Στοίχημα Eurovision 2017: Φαβορί και αποδόσεις των ημιτελικών (update)

Πάμε Στοίχημα Eurovision 2017

Η ώρα για τον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision έφτασε, καθώς αυτήν την εβδομάδα η «καρδιά» του Ευρωπαϊκού τραγουδιού χτυπάει στο Κίεβο για δεύτερη φορά μετά το 2005. Ο διαγωνισμός φιλοξενείται στην Ουκρανία μετά την περσινή νίκη της Jamala με το «1944», ένα τραγούδι που δεν ήταν από τα μεγάλα φαβορί των προγνωστικών. Η τελετή θα γίνει στο χωρητικότητας 11,000 κόσμου «Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο» του Κιέβου και θα έχει παρουσιαστές τους Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk και Timur Miroshnychenko και θα είναι η πρώτη φορά που τρεις άντρες θα παρουσιάσουν το σόου στην ιστορία του θεσμού.

Σύστημα διεξαγωγής

Από τον διαγωνισμό του 2008 και έπειτα, το σόου έχει χωριστεί στους δύο ημιτελικούς (9 και 11 Μαΐου) και στον μεγάλο τελικό (Σάββατο 13 Μαΐου). Στη φετινή Γιουροβίζιον θα λάβουν μέρος 42 χώρες, με τις Πορτογαλία και Ρουμανία να επιστρέφουν στον διαγωνισμό μετά από ένα χρόνο απουσίας, ενώ αντίθετα φέτος απούσα είναι η Βοσνία & Ερζεγοβίνη. Στον φετινό διαγωνισμό δεν θα συμμετάσχει επίσης και η Ρωσία, η οποία αποχώρησε στις 13 Απριλίου μετά την απόφαση των Ουκρανικών Αρχών να αποκλείσουν τη φετινή της εκπρόσωπο, Γιούλια Σαμοΐλοβα. Στον τελικό θα συμμετάσχουν 26 τραγούδια, με τα 20 να προέρχονται από τους 2 ημιτελικούς, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι από τις «Big Five» (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο), αλλά και αυτό της περσινής νικήτριας Ουκρανίας.

Θυμίζουμε ότι η EBU από την περσινή χρονιά προχώρησε σε μία αλλαγή στον τρόπο βαθμολογίας των τραγουδιών. Οι βαθμοί χωρίστηκαν σε δύο «σετ», με το πρώτο να προέρχεται από την κριτική επιτροπή, ενώ το δεύτερο από τη βαθμολογία του κοινού μέσω μηνυμάτων, τηλεφώνου (Televoting) και του official app του διαγωνισμού. Το κάθε σετ βαθμολογίας μετράει το ίδιο, ενώ οι βαθμοί παραμένουν σταθεροί (1 έως 8, 10 και 12).

Το κομμάτι που ξεχώρισε από νωρίς στο στοίχημα eurovision είναι το τραγούδι της Ιταλίας «Occidentali’s Karma» που ερμηνεύει ο Francesco Gabbani. Η Ιταλία είναι το πρώτο φαβορί για να κερδίσει τον διαγωνισμό, με την απόδοσή της όμως να ανεβαίνει από το 1,60 στο 2,10 μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού. Σημειώνεται πως η Ιταλία αρχικά πλήρωνε 2,40, όμως έπεσε στο 1,60 μετά την πρωτιά που πήρε το τραγούδι στη συνολική ψηφοφορία όλων των fan club της Eurovision (OGAE). Σημειώνεται πως σε αυτήν την ψηφοφορία στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Βέλγιο, στην τρίτη η Σουηδία, ενώ Γαλλία και Εσθονία συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Eurovision 2017 Προγνωστικά 10-5-17

Πέρα από την αλλαγή στην Ιταλία, ο πρώτος ημιτελικός της Τρίτης έφερε και άλλες αλλαγές αποδόσεων, με κυριότερη αυτή της Πορτογαλίας που από το 6,50 έπεσε 2,70 στο στοίχημα νικητής Eurovision 2017, ενώ αντίθετη κίνηση έγινε στη Σουηδία, που από το αρχικό 12,00 πληρώνει τώρα 18,00.

Πρώτος ημιτελικός

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Μαΐου στις 22:00 και θα μεταδοθεί από τη ΕΡΤ. Στον ημιτελικό αυτόν θα λάβουν μέρος 18 χώρες, με τις 10 πρώτες να κερδίζουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Στον πρώτο ημιτελικό υπάρχει ιδιαίτερα έντονο το Ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς σε αυτόν διαγωνίζονται τόσο η Ντέμι με το «This is Love», όσο και η Κύπρος με το «Gravity» του Hovig Demirjian. Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να ψηφίσει μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται, ενώ στον πρώτο ημιτελικό θα ψηφίσουν και οι Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία από τις «Big Five».

