foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ117
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, Segunda Division: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Αυγ 2017 10:30
Segunda-Division-2017-18.jpg

Αυλαία ετοιμάζεται να κάνει σε λίγες μέρες η Segunda Division, ένα πρωτάθλημα που ξεχωρίζει για την μεγάλη του διάρκεια, 42 αγωνιστικές αλλά κυρίως για τις πολλές ανατροπές που παρουσιάζει μέσα στην χρονιά. Από την Primera πέρσι υποβιβάστηκαν η Χιχόν, η Οσασούνα και η Γρανάδα, ενώ θα συναντήσουν παραδοσιακές ομάδες της Ισπανίας, όπως η Σαραγόσα, η Κόρδοβα, η Τενερίφη, η Βαγιεκάνο και η Βαγιαδολίδ. Στην κατηγορία επίσης αγωνίζονται τα «δεύτερα» της Μπαρτσελόνα και της Σεβίλλης, που εγγυώνται θέαμα και πλούσιο ταλέντο.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 42 αγωνιστικές, με τους αγώνες να είναι διπλούς. Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας ανεβαίνουν αυτόματα στην Primera, ενώ από τις θέσεις 3 έως 6 ακολουθούν διπλοί αγώνες μπαράζ για να βρεθεί το ποια ομάδα θα κερδίσει το 3ο εισιτήριο ανόδου. Ο υποβιβασμός είναι πιο ξεκάθαρος, αφού τη Segunda αποχαιρετούν αυτόματα οι 4 ομάδες που έχουν συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς.

 

Οι ομάδες της Segunda Division

Αλμπαθέτε

Τι έκανε πέρσι: Την επιστροφή της άμεσα στην Segunda Division κατάφερε να πετύχει πέρσι η Αλμπαθέτε, μετά τον υποβιβασμό της το 2016, τερματίζοντας πρώτη στο 2ο γκρουπ της τρίτης κατηγορίας. Ωστόσο η επιτυχία ήρθε δύσκολα, αφού χρειάστηκε να δώσει 2 αγώνες στα μπαράζ «ηττημένων» κόντρα σε Μπαγεάρες και Βαλένθια Β’, για να «κλειδώσει» ουσιαστικά το εισιτήριο ανόδου.

Προπονητής: Στο τιμόνι της ομάδας συνεχίζει από πέρσι ο 41χρονος τεχνικός Χοσέ Μανουέλ Άιρα. Στην επαγγελματική του καριέρα αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός, ενώ πριν αναλάβει την Αλμπαθέτε είχε κοουτσάρει για μία διετία την Μούρθια.

Έδρα: Carlos Belmonte (17.524)

Μεταγραφές: Ο σύλλογος πούλησε έναντι 400 χιλ. ευρώ τον επιθετικό Γιόνα στην Κόρδοβα, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μούρθια (37 συμμ./15 γκολ). Οι προσθήκες που έγιναν ήταν αρκετές, με πιο σημαντικές αυτές των μπακ Μορίγιας (Μούρθια) και Μπιτόλο (Κόρδοβα), του μέσου Ερίσε (Οβιέδο), των στόπερ Σάβελιτς (Λεβάντε) και Ερέρο (Ανόρθωση) και των εξτρέμ Σάντσεθ (Αλμερία) και Σουσαέτα (Οβιέδο).

Φιλικά: Πέντε δυνατά φιλικά προετοιμασίας έδωσε η Αλμπαθέτε που νίκησε τη Ρόντα και τη Μούρθια, έχασε από Αλκορκόν και Καρταχένα, ενώ κόντρα στην Χετάφε στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έβγαλε καλά στοιχεία, επικρατώντας με 2-1.

Εκτίμηση: Σίγουρα επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός στο σύλλογο για την επιστροφή της ομάδας στη Segunda Division. Επίσης το ροστερ ενισχύθηκε με έμπειρους παίχτες που μένει να δείξουν στο γήπεδο αν είναι ικανοί να αποτρέψουν τον υποβιβασμό.

 

Αλκορκόν

Τι έκανε πέρσι: Κακή η περσινή εικόνα της Αλκορκόν την προηγούμενη σεζόν, ειδικά στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με τους Μαδριλένους να φλερτάρουν σοβαρά με τον υποβιβασμό, τον οποίο κατάφεραν ουσιαστικά να αποφύγουν την τελευταία αγωνιστική. Σφικτή αμυντικά η Αλκορκόν, πολλά παιχνίδια της κρίθηκαν στο γκολ, με αποτέλεσμα να μετρήσει 33 Under 2.5 μετά από 42 αγωνιστικές. Αξιοσημείωτο η παρουσία της για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» του Κόπα ντελ Ρέι για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Προπονητής: Από τον Οκτώβριο του 2016, μετά την απόλυση του Ρουμάνου Κοσμίν Κόντρα, την ομάδα ανέλαβε ο 35χρονος Ισπανός Χούλιο Βελάσκεθ, ο οποίος αν και αμφισβητήθηκε αρκετά πέρσι διατηρήθηκε στα ηνία της ομάδας και τη φετινή σεζόν.

Έδρα: Santo Domingo (7.000)

Μεταγραφές: Δυναμικά κινήθηκε η Αλκορκόν στο φετινό μεταγραφικό παζάρι με 15 συνολικά προσθήκες. Σημαντικές οι προσθήκες των στόπερ Φερνάντεθ (Οβιέδο) και Άλβαρεθ (Μούρθια), του μπακ Σοριάνο (Ουέσκα), των χαφ Ντομίνγκεθ (Κόρδοβα) και Ντόρθα (Έλτσε) και των επιθετικών Νόνο (Μούρθια), Σανγκαλί (Μιράντες), Περέιρα (Οβιέδο) και Λάθαρο (Ουέσκα). Παρελθόν αποτελούν ο σημαντικός γκολκίπερ Ντιμίτροβιτς (με 1 εκατ. ευρώ στην Έιμπαρ, 42 συμμ.), ο φορ Ροντρίγκεθ (με 350 χιλ. ευρώ στην Οσασούνα, 44/13), ο εξτρέμ Αλέχο (με 350 χιλ. ευρώ στην Έιμπαρ, 35/3), ο εξτρέμ Πλάνο (ελεύθερος στην Βαγιαδολίδ, 44/3) και ο στόπερ Οβόνα (με 70 χιλ. ευρώ στην Αλμερία, 18/2).

Φιλικά: Αρκετά τα φιλικά προετοιμασίας με ομάδες της Ισπανίας από όλες τις κατηγορίες. Νίκες κόντρα σε Μπούργκος, Αλμπαθέτε, ήττα από Βαγιεκάνο, ισοπαλία με Φουελαμπράντρα. Στο τελευταίο δυνατό της τεστ κόντρα στην Χετάφε επικράτησε με 1-0.

Εκτίμηση: Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Αλκορκόν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και σίγουρα η περσινή χρονιά θα της έγινε μάθημα. Φέτος δείχνει ικανή να βρεθεί πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Αλμερία

Τι έκανε πέρσι: Παρόμοια χρονιά με την προπέρσινη η περσινή για την Αλμερία, η οποία ουσιαστικά κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική, με την εντός έδρας νίκη της κόντρα στην αδιάφορη Ρέους. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν πολλά προβλήματα καθ’ όλη τη σεζόν, μόνιμα στις τελευταίες θέσεις, ενώ ουσιαστικά σώθηκαν με νίκες που πέτυχαν από τον Μάρτιο και μετά.

Προπονητής: Δύο βασικούς και έναν προσωρινό προπονητή χρησιμοποίησε πέρσι η Αλμερία, με τελευταίο τον 46χρονο Ισπανό τεχνικό Μιγκέλ Ραμίς, στον οποίο πιστώθηκε η βελτίωση της ομάδας και για αυτό διατηρήθηκε στο τιμόνι της ομάδας και φέτος.

