foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ109
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ευρωπαίοι vs Ασιάτες bookmakers

Στοιχηματική θεωρία | 16 Αυγ 2015 13:02


Για πολλά χρόνια στο μυαλό του Ευρωπαίου παίκτη στοιχήματος η φράση «Ασιατική Πλατφόρμα Στοιχήματος» έφερνε συγκεκριμένες εικόνες: Τεράστιους τζίρους, πλήθος «ύποπτων» αγώνων και το (δυσνόητο για τους περισσότερους) Ασιατικό χάντικαπ. Αυτή η άποψη έχει πια διαφοροποιηθεί.

Οι Ασιατικές Πλατφόρμες Στοιχήματος είναι κομμάτι της στοιχηματικής καθημερινότητας και στην Ευρώπη, αφού έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους των παικτών. Το βασικό τους προϊόν, το Ασιατικό Χάντικαπ (Asian Handicap), το οποίο αυξάνει τη θεωρητική πιθανότητα νίκης στο 50% από 33%, έχει γίνει τόσο δημοφιλές, που ακόμα και πολλές Ευρωπαϊκές πλατφόρμες το προσφέρουν σαν επιλογή στα μέλη τους.

Ευρωπαίοι vs Ασιάτες bookmakers


Ποιά είναι τα σημεία στα οποία διαφέρει ένας Ασιάτης από έναν Ευρωπαίο μπουκμέικερ; Υπάρχες αρκετές διαφοροποιήσεις τις οποίες θα παραθέσουμε για να σας βοηθήσουμε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Κέρδος: Γκανιότα και τζίρος


Η βασική επιδίωξη κέρδους του Ευρωπαίου μπουκμέικερ στηρίζεται στην γκανιότα. Το ποσοστό, δηλαδή, εκείνο που θα καταλήξει σίγουρα στην «τσέπη» του. Αυτή είναι και η δουλειά όσων κατά τη διάρκεια της παρουσίας ενός αγώνα στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας αλλάζουν τις αποδόσεις (traders). Ο στόχος είναι το λεγόμενο juice, δηλαδή να μοιράσουν έτσι τα πονταρίσματα στα τρία σημεία ώστε να κερδίσουν ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα.

Οι Ασιάτες μπουκμέικερ, προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα για λογαριασμό τους με βάση το spread, δηλαδή το «ταβάνι» των αποδόσεων που μπορούν να προσφέρουν. Το spread είναι προκαθορισμένο και σταθερό σε κάθε παιχνίδι. Σε ένα πλήρως ισορροπημένο στοίχημα, π.χ. over/under οι αποδόσεις είναι 1.95 στο over και 1.95 στο under.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι αν στο κάθε σημείο πονταριστούν από 100 ευρώ, ο μπουκ θα έχει εισπράξει συνολικά 200 ευρώ και θα έχει την υποχρέωση να πληρώσει 195 στους κερδισμένους, με τα 5 ευρώ να μένουν στη δική του τσέπη.

Οι traders, λοιπόν, της ασιατικής πλατφόρμας ασχολούνται περισσότερο με το να ανεβοκατεβάζουν το χάντικαπ και να κρατούν τις αποδόσεις όσο το δυνατόν πιο σταθερές, με την επιδίωξη του juice.

Αν παρά την αλλαγή του χάντικαπ ή και της απόδοσης το juice δεν επιτυγχάνεται, οι Ασιάτες μπουκ έχουν την ευχέρεια να καλύψουν την υποχρέωσή τους παίζοντας στοιχήματα στο ανταλλακτήριο ή σε άλλες πλατφόρμες.

Τύπος στοιχήματος: 17% καλύτεροι οι Ασιάτες!


Στο βασικό στοίχημα των ευρωπαϊκών ιστοσελίδων (1Χ2) οι πιθανότητες είναι τρεις, άρα ο παίκτης έχει χοντρικά 33% πιθανότητες κέρδους.

