foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ35
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιταλία, Serie B: Preview 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 23 Αυγ 2017 11:25
Serie-B-2017-18.jpg

Ο μαραθώνιος της Serie B ξεκινάει την εβδομάδα που διανύουμε και άπαντες είναι προετοιμασμένοι για μια ακόμη κοπιαστική σεζόν σ'ένα από τα πλέον αμφίρροπα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Καθεμιά ομάδα έχει τους δικούς της στόχους και τις προσωπικές της φιλοδοξίες, ενώ οι εκπλήξεις δε λείπουν ποτέ, όπως για παράδειγμα την περασμένη χρονιά με τις Σπαλ και Μπενεβέντο να εξασφαλίζουν την άνοδο στο Καμπιονάτο αν και νεοφώτιστες. Μεγάλη μάχη αναμένεται να πραγματοποιηθεί όσον αφορά τα εισιτήρια ανόδου για τη Serie A, με τις Παλέρμο, Πεσκάρα και Πάρμα να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά και τις Φροζινόνε, Βενέτσια και Έμπολι να καραδοκούν έχοντας και αυτές πολλές πιθανότητες. Όσον αφορά τις ομάδες που θα προσπαθήσουν να σώσουν την κατηγορία περιμένουμε και εκεί σκληρό ανταγωνισμό και όλα δείχνουν πως η αγωνία θα χτυπήσει κόκκινο και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν λίγο πριν το φινάλε.

Σύστημα διεξαγωγής

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 22 ομάδες και μετά το τέλος της 42ης αγωνιστικής, οι δύο πρωτοπόροι εξασφαλίζουν την απευθείας άνοδο στο Καμπιονάτο. Οι επόμενες 6 ομάδες της βαθμολογίας, δηλαδή από τις θέσεις 3-8 αγωνίζονται σε αγώνες μπαράζ στη φάση των πλέι οφ, με τον 3ο και 4ο να έχουν ένα σχετικό πλεονέκτημα, καθώς περιμένουν τους νικητές από τα ζευγάρια 5ος-8ος και 6ος-7ος, οι οποίοι δίνουν νοκ-άουτ αγώνες στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα. Στη συνέχεια οι νικητές διασταυρώνουν τα ξίφη τους με την 3η και 4η ομάδα για να προκύψουν οι νικήτριες που θα δώσουν τη μάχη για το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο της ανόδου σε διπλούς αγώνες. Αξίζει να αναφέρουμε σ'αυτό το σημείο ότι σε περίπτωση ίδιου σκορ μετά το τέλος και των 2 παιχνιδιών, το πλεονέκτημα έχει η ομάδα που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Αν ο 3ος της βαθμολογικής κατάταξης έχει διαφορά 10 και παραπάνω βαθμών από τον 4o, τότε εξασφαλίζει αυτός την άνοδο, χωρίς να γίνουν αγώνες πλέι οφ, ακολουθώντας στο Καμπιονάτο τους 2 πρώτους. Τέλος για να αγωνιστεί μια ομάδα στα πλέι οφ οφείλει να απέχει μέχρι 14 βαθμούς από τον 3o της βαθμολογίας. Οπότε, ακόμα και αν μια ομάδα τερματίσει 8η δεν είναι σίγουρα στα μπαράζ ανόδου, αν απέχει από τον τρίτο παραπάνω από 14 βαθμούς.  Όσον αφορά τον υποβιβασμό, οι 3 τελευταίες ομάδες της κατάταξης υποβιβάζονται απευθείας, ενώ διπλούς αγώνες μπαράζ δίνουν ο 18ος και ο 19ος της βαθμολογίας με πλεονέκτημα του πρώτου σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος μετά το πέρας των 2 αγώνων. Αν η διαφορά του 18ου με το 19ο είναι από 5 βαθμούς και πάνω, τότε δεν διεξάγονται αγώνες μπαράζ και υποβιβάζεται απευθείας ο 19ος.

Οι ομάδες της Serie B

Πεσκάρα Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε δίκαια στην τελευταία θέση του Καμπιονάτο και επέστρεψε άμεσα στη Serie B. Η πορεία που πραγματοποίησε ήταν πολύ άσχημη, έδειξε ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας και από το ξεκίνημα βρέθηκε στις θέσεις του υποβιβασμού χωρίς να καταφέρει ποτέ να ξεφύγει απ'αυτές. Προπονητής: Ο πολύπειρος 70χρονος Τσέχος Ζντένεκ Τζέμαν συνεχίζει στον πάγκο, ανέλαβε πέρυσι περίπου μετά τα μέσα της χρονιάς, είναι θιασώτης του άκρως επιθετικού ποδοσφαίρου και βασικός του στόχος είναι να επαναφέρει τα «δελφίνια» στη Serie A. Γήπεδο: Stadio Adriatico (24.000) Μεταγραφές: Απέκτησε τον ικανότατο επιθετικό Γκαντζ που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Βερόνα, ενώ ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης της και με το φορ Καπελούτσο. Στη μεσαία γραμμή της πρόσθεσε στο ρόστερ τον κεντρικό χαφ Παλάτσι και τον αμυντικό μέσο Βαλτζανία, πήρε και τον πλάγιο επιθετικό Μανκούζο, ενώ διατήρησε αρκετούς παίκτες από τον περσινό της κορμό. Μεγάλο πλήγμα η παραχώρηση του βασικού επιθετικού Καπράρι, ενώ πιέζει για μεταγραφή και ο βασικός χαφ Μεμουσάι. Φιλικά προετοιμασίας: Αγωνίστηκε με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, κέρδισε την Τέραμο και την Άντρια με σκορ 3-1, ενώ ηττήθηκε με 2-1 από την Πινέτο. Για το θεσμό του Coppa Italia κέρδισε δύσκολα την Τριεστίνα στην παράταση με 5-3, ενώ στον επόμενο γύρο πέρασε άνετα και δίκαια και το εμπόδιο της Μπρέσια επικρατώντας εκτός έδρας με 1-3. Εκτίμηση: Προσφέρεται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως ένα από τα ισχυρά φαβορί για την άνοδο, είναι έμπειρη, έχει καλό προπονητή και αναμένεται να είναι πρωταγωνίστρια. Διαθέτει επιθετική φιλοσοφία, το πρωτάθλημα βέβαια είναι σκληρό και αν μπορέσει να προσαρμόσει λίγο το στιλ παιχνιδιού της στις ανάγκες της κατηγορίας εκτιμούμε ότι θα είναι σίγουρα στην πρώτη 3άδα.
 