Έδρα: Juegos Mediterráneos (21.350)

Μεταγραφές: Η εικόνα της φετινής Αλμερίας διαφέρει πολύ από την περσινή αφού ήρθαν συνολικά ήρθαν 5 ποδοσφαιριστές «πρώτης γραμμής», ενώ αποχώρησαν πάνω από 11, με σημαντικότερους τους φορ Κίκε (με 1.5 εκατ. ευρώ στην Οσασούνα, 42/16) και Χούλι (με 700 χιλ. ευρώ στην Χετάφε, 30/5), τους μπακ Ναβάρο (Λας Παλμας, 37/2), τον στόπερ Βέλεθ (Βίσλα Κρακοβίας, 24/1) και τους μέσους Πουέρτας (Γρανάδα, 39/8) και Αζίζ (Λούγκο, 22/2). Νέα μέλη της ομάδας είναι ο γκολκίπερ Ρενέ (Χιρόνα), οι στόπερ Κιντανίγια (Μιράντες) και Οβόνα (Αλκορκόν), ο μπακ Ροντρίγκεθ (Σαραγόσα) και οι χαφ Μαντί (Έλτσε), Κόστα (Σαν Λορέντζο) και Αλκαράθ (Χιρόνα).

Φιλικά: Μέτρια προς κακή η εικόνα της Αλμερία στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε με μόλις μία νίκη στα 5 από αυτά, με 2-1 κόντρα στην Σεβίλλη Β’. Τρεις ήττες, με 6-1 από τη Λεβάντε και με 1-0 από Κόρδοβα και Λόρκα. Ωστόσο στο τελευταίο τεστ της πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έδειξε βελτιωμένη και κόντρα στην Γρανάδα έφερε 1-1.

Εκτίμηση: Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν δείξει πως δυσκολεύονται αρκετά στην κατηγορία και η φετινή σεζόν δύσκολα να αποτελέσει εξαίρεση. Το ρόστερ είναι αλλαγμένο, ωστόσο ο προπονητής παραμένει ο ίδιος και ίσως γνωρίζει καλύτερα τι πρέπει να κάνει η ομάδα του ώστε να μην μπλέξει και φέτος σε περιπέτειες.

 

Μπαρτσελόνα Β'

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετική η περσινή εικόνα της Β’ ομάδας της Μπαρτσελόνα που τερμάτισε στην πρώτη θέση του 3ου γκρουπ της 3ης κατηγορίας και μετά από προκρίσεις σε αγώνες μπαράζ κόντρα σε Καρταχένα και Σανταντέρ, κατάφερε να επιστρέψει μετά από 2 χρόνια απουσίας στην Segunda Division.

Προπονητής: Από τον Ιούλιο του 2015 πρώτος προπονητής στην δεύτερη ομάδας της Μπαρτσελόνα είναι ο Καταλανός Τζέραρντ Λόπεθ. Ο 38χρονος τεχνικός έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα ως προπονητής, ενώ ως ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί σε Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Μονακό και Χιρόνα, ενώ το 2009 βρέθηκε μία ανάσα μακριά από το να υπογράψει στον ΠΑΟΚ.

Έδρα: Mini Estadi (15.276)

Μεταγραφές: Όπως είναι αναμενόμενο το ρόστερ της ομάδας έχει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας (21 έτη) και ο σύλλογος θα βασιστεί σε παίχτες από την ακαδημία. Σημαντικές προσθήκες θεωρούνται ο φορ Λοθάνο (από Ολίμπια έναντι 1.5 εκατ. ευρω) και ο επιθετικός μέσος Βιτίνιο (δανεικός από Παλμέιρας). Από την Νουμάνθια ήρθε με 700 χιλ. εύρώ ο μέσος Γκαλαρέρα. Παρελθόν αποτελούν ο μέσος Γκουμπαό (Λεγκάνες, 34/9). Πακέτο πήρε η Κάντιθ τον εξτρέμ Περέα (38/10) και τον ταλαντούχο φορ Ρομέρα έναντι 350 χιλ. ευρώ (35/18).

Φιλικά: Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του καλοκαιριού η Μπαρτσελόνα Β’ έδωσε φιλικά με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, ενώ είχε και 2 αναμετρήσεις για το κύπελλο της Καταλονίας. Εκεί αντιμετώπισε την Χιρόνα με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με 2-2. Στην πρόβα τζενεράλε κόντρα Λέιδα (Γ’ κατηγορία) επικράτησε με 1-0.

Εκτίμηση: Σίγουρα το ταλέντο και η διάθεση από το σύλλογο ξεχειλίζουν, αλλα δεδομένη είναι και η απειρία από ένα σύνολο με μέσο όρο ηλικίας τα 21 έτη. Η Μπαρτσελόνα Β’ εγγυάται ένα καλό θέαμα, ωστόσο θα δυσκολευτεί να το συνδυάσει και με την ουσία που είναι η παραμονή της στην κατηγορία.

 

Λεονέσα

Τι έκανε πέρσι: Ως υπερπρωταθλήτρια της 3ης κατηγορίας ανέβηκε στην Segunda πέρσι η Λεονέσα, η οποία επιστρέφει σε αυτή την κατηγορία ύστερα από 32 χρόνια. Τερμάτισε πρώτη στο 1ο γρουπ, ενώ με νίκες στα μπαράζ κόντρα σε Μπαρτσελόνα Β’ και Λόρκα πήρε και το εισιτήριο της ανόδου, αλλά και τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας. Πρόεδρος της ομαδας είναι ο Καταρινός Ταρίκ Αμπντουλαζίζ.

Προπονητής: Προπονητής από το 2016 είναι ο μόλις 32 ετών Ισπανός Ρούμπεν Μπαρέρα, του οποίου πιστώνεται η πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και για αυτό διατηρήθηκε και φέτος στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: De León (13.451)

Μεταγραφές: Οι νεοφώτιστοι κατάφεραν αρχικά να διατηρήσουν με ανανεώσεις αρκετούς βασικούς παίχτες, ενώ προχώρησαν και σε ορισμένες σημαντικές προσθήκες όπως του στόπερ Αλμπιθούα (Μούρθια), των μπακ Μάνου (Λούγκο) και Καρσελέν (Σαραγόσα) και των εξτρέμ Ντελγάδο (Αλκορκόν), Γκουαροτσένα (Μιράντες) και Σενέ (Θέλτα) και του φορ Ρόδρι (Κόρδοβα). Πωλήθηκε στην Ουέσκα έναντι 4οο χιλ. ευρώ ο εξτρέμ Γκαλάρ (44/23), ενώ στην Βαγιαδολίδ θα συνεχίσει ο νεαρός μέσος Βίγια (45/7).

Φιλικά: Έξι τα δυνατά φιλικά προετοιμασίας που έδωσε μέσα στο καλοκαίρι η Λεονέσα. Καλή σχετικά η εικόνα της στα περισσότερα από αυτά, έδειξε πως αμυντικά στέκεται καλά, αλλά επιθετικά έχει ακόμα θέματα. Αυτό φάνηκε με Οβιέδο στο 0-0 και από την ήττα της με την Λούγκο με 1-0. Στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας της αντιμετώπισε ομάδα χαμηλής δυναμικής και είχε την ευκαιρία να ξεσπάσει επικρατώντας με 2-5.