Στην Ασία η τριπλή παραλλαγή αντικαθίσταται από το Ασιατικό Χάντικαπ, το οποίο έχει δύο πιθανά αποτελέσματα. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο παίκτης είναι 50%. Σε κάποια στοιχήματα, βέβαια, υπάρχει είτε επιστροφή του πονταρίσματος (dnb) ή μισό κέρδος και μισή απώλεια (σε ασιατικά χάντικαπ -0,25 ή -0,75) του πονταρίσματος.

Οι παίκτες έχουν, θεωρητικά πάντα, περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν εφόσον παίζουν για δύο πιθανά αποτελέσματα αντί για τρία. Με την δυνατότητα επιλογής διαφορετικών χάντικαπ (οι περισσότερες Ασιατικές πλατφόρμες δεν προσφέρουν μόνο ένα, αλλά τρία ή περισσότερα διαφορετικά lines, ειδικά στις πιο δημοφιλείς λίγκες) ο παίκτης έχει την ευκαιρία να μειώσει ή να αυξήσει το ρίσκο με την απόδοση να μεταβάλλεται αναλόγως.

Όριο στο ποντάρισμα: Απεριόριστο!


Οι Ευρωπαϊκές πλατφόρμες προσέχουν πολύ τα όρια πονταρίσματος που δέχονται και συνήθως αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα. Αυτό γίνεται διότι κατά κανόνα δεν «αντασφαλίζουν» παίζοντας τα χρήματα που δέχονται σε άλλες πλατφόρμες ή στα ανταλλακτήρια.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεχτούν ένα υπερβολικά μεγάλο ποντάρισμα σε ένα σημείο, είναι πολύ πιθανό να μην έρθουν τα αντίστοιχα πονταρίσματα στα άλλα σημεία για να ισοσκελιστεί η αγορά, ώστε να είναι σίγουρες ότι θα κερδίσουν από την γκανιότα. Προτιμούν, λοιπόν, την ασφάλεια του σχετικά μικρού ορίου, ώστε να διασφαλίσουν το κέρδος τους.

Στις Ασιατικές πλατφόρμες στοιχήματος τα όρια πονταρίσματος είναι διαφορετικά αλλά κατά κανόνα (και σε ποσοστό 100%!) μεγαλύτερα από τα μέγιστα των Ευρωπαϊκών ιστοσελίδων. Υπάρχουν και Ασιάτες μπουκμέικερ που στις δημοφιλείς λίγκες υποστηρίζουν ότι δέχονται απεριόριστο ποντάρισμα (unlimited)! Αυτό, βέβαια, γίνεται περισσότερο για διαφημιστικούς λόγους, ώστε να προσελκύσουν τους λεγόμενους «μεγαλοπαίκτες» (high rollers).

Επανάληψη πονταρίσματος


Αν ένας παίκτης ποντάρει το μέγιστο επιτρεπόμενο στοίχημα σε μια Ευρωπαϊκή πλατφόρμα δεν μπορεί να ξαναποντάρει στην ίδια επιλογή. Μόνο αν το επιτρέψει ο trader, δηλαδή αν υπάρξει «ανθρώπινη» παρέμβαση, είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στους Ασιάτες μπουκ, πάντως, με το που θα τοποθετήσετε το μέγιστο στοίχημα, αυτόματα η αγορά «κλειδώνει» κι αν ο trader αποφασίσει (ή υπάρχει software προσαρμοσμένο, που αλλάζει αποδόσεις ανάλογα με το τζίρο) το ίδιο ματς μπορεί να προσφερθεί και πάλι για ποντάρισμα, είτε στην ίδια απόδοση, είτε σε αλλαγμένη. Πρακτικά, λοιπόν, μπορεί κάποιος να ποντάρει αμέτρητες φορές στον ίδιο αγώνα.

Όρια Λογαριασμών: Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα


Εκτός από τα όρια πονταρίσματος σε συγκεκριμένους αγώνες ή αγορές, οι ευρωπαϊκές πλατφόρμες βάζουν όρια και στους κερδισμένους λογαριασμούς. Είναι αρκετά τα παραδείγματα παικτών που κέρδισαν κάποιες φορές συνεχόμενες, έκαναν αναλήψεις και διαπίστωσαν ότι τα όρια του λογαριασμού τους έπεσαν πολύ, τόσο στις αναλήψεις, όσο και για το ποντάρισμα σε ορισμένες αγορές.