Παλέρμο Τι έκανε πέρυσι: Τραγική πορεία και απόλυτα δίκαιος ο υποβιβασμός της στη Serie B. Καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών, δεν εκμεταλλεύτηκε τη θεωρητικά ισχυρή της έδρα, είχε αλλαγές προπονητών και πολλά εσωτερικά προβλήματα και το μοιραίο ήταν αναπόφευκτο. Προπονητής: Ο 53χρονος Ιταλός τεχνικός Μπρούνο Τεντίνο, πρώην προπονητής της Πορντενόνε αναλαμβάνει το δύσκολο εγχείρημα με σκοπό την επιστροφή των «ροζανέρι» στα σαλόνια του Καμπιονάτο έχοντας θητεύσει σε πάγκους ομάδων μικρότερων κατηγοριών. Γήπεδο: Stadio Renzo Barbera (36.349) Μεταγραφές: Απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον ικανό κεντρικό μέσο Νιαορέ που αγωνιζόταν πέρυσι στην Περούτζια, ενώ πολύ σημαντική κρίνεται η μεταγραφή του παικταρά επιτελικού μέσου Κορονάδο που έπαιζε στην Τραπάνι. Στο χώρο του κέντρου ενισχύθηκε με τον καλό χαφ Μουράφσκι, ενώ θωράκισε τα μετόπισθεν με τον κεντρικό αμυντικό Μπελούσι. Διαθέτει ποιότητα στην επίθεση με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα από το περσινό της ρόστερ. Φιλικά προετοιμασίας: Δεν έδωσε σημαντικά φιλικά τεστ, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia επικράτησε εύκολα τη αδύναμης Βίρτους Φρανκαβίλα με σκορ 5-0, όμως αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Κάλιαρι, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας στα πέναλτι, 1-1 η κανονική διάρκεια του αγώνα. Εκτίμηση: Επιδιώκει την άμεση επιστροφή της στα σαλόνια του Καμπιονάτο, όμως τα διοικητικά της προβλήματα είναι άλυτα. Η πολυαναμενόμενη πώλησή της σε αμερικανικό επενδυτικό όμιλο δεν επετεύχθη, ο αλλοπρόσαλος πρόεδρος Τζαμπαρίνι παραμένει στη θέση του, οι οπαδοί επιθυμούν την αποπομπή του και υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια. Αν συσπειρωθεί ο κόσμος και βοηθήσει τότε οι «ροζανέρι» αναμένεται να δικαιώσουν τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο, αφού έχουν παίκτες με ποιότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας ειδικά στη γραμμή κρούσης.
 

Έμπολι 

Τι έκανε πέρυσι: Έδειξε τάσεις αυτοκτονίας και τελικά δεν απέφυγε το μοιραίο του υποβιβασμού στη Serie B. Τερμάτισε στην 18η θέση του Καμπιονάτο, καθώς είχε 3 σερί ήττες στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές και παρά το γεγονός ότι κρατούσε την τύχη στα χέρια της δεν κατάφερε να σώσει την κατηγορία σε μια πολύ άσχημη ομολογουμένως χρονιά.

Προπονητής: Ο 50χρονος Ιταλός τεχνικός Βιτσέντζο Βιβαρίνι θα βρίσκεται στο τιμόνι των Τοσκανών, την περασμένη χρονιά υποβιβάστηκε με τη Λατίνα στη Lega Pro και αποτελεί μια επιλογή αυξημένου ρίσκου και υψηλού κινδύνου, αν και έχει ικανότητες.

Γήπεδο: Stadio Carlo Castellani (19.847)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε αισθητά σε όλες τις γραμμές και δεν αντικατέστησε επάξια τις απώλειές της. Απέκτησε τους τερματοφύλακες Προβεντέλ και Τερατσιάνο, ενώ πήρε και τους κεντρικούς αμυντικούς Λουπέρτο και Ρομανιόλι. Καλή μεταγραφή θεωρείται ο επιθετικός Ντοναρούμα από τη Σαλερνιτάνα, όπως και ο φορ Καπούτο από τη Βίρτους Εντέλα, ενώ πολλές λύσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να δώσει ο αμυντικός χαφ Καστανιέτι που αποκτήθηκε από τη Σπαλ. Χάνει τον ικανότατο επιτελικό χαφ Ελ Καντουρί που μετακομίζει στον ΠΑΟΚ, ενώ απώλεσε και τους βασικούς φορ Μακαρόνε και Πουτσιαρέλι.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη σχετικά αδύναμη Ρίαλ Φόρτε Κουερκέτα, ενώ επικράτησε άνετα με 3-0 της Ποντεντέρα. Για το θεσμό του Coppa Italia έφερε 2-2 εντός έδρας κόντρα στη Ρενάτε, όμως αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στο τελευταίο φιλικό που έδωσε αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην Πάρμα.

Εκτίμηση: Η επιστροφή στα σαλόνια του Καμπιονάτο αποτελεί αυτοσκοπό για τους Τοσκανούς, όμως το ρόστερ τους έχει υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις. Προσφέρεται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως το έκτο φαβορί για την άνοδο, εκτιμούμε πως θα βρίσκεται στην πρώτη 6άδα δίνοντας μάχη με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

 

Κάρπι

Τι έκανε πέρυσι: Αγωνίστηκε στα πλέι οφ και έφτασε στον τελικό αν και είχε μειονέκτημα έδρας και τις 2 φορές. Στην τελική φάση αγωνίστηκε και πάλι με μειονέκτημα κόντρα στην Μπενεβέντο και δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει την άνοδο στο Καμπιονάτο χάνοντας στις λεπτομέρειες από την αντίπαλό της.

Προπονητής: Ο Φαμπρίτσιο Καστόρι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των «μπιανκορόσι» ολοκληρώνοντας μια τριετία με αρκετές επιτυχίες και ο διάδοχός του ακούει στο όνομα Νίκολα Αντόνιο Καλάμπρο, με τον 41χρονο Ιταλό να έχει θητεύσει μόνο στον πάγκο της άσημης Φρανκαβίλα.

Γήπεδο: Stadio Sandro Cabassi (5.510)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελούν αρκετοί αρκετοί σημαντικοί παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και το ρόστερ έχει υποστεί γενικό λίφτινγκ. Αποκτήθηκε ο έμπειρος και πολύ καλός γκολκίπερ Κολόμπι από την Κάλιαρι, ο μέσος Τζιόρικο από τη Μόντενα, όπως και ο στόπερ Καπέλα από τη Ρίο Άβε. Θα προσφέρουν λύσεις οι μέσοι Πρετσιόζο και Βέρνα, όπως επίσης και ο ακραίος οπισθοφύλακας Βιτουρίνι.

Φιλικά προετοιμασίας: Γνώρισε την ήττα με σκορ 4-1 από την πανίσχυρη Νάπολι, ενώ έχασε με 4-3 και από την Κιέβο. Επικράτησε εύκολα με σκορ 4-0 της Λιβόρνο για το θεσμό του Coppa Italia και πέρασε και στον επόμενο γύρο αποκλείοντας στη διαδικασία των πέναλτι τη Σαλερνιτάνα, 2-2 η κανονική διάρκεια, 3-3 η παράταση.

Εκτίμηση: Το ρόστερ της αποδυναμώθηκε αισθητά, της έφυγε ολόκληρη σχεδόν η βασική 11άδα και όπως είναι λογικό δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί ανόδου. Η προσωπική μας εκτίμηση είναι πως θα παλέψει για μια θέση στην πρώτη 8άδα προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου, όμως τη βλέπουμε να μην τα καταφέρνει και να καταλήγει περίπου στο μέσο της κατάταξης.

 

Φροζινόνε

Τι έκανε πέρυσι: Ισοβάθμισε με τη Βερόνα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, είχε όμως μειονέκτημα στη συγκεκριμένη ισοβαθμία και αγωνίστηκε στα πλέι οφ. Εκεί αποκλείστηκε από την Κάρπι παρόλο που είχε το πλεονέκτημα έδρας, οπότε η χρονιά έκλεισε με άσχημο τρόπο, αφού η άνοδος ήταν ο ξεκάθαρος στόχος και δεν επετεύχθη.