Εκτίμηση: Η Λεονέσα σίγουρα έρχεται με ενθουσιασμό, ωστόσο είναι νεοφώτιστη και με έναν εξαιρετικά αν και ταλαντούχο, άπειρο προπονητή. Οικονομικά δείχνει καλά, αλλά αγωνιστικά σίγουρα αποτελεί ερωτηματικό. Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Κάντιθ

Τι έκανε πέρσι: Αν και νεοφώτιστη πέρσι η Κάντιθ, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, αφού όχι μόνο μπήκε στην πρώτη εξάδα, αλλά λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη και να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο της στα μεγάλα σαλόνια. Αξιοσημείωτο πως είχε την πιο παραγωγική επίθεση από όλες τις ομάδες της κατηγορίας σε εκτός έδρας παιχνίδια και την 3η συνολικά καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Προπονητής: Από τον Απρίλιο του 2016 τα ηνία της ομάδας έχει αναλάβει ο Ισπανός τεχνικός Αλβάρο Θερβέρα, ο οποίος πέρσι ήταν ένας εκ των διακριθέντων και η παραμονή του και φέτος ήταν παραπάνω από σίγουρη.

Έδρα: Ramón de Carranza (22.000)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά ο σύλλογος δεν προέβη σε πολλές αλλαγές, διατήρησε με ανανεώσεις συμβολαίων αρκετούς από τους περσινούς βασικούς, ωστόσο πούλησε στην Οσασούνα για 1.5 εκατ. ευρώ στον στόπερ Αριδάνε ( 39/2), ενώ έκανε δικό της έναντι 500 χιλ. ευρώ τον αριστερό μπακ Ολιβάν (πέρσι αγωνίστηκε δανεικός από την Γρανάδα). Παρελθόν από την ομάδα αποτελεί επίσης ο σημαντικός επιθετικός Ορτούνο (42/17), ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε δανεικός από την Λας Πάλμας. Το κενό θα καλύψει ο ταλαντούχος 21χρονος Ισπανός φορ Ρομέρα που ήρθε με 350 χιλ. ευρώ από την Μπαρτσελόνα Β’.

Φιλικά: Πολλά τα δυνατά φιλικά προετοιμασίας για την Κάντιθ, που έδειξε καλά στοιχεία κόντρα σε πιο αδύναμες ομάδες, αλλά ηττήθηκε από όλες τις δυνατές, όπως Λεβάντε, Λας Πάλμας και Βιγιαρεάλ. Κόντρα στην τελευταία ήταν η φετινή πρόβα τζενεράλε της και σίγουρα το τελικό 0-3 προβλημάτισε.

Εκτίμηση: Η περσινή παρακαταθήκη δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν, με την ομάδα να μην έχει αλλάξει πολύ, ενώ διατήρησε και τον ίδιο πετυχημένο προπονητή. Η συνταγή λοιπόν δεν έχει αλλάξει, επομένως είναι πιθανό να δούμε και φέτος την Κάντιθ στην πρώτη δεκάδα.

 

Κόρδοβα

Τι έκανε πέρσι: Μπορεί η Κόρδοβα να τερμάτισε εν τέλει στην 10η θέση πέρσι, αλλά σε καμία περίπτωση η χρονιά δεν θεωρείται πετυχημένη, αφού ο σύλλογος όλη την χρονιά είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, φλέρταρε ακόμα και με τον υποβιβασμό, τον οποίο ουσιαστικά απέφυγε με νίκες που πήρε τις τελευταίες αγωνιστικές.

Προπονητής: Από τα τέλη του Νοέμβρη την τύχη της ομάδας ανέλαβε ο τεχνικός Λουίς Καριόν, ο οποίος αντικατέστησε τον Χοσέ Λουίς Όλτρα, ενώ κατά την διάρκεια της χρονιάς αμφισβητήθηκε έντονα, αλλά διατηρήθηκε στον πάγκο και σίγουρα η τελική κατάταξη της ομάδας, τον διατήρησαν και φέτος στον πάγκο της.

Έδρα: Arcángel (21.822)

Μεταγραφές: Η φετινή εικόνα της Κόρδοβα διαφέρει αρκετά από την περσινή, αφού αρκετοί αποχώρησαν, με το σύλλογο ωστόσο να ενισχύεται λιγότερο και πιο στοχευμένα. Παρελθόν αποτελούν οι μπακ Αντονίτο (Βαγιαδολίδ, 27/0) και Μπιτόλο (15/0), οι στόπερ Ντέιβιντ (Βαγιαδολίδ, πέρσι 17/0), Ροδάς (ελεύθερος, 28/2) και Μπερντίχ (ελεύθερος, 20/0), οι μέσοι Λούσο (Ουέσκα, 30/1) και Ντομίνγκεθ (Αλκορκόν, 14/1) και ο φορ Πιοβακάρι (στην κινέζικη Γιετένγκ, 19/4). Ήρθαν για 500 χιλ. ευρώ ο εξτρέμ Ρομέρο (Οσασούνα) και με 400 χιλ. ευρώ ο φορ Γιόνα (Αλμπαθέτε). Σημαντικές οι προσθήκες του μπακ Φερνάντεθ (Οβιέδο) και του στόπερ Αφόνσο (δανεικός από Γκιμαράες).

Φιλικά: Εξαιρετική η εικόνα που έβγαλε η Κόρδοβα στα φιλικά της αφού είχε ο απόλυτο των νικών στα 4 ματς που έδωσε. Στο τελευταίο δυνατό της τεστ αντιμετώπισε την Μπέτις, της οποίας επικράτησε με 1-0.

Εκτίμηση: Η περσινή χρονιά μπορεί να έκλεισε ιδανικά για την Κόρδοβα, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της χαρακτηρίστηκε από αμφισβήτηση και έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους. Η φετινή ομάδα έχει αλλάξει αρκετά, το ρόστερ είναι μικρό αλλά δείχνει ποιοτικό, ωστόσο δύσκολα θα μπορέσει να βρει μία θέση πάνω από την πρώτη οκτάδα.

 

Ταραγόνα

Τι έκανε πέρσι: Κάκιστη η περσινή παρουσία της Ταραγόνα, δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα που πρόπερσι είχε φτάσει μία ανάσα από την άνοδο στην Primera, γλίτωσε τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική, με τη νίκη της κόντρα στην Μούρθια. Σχεδόν όλη τη σεζόν οι Καταλανοί ήταν εντός της ζώνης του υποβιβασμού, τον οποίο κατάφεραν να γλιτώσουν με καλές εμφάνισεις και σπουδαία αποτελέσματα που πήραν το τελευταίο δίμηνο της σεζόν. Στα θετικά πέρσι, η κατάκτηση του κυπέλλου Καταλονίας για 3η φορά στην ιστορία της.

Προπονητής: Τον Νάνο Ρίβας, στον οποίο οφείλεται η αναγέννηση και εν τέλει η περσινή σωτηρία διαδέχτηκε από το καλοκαίρι ο Λουίς Καρέρας Φερέρ. Ο 44χρονος Ισπανός τη σεζόν 2015-2016 είχε διατελέσει προπονητής της Σαραγόσα, αλλά απολύθηκε επειδή την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του έχασε το εισιτήριο για τα πλέι οφ μετά την ήττα με 6-2 από την ήδη υποβιβασμένη Γιακοστέρα.

Έδρα: Nou Estadi (16.600)

Μεταγραφές: Παρελθόν από την ομάδα αποτελεί ο μπακ Βαλεντίν (34/0) που πωλήθηκε για 1 εκατ. ευρώ στην ΛαΚορούνια, ενώ ως ελεύθεροι αποχώρησαν ο εξτρέμ Λοβάτο (27/1), ο χαφ Κορδέρο (17/1) και ο στοπερ Μπουθόν (22/0). Επίσης έληξαν οι δανεισμοί των βασικών πέρσι μέσων Μαντιντά (Θέλτα, 27/0) και Λουίσμι (Βαγιαδολίδ, 14/1). Ο σύλλογος πήρε τον νεαρό από την Γιουβέντους στόπερ Μπλάνκο, τον χαφ Μέσα (Μιράντες), τον αριστερό μπακ Μινέρο (Σαραγόσα) και τον εξτρέμ Περδόμο (δανεικός από Τενερίφη).

