανέβασε κατηγορία αποτελεί παρελθόν και νέος προπονητής είναι ο Μπέρτι που δεν έχει μεγάλη εμπειρία πάντως από την πρώτη κατηγορία.

Γήπεδο: Diego Armando Maradona (24.380)

Μεταγραφές: Πήρε τον φορ Κιρόγα από την Πατρονάτο, τον μεσοεπιθετικό Πισκουλίτσι που επιστρέφει για τρίτη φορά στην ομάδα και τον χαφ Νίελ από την Χιμνάσια. Δεν έκανε πολλές κινήσεις, αλλά ακόμα προσπαθεί να ενισχυθεί.

Φιλικά: Ουσιαστικά δίχως ανάσα θα μπει στο νέο πρωτάθλημα, καθώς ο… μαραθώνιος της Β’ κατηγορίας τελείωσε στο τέλος Ιουλίου. Δεν πρόλαβε να παίξει κάποιο δυνατό φιλικό.

Εκτίμηση: Άγνωστο το πως θα παρουσιαστεί η Αρχεντίνος με νέο κόουτς και λίγες (προς το παρών) μεταγραφές. Θα περιμένουμε πρώτα να την δούμε για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

 

Τσακαρίτα

Τι έκανε πέρσι:  Πήρε την άνοδο με… την ψυχή στο στόμα, καθώς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές απέτυχε να κερδίσει, αλλά ταυτόχρονα δεν κέρδιζε και η Γκιγιέρμο Μπράουν, οπότε τερμάτισε 2η.

Προπονητής: Ο κόους Κογιέτε που ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2016 και κατάφερε να την ανεβάσει κατηγορία, συνεχίζει στον πάγκο της.

Γήπεδο: Estadio de Chacarita Juniors (24.300)

Μεταγραφές: Έκανε αρκετές κινήσεις για να ενισχυθεί προκειμένου να μείνει στην κατηγορία και μέχρι στιγμής δείχνει να κινείται στον σωστό δρόμο. Θα φανεί βέβαια στην πορεία.

Φιλικά: Όπως η Αρχεντίνος, έτσι και αυτή, δεν πρόλαβαν να κάνουν καλά καλά ούτε προετοιμασία, όχι να παίξουν φιλικά.

Εκτίμηση: Θα είναι λογικά ανάμεσα στις υποψήφιες, αλλά έκανε καλές κινήσεις στις μεταγραφές. Θα αναζητήσει περαιτέρω ενίσχυση βέβαια μέχρι το τέλος των μεταγραφών.

Αντώνης Κόκκινος (twitterfacebook)

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