Προπονητής: Ο Πασκουάλε Μαρίνο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο των «καναρινιών» και στη θέση του προσλήφθηκε ο ελπιδοφόρος 41χρονος κόουτς Μορένο Λόνγκο, ο οποίος την περσινή χρονιά είχε επιτυχημένη θητεία με την Προ Βερτσέλι.

Γήπεδο: Stadio Benite Stirpe (16.125)

Μεταγραφές: Διατήρησε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το βασικό κορμό του πολύ καλού της ρόστερ περιορίζοντας τις απώλειες, ενώ έβαλε και ορισμένες σημαντικές πινελιές ενίσχυσης. Απέκτησε τον τερματοφύλακα Βιγκορίτο από τη Βιτσέντζα, ενώ εξαιρετική μεταγραφή θεωρείται ο πλάγιος επιθετικός Τσιάνο από την Τσεζένα.

Φιλικά προετοιμασίας: Δεν έδωσε κάποιο σημαντικό φιλικό τεστ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia επικράτησε εκτός έδρας της Πίζα με σκορ 0-1, όμως αποκλείστηκε στη συνέχεια από την Ουντινέζε χάνοντας εκτός έδρας με σκορ 3-2 προβάλλοντας πάντως σθεναρή αντίσταση. Στο τελευταίο φιλικό της ματς αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην Αβελίνο.

Εκτίμηση: Θα δώσει και πάλι μεγάλη μάχη για την επιστροφή της στο Καμπιονάτο, δίνεται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως τέταρτο φαβορί για την άνοδο και στα υπέρ της καταγράφεται το γεγονός πως θα βασιστεί κυρίως στο περσινό της ρόστερ. Θα παίξει σύντομα στο νεόκτιστο γήπεδό της και η εκτίμησή μας είναι πως θα είναι σίγουρα στην πρώτη 6άδα διεκδικώντας μέχρι τέλους το εισιτήριο ανόδου.

 

Αβελίνο

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 14η θέση της βαθμολογικής κατάταξης εξασφαλίζοντας πάντως πολύ δύσκολα την παραμονή της στην κατηγορία. Είχε ξεκινήσει με βλέψεις ανόδου, όμως η σεζόν δεν εξελίχθηκε καλά γι'αυτήν και οι στόχοι της άλλαξαν αναγκαστικά μεσούσης της περιόδου.

Προπονητής: Ο έμπειρος 64χρονος Ιταλός κόουτς Βάλτερ Νοβελίνο συνεχίζει στον πάγκο των «ιρπίνι», ανέλαβε την ομάδα πριν τα μέσα της περσινής χρονιάς κάνοντας πετυχημένη σχετικά πορεία και φέτος ευελπιστεί να καταφέρει κάτι καλύτερο.

Γήπεδο: Stadio Partenio (26.308)

Μεταγραφές: Εντοπίζεται μια σχετική αποδυνάμωση στο ρόστερ της, ενώ όσον αφορά την ενίσχυσή της απέκτησε τον ακραίο οπισθοφύλακα Πεκορίνι, όπως και τον κεντρικό αμυντικό Σουάγκερ. Πολλές λύσεις αναμένεται να προσφέρουν ο μπακ Ριτσάτο, ο σκληροτράχηλος μέσος Ντι Τάκιο και ο πολύ καλός πλάγιος μέσος Λαβερόνε, ενώ σπουδαία κίνηση θεωρείται ο παικταράς 21χρονος επιτελικός χαφ Μοροζίνι.

Φιλικά προετοιμασίας: Δεν έδωσε κάποιο φιλικό τεστ τον Ιούλιο που να αξίζει αναφοράς, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia επιβλήθηκε αρχικά της Ματέρα εντός έδρας με σκορ 1-0, όμως αποκλείστηκε στη συνέχεια, καθώς ηττήθηκε δίκαια εκτός έδρας με σκορ 3-1 από τη Βερόνα. Στο πιο πρόσφατο φιλικό της παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 απέναντι στη Φροζινόνε.

Εκτίμηση: Εκτιμούμε πως είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσει την είσοδό της στην προνομιούχο 8άδα προκειμένου να συμμετάσχει στα πλέι οφ, ο κόουτς Νοβελίνο αποτελεί εγγύηση στον πάγκο της και η εξασφάλιση μιας άνετης παραμονής θεωρείται ο πιο προσιτός στόχος των «λύκων». Υπάρχει επίσης αναμονή της απόφασης της ιταλικής ομοσπονδίας, καθώς εξετάζεται φάκελος για στημένα παιχνίδια πριν μια 4ετία στα οποία εμπλέκεται το όνομα της ομάδας και η τιμωρία είναι ένα αρκετά υπαρκτό σενάριο.

 

Μπάρι

Τι έκανε πέρυσι: Ακόμα μια άσχημη χρονιά πάντα με βάση τις αρχικές της φιλοδοξίες στο ξεκίνημα, καθώς ο στόχος της ανόδου δεν επετεύχθη, ενώ δε συμμετείχε ούτε καν στα μπαράζ. Τερμάτισε στη 12η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της μέσα στη σεζόν και απογοήτευσε τους φανατικούς οπαδούς της.

Προπονητής: Ο 39χρονος Ιταλός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Φάμπιο Γκρόσο θα πραγματοποιήσει τα πρώτα του προπονητικά βήματα στο τιμόνι των «γκαλέτι» και το γεγονός αυτό αποτελεί και ένα προσωπικό του στοίχημα, καθώς η μοναδική του εμπειρία είναι η παρουσία του στον πάγκο των νέων της Γιουβέντους.

Γήπεδο: Stadio Comunale San Nicola (58.270)

Μεταγραφές: Αρκετές οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, απέκτησε τους σημαντικούς ακραίους οπισθοφύλακες Ντ'Ελία από τη Βιτσέντζα και Φιαμότσι από τη Φροζινόνε, ενώ πρόσθεσε ποιότητα στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Μπουσελάτο από τη Σαλερνιτάνα και τον Τέγιο από την Έμπολι. Στην άμυνα θα δώσει λύσεις ο στόπερ Μάζι, ενώ σημαντικές είναι οι προσθήκες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, με την έλευση του έμπειρου γκολτζή Νενέ και του ικανού εξτρέμ Ιμπρότα.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην πανίσχυρη Φιορεντίνα, ενώ στο θεσμό του Coppa Italia πήρε δύο διαδοχικές προκρίσεις επικρατώντας με το ίδιο σκορ,  2-1 εντός έδρας τόσο της Πάρμα όσο και της Κρεμονέζε στη συνέχεια.

Εκτίμηση: Προσφέρεται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως ένα από τα αουτσάιντερ στη διεκδίκηση της ανόδου, εκτιμούμε πάντως πως το ταβάνι της είναι η συμμετοχή της στην προνομιούχο 8άδα και η συμμετοχή της στα πλέι οφ. Δεν της δίνουμε ρεαλιστικές ελπίδες να ανέβει κατηγορία, καθώς μας έχει συνηθίσει να κινείται στη μετριότητα παρά τις πάντα αισιόδοξες προβλέψεις γι'αυτήν.

 

Περούτζια

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά, τερμάτισε στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου. Στα ημιτελικά των μπαράζ όμως αποκλείστηκε από την Μπενεβέντο αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας και η σεζόν είχε πικρό φινάλε.