Τα φαβορί και η Ελληνική συμμετοχή

Μπορεί η Eurovision να είναι διαγωνισμός, όμως οι συμμαχίες και οι φιλίες σε αυτήν μεταξύ των χωρών είναι παραπάνω από εμφανείς. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην πορεία ενός τραγουδιού παίζει και η σειρά εμφάνισης της κάθε χώρας στον ημιτελικό. Τα τραγούδια που εμφανίζονται προς το τέλος της διαδικασίας θεωρητικά «μένουν» περισσότερο στο τηλεοπτικό κοινό και έχουν ένα προβάδισμα.

Eurovision Demy 2017Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από την τραγουδίστρια Ντέμι, η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι «This is Love». Θυμίζουμε πως η Ελλάδα την περσινή χρονιά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό για πρώτη φορά από τότε που εφαρμόστηκε το σύστημα με τους δύο ημιτελικούς. Φέτος, η επιστροφή μας στις προκρίσεις είναι «μονόδρομος» και το ενδεχόμενο αυτό πληρώνει μόλις 1,16 για την Demy, με το δίδυμο Κοντόπουλου – Ευαγγελινού να αποτελεί «εγγύηση» επιτυχίας.

Πρώτο φαβορί σύμφωνα με τα προγνωστικά Γιουροβίζιον για πρόκριση στον τελικό από τον πρώτο ημιτελικό είναι ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα του διαγωνισμού, η Σουηδία. Η Σκανδιναβική χώρα πληρώνει μόλις 1,02 για να περάσει στον τελικό του Σαββάτου και φέτος εκπροσωπείται από τον Robin Bengtsson και το τραγούδι «I Can’t Go On».

«Σίγουρες» θεωρούνται για πρόκριση οι Αρμενία, Αυστραλία και Βέλγιο, ενώ η συμμετοχή της Κύπρου αξιολογείται στο 1,45. Στον αντίποδα, δεν έχουν τύχες πρόκρισης… -σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες– τα τραγούδια της Τσεχίας, της Αλβανίας, της Σλοβενίας και του Μαυροβουνίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το μοναδικό τραγούδι του πρώτου ημιτελικού που δεν έχει αγγλικό στίχο είναι αυτό της Πορτογαλίας.

Νικήτρια χώρα πρώτου ημιτελικού

Η Αρμενία δίνεται ως πρώτο φαβορί για να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στον πρώτο ημιτελικό. Το «Fly with me» της όμορφης Artsvik πληρώνει 3,25 στο στοιχημα Γιουροβιζιον, ενώ δεύτερο έρχεται κατά σειρά το «Amar Pelos Dois» της Πορτογαλίας στο 3,50. Η παραδοσιακά δυνατή Σουηδία προσφέρεται στο 3,75, ενώ η Demy είναι στο 12,00 και η Κύπρος στο 100,00. Αντίστοιχα διαμορφώνονται οι αποδόσεις για την πρώτη τριάδα του 1ου ημιτελικού, με την παρουσία της Ελλάδας σε αυτήν να δίνεται σε απόδοση 4,50.

Στοιχημα Γιουροβιζιον Νικητής ημιτελικού 2017

Δεύτερος ημιτελικός

Ο δεύτερος ημιτελικός διεξάγεται την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 22:00 και θα μεταδοθεί και αυτός ζωντανά από τη ΕΡΤ. Και σε αυτόν θα συμμετάσχουν 18 χώρες, με τις 10 πρώτες να προκρίνονται στον τελικό. Σημειώνεται ότι πέρα από τις 18 συμμετέχουσες χώρες, στον 2ο ημιτελικό δικαίωμα ψήφου έχουν οι Ουκρανία, Γερμανία και Γαλλία.

Τα αουτσάιντερ και οι «σίγουρες»

anja-nissen-dania-eurovision-2017Το πιο δυνατό φαβορί του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2017 κατά τις εταιρίες στοιχήματος είναι η Βουλγαρία με το κομμάτι «Beautiful Mess» του Kristian Kostov. Η πρόκριση της Βουλγαρίας δίνεται στο 1,04, ενώ ακολουθεί στο 1,15 η Ρουμανία με το «Yodel It!» του ντουέτου Ilinca ft. Alex Florea.