Φιλικά: Εξαιρετική η εικόνα της Ταραγόνα στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε, δεν είχε καμία ήττα στα 5 από αυτά. Νίκησε ομάδες της Γ’ κατηγορίας, νίκησε με 2-0 την Βιγιαρεάλ, έφερε 1-1 με την Μπαρτσελόνα (που αγωνίστηκε με αρκετούς βασικούς), ενώ στο τελευταίο δυνατό της τεστ κόντρα στην Σαραγόσα επικράτησε με 2-1.

Εκτίμηση: Η περσινή χρονιά οφείλει να παραδειγματίσει την Ταραγόνα, ώστε φέτος να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη. Η δυναμική της ομάδας δεν έχει αλλάξει πολύ και σε συνδυασμό με την έλευση του νέου τεχνικού μάλλον θα αποφύγει φέτος τις περιπέτειες.

 

Γρανάδα

Τι έκανε πέρσι: Μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια στην πρώτη κατηγορία η Γρανάδα επιστρέφει στη Segunda. Η περσινή σεζόν για τους Ανδαλουσιάνους ήταν κάκιστη, με μόλις 4 νίκες. Δίκαια λοιπόν τερμάτισαν τη σεζόν στην τελευταία θέση. Στα αξιοσημείωτα πως η Γρανάδα έχει να πετύχει εκτός έδρας νίκη από τον Μάιο του 2016, ενώ πέρσι είχε την χειρότερη επίθεση από όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Προπονητής: Από τον καλοκαίρι στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο 48χρονος Χοσέ Λουίς Όλτρα. Ο Βαλενθιάνος τεχνικός έχει μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία. Από το 2015 ήταν στην Κόρδοβα, από την οποία απολύθηκε μετά από σχεδόν 1.5 χρόνο λόγω της πολύ κακής εικόνας που παρουσίασε πέρσι ο σύλλογος στις αρχές της σεζόν.

Έδρα: Los Cármenes (23.145)

Μεταγραφές: Όπως ήταν λογικό, λόγω του υποβιβασμού του ο σύλλογος έχασε αρκετούς παίχτες, ενώ κατάφερε να πουλήσει ορισμένους από αυτούς κερδίζοντας ένα ποσό της τάξης των 4 εκατ. Ο στόπερ Ίγκνασον (Ροστόφ, 17/1), ο μπακ Τίτο (Λεγκάνες, 12/1), οι εξτρέμ Κουένκα (Μπερ Σεβά, 25/2) και Καρσελά (Ολυμπιακός, 22/5) αποτελούν πλέον παρελθόν. Ο σύλλογος ωστόσο ενισχύθηκε σημαντικά με πάνω από 10 προσθήκες. Οι σημαντικότερες ο φορ Χοσέλου (Λούγκο), οι μπακ Μαρτίνεθ (Μπέτις), Ντίαθ (Λεγκάνες) και Κίνι (Βαγιεκάνο), οι χαφ Μοντόρο (Λας Πάλμας) και Πουέρτας (Αλμερία) και ο εξτρέμ Πέδρο (Έλτσε). Τελευταία προσθήκη ο στόπερ Ζερμάν (με 110 χιλ. ευρώ από Τενερίφη).

Φιλικά: Εννιά φιλικά προετοιμασίας έδωσε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η Γρανάδα, έχοντας μόλις μία ήττα με 3-0 από την Μίλγουολ. Στην Ολλανδία έφερε ισοπαλία με την Χρόνιγκεν (2-2), νίκησε την Χέρακλες (3-1). Ισοπαλία (0-0) με την Γκεντσεμπιρλίγκι, ενώ στην Ισπανία στα 2 τελευταία δυνατά της τεστ νίκησε με 1-0 τη Μάλαγα, ενώ το Σάββατο κόντρα στην Αλμερία έφερε 1-1.

Εκτίμηση: Μετά από 7 χρόνια η Γρανάδα επιστρέφει στη Segunda και μοναδικός στόχος είναι η άνοδος άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα έχασε όπως ήταν λογικό ορισμένα βασικά στελέχη της, ωστόσο κατάφερε και να προχωρήσει σε σημαντικές προσθήκες που την θέτουν σε ένα από τα φαβορί για την πρώτη εξάδα.

 

Ουέσκα

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετική η περσινή χρονιά για την Ουέσκα, που κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την πρώτη εξάδα, αλλά στα πλέι οφ φάνηκε κατώτερη της Χετάφε, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Προπονητής: Παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας αποτελεί ο έμπειρος τεχνικός Ανκέλα. Νέος τεχνικός είναι ο 47χρονος Ισπανός Ρούμπι, με θητεία σε Χιχόν, Λεβάντε και Βαγιαδολίδ, ενώ τη σεζόν 2013-14, διετέλεσε βοηθός του Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Έδρα: El Alcoraz (5.500)

Μεταγραφές: Ελάχιστα διαφοροποιημένη η φετινή ομάδα, με τον βασικό κορμό να παραμένει ο ίδιος. Παρελθόν από το σύλλογο αποτελεί ο εξαιρετικός επιθετικός μέσος Σάμου Σάιθ (40 συμμ/12 γκολ), ο οποίος πουλήθηκε στην Λιντς έναντι 3,5 εκατ. ευρώ. Παρελθόν και ο γκολκίπερ Ερέρα (41 συμμ.) που πουλήθηκε έναντι 300 χιλ. ευρώ στην Οσασούνα. Ήρθαν ο στόπερ Πουλίδο (Σεντ-Τρουϊντεν), ο αμυντικός μέσος Λούσο (Κόρδοβα) και ο εξτρέμ Γκαλάρ (Λεονέσα έναντι 400 χιλ. ευρώ).

Φιλικά: Λίγα τα φιλικά προετοιμασίας για την Ουέσκα και αυτά σε ισπανικό έδαφος κόντρα σε ομάδες της Γ’ κατηγορίας, τις οποίες δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει. Το Σάββατο αντιμετώπισε την Λογρονιές επικρατώντας με 0-2.

Εκτίμηση: Η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική για την Ουέσκα και σίγουρα δημιουργεί πολλές προσδοκίες και για την φετινή χρονιά. Οι Αραγονίτες κατάφεραν να διατηρήσουν τον βασικό κορμό της ομάδας, ωστόσο άλλαξαν προπονητή και μένει να δούμε πόσο αυτό θα την επηρεάσει. Αναμένεται να τερματίσει πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Λόρκα

Τι έκανε πέρσι: Η Λόρκα είναι ομάδα της επαρχίας της Μούρθια, με έτος ιδρύσεως το 2003 και φέτος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Segunda Division. Προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν, όπου τερμάτισε πρώτη στο γκρουπ της, ενώ στα πλέι οφ διεκδίκησε ακόμα και τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας.

Προπονητής: Νέος τεχνικός της ομάδας από τον Ιούλιο είναι ο 40χρονος, γεννημένος στην Γερμανία, Κούρο Τόρρες, που ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για 10 χρόνια στην Βαλένθια. Ως προπονητής έχει καθίσει 3 χρόνια στον πάγκο της Β’ ομάδας της Βαλένθια και με την Λόρκα είναι η πρώτη του φορά στην κατηγορία.

Έδρα: Artés Carrasco (8.100)

Μεταγραφές: Λίγες και στοχευμένες οι προσθήκες και αυτές κυρίως στα μετόπισθεν, με την ομάδα να αποκτά ως ελεύθερους τους στόπερ Κρουθ (Μιράντες) και Χόλγκερσον (Άλμποργκ), τον μπακ Πένια (Χετάφε), τον μέσο Τρόπι (δανεικός από Βαλένθια) και τον τερματοφύλακα Τοργκασιόλι (Πατσούκα). Παρελθόν αποτελεί από την ομάδα ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Ρόχας (17 συμμ./1 γκολ).