Προπονητής: Ο πετυχημένος Ιταλός κόουτς Κρίστιαν Μπούκι αποτελεί παρελθόν κάνοντας το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και στη θέση του προσλήφθηκε ο 46χρονος Φεντερίκο Τζούντι, ο οποίος την περασμένη χρονιά ήταν κόουτς της Ματσερατέζε στη Lega Pro.

Γήπεδο: Stadio Renato Curi (28.000)

Μεταγραφές: Ανάμικτες οι εντυπώσεις μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό κομμάτι, σημαντική η απόκτηση του κεντρικού μέσου Μπιάνκο από την Κάρπι, όπως επίσης και του φουλ μπακ Τζανόν από την Τερνάνα. Θα δώσουν λύσεις και βάθος στο χώρο του κέντρου οι Κολομπάτο, Μπαντινέλι και Εμανουέλο, αποκτήθηκε ο ικανός μεσοεπιθετικός Πάγιατς, ενώ εξαιρετική είναι η προσθήκη του φορ Τσέρι. Παρελθόν αποτελούν αρκετοί βασικοί παίκτες όπως οι μέσοι Νιαορέ και Ντέτζι, ο φορ Νικάστρο και ο μπακ Ντι Κιάρα.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με το ίδιο σκορ 1-1 κόντρα σε Πίζα και Σπαλ, στο Coppa Italia, έκαμψε εντός έδρας την αντίσταση της Γκούμπιο με σκορ 2-1, ενώ προκρίθηκε και στην επόμενη φάση του θεσμού επικρατώντας εκτός έδρας της Μπενεβέντο με το εμφατικό 0-4.

Εκτίμηση: Διαθέτει αρκετά καλό ρόστερ, έχει επίσης την εμπειρία της συγκεκριμένης κατηγορίας και θα παλέψει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Εκτιμούμε πως θα είναι μέσα στην πρώτη 8άδα, θα παίξει λογικά στα πλέι οφ, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αντέξει μέχρι τέλους και να κάνει την έκπληξη κερδίζοντας μια θέση στη Serie A.

 

Προ Βερτσέλι

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε και πάλι να παραμείνει στην κατηγορία και να πετύχει το βασικό στόχο της χρονιάς. Κάθε σεζόν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για πτώση, όμως αποδεκνύεται εφτάψυχη, παίρνει τους βαθμούς στα κρίσιμα παιχνίδια και με την εμπειρία της αποφεύγει τον υποβιβασμό και δικαιολογημένα της αξίζουν συγχαρητήρια για το κατόρθωμά της.

Προπονητής: Ο Μορένο Λόνγκο αποτελεί παρελθόν έπειτα από την περσινή επιτυχημένη χρονιά και ο αντικαταστάτης του είναι ο 45χρονος Ιταλός Τζιανλούκα Γκρασαντόνια, ο οποίος την περασμένη χρονιά βρέθηκε στον πάγκο της Παγκανέζε.

Γήπεδο: Stadio Silvio Piola (5.500)

Μεταγραφές: Έχασε ορισμένους πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές της, όμως προχώρησε σε κάποιες ουσιαστικές προσθήκες. Απέκτησε τον έμπειρο στόπερ Μπεργκαμέλι και τον πολύ καλό κεντρικό αμυντικό Τζιμσίτι που έπαιζε στην Αβελίνο. Σημαντική η έλευση του φορ Πολιντόρι που ενισχύει τη γραμμή κρούσης, ενώ αρκετές λύσεις αναμένεται να προσφέρει και ο ικανός πλάγιος επιθετικός Μπιφούλκο. Μέγιστη απώλεια ο περσινός της πρώτος σκόρερ Λα Μαντία, ενώ αποχώρησαν ο βασικός στόπερ Μπάνι και ο επίσης βασικός τερματοφύλακας Προβεντέλ.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα τόσο κόντρα στην Κούνεο όσο και απέναντι στην Κασάλε Κάλτσιο, ενώ στο θεσμό του Coppa Italia αποκλείστηκε από τη συνέχεια, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λέτσε με σκορ 1-2. Στο τελευταίο της φιλικό τεστ επικράτησε εύκολα της Αλεσάντρια με 2-0.

Εκτίμηση: Δίνεται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό και η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ακόμη δυσκολότερη. Φυσικά θα παλέψει για τη σωτηρία της και αναμένουμε με αγωνία αν θα κάνει ένα ακόμη θαύμα στο τέλος του πρωταθλήματος βρίσκοντας τον τρόπο να σώσει μια ακόμη σεζόν που δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς.

 

Σπέτσια

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογικής κατάταξης του πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας την ύστατη στιγμή τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Εκεί αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο την Μπενεβέντο έχοντας μειονέκτημα έδρας και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση, οπότε η χρονιά δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.

Προπονητής: Ο έμπειρος και ικανός Ιταλός κόουτς Ντομένικο Ντι Κάρλο δε συνεχίζει στο τιμόνι των «ακουιλότι» και ο αντικαταστάτης του είναι ο 46χρονος Φάμπιο Γκάλο, ο οποίος θήτευσε στην Κόμο και σε γενικές γραμμές δεν έχει επιδείξει κάποιο σπουδαίο έργο.

Γήπεδο: Stadio Alberto Picco (10.336)

Μεταγραφές: Διατήρησε αρκετούς παίκτες από το περσινό της ρόστερ, γεγονός που κρίνεται σαν επιτυχία, αφού διαθέτει καλές μονάδες. Απέκτησε τον πολύ καλό κεντρικό αμυντικό Τζιάνι από τη Σπαλ, ενώ πρόσθεσε και το στόπερ Καπέλι από την Τσεζένα. Ενισχύθηκε στα γκολποστ με τον πολύ καλό κίπερ Ντι Τζενάρο, πολλές λύσεις θα δώσουν ο μπακ Λόπεζ από την Μπενεβέντο και ο αμυντικός Καλαμπρέζι που έπαιζε στην Μπρέσια, ενώ στη γραμμή κρούσης είχαμε την έλευση του φορ Φόρτε. Παρελθόν αποτελεί ο πολύ καλός και βασικός τερματοφύλακας Τσιτσισόλα, όπως και ο επίσης βασικός στόπερ Μιλιόρε.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της αδύναμης Σαβόνα με σκορ 3-0, στο Coppa Italia ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ρετζιάνα κερδίζοντάς την με 3-0, όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, αφού ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-0 από την ανώτερη Σασουόλο.

Εκτίμηση: Οι «ακουιλότι» τη φετινή σεζόν θα προσπαθήσουν και πάλι να βρίσκονται μέσα στην προνομιούχο 8άδα προκειμένου να διεκδικήσουν την άνοδο στο Καμπιονάτο. Στα θετικά στοιχεία καταχωρούμε το γεγονός πως διαθέτουν ομοιογένεια, αφού παρέμεινε στο ρόστερ μεγάλο μέρος του περσινού κορμού και θεωρούμε πως θα παλέψουν να μπουν στα πλέι οφ, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα για κάτι περισσότερο.

 

Τερνάνα

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία πραγματοποιώντας πολύ καλό δεύτερο γύρο και πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες προς το φινάλε της σεζόν. Τερμάτισε στη 18η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και σώθηκε απευθείας αποφεύγοντας τα πλέι άουτ την τελευταία αγωνιστική.

