foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ124
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες
αρχείο-λήψης.png

NBA 2016-17: Δυτική Περιφέρεια, Southwest Division

L-Train
L-Train | Προγνωστικά NBA
18 Οκτ 2016 18:23

Στα μάτια μου μοιάζει η πιο ανταγωνιστική και απαιτητική Division του NBA. Και πως να μην είναι, όταν σταθερά την τελευταία 4ετία βγάζει 4 ομάδες στα play-offs, προ διετίας μάλιστα ήταν και οι 5 ομάδες της στην post-season. Αρχικά έχει τους Spurs, που είναι ομάδα πρωταθλητισμού και κάθε χρόνο ένα εκ των φαβορί για τον τίτλο. Εν συνεχεία είναι οι Rockets, μια ομάδα με ιστορία, τα τελευταία χρόνια όμως “τρώγεται” από τις παθογένειες που βγάζει. Mavericks και Grizzlies αποτελούν δυναμικές σταθερές και παρά το πιο αδύναμο ρόστερ που μπορεί να έχουν, βρίσκουν τον τρόπο να πρωταγωνιστούν. Και τέλος, έχουμε και τους Pelicans του Anthony Davis, που μπορεί πέρυσι λόγω προβλημάτων να μην τα κατάφεραν, αλλά δεδομένου ότι έχουν πάρει μια γεύση από play-offs, πλέον δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Southwest Division NBA

Southwest Division NBA-  Οι ομάδες

San Antonio Spurs

Τι έκαναν πέρυσι: Πέρυσι έφτιαξαν μια frontline φόβητρο, αλλά ακόμα δεν κατάλαβαν (ούτε και γω), πως αποκλείστηκαν από τον Steven Adams και την παρέα του. Ρεκόρ ομάδας (νίκες-ήττες) στη regular, που πέρασε πάντως στα ψιλά, αφού υπήρχε ΤΟ ρεκόρ των Warriors. To 67-15 λοιπόν τους έβαλε στην post-season, τερματίζοντας στη 2η θέση. Και ενώ όλοι τους περίμεναν στους τελικούς της Δύσης (απέκλεισαν για πλάκα τους Grizzlies στον 1ο γύρο), αυτοί ηττήθηκαν με 4-2 από τους Thunder στο 2ο γύρο και μάλιστα έχοντας και πλεονέκτημα έδρας.

Τι κρατάνε: Την καθιέρωση πλέον του Leonard, ως τον ηγέτη της νέας φουρνιάς παιχτών που αγωνίζονται στο San Antonio. Η τριάδα Duncan, Parker, Ginobili πλέον δεν υφίσταται και κάποιος πρέπει να μπει μπροστά. Επίσης, εξαιρετική και η πρώτη σεζόν του Aldridge στο AT&T Center. Φυσικά κρατούν και το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας τους στη regular season.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Το ότι πέρυσι για τελευταία χρονιά είδαν τον Duncan με τη φανέλα τους. Μια σημαία που φεύγει από τον ιστό. Τον άσχημο αποκλεισμό από τους Thunder. Και μάλιστα οι «αστραπές» χτύπησαν εκεί όπου υποτίθεται οι Spurs ήταν πολύ δυνατοί. Ο Belineli έφυγε και ο Green έκανε μια πολύ κακή χρονιά. Ουδέποτε κάλυψε τους πόντους του αποχωρήσαντα.

Αποχωρήσεις: Άδειασε η ρακέτα των Spurs. Ο Duncan βγήκε στη σύνταξη. Ο Marjanovic πήγε στους Pistons και ο Diaw στη Utah και ο West στους Warriors. Πλην την φυγή του Duncan (που δε θέλει ανάλυση), σημαντική είναι και η φυγή του Diaw. Μιλάμε για έναν ρολίστα πολυτελείας, που ειδικά στο τελευταίο πρωτάθλημα έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ειδικά στα play-offs.

Τα νέα πρόσωπα: Ψηλοί έφυγαν, ψηλοί ήρθαν. Ο πρώτος δε θέλει συστάσεις. Ο Pau Gasol, με τα χρόνια εμπειρίας που διαθέτει από τα χρόνια του στο NBA, αποτελεί εγγύηση. Καλή εναλλακτική είναι και ο Lee, που ήρθε από τους Mavs. Από κει και πέρα αποκτήθηκαν rookies (6 τον αριθμό) για να τους ψήσει ο Popovic και όπου βγει.