Φιλικά: Πέντε φιλικά προετοιμασίας έδωσε η Λόρκα μέσα στο καλοκαίρι, νικώντας Βαλένθια Β’ και Καρταχένα με 4-0 και 3-1 αντίστοιχα. Νίκησε την Μπάνι Γιας με 3-0 από τα Η.Α.Ε. και την Αλμερία με 1-0, ενώ στην πρόβα τζενεράλε της κόντρα στην Μούρθια έφερε 1-1 και ελαφρώς προβλημάτισε.

Εκτίμηση: Νεοφώτιστη ομάδα η Λόρκα, έρχεται με μεγάλο ενθουσιασμό και με ένα νέο ηλικιακά προπονητή. Σίγουρα είναι άπειρη στην κατηγορία, αλλά η περσινή χρονιά και οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν θα της δώσουν τη δυνατότητα να παλέψει για τη σωτηρία της.

 

Λούγκο

Τι έκανε πέρσι: Αρκετά καλή πορεία πραγματοποίησε η Λούγκο την περασμένη σεζόν και για ένα χρονικό διάστημα έφτασε να διεκδικεί μία θέση για τα πλέι οφ ανόδου. Όμως προς το τέλος έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε στην αξιόλογη ένατη θέση. Σκληροτράχηλη ομάδα που βάζει δύσκολα σε όλες τις ομάδες. Βασίζεται κυρίως στην έδρα της αλλά και εκτός δεν χάνει εύκολα αφού απέσπασε 10 ισοπαλίες στα 21 παιχνίδια που έδωσε.

Προπονητής: Από το τιμόνι της ομάδας αποχώρησε ο κόουτς Λουίς Σαμπέδρο που δεν τα βρήκε με την διοίκηση της ομάδας. Έτσι το νέο αίμα στον πάγκο της θα είναι ο 38χρονος Ισπανός Φρασίσκο Ροντρίγκιεθ πρώην προπονητής της Μούρθια και της Αλμερίας παλαιότερα. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα σε ισπανικές ομάδες.

Έδρα: Anxo Carro (7.840)

Μεταγραφές: Ο σύλλογος πούλησε έναντι 800 χιλ. ευρώ τον κεντρικό αμυντικό Ντιαλό στην Φούλαμ, ο οποίος πέρσι είχε (25 συμμ./2 γκολ). Σημαντικές αποχωρήσεις ήταν αυτή του αρχισκόρερ, επιθετικού Χοσελού (ελεύθερος στην Γρανάδα 40/23), του μπακ Καλαβέρα (λήξη δανεισμού από την Εϊμπάρ 40/2), του επιθετικού Καμπαγιέρο (ελεύθερος στην Αλμερία 35/2) και του αμυντικού Ερνάντεθ (ελεύθερος στην Οβιέδο 29/1). Οι προσθήκες που έγιναν ήταν αρκετές, με πιο σημαντικές αυτές του αμυντικού Κρουθ (Σεβίλλη Β΄), των επιθετικών Ερρέρα (Χιρόνα) και Ντίαθ (Ρεάλ Μαδρίτης Β΄), του γκολκίπερ Χουάν Κάρλος (Έλτσε) και του μπακ Καμπαντάλ (Μαγιόρκα).

Φιλικά: Πέντε φιλικά προετοιμασίας έδωσε η Λούγκο που νίκησε τη Ρασίνγκ Φερόλ, την Ντεπορτίβο Λεονέσα και τη Θέλτα Β΄, έχασε από την Μαγιόρκα εντός έδρας με 0-1, ενώ κόντρα στην Πονφεραντίνα στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, επικρατώντας με 2-1.

Εκτίμηση: Στην ομάδα μετά και την αλλαγή προπονητή και της μεταγραφικής ενίσχυσης, υπάρχει αέρας αισιοδοξίας για το κάτι παραπάνω την φετινή περίοδο. Στόχος αν και αρκετά δύσκολος η κατάκτηση μίας θέσης στην εξάδα στην κανονική διάρκεια.

 

Νουμάνθια

Τι έκανε πέρσι: Πολύ μέτρια έως κακή θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την περσινή σεζόν για τη Νουμάνθια. Δεν μπόρεσε να αποκτήσει σταθερότητα στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου πλην ενός διαστήματος στα μέσα της σεζόν όπου τα πήγε αρκετά καλά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τερματίσει στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Προπονητής: Παρόλο την άσχημη εμφάνιση την περσινή περίοδο η ομάδα πήρε την απόφαση να συνεχίσει την στήριξη της στον 39χρονο Ισπανό κόουτς Γιακόμπ Αρασάτε ο οποίος θα κάτσει για τρίτη σερί σεζόν στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Los Pajaritos (9.025)

Μεταγραφές: Οι «κόκκινοι» της Σορίας, στο φετινό μεταγραφικό παζάρι δεν έκαναν πολλές αλλαγές. Σημαντικές οι προσθήκες του επιθετικού Γκιγιέρμο (Έλτσε), του μέσου Ντιαμάνκα (Αλμερία) και του μπακ Ετξεμπερία (Αθλέτικ Μπιλμπάο). Παρελθόν αποτελούν ο σημαντικός μέσος Ίνιγκο (με 700 χιλ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα Β΄, 37/2), ο μπακ Ορφίλα (ελεύθερος στην Μούρθια 22/0) και ο επιθετικός Μορίγιας (λήξη δανεισμού από την Εσπανιόλ, 18/2).

Φιλικά: Δεν τις βγήκε όπως θα ήθελε ο προγραμματισμός των φιλικών καθώς ακυρώθηκαν δύο δυνατά παιχνίδια κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στα υπόλοιπα ήρθε ισόπαλη με την Αλαβές και ηττήθηκε από την Μιράντες. Στο τελευταίο τεστ κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο Β΄ επικράτησε με 1-0.

Εκτίμηση: Σίγουρα θέλει να αφήσει στην άκρη την περσινή χρόνια και να πετύχει κάτι καλύτερο φέτος τερματίζοντας τουλάχιστον πάνω από την μέση της βαθμολογίας. Μπορεί να το πετύχει στηριζόμενη στην ομοιογένεια αφού διατήρησε τον βασικό κορμό της.

 

Οσασούνα

Τι έκανε πέρσι: Δεν τα κατάφερε όπως ήλπιζε μετά την μεγάλη της επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας και επέστρεψε στην Segunda ένα χρόνο μετά. Η διαφορά δυναμικότητας με τις άλλες ομάδες ήταν εμφανής και όταν παίρνεις μόλις τέσσερις νίκες σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος δεν μπορείς να έχεις ελπίδες παραμονής.

Προπονητής: Καινούργια κατηγορία, καινούργιος προπονητής για την Οσασούνα. Την θέση του 47χρονου Σέρβου Βασίλεβιτς που είχε αναλάβει την ομάδα στα μέσα της σεζόν, πήρε ο 38χρονος Ισπανός Ντιέγκο Μαρτίνεθ που πέρσι τα πήγε εξαιρετικά στον πάγκο της Σεβίλλης Β΄.