Προπονητής: Ο 53χρονος Ιταλός κόουτς Σάντρο Ποκέσι με θητεία στην άσημη Φόντι ανέλαβε το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και αναμένεται να βρει μπροστά του μια πολύ δύσκολη χρονιά με το στόχο να μην είναι άλλος από την αποφυγή του υποβιβασμού.

Γήπεδο: Stadio Libero Liberati (22.000)

Μεταγραφές: Υπήρξαν αρκετές σημαντικές αποχωρήσεις βασικών παικτών από το ρόστερ και η ομάδα αποδυναμώθηκε αισθητά. Ελάχιστες οι προσθήκες που κρίνονται άξιες αναφοράς, μία απ'αυτές του κεντρικού μέσου Παολούτσι από την Τσιταντέλα, ενώ πολλές λύσεις αναμένεται να προσφέρει στο κομμάτι της επίθεσης ο φορ Φινότο που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Σπαλ. Κυριότερες οι αποχωρήσεις του ηγέτη επιτελικού μέσου Φαλέτι και του πρώτου σκόρερ της περσινής σεζόν Αβενάτι.

Φιλικά προετοιμασίας: Δεν έδωσε κάποιο δυνατό φιλικό τεστ κόντρα για να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή αγωνιστικά συμπεράσματα. Για το θεσμό του Coppa Italia ηττήθηκε εντός έδρας από την Τραπάνι με σκορ 0-1 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Εκτίμηση: Άλλαξε φέτος ιδιοκτησιακό καθεστώς, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Βασικό και ίσως μοναδικό μέλημα θα πρέπει να θεωρείται η διεκδίκηση της παραμονής στην κατηγορία και οι στοιχηματικές πλατφόρμες την κατατάσσουν ανάμεσα στα φαβορί για τον υποβιβασμό. Θεωρούμε πως θα τερματίσει στην τελευταία 6άδα της βαθμολογικής κατάταξης και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθεί στη Serie B.

 

Τσεζένα

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με φιλοδοξίες ανόδου στο Καμπιονάτο, όμως η χρονιά εκτυλίχθηκε γι'αυτήν με πολύ άσχημο τρόπο. Πραγματοποίησε μέτρια πορεία βάσει του ρόστερ που διέθετε και τερμάτισε στη 13η θέση της βαθμολογικής κατάταξης φλερτάροντας έντονα με τον υποβιβασμό καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Προπονητής: Ο έμπειρος και ικανός 51χρονος Ιταλός προπονητής Αντρέα Καμπλόνε θα βρίσκεται στο τιμόνι των «ρομανιόλι», καθώς ανέλαβε πέρυσι περίπου στα μέσα της χρονιάς όταν η ομάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού και κατάφερε να τη γλιτώσει από τον υποβιβασμό.

Γήπεδο: Stadio Dino Manuzzi (23.860)

Μεταγραφές: Έντονη η κινητικότητά της στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε τον τερματοφύλακα Φουλινιάτι από την Παλέρμο, το στόπερ Εσπόζιτο από τη Βιτσέντζα, τον ακραίο οπισθοφύλακα Εγκουέλφι που ανήκει στην Αταλάντα και τον πλάγιο μέσο Βίτα που πέρυσι έπαιξε στη Βιτσέντζα. Εξαιρετικά σημαντικές οι προσθήκες στη μεσαία γραμμή των Κρίμι και Σμπρίσα από Κάρπι και Μπρέσια αντίστοιχα, ενώ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι θα δώσουν πολλές λύσεις ο εξτρέμ Κούπιζ που αγωνιζόταν στη Νοβάρα και ο φορ Τζάλοου που έπαιζε στην Τραπάνι. Έχασε βέβαια κάποιους πολύ σημαντικούς παίκτες, ανάμεσά τους οι εξαιρετικοί εξτρέμ Γκαριτάνο και Τσιάνο, ο βασικός τερματοφύλακας Αγκάτσι και ο βασικός μπακ Μπαλτζάνο.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της αδύναμης Φάνο με σκορ 1-0, ενώ για το Coppa Italia έκαμψε την αντίσταση της Σαμπενετετέζε με σκορ 2-1. Στον επόμενο γύρο του ίδιου θεσμού αποκλείστηκε από τη Τζένοα εκτός έδρας χάνοντας με 2-1 στην παράταση, 1-1 η κανονική διάρκεια, ενώ στο τελευταίο της φιλικό κέρδισε εύκολα τη Φορλί με 3-0.

Εκτίμηση: Δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες να κυνηγήσει την άνοδο στο Καμπιονάτο, θα παλέψει για την είσοδό της στην προνομιούχο 8άδα, όμως θεωρούμε πως έχει ταβάνι της μια θέση στα πλέι οφ. Δεν διαθέτει το απαιτούμενο ρόστερ για κάτι περισσότερο, αφού αποχώρησαν βασικοί ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά και τη βλέπουμε να τερματίζει περίπου στη μέση της βαθμολογίας.

 

Νοβάρα

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου. Παρουσίασε αστάθεια στην απόδοσή της καθόλη τη διάρκεια της σεζόν και τα σκαμπανεβάσματα δεν της έδωσαν το περιθώριο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Προπονητής: Ο Ρομπέρτο Μποσκάλια αποτελεί πλέον παρελθόν και ο αντικαταστάτης του ακούει στο όνομα Ευγκένιο Κορίνι, με το 47χρονο Ιταλό τεχνικό να προέρχεται από θητεία την περσινή χρονιά στην Παλέρμο, ενώ έχει προπονήσει παλιότερα με επιτυχία την Κιέβο.

Γήπεδο: Stadio Comunale Silvio Piola (18.000)

Μεταγραφές: Προχώρησε στην απόκτηση του ικανού κεντρικού αμυντικού Ντελ Φάμπρο που αγωνίστηκε πέρυσι στην Πίζα , ενώ πήρε και τον κεντρικό μέσο Ρονάλντο που αγωνιζόταν στη Σαλερνιτάνα. Η καλύτερή της μεταγραφή θεωρείται ο πολύ καλός επιθετικός Μανιέρο από την Μπάρι που έρχεται να ισοσταθμίσει την απώλεια του βασικού φορ Γκαλαμπίνοφ, ενώ έφυγαν επίσης ο βασικός τερματοφύλακας Ντα Κόστα και ο καλός μεσοεπιθετικός Αντόριαν.

Φιλικά προετοιμασίας: Ηττήθηκε με σκορ 3-2 από την Τζένοα, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα κόντρα στη δυνατή Αταλάντα. Στο Coppa Italia έχασε εντός έδρας με 1-2 από την Πιατσέντζα γνωρίζοντας τον αποκλεισμό, ενώ στο τελευταίο της φιλικό γνώρισε την ήττα με 1-0 από την αδύναμη Καρατέζε.

