Menu
Αρχική » Στοιχηματική θεωρία » Οδηγός στοιχήματος - Άλλα αθλήματα » Στοίχημα στο MotoGP – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στοίχημα στο MotoGP – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

motogp στοιχημα μηχανεςTo MotoGP είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας στον κόσμο και λατρεύεται από τους απανταχού φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για τις μεγάλες συγκινήσεις που προσφέρει απλόχερα σε κάθε σχεδόν αγώνα του. Στο καλεντάρι του πρωταθλήματος, περιλαμβάνονται 18 αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη και ο αναβάτης που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς αναδεικνύεται Παγκόσμιος πρωταθλητής. Επίσης, εκτός του κορυφαίου οδηγού, υπάρχουν ακόμα δύο τίτλοι, αυτός της κορυφαίας ομάδας και του κορυφαίου εργοστασίου ανά σεζόν. Οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν πολλές αγορές για pregame στοίχημα αλλά και για live betting κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Αγορές στοιχήματος στο MotoGP

Παγκόσμιος πρωταθλητής

Το πρώτο μακροχρόνιο στοίχημα πριν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, είναι το ποιος θα αναδειχθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής. Η αγορά αυτή ανοίγει συνήθως λίγες εβδομάδες πριν τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς. Για να ποντάρετε στον αναβάτη που πιστεύετε ότι θα αναδειχθεί πρωταθλητής θα πρέπει να έχετε κάποια σημαντικά κριτήρια. Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι τι έκανε την περασμένη σεζόν, σε ποια ομάδα ανήκει, αλλά και τι στόχους έχει για φέτος. Επίσης, να παρακολουθήσετε πως εξελίχθηκαν οι χειμερινές δοκιμές, από τις οποίες μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Π.χ. Ο Μαρκέθ αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 και από τη στιγμή που έμεινε στην ίδια ομάδα, είχε αυξημένες πιθανότητες να τα καταφέρει και το 2016, όπως και έγινε. Οι μπουκ δίνουν συνήθως χαμηλές τιμές στα φαβορί για τον τίτλο, τα οποία είναι λίγο πολύ γνωστά στην αρχή της κάθε χρονιάς. Το στοίχημα διευθετείται συνήθως, αμέσως μόλις αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής.

MotoGP παγκόσμιος πρωταθλητής

Νικητής αγώνα

To δημοφιλέστερο στοίχημα στο εν λόγω πρωτάθλημα, αφορά τον νικητή του εκάστοτε αγώνα. Πριν ποντάρετε σε αυτή την αγορά θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα δεδομένα για τον αγώνα της Κυριακής (σε μια μόνο περίπτωση διεξάγεται Σάββατο). Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκινάει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές. Εκεί έρχονται τα πρώτα στοιχεία για την κατάσταση των αναβατών, η οποία φαίνεται από τους χρόνους. Το Σάββατο διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές (βλ. παρακάτω), μέσω των οποίων θα σχηματιστεί η «σχάρα» εκκίνησης. Εύλογα λοιπόν, οι οδηγοί που θα πάρουν τις πρώτες θέσεις, έχουν θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη την Κυριακή. Τα φαβορί δίνονται συνήθως σε χαμηλές αποδόσεις από τους μπουκ για να πάρουν την καρό σημαία, ειδικά όταν εκκινούν από τις μπροστινές θέσεις. Ένα τελευταίο στοιχείο που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, είναι το warm up της Κυριακής, λίγες ώρες πριν τον αγώνα. Εκεί οι αναβάτες κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που οι χρόνοι τους προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει στον αγώνα.