Ο σταρ: Όπως γράψαμε και παραπάνω, ο νέος go to guy των Spurs είναι ο Leonard και αυτός θα τραβήξει όλο το «κουπί» φέτος.

Πλεονεκτήματα: Έχουν τον καλύτερο προπονητής της λίγκας. Επίσης, έχουν ένα μείγμα εμπειρίας (πολλής εμπειρίας πλέον με Parker και Gasol στην 5-αδα και Ginobili στον πάγκο) και παιχτών που είναι all-star (Leonard, Aldridge). Δεν υπάρχει κάποιος στην 5-άδα τους που τώρα ψήνεται και όλοι τους έχουν πολλές παραστάσεις από play-offs, τελικούς και πρωταθλήματα. Φυσικά, έχουν τη μενταλιτέ του πρωταθλητή και αυτό είναι οδηγός για κάτι καλό.

Μειονεκτήματα: Πέρυσι έδειξαν αδυναμίες στη ρακέτα, απόρροια της κακής σεζόν του Duncan. Πέραν αυτού, έβγαλαν προβλήματα και στην περιφέρεια, όσον αφορά τις λύσεις από τον πάγκο. Η φυγή του Belineli έγινε αισθητή και παίχτης ίδιου βεληνεκούς δεν αποκτήθηκε ούτε φέτος. Ίσως τα πάει καλύτερα ο Green. Πάντως, το μακρινό σουτ δεν το έχουν τόσο εύκολα, όσο τα προηγούμενα χρόνια. Στις θέσεις 3, 4 και 5, οι λύσεις στον πάγκο (πλην του Lee) δε με πείθουν.

Προσδοκίες για φέτος: Τελικοί Δύσης και πρωταθλήματος. Το πρώτο πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αν σκεφτούμε ότι η ομάδα που τους απέκλεισε πέρυσι, αποδυναμώθηκε, τότε οι Τελικοί της Δύσης είναι εκ των ουκ άνευ. Από κει και πέρα, οι τελικοί του ΝΒΑ είναι υπέρβαση. Στη Δύση υπάρχει φέτος μια ομάδα φόβητρο.

Dallas Mavericks

Τι έκαναν πέρυσι: Συνεπής, συνεπέστατοι για ακόμα 1 χρονιά οι Mavericks, μπορεί να μην έκαναν την υπέρβαση, αλλά στα play-offs έπαιξαν. Με ρεκόρ 42-20 τερμάτισαν στην 6η θέση. Στον πρώτο γύρο αντιμετώπισαν τους Thunder και κάπου εκεί το «ταξίδι» έλαβε τέλος.

Τι κρατάνε: Γενικά ήταν μια καλή χρονιά για τους Mavs. Δεδομένου ότι αλλιώς τα υπολόγιζαν πριν την έναρξη της σεζόν και με το μπέρδεμα που έγινε με τον Jordan, μπορώ να πω ότι ήταν από τις overperformance ομάδες, που ξεπέρασαν και το ταβάνι τους. Πολύ καλή η παρουσία του Mejri, που φέτος θα πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Την έλλειψη ανταγωνιστικού πνεύματος και τις κακές αμυντικές βραδιές, που τους στοίχιζαν νίκες. Το γεγονός ότι έθεσαν σαν ταβάνι τα play-offs και εκεί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Αποχωρήσεις: Ο Pachullia είναι σοβαρή απώλεια. Πέρυσι τελείωσε με Μ.Ο double-double, αλλά το project των φετινών Warriors του κίνησε το ενδιαφέρον. Τόσο που άφησε τα 10Μ για 2,5Μ που θα παίρνει στο Okland. Εκτός Dallas και ο Parsons. Επίσης μια σημαντική απώλεια. Felton και Lee ήταν 2 καλές λύσεις, οπότε και αυτών οι απουσίες είναι δεδομένο ότι θα φανούν.

Τα νέα πρόσωπα: Αποκτήθηκαν και παίχτες όμως, ο Cuban δε θέλει η ομάδα να μείνει εκτός 8άδας. Αν και έκλεισε μια μέτρια χρονιά στους Warriors, ο Barnes ήρθε να καλύψει το κενό του Parsons. Σημαντική και η προσθήκη του Bogut, αν όμως ο Αυστραλός μείνει υγιής. Με έντονο ενδιαφέρον θέλω να δω και την εξέλιξη που θα έχει ο Seth Curry. Όπως και να χει, αδερφός του άλλου είναι. Κάτι θα ΄χει πάρει.