Εκτίμηση: Η φετινή σεζόν θα έχει αρκετές δυσκολίες, οι στοιχηματικές πλατφόρμες θεωρούν πως θα είναι ανάμεσα στις διεκδικήτριες μιας θέσης στην προνομιούχο 8άδα και εκτιμούμε πως απλά θα κινηθεί στο πρώτο μισό της κατάταξης, χωρίς να έχει βλέψεις και δυνατότητες για κάτι παραπάνω πέρα από τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

 

Σαλερνιτάνα

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε συμπαθητική πορεία, ειδικότερα στο δεύτερο γύρο και τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Έκανε ένα ντεμαράζ θετικών αποτελεσμάτων που την απομάκρυναν από την επικίνδυνη ζώνη και μάλιστα πλησίασε κάποια στιγμή και στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Προπονητής: Ο πολύ έμπειρος 51χρονος Ιταλός προπονητής Αλμπέρτο Μπολίνι ανέλαβε την ομάδα μεσούσης της περσινής σεζόν και κατάφερε να τη βγάλει από το αγωνιστικό τέλμα παρουσιάζοντας καλό έργο, οπότε δικαιωματικά συνεχίζει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

Γήπεδο: Stadio Arechi (37.245)

Μεταγραφές: Ο στόπερ Αντέγιο αποκτήθηκε από τη Βιτσέντζα, ενώ την ίδια διαδρομή ακολούθησε και ο ακραίος οπισθοφύλακας Πουτσίνο. Στη μεσαία γραμμή ενισχύθηκε με το χαφ Σινιορέλι από τη Σπέτσια, ενώ στα επιθετικά άκρα πήρε το Σπροκάτι από την Προ Βερτσέλι και τον Άλεξ από την Γκιμαράες. Σημαντικές οι απώλειες των βασικών φορ Κόντα και Ντοναρούμα, θα προσπαθήσουν να φανούν άξιοι αντικαταστάτες τους οι επιθετικοί Μποκαλόν και Ρομπέρτο από Αλεσάντρια και Αρούκα αντίστοιχα. Απέκτησε τον καλό γκολκίπερ Ραντούνοβιτς που έπαιζε πέρυσι στην Αβελίνο, ενώ το ίδιο δρομολόγιο πραγματοποίησε και ο φουλ μπακ Ασμά, ενώ εξαιρετική είναι η μεταγραφή του πλάγιου επιθετικού Γκάτο που αγωνιζόταν στην Άσκολι.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 κόντρα στη Σαμπενετετέζε σε φιλικό τεστ, ενώ στο Coppa Italia κέρδισε εντός έδρας την Αλεσάντρια με σκορ 2-1. Αποκλείστηκε πάντως από τη συνέχεια του θεσμού, αφού έχασε στα πέναλτι από την Κάρπι, 2-2 η κανονική διάρκεια, 3-3 έπειτα και από την παράταση.

Εκτίμηση: Κύριο μέλημα και τη φετινή χρονιά είναι πρωτίστως η αποφυγή του υποβιβασμού και θα χρειαστεί να προσπαθήσει πολύ προκειμένου να τα καταφέρει. Εκτιμούμε πως τελικά θα σώσει την κατηγορία, έχει έμπειρο προπονητή, δυνατή έδρα και θα βρει τον τρόπο να πετύχει το στόχο της, ενώ τη βλέπουμε να τερματίζει λίγο κάτω από τη μέση.

 

Μπρέσια

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε τελικά να παραμείνει στην κατηγορία χάρη στα θετικά αποτελέσματα που έφερε λίγο πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Τερμάτισε στη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα στηριζόμενη κυρίως στην ισχυρή της έδρα σε μια χρονιά την οποία θα χαρακτηρίζαμε μέτρια σε γενικές γραμμές.

Προπονητής: Ο 49χρονος επιτυχημένος κόουτς Ρομπέρτο Μποσκάλια επιστρέφει στον πάγκο των «ροντινέλε» μετά το περσινό του πέρασμα από τη Νοβάρα και φιλοδοξεί να οδηγήσει σε επιτυχίες τους Λομβαρδούς. Υπενθυμίζουμε πως είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, οι ομάδες του αποφεύγουν τη σκοπιμότητα και αγωνίζονται πάντοτε ανοιχτά.

Γήπεδο: Stadio Mario Rigamonti (26.308)

Μεταγραφές: Έχασε ορισμένους σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όμως προχώρησε σε λύσεις αντικατάστασης. Απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Κοπολάρο που έπαιξε πέρυσι στη Λατίνα, όπως και το στόπερ Μεκαριέλο που αγωνίστηκε τη σεζόν που μας πέρασε στην Τερνάνα. Πήρε το μέσο Ντι Σανταντόνιο από τη Μάντοβα, τον επιθετικό Κορτέζι από την Κόμο, ενώ δανείστηκε και τον αμυντικό χαφ Μακίν που ανήκει στη Ρόμα. Σε γενικές γραμμές έχει πολύ νεανικό ρόστερ, πάρα πολλούς ελπιδοφόρους παίκτες και ελάχιστους έμπειρους.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 κόντρα στην Κάλιαρι, ενώ κέρδισε με 2-0 τόσο την Τζιάνα Ερμίνιο όσο και την Τσιζεράνο. Στο Coppa Italia ξεπέρασε αρχικά το εμπόδιο της Πάντοβα επικρατώντας εντός έδρας με 1-0, όμως στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Πεσκάρα χάνοντας μέσα στο γήπεδό της με 1-3.

Εκτίμηση: Βασικός στόχος των Λομβαρδών είναι η παραμονή στην κατηγορία, ενώ περιμένουμε με ενδιαφέρον το πως θα κυλήσει η χρονιά με τον αλλοπρόσαλο ιδιοκτήτη Τσελίνο, ο οποίος έχει πλέον τα ηνία του συλλόγου. Εκτίμησή μας πάντως είναι πως θα βρίσκεται στις 6 τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης μετά τη λήξη της σεζόν.

 

Άσκολι

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μέτρια χρονιά τερματίζοντας στη 16η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία τις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της όσο θα έπρεπε, όμως πήρε κάποια πολύ σημαντικά διπλά εκεί που δεν το περίμενε κανένας καλύπτοντας το χαμένο έδαφος.

Προπονητής: Ο Αλφρέντο Αλιέτι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο και στη θέση του θα υπάρχει πλέον δίδυμο προπονητών με πρώτο κόουτς τον γνωστό πρώην Ιταλό διεθνή Έντσο Μαρέσκα που πραγματοποιεί τα πρώτα του προπονητικά βήματα έχοντας στο πλάι του τον 54χρονο Φούλβιο Φιορίν.

Γήπεδο: Cino e Lillo Del Duca (20.853)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική η απώλεια του φοβερού πλάγιου επιθετικού Ορσολίνι που έκανε τη διαφορά την περασμένη σεζόν. Αποκτήθηκαν ο κεντρικός αμυντικός Ντε Σάντις που ανήκε στη Μίλαν και ο πολύ καλός στόπερ Παντέλα από την Μπενεβέντο. Πολύ καλή μεταγραφή είναι αυτή του πλάγιου επιθετικού Λόρες από την Πίζα, θα βοηθήσει αρκετά με την εμπειρία του ο μέσος Μπουτσέγκολι από την Μπενεβέντο, ενώ πολύ καλά στοιχεία έχει και ο ελπιδοφόρος επιθετικός χαφ Κλεμέντσα που ανήκει στη Γιουβέντους. Ο βασικότατος φορ Κατσία πιέζει έντονα για μεταγραφή και μένει να δούμε τι θα συμβεί με την περίπτωσή του.

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε φιλικά παιχνίδια κόντρα σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών, δίχως να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Στο Coppa Italia κέρδισε αρχικά εντός με σκορ 3-2 τη Γιούβε Στάμπια, όμως στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Κιέβο χάνοντας εκτός έδρας με 2-1.