Έδρα: El Sadar (19.800)

Μεταγραφές: Αρκετές οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Οι προσθήκες που ξεχωρίζουν είναι του αμυντικού μέσου Χουακίν (Ρίβερ Πλέιτ), του επιθετικού Κίκε (Αλμερία), του εξτρέμ Γκαρθία (Λας Πάλμας), του κεντρικού αμυντικού Αριδανέ (Κάντιθ), του αμυντικού μέσου Τόρο (Ρεάλ Μαδρίτης Β΄) και του επιθετικού Ροντρίγκιεθ (Αλκορκόν). Αντίθετα αποχώρισαν από την ομάδα ο σημαντικός εξτρέμ Μπέρενγκερ (με 5.5 εκατ. ευρώ στην Τορίνο, 29/1), ο επιθετικός Λεόν (με 3.5 εκατ. ευρώ στην Μπέτις, 33/10), ο επίσης επιθετικός Κόντρο (με 1.75 εκατ. ευρώ στην Μάινζ, 28/7), ο εξτρέμ Ρομέρο (με 500 χιλ. ευρώ στην Κόρδοβα, 19/0), ο τερματοφύλακας Συρίγου (λήξη δανεισμού από την Παρί, 20 συμμ.) και ο επιθετικός Ριέρα (λήξη δανεισμού από την Λα Κορούνια, 22/4).

Φιλικά: Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας έδωσε τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Κόντρα στην Μπούργκος και στην Λογρονιές επικράτησε σχετικά εύκολα. Αντίθετα απέναντι στην Τουλούζ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε εκτός με 1-0. Στο τελευταίο της φιλικό πριν από τα επίσημα παιχνίδια νίκησε την Εϊμπάρ με 2-0.

Εκτίμηση: Όπως είναι φυσικό όλοι στην ομάδα θέλουν η φετινή χρονιά να είναι μια κακή παρένθεση και να επιστρέψουν του χρόνου και πάλι στην πρώτη κατηγορία πιο δυνατοί. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει μία θέση στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

 

Ράγιο Βαγιεκάνο

Τι έκανε πέρσι: Ερχόμενη από την πρώτη κατηγορία με φιλοδοξίες ανόδου, δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί γρήγορα στην Segunda με αποτέλεσμα να βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος. Προς τον Μάρτιο όμως άρχισε να παίρνει μπροστά καταφέρνοντας να απομακρυνθεί από τις χαμηλές θέσεις και να τερματίσει δωδέκατη, έχοντας 7 νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια.

Προπονητής: Ο 41χρονος Ισπανός τεχνικός Μίτσελ που ανέλαβε την ομάδα στα τέλη Φεβρουαρίου και σαφώς έπαιξε ρόλο στην αλλαγή νοοτροπίας της ομάδας, παρέμεινε στον πάγκο της αφού όλοι στην διοίκηση έμειναν ευχαριστημένοι από την δουλειά του μέχρι τώρα.

Έδρα: Vallecas (15.500)

Μεταγραφές: Οι σημαντικότεροι παίκτες που έφυγαν είναι ο εξτρέμ Έμπερτ (ελεύθερος 27/5), ο βασικός τερματοφύλακας Γκαθανίγκα (λήξη δανεισμού από την Σαουθάμπτον, 32 συμμ.), ο αμυντικός μέσος Μπαενά (ελεύθερος στην Γρανάδα, 19/1) και ο μπακ Κίνι (ελεύθερος στην Γρανάδα, 27/0). Οι προσθήκες που έγιναν ήταν αρκετές, με πιο σημαντικές αυτές του επιθετικού μέσου Τσόρι Ντομίνγκιεζ (Ολυμπιακός), του επίσης επιθετικού μέσου Όσκαρ Τρέχο (Τουλούζ), του μέσου Λόπεζ (Ρασίνγκ), του γκολκίπερ Γκαρθία (Χετάφε) και του μπακ Μοχίκα (Χιρόνα).

Φιλικά: Αρκετά φιλικά έδωσε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η Βαγιεκάνο χωρίς όμως να έχει πείσει με την απόδοση της. Στα σημαντικότερα από αυτά ηττήθηκε από την Λεγκάνες και ήρθε ισόπαλη με την Βαγιαδολίδ. Στο τελευταίο της φιλικό κόντρα στην Χέρκουλες η εικόνα της επιθετικά ήταν βελτιωμένη αλλά ηττήθηκε με 2-1.

Εκτίμηση: Η ομάδα έχει τις προδιαγραφές να πάει καλά την φετινή σεζόν, μία θέση στην εξάδα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία. Αυτό είναι το αδύνατο της σημείο όπως έδειξαν και τα φιλικά.

 

Οβιέδο

Τι έκανε πέρσι: Τα πήγαινε εξαιρετικά στα 3/4 του πρωταθλήματος αφού παρέμεινε σταθερά στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και έδειχνε ότι θα είναι μέσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Στο τέλος όμως έκανε κοιλιά και τελικά τερμάτισε στην 8η θέση σε απόσταση μόλις δύο βαθμών από την έκτη θέση. Πλήρωσε κυρίως το κακό της πρόσωπο στα εκτός έδρας ματς.

Προπονητής: Οι «Γότθοι» αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον κόουτς Ιέρο και στην θέση του προσέλαβαν τον 59χρονο Ισπανό τεχνικό Άνκελα ο οποίος καθόταν πέρσι στον πάγκο της Ουέσκα και είναι καλός γνώστης της κατηγορίας.

Έδρα: Carlos Tartiere (29.862)

Μεταγραφές: Δραστήρια το φετινό καλοκαίρι η Οβιέδο καθώς θα έχει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Σημαντικές οι προσθήκες του αμυντικού Βαλεντίνι (Σπέτσια), του μέσου Φολχ (Ρέους), του κεντρικού αμυντικού Ερνάντεθ (Λούγκο), του εξτρέμ Νίγκιεθ (Τενερίφη), του μπακ Γκιγιέρμο (Ρούμπιν Καζάν) και του επιθετικού Φαμπρίνι (Μπέρμιχαμ). Παρελθόν αποτελούν οι σημαντικοί εξτρέμ Σουσαέτα (ελεύθερος στην Αλμπαθέτε, 39/1) και Νάντο (λήξη δανεισμού από την Βαλέθια, 32/2), οι μέσοι Ερίσε (ελεύθερος στην Αλμπαθέτε, 36/1) και Τόρο (λήξη δανεισμού από την Ρεάλ Μαδρίτης Β΄, 39/1), ο επιθετικός Μίτσου (αποσύρθηκε 27/1), ο αμυντικός Φερνάντεθ (ελεύθερος στην Αλκορκόν, 38/0) και ο μπακ Χοσέ Φερνάντεθ (ελεύθερος στην Κόρδοβα, 28/0).

Φιλικά: Συμμετείχε σε αρκετούς φιλικούς αγώνες. Στους πιο δυνατούς αναδείχτηκε ισόπαλη απέναντι στην Λα Κορούνια και ηττήθηκε από την Εϊμπάρ. Στην πρόβα τζενεράλε απέναντι στην Βαγιαδολίδ επικράτησε εντός έδρας με 1-0.

Εκτίμηση: Η ομάδα έδειξε ότι έχει διατηρήσει την καλή αμυντική της συνοχή που είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια της περσινής περιόδου. Έτσι υπάρχει αισιοδοξία στον σύλλογο ότι φέτος θα καταφέρουν να διεκδικήσουν μια θέση στα πλέι οφ.

 

Βαγιαδολίδ

Τι έκανε πέρσι: Έκανε μεγάλη προσπάθεια για να μπει στην εξάδα και αισθάνεται λίγο αδικημένη αφού ισοβάθμησε στην έκτη θέση μαζί με την Ουέσκα. Όμως υστερούσε στην ισοβαθμία και έτσι τερμάτισε έβδομη. Αρκετά σταθερή σε όλη τη σεζόν, βασίστηκε κυρίως στην έδρα της όπου είχε μόνο τέσσερις ήττες σε 21 παιχνίδια. Αν τα πήγαινε ελάχιστα καλύτερα εκτός θα είχε μπει άνετα στα πλέι οφ.