Ο σταρ: Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του. Και φυσικά αναφερόμαστε στο Dirk Nowitski. Μετά και τις αποχωρήσεις των Duncan και Garnett, είναι ο μόνος μιας άλλης εποχής που έχει απομείνει. 38 και συνεχίζουμε.

Πλεονεκτήματα: Η εμπειρία και το know how από play-offs. Επίσης, ένας πολύ καλός προπονητής στην άκρη του πάγκου και ένας «τρελός» GM. Αλλά ως εκεί. Μια ομάδα που έχει ταβάνι και δύσκολα θα μπορέσει να κάνει την υπέρβαση.

Μειονεκτήματα: Μεγάλος μέσος όρος ηλικίας. Αργή ομάδα που δεν μπορεί να ακολουθήσει το transition game που παίζουν σχεδόν όλες οι ομάδες της Δύσης.

Προσδοκίες για φέτος: Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την τελευταία 15ετία, τα play-offs είναι ο πρώτος στόχος. Το κάτι παραπάνω θεωρώ πως δεν το περιμένουν ούτε οι ιθύνοντες των Mavericks.

Memphis Grizzlies

Τι έκαναν πέρυσι: Πέρα από κάθε προγνωστικό, ειδικά όταν έμειναν με 5-6 παίχτες στο ρόστερ, κατάφεραν και κρατήθηκαν σε εικόνα play-offs. Έστω και οριακά, με ρεκόρ 42-40 μπήκαν στην post-season. Εκεί έπεσαν πάνω στους Spurs στον πρώτο γύρο και αποκλείστηκαν εύκολα με 4-0. Με τόσες απουσίες που είχαν, λογικό.

Τι κρατάνε: Τίποτα. Όλα πήγαν στραβά στη regular. Ειδικά οι τραυματισμοί δεν τους άφησαν να παίξουν το μπάσκετ που ήθελαν, ενώ κινδύνεψαν μέχρι και να βγουν εκτός 8άδας στο τέλος. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο 1 παίχτης τους έπαιξε πάνω από 70 ματς (ο Barnes 76, που ούτε καν ήταν στη βασική 5άδα στην αρχή της σεζόν).

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Τους πολλούς τραυματισμούς των καλύτερων παιχτών τους. Τη μέτρια απόδοση που είχαν, ειδικά μετά το all-star, απόρροια αυτών των τραυματισμών. Δεν υπήρξε εξέλιξη ούτε ομαδικά, ούτε και ατομικά και πως να γίνει αυτό όταν στο ρόστερ των Grizzlies πέρυσι δηλώθηκαν σε αγώνες, 28 διαφορετικοί παίχτες (αριθμός ρεκόρ).

Αποχωρήσεις: Υπήρξαν κάποιες, χωρίς όμως να αποχωρήσει ο βασικός κορμός της ομάδας. Andersen, Stephenson, Farmar κάποιες από τις αποχωρήσεις που δεν επηρέασαν. Δεδομένου ότι πήρε πέρυσι αρκετό χρόνο συμμετοχής τελικά, ίσως λογίζεται στις σημαντικές αποχωρήσεις, αυτή του Barnes.

Τα νέα πρόσωπα: Προσθήκες σε καίρια σημεία, που δυναμώνουν την ομάδα. Εφόσον οι θέσεις 1, 2, 4 και 5 είναι καλυμμένες με τους «παλιούς», μόνο στο 3 αποκτήθηκε κάποιος που ανέβασε επίπεδο την ομάδα. Και το όνομα αυτού, Parsons. Δίνουν λύσεις και οι ερχομοί των Ennis και Daniels.

Ο σταρ: Όποιος τους παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια, βλέπει ότι είναι μια ομάδα με πολλούς star, αλλά όχι all-star. Προσωπικά δεν ξεχωρίζω κάποιον. Έστω και ένας από τους 4 βασικούς αν λείψει, η ομάδα δυσλειτουργεί. Επειδή κάποιος πρέπει να μπει και εδώ όμως, θα βάλω τον Marc Gasol. Χωρίς λόγο.

Πλεονεκτήματα: Σταθερός κορμός και ομοιογένεια και όποιος με διαβάζει, καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό για ομάδα NBA. Πολύ καλό δίδυμο ψηλών, σε άμυνα και επίθεση. Περιφέρεια που είναι πολύ δυνατή αμυντικά, διαθέτει ίσως τον καλύτερο αμυντικό PG της λίγκας.