στοιχημα moto gpΓια παράδειγμα, αν θέλετε να ποντάρετε στον Ρόσσι για να κερδίσει τον αγώνα και ξεκινάει από την πρώτη τριάδα, τότε έχει πολλές πιθανότητες να δει πρώτος την καρό σημαία και θα πληρώνει σε χαμηλές τιμές. Εκτός όλων αυτών πάντως, θα πρέπει να παρακολουθήσετε και τον καιρό, διότι αν υπάρχει η πιθανότητα βροχής την ημέρα του αγώνα, τότε μπορούν να ανατραπούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν από την Παρασκευή και το Σάββατο, διότι ορισμένοι αναβάτες που βολεύονται πολύ καλύτερα στο να οδηγούν σε βρεγμένο οδόστρωμα. Επίσης, όταν η πίστα είναι βρεγμένη, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για πτώσεις, καθώς το παραμικρό λάθος κοστίζει. Οπότε, πρέπει να είστε προσεκτικοί στα πονταρίσματα σας.

Παίξε νόμιμα Νικητή αγώνα Moto GP στη Sportingbet

Νικητής κατατακτήριων 

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το Σάββατο πριν τον αγώνα διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP, στις οποίες υπάρχει η αγορά για το ποιος αναβάτης θα σημειώσει τον καλύτερο χρόνο και θα πάρει την pole position. Πριν ποντάρετε σε αυτό το στοίχημα, θα πρέπει να δείτε τους χρόνους των αναβατών στις ελεύθερες δοκιμές, για να έχετε «εικόνα» του τι συμβαίνει στο αγωνιστικό τριήμερο. Φαίνεται ο οδηγός που έχει βρει τις σωστές ρυθμίσεις και το σωστό «στήσιμο» της μοτοσυκλέτας του, οπότε ανάλογα πρέπει να ποντάρεται. Επίσης, υπάρχουν αναβάτες που είναι πολύ γρήγοροι στον έναν γύρο και σημειώνουν ταχύτατους χρόνους στις κατατακτήριες, αλλά στον αγώνα είναι διαφορετικά τα πράγματα και δεν έχουν διάρκεια στην απόδοση τους.

Race Match Bets (Head to Head)

Ένα από τα πιο δημοφιλή στοιχήματα στα μηχανοκίνητα αθλήματα και δη στο MotoGP είναι το Head to Head (H2H)Στην αγορά αυτή, προσφέρονται ζευγάρια οδηγών στα οποία επιλέγετε τον νικητή ανάμεσα στους δύο αναβάτες. Ο νικητής προκύπτει από τον οδηγό που θα τερματίσει υψηλότερα στην κατάταξη. Για παράδειγμα, αν η εταιρία προσφέρει για H2H τον Μαρκέθ με τον Λορένθο και εσείς επιλέξετε τον πρώτο για να νικήσει, θα  πρέπει να πάρει καλύτερη θέση από τον αναβάτη της Υamaha. Δηλαδή αν ο Μαρκέθ τερματίσει 2oς και ο Λορένθο 3ος, τότε το στοίχημα είναι κερδισμένο. Σημειώστε όμως, ότι αν εγκαταλείψει ένας από τους δύο, τότε θα πρέπει να τερματίσει τον αγώνα ο άλλος οδηγός. Αν για κάποιο λόγο δεν τερματίσει κανένας εκ των δύο, τότε το στοίχημα θεωρείται άκυρο και η απόδοση του θα είναι μονάδα. Αν έχετε τοποθετήσει ένα στοίχημα H2H πριν την έναρξη του αγώνα και ο οδηγός που έχετε επιλέξει δεν εκκινήσει τον αγώνα για κάποιο λόγο και ο άλλος οδηγός λάβει μέρος κανονικά, τότε το στοίχημα θεωρείται χαμένο ή σε αντίστοιχη περίπτωση κερδισμένο.

Ταχύτερος γύρος

Σε αυτόν τον τύπο στοιχήματος, ποντάρετε στον οδηγό που πιστεύετε ότι θα κάνει τον ταχύτερο γύρο κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε αυτή την αγορά, θα πρέπει να τοποθετήσετε τα στοιχήματα σας πριν την έναρξη του grand prix και έπειτα να περιμένετε να ολοκληρωθεί ο αγώνας, προκειμένου να διευθετηθεί το στοίχημα. Στην αγορά αυτή, καλό θα είναι να επιλέγετε αναβάτες που πάνε για τη νίκη και έχουν σαφώς ταχύτερες μοτοσυκλέτες. Οι γρήγοροι γύροι σημειώνονται συνήθως από τα μέσα του αγώνα και προς το φινάλε του, όταν οι μοτοσυκλέτες ελαφραίνουν από καύσιμο.