Εκτίμηση: Η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορίας αποτελεί το κύριο μέλημα των «μαρκιτζιάνι» και τη φετινή χρονιά. Η εκτίμησή μας είναι πως η ομάδα του Έντσο Μαρέσκα αν καταφέρει τελικά να σωθεί αυτό θα γίνει με δύσκολο τρόπο και θεωρούμε πως θα τερματίσει μέσα στην τελευταία 6άδα της βαθμολογίας.

 

Βίρτους Εντέλα

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε καλή σχετικά πορεία και τερμάτισε στη μέση ακριβώς του βαθμολογικού πίνακα. Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος τα πήγαινε έξοχα, όμως στη συνέχεια έκανε κοιλιά και έδειξε πως δεν την ενδιαφέρει να συμμετάσχει καν στα πλέι οφ, καθώς παρουσιάστηκε εντελώς αδιάφορη σε αρκετά ματς.

Προπονητής: Ο Ρομπέρτο Μπρέντα αποτελεί παρελθόν και ο αντικαταστάτης του ακούει στο όνομα Τζιανπάολο Καστορίνα, ο οποίος είναι 40 ετών και προέρχεται από τα τμήματα υποδομής και την ομάδα κάτω των 19 της Βίρτους Εντέλα.

Γήπεδο: Comunale Chiavari (5.535)

Μεταγραφές: Δεν υπέστη τεράστιες απώλειες και προχώρησε σε κάποιες ουσιαστικές και πολύ καλές προσθήκες ειδικά στο χώρο της επίθεσης. Απέκτησε τους πολύ ικανούς επιθετικούς Λα Μαντία και Ντε Λούκα από τις Προ Βερτσέλι και Βιτσέντζα αντίστοιχα, τον εξαιρετικό φορ Λούπι από τη Βερόνα, ενώ πολλές βοήθειες στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα προσφέρει ο χαφ Νιτζέτο από την Τραπάνι. Πλήγμα η αποχώρηση του δεινού σκόρερ Καπούτο, όμως η απώλειά του δε θα φανεί ιδιαίτερα, αφού στη θέση του αποκτήθηκαν εξίσου ικανοί ποδοσφαιριστές.

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε φιλικά παιχνίδια κυρίως κόντρα σε ομάδες χαμηλών κατηγοριών, χωρίς να μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ αποκλείστηκε πολύ γρήγορα στο θεσμό του Coppa Italia, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 0-1 από την Κρεμονέζε.

Εκτίμηση: Πρώτιστο μέλημα αποτελεί η όσο το δυνατόν συντομότερη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, Η ομάδα του Κιάβαρι έχει πάντως ποιότητα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, εκτιμούμε πως θα σωθεί και πιστεύουμε πως η θέση που τελικά θα καταλάβει θα είναι στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

 

Τσιταντέλα

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε εξαιρετική κυριολεκτικά πορεία και βρέθηκε να παλεύει για την άνοδο, ενώ αρχικά οι περισσότεροι είχαν προβλέψει πως θα δώσει μάχη για να παραμείνει στην κατηγορία. Ήταν από την αρχή στις πρώτες θέσεις, τελικά τερμάτισε 6η και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από την έμπειρη Κάρπι.

Προπονητής: Ο 54χρονος Ιταλός κόουτς Ρομπέρτο Βεντουράτο έχει να επιδείξει πολύ καλό έργο και θα συνεχίσει για τρίτη χρονιά στην τεχνική ηγεσία με σαφή φιλοδοξία να πραγματοποιήσει μια χρονιά εφάμιλλη της περσινής.

Γήπεδο: Piercesare Tombolato (7.623)

Μεταγραφές: Αποτελεί σπουδαία επιτυχία το γεγονός ότι διατήρησε απαράλλαχτο ολόκληρο σχεδόν τον περσινό βασικό της κορμό. Απέκτησε τους κεντρικούς αμυντικούς Αντόρνι και Καμιλιάνο που αγωνίζονταν σε Σανταρκάντζελο και Γιούβε Στάμπια αντίστοιχα, ενώ πήρε τον πολύ καλό ακραίο οπισθοφύλακα Πέτσι από την Μπενεβέντο. Λύσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να προσφέρουν ο Σετεμπρίνι από τη Φεραλπισαλό, όπως και ο πλάγιος μέσος Σιέγκα από τη Βιτσέντζα.

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε φιλικά παιχνίδια κόντρα σε ομάδες αρκετά χαμηλών κατηγοριών, δίχως να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική της εικόνα. Στο Coppa Italia επικράτησε εντός έδρας της Αλμπινολέφε με 2-1, ενώ πέρασε και στον επόμενο γύρο του θεσμού πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση εκτός έδρας κόντρα στην Μπολόνια της Serie A συντρίβοντάς την με 0-3.

Εκτίμηση: Θα προσπαθήσει σε πρώτη φάση να εξασφαλίσει τους απαραίτητους βαθμούς έτσι ώστε να απαλλαχθεί από το άγχος της παραμονής και θεωρούμε ότι θα καταφέρει σχετικά εύκολα. Διαθέτει ομοιογένεια, έχει τον ίδιο προπονητή και τον καλό περσινό της κορμό και είναι ικανή να πλασαριστεί σε μια θέση στην πρώτη 8άδα.

 

Βενέτσια

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτα δίκαια την άνοδό της στη Serie B τερματίζοντας στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου της Lega Pro. Πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά έχοντας μάλιστα 10 βαθμούς διαφορά από τη 2η Πάρμα και η ικανοποίησή στο στρατόπεδό της ήταν δικαιολογημένη έπειτα απ'αυτήν την επιτυχία.

Προπονητής: Ο σπουδαίος πρώην Ιταλός διεθνής ποδοσφαιριστής Φιλίπο Ιντσάγκι στα 44 χρόνια του συνεχίζει στον πάγκο των νεοφώτιστων εξαργυρώνοντας την πολύ καλή παρουσία της περασμένης σεζόν όπου και κατέκτησε με την ομάδα του την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο της Lega Pro.

Γήπεδο: Pierluigi Penzo (7.426)

Μεταγραφές: Κινήθηκε έντονα στο μεταγραφικό παζάρι και απέκτησε τον τερματοφύλακα Αουντέρο που ανήκει στη Γιουβέντους, όπως επίσης και τους κεντρικούς αμυντικούς Μπρούσκατζιν και Αντζέλκοβιτς από Λατίνα και Παλέρμο αντίστοιχα. Πήρε επίσης τον κεντρικό μέσο Βιτάλε που αγωνιζόταν στην Τσεζένα, ενώ σπουδαία κίνηση θεωρείται ο επιθετικός Τζιγκόνι που έκανε εξαιρετική χρονιά με τη Σπαλ.

Φιλικά προετοιμασίας: Γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από το Ντιτρόιτ, ενώ όσον αφορά το Coppa Italia ηττήθηκε εντός έδρας από την Πορντενόνε με 1-2 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Εκτίμηση: Προσφέρεται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως ένα καλό αουτσάιντερ για την άνοδο στο Καμπιονάτο δείγμα του ότι είναι εξαιρετικά υπολογίσιμο μέγεθος. Περιμένουμε να πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία, διαθέτει καλό ρόστερ, προπονητή με κύρος, διοίκηση με οικονομική άνεση και είναι ικανή να πλασαριστεί μέσα στην πρώτη 6άδα της βαθμολογικής κατάταξης.