Μειονεκτήματα: Η θέση 3 πίσω από τον Parsons δεν έχει backup. Εκτός αν αγωνιστεί εκεί ο Ennis. Tο ίδιο και στον άσο. Μετά τον Conley το χάος. Ακόμα, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας spot σουτέρ και γενικότερα ένας σουτέρ επιπέδου, μπορεί να δυσκολέψει την ομάδα στα δύσκολα.

Προσδοκίες για φέτος: Σταθερή ομάδα τα τελευταία χρόνια, με τις προσδοκίες να κάνουν λόγο για play-offs. Έτσι και φέτος. Η post-season είναι ο πρώτος στόχος και αν υπάρξει και καλό πλασάρισμα γιατί όχι και ο δεύτερος γύρος.

Houston Rockets

Τι έκαναν πέρυσι: Μια τρύπα στο νερό και παραλίγο να μείνουν εκτός 8άδας. Στον προτελευταίο αγώνα τους εξασφάλισαν την 8η θέση. Με ρεκόρ 41-41 μπήκαν στα play-offs, όπου αποκλείστηκαν πολύ εύκολα από τους Warriors με 4-1.

Τι κρατάνε: Την –ακόμα μια- εξαιρετική σεζόν του ηγέτη τους, Harden. Tην εξέλιξη του Capela, που φέτος διεκδικεί τη θέση του βασικού center πλέον. Το γεγονός ότι κατάφεραν να ξεφορτωθούν τον αρνητικό Howard.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Τις κόντρες Harden και Howard. Την αλλαγή προπονητή που στην ουσία δεν λειτούργησε καθόλου θετικά στην ομάδα. Ίσα ίσα που λίγο έλλειψε να μείνουν εκτός 8άδας.

Αποχωρήσεις: Πρώτος και καλύτερος ο Howard. Και έτσι όπως προσέφερε το τελευταίο έτος, καλύτερα που έφυγε, μήπως και βρουν το δρόμο τους και οι 2 πλευρές. Σε λιγότερο «ηχηρές» φυγές, αυτές των Beasley, Jones και Terry.

Τα νέα πρόσωπα: Εδώ οι Rockets έκαναν προσεκτικές προσθήκες. Αρχικά πήραν προπονητή. Aν και για τον D΄Antoni δεν έχω την καλύτερη άποψη. Ο Anderson προσφέρει σουτ από τη θέση 4. Και μάλιστα πολύ καλό. Στη θέση 2 αποκτήθηκε ο Gordon. Εξίσου σημαντικός ερχομός. Παίχτης που σκοράρει από παντού. Και τέλος έχουμε και το Nene στη ρακέτα. Ένας πολύ δυναμικός και αθλητικός παίχτης.

Ο σταρ: Αναμφίβολα ο James Harden. 29 πόντους Μ.Ο είχε πέρυσι, οπότε ο τίτλος του ανήκει.

Πλεονεκτήματα: Έχουμε μια πολύ γρήγορη ομάδα, που φέτος έχει έφεση στο σκοράρισμα από όλες τις θέσεις. Αν μάλιστα ο Harden πάει στον άσο, τότε μιλάμε και για μια ομάδα με ταχύτητα και έφεση στο σκοράρισμα. Βλέποντας τους και στα 2 φιλικά με τους Pelicans, φέτος έχουν και βάθος στον πάγκο οι Rockets.

Μειονεκτήματα: Προσωπικά έχω τις όποιες αμφιβολίες μου για τον D΄Antoni. Ειδικά από τη θητεία του στους Lakers. Πάντως φέτος δείχνουν να έχουν την καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών. Μακάρι ο D΄Antoni να αποδειχθεί καλός για ένα τόσο καλό και ποιοτικό ρόστερ.

Προσδοκίες για φέτος: Με τέτοιο ρόστερ, πιστεύω ότι έχουν θέσει ως στόχο τα play-offs και ίσως και τον δεύτερο γύρο. Και πρέπει να είναι αυτές οι προσδοκίες τους. Επίσης, θα ήθελαν να δουν το εγχείρημα με τον Harden στον άσο να πιάνει. Είναι κάτι που θα τους βοηθήσει πάρα πολύ. Και αυτούς και τον ίδιο, διοτί θα εξελιχθεί σαν παίχτης (και σκόρερ και δημιουργός).