Περασμένες θεωρούνται οι Εσθονία και Δανία που προσφέρονται στο 1,16, όπως και η Ολλανδία με το γυναικείο συγκρότημα «O’G3NE». Από την άλλη μεριά, δυνατά φαβορί για να αποκλειστούν από τον δεύτερο ημιτελικό είναι οι τα τραγούδια της Μάλτας και του Σαν Μαρίνο αλλά και αυτό της κάποτε πανίσχυρης Ιρλανδίας. Στην ίδια «μοίρα» είναι και η Λιθουανία που συμμετέχει με την ηλεκτρονική μπάντα Fusedmarc και πληρώνει 7,00 στο να βρίσκεται στους 10 πρώτους του ημιτελικού.

Νικήτρια χώρα δεύτερου ημιτελικού

Η Βουλγαρία είναι αναμενόμενα το πρώτο φαβορί για να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στον δεύτερο ημιτελικό, με το κομμάτι του Kristian Kostov να πληρώνει 1,67 στο στοίχημα νικητής ημιτελικού. Δεύτερη έρχεται η Ρουμανία στο 7,00, ενώ τρίτη είναι η Δανία της πληθωρικής Anja Nissen (φωτό) στο 9,00.

Εν συνεχεία, σειρά… παίρνουν η Εσθονία και η Ολλανδία που αμφότερες πληρώνουν 10 μονάδες, ενώ το δυνατό στις συμμαχίες Ισραήλ είναι στο 15,00. «Καταδικασμένες» δείχνουν οι Λιθουανία και Σαν Μαρίνο που και οι δύο αξιολογούνται στο 200,00.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας

Comments

Γιατί στο Foxbet;

To Foxbet βρίσκεται στον αέρα από το 2011 και συνεχίζει ελεύθερο και ανεξάρτητο χάρη στη δική σας καθημερινή υποστήριξη. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας τόσο για μένα όσο και για όλη τη Foxbet-ική ομάδα η σωστή και αξιόπιστη στοιχηματική σας ενημέρωση είναι απόλυτη προτεραιότητα. Στο νέο Foxbet δώσαμε βαρύτητα στην εύκολη πλοήγηση με λίγα κλικ, σε νέες υπηρεσίες όπως εμπλουτισμένα στατιστικά ή εργαλεία και στο mobile site μας. Σας εύχομαι καλή σεζόν με πολλά κέρδη!  
previews

Aναλύσεις αγώνων με ταμείο

Στο Foxbet θα βρείτε αναλύσεις ματς-ματς για 60+ διοργανώσεις δημοσιευμένες από το προηγούμενο βράδυ. Διαβάστε τα τελευταία νέα των ομάδων, πιθανές ενδεκάδες, στατιστικά και εκτιμήσεις με ταμείο.

Live Betting με ήχο

Οι live tipsters του Foxbet δίνουν καθημερινά τις προτάσεις τους, τις οποίες βλέπετε σε πραγματικό χρόνο με αυτόματη ανανέωση στην κεντρική σελίδα. Στη σελίδα Live Betting υπάρχει και ηχητική ειδοποίηση για νέα προγνωστικά.

Live Chat και επικοινωνία

Το Foxbet είναι μία στοιχηματική παρέα. Με μία γρήγορη εγγραφή μπορείτε να γίνετε μέλος του site και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλα μέλη και τους συντελεστές του Foxbet. Στη σελίδα Full Chat θα βρείτε το chat σε full page.

Δωρεάν Προγνωστικά και Tipster alert

Oι tipsters μας δίνουν τις δωρεάν καθημερινές τους προβλέψεις μέσα από την προσωπική τους στήλη. Με μία απλή καταχώρηση του email σας, μπορείτε να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση για τη δημοσίευση νέων προγνωστικών.

Foxbet και στο κινητό

Το ανανεωμένο mobile site του Foxbet έφτασε. Αν είστε λάτρης των smartphone και προτιμάτε το στοίχημα στο κινητό, μπορείτε να απολαύσετε όλες τις υπηρεσίες του site προσαρμοσμένες για κινητό και τάμπλετ.
Licensed bookmakers

Στοιχηματικές Εταιρίες

Aν θέλετε να γνωρίζετε τα πάντα για τις στοιχηματικές εταιρίες, να μαθαίνετε τα τελευταία στοιχηματικά νέα και να διαβάζετε έγκυρους στοιχηματικούς οδηγούς, στο Foxbet θα βρείτε μία ενότητα αφιερωμένη στις νόμιμες εταιρίες.
Netbet Skin left
Netbet 400x1000 R