 

Πάρμα

Τι έκανε πέρυσι: Εξασφάλισε την άνοδό της στη Serie B μέσω της διαδικασίας των μπαράζ τερματίζοντας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη 2η θέση του 2ου ομίλου της Lega Pro πίσω από τη Βενέτσια. Στον τελικό επιβλήθηκε της Αλεσάντρια με σκορ 2-0 και η αλήθεια είναι ότι δικαιούταν απόλυτα τη συγκεκριμένη επιτυχία.

Προπονητής: Ο ικανός 42χρονος Ιταλός προπονητής Ρομπέρτο Ντ'Αβέρσα συνεχίζει απόλυτα δικαιολογημένα στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας, καθώς ανέλαβε πέρυσι πριν τα μέσα της χρονιάς και συνέβαλε τα μέγιστα στην επίτευξη της ανόδου.

Γήπεδο: Ennio Tardini: (27.906)

Μεταγραφές: Κινήθηκε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι πραγματοποιώντας ηχηρότατες μεταγραφές. Απέκτησε τον ικανότατο κεντρικό αμυντικό Γκαλιόλο από την Κάρπι, ενώ πολλές λύσεις στη μεσαία γραμμή αναμένεται να προσφέρουν ο Ντέτζι από την Περούτζια και ο Μπαριλά από την Τραπάνι. Οι καλύτερες προσθήκες εντοπίζονται στο επιθετικό κομμάτι και συγκεκριμένα στις θέσεις των πλάγιων επιθετικών, με τους Σιλιγκάρντι και Ντι Γκαούντιο από Βερόνα και Κάρπι αντίστοιχα να μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα.

Φιλικά προετοιμασίας: Στο Coppa Italia γνώρισε γρήγορα τον αποκλεισμό, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μπάρι με σκορ 2-1, ενώ στα φιλικά τεστ που έδωσε αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα απέναντι στην ισχυρή Φιορεντίνα και έφερε 1-1 με την Έμπολι.

Εκτίμηση: Είχε υποβιβαστεί λόγω οικονομικών χρεών στην 4η κατηγορία της Ιταλίας, όμως πλέον στοχεύει να επιστρέψει στη φυσική της θέση στο Καμπιονάτο. Διαθέτει τεράστια ιστορία και οι στοιχηματικές πλατφόρμες τη θεωρούν ισχυρό φαβορί ανόδου. Θεωρούμε πως θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη 5άδα και θα παλέψει μέχρι τέλους προκειμένου να επιστρέψει στη Serie A.

 

Κρεμονέζε

Τι έκανε πέρυσι: Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του πρώτου ομίλου της Lega Pro, καθώς υπερτερούσε στην τελική ισοβαθμία με την Αλεσάντρια. Εξασφάλισε δίκαια το εισιτήριο της ανόδου στη Serie B εξαργυρώνοντας την πολύ καλή της παρουσία σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Προπονητής: Ο πολύ έμπειρος 59χρονος Ιταλός προπονητής Ατίλιο Τεσέρ συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία των νεοφώτιστων και φιλοδοξεί σε μια καλή πορεία τη φετινή χρονιά. Θεωρείται άριστος γνώστης της Serie B, έχοντας θητεύσει σε Αβελίνο, Τερνάνα και Νοβάρα μεταξύ άλλων.

Γήπεδο: Giovanni Zini: (20.034)

Μεταγραφές: Κινήθηκε με μεθοδικότητα στο μεταγραφικό παζάρι και πήρε παίκτες που έκαναν αίσθηση, οπότε είναι λογικό να παρουσιάζεται ενισχυμένη. Απέκτησε τον έμπειρο και ικανό κεντρικό μέσο Κρότσε από την Έμπολι, τον πολύ καλό αμυντικό χαφ Αρίνι από τη Σπαλ, όπως και τον καλό μέσο Μάτσεκ. Στο ρόστερ προστέθηκαν επίσης ο γκολκίπερ Ουικάνι που υπολογίζεται για βασικός, οι πολύτιμοι μπακ Αλμίτσι και Ρεντζέτι, ο ελπιδοφόρος χαφ Καστροβίλι και ο σημαντικός φορ Μοκούλου.

Φιλικά προετοιμασίας: Ηττήθηκε με 3-0 από την ισχυρή Σαμπντόρια, στο Coppa Italia επιβλήθηκε αρχικά της Βίρτους Εντέλα εκτός έδρας με 0-1, όμως αποκλείστηκε στη συνέχεια του θεσμού χάνοντας από την Μπάρι εκτός έδρας με 2-1.

Εκτίμηση: Διαθέτει καλό ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας και στοχεύει καταρχήν όπως είναι λογικό στην παραμονή της στην κατηγορία. Ο προπονητής της γνωρίζει άψογα το χώρο και τις ιδιαιτερότητες της Serie B και εκτιμούμε πως δεν θα έχει πρόβλημα όσον αφορά την εξασφάλιση της σωτηρίας, χωρίς πάντως να θεωρούμε πως είναι ικανή για κάτι παραπάνω.

 

Φότζια

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε δίκαια στην 1η θέση του τρίτου ομίλου της Lega Pro 11 βαθμούς μπροστά από τη 2η της βαθμολογίας Λέτσε και πήρε το εισιτήριο της ανόδου στη Serie B. Ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια δείχνοντας μεγάλη άνεση και υψηλή ποιότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της.

Προπονητής: Ο 49χρονος Ιταλός προπονητής Τζιοβάνι Στρόπα συνεχίζει στον πάγκο των νεοφώτιστων, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, καθώς εξαργυρώνει την εξαιρετική του παρουσία στην τεχνική ηγεσία την περασμένη σεζόν.

Γήπεδο: Pino Zaccheria (25.085)

Μεταγραφές: Πραγματοποίησε στοχευμένες κινήσεις και προχώρησε σε ουσιαστικές μεταγραφές διατηρώντας παράλληλα σημαντικό μέρος του περσινού βασικού της κορμού. Απέκτησε από την Κάρπι τον κεντρικό μέσο Φεντέλε, τον πλάγιο επιθετικό Φεντάτο και τον ικανό επιθετικό Μπερέτα, οι οποίοι θα προσφέρουν ποιότητα και εμπειρία στους νεοφώτιστους, αφού αποτελούν άριστους γνώστες της Serie B.

Φιλικά προετοιμασίας: Δεν έδωσε κάποιο σημαντικό φιλικό τεστ, στο Coppa Italia επικράτησε αρχικά της Βιτσέντζα εκτός έδρας με σκορ 1-3, όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, καθώς ηττήθηκε δίκαια με 3-0 εκτός έδρας από την ανώτερη Σαμπντόρια.

Εκτίμηση: Έχει πολλούς καλούς παίκτες, καλό προπονητή και θα πάρει αρκετούς βαθμούς μέσα στο γήπεδό της λόγω της ισχυρής παρουσίας των φανατικών της οπαδών. Θεωρούμε πως δεν θα εμπλακεί σε μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και είναι ικανή να διεκδικήσει ακόμη και τη συμμετοχή της στην πρώτη 8άδα.

Gorgeto

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