Προπονητής: Αλλαγή για τις «βιολέτες» στον πάγκο της ομάδας καθώς την θέση του Πάκο Ερέρα, πήρε ο πρώην τεχνικός της Λούγκο ο 51χρονος Ισπανός Λουίς Σαμπέδρο. Ο Σαμπέδρο έχει μεγάλη εμπειρία στο ισπανικό πρωτάθλημα καθώς και στην Segunda.

Έδρα: Jose Zorrilla (26.512)

Μεταγραφές: Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Οι προσθήκες που ξεχωρίζουν είναι του μπακ Μαρτίνεθ (Βαγιεκάνο), του τερματοφύλακα Μασίπ (Μπαρτσελόνα), του εξτρέμ Πλάνο (Αλκορκόν), του κεντρικού αμυντικού Ντέιβιντ (Κόρδοβα), του μέσου Κοτάν (Σεβίλλη Β΄) και του εξτρέμ Ερβίας (Εϊμπάρ). Αντίθετα αποχώρισαν από την ομάδα οι επιθετικοί Ντε Τόμας (λήξη δανεισμού από την Ρεάλ Μαδρίτης Β΄, 36/14) και Βιγιάρ (ελεύθερος στην Τενερίφη, 31/10), ο μπακ Μπάλμπι (ελεύθερος, 40/0) και οι μέσοι Άλεξ Λόπεθ (λήξη δανεισμού από την Θέλτα, 30/1), Τζόρνταν (λήξη δανεισμού από την Εσπανιόλ, 35/3), Λεάο (ελεύθερος στην Πάκος Φερέιρα, 37/0) και Βίκτορ Πέρεθ (ελεύθερος, 30/1).

Φιλικά: Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας έδωσε πέντε φιλικά παιχνίδια. Κόντρα στην Θαμόρα, Γκιχουέλο και Λεγκάνες επικράτησε σχετικά εύκολα. Με την Βαγιεκάνο έμεινε στην ισοπαλία ενώ στο τελευταίο της φιλικό πριν από τα επίσημα παιχνίδια ηττήθηκε από την Οβιέδο με 1-0.

Εκτίμηση: Όλα δείχνουν ότι ο σύλλογος δεν έμεινε ικανοποιημένος που τέθηκε εκτός διεκδίκησης της ανόδου πέρσι και κάνει ότι είναι δυνατόν για να τα καταφέρει αυτήν την αγωνιστική περίοδο. Στόχος μία θέση στην εξάδα.

 

Σαραγόσα

Τι έκανε πέρσι: Πολύ άσχημη χρονιά για την Σαραγόσα αφού μετά το καλό της ξεκίνημα τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα. Δεν ήταν καθόλου σταθερή με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, με αποτέλεσμα να βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία και να κινδυνέψει με υποβιβασμό. Τελικά τερμάτισε στην 16η θέση δύο μόνο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Από το τιμόνι της ομάδας αποχώρησε ο κόουτς Θέσαρ Λαϊνέθ που δεν έπεισε την διοίκηση με την απόδοση της ομάδας. Έτσι η καινούργια προσθήκη στον πάγκο της θα είναι ο 51χρονος Ισπανός Νάτχο Γκονζάλεθ πρώην προπονητής της Ρέους την οποία υπηρέτησε τα τρία προηγούμενα έτη και τα πήγε εξαιρετικά.

Έδρα: Romareda (34.596)

Μεταγραφές: Άλλη ομάδα θα είναι φέτος η Σαραγόσα καθώς οι αλλαγές στο ρόστερ είναι πολλές. Οι σημαντικότερες αποχωρήσεις είναι αυτές των εξτρέμ Σαμαρά (ελεύθερος στην Σαμσουνσπορ, 7/0), Ντίαθ (ελεύθερος στον Πανετολικό, 34/1) και Λανθαρότε (ελεύθερος, 36/6), των αμυντικών Σίλβα (ελεύθερος στην Σαλτ Λέικ, 35/1) και Καμπρέρε (ελεύθερος στην Κροτόν, 38/2), του μέσου Κάνι (αποσύρθηκε, 32/1) και του επιθετικού Ροντρίγκιεθ (ελεύθερος στην Χετάφε, 39/21). Οι προσθήκες που έγιναν ήταν αρκετές, με πιο σημαντικές αυτές του μέσου Παπουνασβίλι (Ντιναμό Τιφλίδας), του επιθετικού μέσου Μπουφ (Ζυρίχη), του μπακ Μπενίτο (Ρέους), του αμυντικού Γκρίπο (Βαντούζ), του μέσου Εγκουέρας (Μιράντες), του εξτρέμ Τοκέρο (Αλαβές), του επιθετικού Ιγκλέσιας (Θέλτα Β΄) και του γκολκίπερ Αλβάρεθ (ελεύθερος).

Φιλικά: Αρκετές οι φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε η ομάδα με τα αποτελέσματα να μην είναι πολύ θετικά αφού ηττήθηκε σχεδόν σε όλα πλην του ματς κόντρα στην Λεβάντε όπου επικράτησε με 2-0. Στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε εντός έδρας από την Εϊμπάρ με 0-2.

Εκτίμηση: Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα μέσα στην ομάδα με στόχο να μην τραβήξει τα ίδια με πέρσι. Καταρχήν θα κοιτάξει να εξασφαλίσει μία θέση στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει.

 

Ρέους

Τι έκανε πέρσι: Προερχόμενη από την τρίτη κατηγορία, πραγματοποίησε μία πολύ καλή σεζόν καθώς έβαλε δύσκολα σε όλους τους αντιπάλους της, κυρίως με την σφιχτή της άμυνα που δύσκολα μπορούσε κάποιος να διασπάσει. Τελικά τερμάτισε στην 11η θέση και μάζεψε συνολικά 55 βαθμούς. Εντυπωσιακό στατιστικό είναι ότι τα 36 από τα 42 της παιχνίδια πέρσι ήταν Under 2,5.

Προπονητής: Μετά την αποχώρηση του κόουτς Νάτχο Γκονζάλεθ, ο οποίος υπέγραψε στην Σαραγόσα, η ομάδα αναγκάστηκε να κινηθεί για νέο προπονητή. Ο εκλεκτός της διοίκησης είναι ένας πρώην παίκτης της χωρίς σημαντική προπονητική εμπειρία. Έτσι ο 36χρονος Ισπανός Λόπεθ Γκαράι ανέλαβε τα ηνία της ομάδας για την νέα σεζόν.

Έδρα: Camp Nou (4.876)

Μεταγραφές: Στο φετινό μεταγραφικό παζάρι δεν έκανε πολλές αλλαγές. Σημαντικές οι προσθήκες του μπακ Μενέντεζ (ελεύθερος), του κεντρικού αμυντικού Ινίγκιεθ (Βιγιαρεάλ) και του τερματοφύλακα Σανταμαρία (Μαγιόρκα). Παρελθόν αποτελούν οι μπακ Μαρτίνεθ (ελεύθερος στην Σαραγόσα, 33/0) και Μπενίτο (ελεύθερος στην Σαραγόσα 31/2), ο μέσος Φολχ (ελεύθερος στην Οβιέδο, 39/4) και ο εξτρέμ Ντίαθ (λήξη δανεισμού από την Σαραγόσα, 34/1).

Φιλικά: Έδωσε πέντε φιλικές αναμετρήσεις κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Στα πιο δυνατά από αυτά κόντρα στην Βιγιαρεάλ και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο γνώρισε ισάριθμες ήττες. Στο τελευταίο φιλικό απέναντι στην Χιρόνα εντός έδρας αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 0-0.

Εκτίμηση: Κράτησε τον βασικό κορμό της και ευελπιστεί να διατηρήσει την συνοχή που έδειξε την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Στόχος είναι μια ανάλογη πορεία στο πρωτάθλημα και γιατί όχι και κάτι καλύτερο.