Παίξε νόμιμα H2H και Ταχύτερο γύρο στον Stoiximan

Διαφορά (δευτερόλεπτα) νικητή από τον δεύτερο

Moto GP pame stoiximaΣε αυτή την αγορά, ποντάρετε στην διαφορά δευτερολέπτων που πιστεύετε ότι θα έχει ο νικητής με τον δεύτερο της κατάταξης. Πριν στοιχηματίσετε, πρέπει να δείτε τι έχει προηγηθεί του αγώνα, δηλαδή σε τι χρόνους κινήθηκαν οι αναβάτες κατά την διάρκεια των δοκιμών και των κατατακτηρίων, αλλά και πιο συγκεκριμένα, τι χρόνους έγραψαν οι αναβάτες που θα παλέψουν για τη νίκη. Συνήθως οι διαφορές είναι μικρές όταν μάχονται τα μεγάλα φαβορί για νίκη και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάρει κάποιος οδηγός την καρό σημαία στο νήμα. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν ποντάρετε σε αυτό το στοίχημα και δεν χρειάζεται να παίζετε μεγάλα ποσά.

Live betting στο MotoGP

Το live betting είναι σίγουρα το πιο συναρπαστικό κομμάτι στη Formula 1, με τις περισσότερες εταιρίες να προσφέρουν για live στοίχημα τους αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας. Βασική αρχή για να ποντάρετε live είναι να παρακολουθείτε τον αγώνα και τη ζωντανή εξέλιξή του ώστε να εκμεταλλευτείτε τυχόν ευκαιρίες. Τα πιο κοινά στοιχήματα που προσφέρονται live είναι: «Νικητής αγώνα», «διαφορά πρώτου με δεύτερου», «H2H», «ποιοι θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις».

Οι καλύτερες εταιρείες για Στοίχημα στο MotoGP
Εταιρία Γιατί να παίξεις Review  
stoiximan logo 22-4 Προσφέρει καθημερινά παιχνίδια με 0% γκανιότα* και σε Τop αποδόσεις. Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη απόλυτα στον Έλληνα παίκτη με πληθώρα ειδικών στοιχημάτων.
review Παίξε νόμιμα
Sportingbet 620x207 2/3 Κορυφαία αξιοπιστία και από τις πλέον οικονομικά ισχυρές εταιρίες παγκοσμίως. Πλούσιο Live με ζωντανό βίντεο, ενώ λειτουργεί 24ώρο ελληνικό τμήμα εξυπηρέτησης.
review Παίξε νόμιμα
Goalbet Bonus 12/7 Παίζει με τη χαμηλότερη γκανιότα στην Ελλάδα προσφέροντας κορυφαίες αποδόσεις στο ποδόσφαιρο. Διαθέτει ασιατικό χάντικαπ, πολλά ειδικά στοιχήματα και εξαιρετικό Live Betting με Cash-Out.
review Παίξε νόμιμα
interwetten-logo-660x220 Το παγκόσμιο Brand Name της εγγυάται κορυφαία αξιοπιστία και ασφάλεια. Δέχεται καταθέσεις με Paysafe, Viva και Moneysafe, ενώ προσφέρει και ασιατικά στοιχήματα.
review Παίξε νόμιμα
Vistabet 620x207 2/3 Κορυφαία αξιοπιστία και ασφάλεια ως μέλος της Sportingbet plc. Πλούσιο ζωντανό στοίχημα με Live Streaming, πληθώρα ειδικών στοιχημάτων και 24/7 τμήμα εξυπηρέτησης στα Ελληνικά.
review Παίξε νόμιμα
Κάντε like στη σελίδα του foxbet.gr και ακολουθήστε μας στο Twitter!

Comments