Οι bookmaker καλύπτονται πίσω από το δικαίωμα που τους δίνεται για την καταπολέμηση των arbers, δηλαδή όσων εκμεταλλεύονται τις διαφορές αποδόσεων στις πλατφόρμες για να εξασφαλίζουν σίγουρο (αν και μικρό ποσοστιαία) κέρδος από κάθε ματς. Πρακτικά, όμως, ακόμη και παίκτες που ποντάρουν «καθαρά» σε μια πλατφόρμα μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με αναλήψεις ή να τους επιβληθεί κάποιο όριο πονταρίσματος.

Οι Ασιάτες μπουκ κατά κανόνα δεν ενδιαφέρονται για τον τρόπο παιχνιδιού του κάθε παίκτη, αν αυτός είναι «καθαρός» ή περιέχει arbitrage, παίζει με σύστημα ή χωρίς σύστημα. Από τη στιγμή που το δικό τους περιθώριο κέρδους ανά ματς (spread) βασίζεται περισσότερο στο τζίρο και λιγότερο στην γκανιότα, όσα περισσότερα ποντάρουν οι παίκτες, τόσο το καλύτερο για τον μπουκ. Το όριο του λογαριασμού, λοιπόν, είναι αμετάβλητο.

Ταχύτητα στις πληρωμές


Όσον αφορά τις πληρωμές η σύγκριση Ευρωπαίοι vs Ασιάτες bookmakers είναι (παραμένει) ξεκάθαρη. Οι Ευρωπαϊκές πλατφόρμες έχουν κάνει σημαντική πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια σχετικά με τις ταχύτητες των πληρωμών τους. Ακόμα, πάντως, παραμένουν τα χρονικά όρια των πληρωμών (4-72 ώρες για τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια και 2-5 ημέρες μέσω καρτών) έτσι ώστε οι πλατφόρμες να είναι σίγουρες σύμφωνα με τους γενικούς «Όρους και Προϋποθέσεις» που απαιτούν για να δεχτούν έναν παίκτη. Ο μέσος όρος είναι περίπου μία εργάσιμη ημέρα στα πορτοφόλια.

Οι Ασιάτες μπουκ δίνουν μεγάλη σημασία στις πληρωμές, οι οποίες ολοκληρώνονται εντός 24 ωρών. Οι περισσότερες πλατφόρμες στέλνουν τα χρήματα σε λίγες ώρες, υπάρχουν και μπουκ που πληρώνουν σε λίγα λεπτά της ώρας. Οι συναλλαγές με κάρτες, βέβαια, εξαρτώνται από τη χώρα που εδρεύει η κάθε πλατφόρμα.

Υπάρχουν Ασιατικές πλατφόρμες στην Ελλάδα;


Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι πως δυστυχώς πλέον δεν υπάρχουν ασιατικές πλατφόρμες στην Ελλάδα. Μπορεί οι άνω των 30-32 να έχουν προλάβει να παίξουν σε μεγάλες πλατφόρμες της Ασίας, όμως από το 2012 και με το άρθρο 50, παρ. 12 του νόμου 4002/2011, δεν είναι πλέον εφικτό αυτό.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πλατφόρμες που μπορούν να μας δώσουν μία αρκετή -ως ένα βαθμό- «γεύση» Ασίας, είτε μέσω των ασιατικών χάντικαπ, είτε με την επιλογή asian view. Η τελευταία δίνει άμεσα στους παίκτες του ζωντανού στοιχήματος μία συγκεντρωμένη εικόνα όλων των διαθέσιμων ασιατικών αγορών ανά προσφερόμενο γεγονός.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Στοιχηματική
Πληροφορίες
+
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
Γκανιότα 0-3%
Ασιατικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