 

Σεβίλλη Β΄

Τι έκανε πέρσι: Τα πήγε εξαιρετικά αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, ειδικά στον πρώτο γύρο που συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς. Μία ομάδα με νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην είχαν μεγάλη εμπειρία αλλά πάλευαν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Αξιοσημείωτο ήταν οι επιδόσεις της ομάδας εντός έδρας καθώς έχασε μόλις τρεις φορές σε 21 ματς.

Προπονητής: Οι Σεβιγιάνοι μετά την αποχώρηση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που μετακόμισε στην Οσασούνα προχώρησαν στην πρόσληψη νέου προπονητή. Έτσι ο 43χρονος Ισπανός τεχνικός Λουίς Τεβενέ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο καθόταν στον πάγκο της Χέρκουλες.

Έδρα: Sanchez Pizjuan (42.500)

Μεταγραφές: Στοχευμένες κινήσεις πραγματοποίησε η ομάδα. Οι προσθήκες που ξεχωρίζουν είναι του τερματοφύλακα Οντόα (Ταραγόνα), του του εξτρέμ Αϊτόρ (Βιγιαρεάλ Β΄) και του μέσου Ρομέρο (Μεριδά). Αντίθετα αποχώρισαν από την ομάδα ο σημαντικός επιθετικός Ίβι (με 1.5 εκατ. ευρώ στην Λεβάντε, 35/14), ο κεντρικός αμυντικός Γκονζάλεθ (με 1.5 εκατ. ευρώ στην Μάλαγα, 34/0), ο επίσης κεντρικός αμυντικός Κρουθ (ελεύθερος στην Λούγκο, 36/1) και ο μέσος Κοτάν (ελεύθερος στην Βαγιαδολίδ, 32/4).

Φιλικά: Έδωσε αρκετά φιλικά το καλοκαίρι όπου παρουσίασε ένα σχετικά καλό πρόσωπο κερδίζοντας τα περισσότερα ματς. Στο τελευταίο της φιλικό πριν από τα επίσημα παιχνίδια αναδείχτηκε ισόπαλη κόντρα στην Μαγιόρκα με σκορ 1-1 αλλά ηττήθηκε στη συνέχεια στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκτίμηση: Στην ομάδα επικρατεί ενθουσιασμός αφού αποτελείται από ελπιδοφόρους νέους ποδοσφαιριστές που τους ενδιαφέρει περισσότερο να απολαύσουν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μην έχουν άγχος. Ίσως αυτό να είναι και το μυστικό της επιτυχίας της περσινής χρονιάς που είναι πιθανό να επαναληφθεί και φέτος.

 

Σπόρτινγκ Χιχόν

Τι έκανε πέρσι: Μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, επιστρέφει στην Segunda αφού δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας στην 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς. Πέτυχε μόλις 7 νίκες σε 38 αγώνες, τις περισσότερες εντός έδρας. Στο τέλος έκανε μια ύστατη προσπάθεια για να παλέψει για την παραμονή αφού στα τελευταία 3 ματς συγκέντρωσε 7 βαθμούς. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και υποβιβάστηκε.

Προπονητής: Από το τιμόνι της ομάδας αποχώρησε ο κόουτς Ρούμπι ο οποίος είχε αναλάβει την ομάδα στα μέσα της σεζόν αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει στην κατηγορία. Αντικαταστάτης του είναι ο γνωστός μας 63χρονος Ισπανός Πάκο Ερέρα, ο οποίος πέρσι δούλευε για λογαριασμό της Βαγιαδολίδ.

Έδρα: El Molinon (29.538)

Μεταγραφές: Ο σύλλογος πούλησε έναντι 7 εκατ. ευρώ τον κεντρικό αμυντικό Μερέ στην Κωλονία, ο οποίος πέρσι είχε (31 συμμ./0 γκολ). Σημαντικές αποχωρήσεις ήταν αυτή του τερματοφύλακα Κουεγιάρ (ελεύθερος στην Λεγκάνες, 36 συμμ.), του επιθετικού Κοπ (λήξη δανεισμού από την Κάλιαρι, 31/9) και του μέσου Ροντρίγκιεζ (ελεύθερος στην Σάουντερς, 25/2). Οι προσθήκες που έγιναν ήταν αρκετές, με πιο σημαντικές αυτές του αμυντικού Μπάρμπα (Έμπολι), του επιθετικού Σάντος (Μάλαγα), του εξτρέμ Γκαρθία (Λεβάντε) και του κεντρικού αμυντικού Ξαντάο (ελεύθερος).

Φιλικά: Πέντε φιλικά προετοιμασίας έδωσε η Χιχόν και τα πήγε αρκετά καλά κυρίως επιθετικά. Στα πιο σημαντικά από αυτά νίκησε την Εϊμπάρ και ήρθε ισόπαλη με την Σανταντέρ. Στο τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 απέναντι στην Σοσιεδάδ.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο στόχος είναι η άμεση επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα διαθέτει και την ποιότητα και την εμπειρία ώστε να το πετύχει αυτό και χωρίς να μπλέξει με την διαδικασία των πλέι οφ ανόδου.

 

Τενερίφη

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετική χρονιά πραγματοποίησε η Τενερίφη καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου. Εκεί αγωνίστηκε πρώτα κόντρα στην Κάντιθ την οποία απέκλεισε στην παράταση του δευτέρου αγώνα αφού είχε το πλεονέκτημα. Στον τελικό αντιμετώπισε την Χετάφε. Στο πρώτο ματς επικράτησε με 1-0 αλλά στον επαναληπτικό δεν τα κατάφερε καθώς ηττήθηκε με 3-1 και έχασε την άνοδο.

Προπονητής: Ο σύλλογος εκτιμάει την προσπάθεια του κόουτς Χοσέ Λουίς Μάρτι και την καλή δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα με την ομάδα. Έτσι ο Μάρτι θα παραμείνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της.

Έδρα: Heliodoro (23.660)

Μεταγραφές: Οι «νησιώτες» ήταν αρκετά δραστήριοι στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Σημαντικές οι προσθήκες του εξτρέμ Βιγιάρ (Βαγιαδολίδ), του επιθετικού Κασαντέσους (Λεβάντε), του μέσου Κάρλος (Κλουζ) και του κεντρικού αμυντικού Αβελδάνο (Μπελγκράνο). Παρελθόν αποτελούν ο επιθετικός Γκονζάλεθ (με 750 χιλ. στην Ρεάλ Μαδρίτης Β΄, 21/2), ο αμυντικός Σάντσεθ (με 100 χιλ. στην Γρανάδα, 28/1), ο μέσος Νίγκιεθ (ελεύθερος στην Οβιέδο, 36/4), ο εξτρέμ Πεδρόμο (ελεύθερος στην Ταραγόνα, 27/3) και οι επιθετικοί Αμάθ (λήξη δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης, 35/12) και Λοθάνο (λήξη δανεισμού από την Ολίμπια, 30/9).

Φιλικά: Αγωνίστηκε σε αρκετά φιλικά παρουσιάζοντας μία μέτρια εικόνα. Αξιοσημείωτο ότι αγωνίστηκε δύο φορές κόντρα στην Λας Πάλμας έχοντας μία ήττα και μία ισοπαλία. Στο τελευταίο παιχνίδι πριν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια αγωνίστηκε κόντρα στην Λα Κορούνια όπου ηττήθηκε εντός έδρας με 0-3.

Εκτίμηση: Η Τενερίφη τα πήγε εξαιρετικά πέρσι αλλά έχασε την πρόκριση την τελευταία στιγμή. Φέτος δεν θέλει να κάνει το ίδιο λάθος και θα κυνηγήσει τις πιθανότητες της για την άνοδο, έστω και μέσα από τα πλέι οφ.

Ganador

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