New Orleans PelicansNew Orleans Pelicans

Τι έκαναν πέρυσι: Με τους τραυματισμούς που είχαν και ειδικά αυτούς του Davis, δεν μπορούσαν να κάνουν και πάρα πολλά πράγματα. Δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν την επιτυχία της προπέρσινής χρονιάς και με ρεκόρ 30-52 έμειναν εκτός 8άδας (τερμάτισαν στη 12η θέση).

Τι κρατάνε: Τίποτα. Με δεδομένο ότι πρόπερσι έφτασαν μέχρι τα play-offs, τo 30-52 της περσινής χρονιάς δεν μπορεί να δώσει κάτι θετικό. Ακόμα και ατομικά να ψάξει κάποιος να βρει κάτι, δεν υπάρχει.

Τι θέλουν να ξεχάσουν: Όλη τη χρονιά. Την κακή απόδοση, το μικρό ρεκόρ και το γεγονός ότι έχασαν τον καλύτερό τους σκόρερ (Gordon).

Αποχωρήσεις: Η αποχώρηση του Gordon «πόνεσε». Το ίδιο και αυτή του Anderson. 2 σκόρερ, 2 σουτέρ από μέση και μακρινή απόσταση έφυγαν. «Πλάι» σε αυτούς, υπάρχουν και οι αποχωρήσεις των Babbit και Cole.

Τα νέα πρόσωπα: Αυτοί που ήρθαν δεν είναι ίδιας αξίας. Ούτε ο Sacre (Lakers), ούτε ο Galloway (Knicks), ούτε ο Hill (Pacers), ούτε και ο Jones (Rockets), μπορούν να δώσουν αυτά που έδιναν οι Anderson και Gordon.

Ο σταρ: Ο Anthony Davis. Αναμφίβολα ο «φρύδιας» είναι ότι καλύτερο διαθέτουν οι Pelicans. Το κακό είναι ότι τραυματίστηκε και θα τον χάσουν στα 10-15 πρώτα παιχνίδια της χρονιάς.

Πλεονεκτήματα: Λίγα, έως μηδενικά. Διαθέτουν έναν από τους καλύτερους ψηλούς της λίγκας. Έναν καλό PG και ένα αξιόλογο τριάρι. Αυτό. Τίποτα περισσότερο.

Μειονεκτήματα: Με τις φυγές των Gordon και Anderson η ομάδα αποδυναμώθηκε πάρα πολύ. Δεν υπάρχει ούτε ομοιογένεια και πλέον ούτε και ποιότητα στην ομάδα. Οι 2 καλύτεροι παίχτες της ομάδας (Holiday, Davis) θα μείνουν έξω. Ο πρώτος για άγνωστο διάστημα (λόγω προσωπικού προβλήματος) και ο δεύτερος για περίπου 1 μήνα.

Προσδοκίες για φέτος: Μετά και τις προσθαφαιρέσεις και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και η κατάσταση με τους Davis και Holiday, δεν μπορεί να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Ακόμα και υγιείς να παραμείνουν όλη τη χρονιά, ζήτημα αν θα έχουν 35 νίκες φέτος.

L-Train

Ανοιχτά Στοιχήματα
Longterm
Ανοιχτά Στοιχήματα
Longterm
ΩΡΑ
TIPSTER
ΑΓΩΝΑΣ
ΣΗΜΕΙΟ
STAKE
ΑΠΟΔΟΣΗ/ΕΤΑΙΡΕΙΑ
29/03
22:30
Δούκας Εστρέλα Αμαδόρα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2 & Over 2,5 & Να σκοράρει ο Γκιόκερες (Bet Builder) 10.00
2.45
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
21:30
Hooper Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 2 25.00
1.78
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
21:00
Καπίρης Μεντβέντεφ - Σίνερ 1 7.00
2.72
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
17:00
Φίλιος Χάντερσφιλντ - Κόβεντρι 2 (-0,25 Α.Η.) 10.00
2.00
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
17:00
Μητσέας Νόριτς - Πλίμουθ 1 & Over 1,5 (Bet Builder*) 20.00
1.80
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
29/03
17:00
Μητσέας Νόριτς - Πλίμουθ 1 & Να σκοράρει: Σάρτζεντ 10.00
2.80
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
2 & Over 2,5 & Να σκοράρει ο Γκιόκερες (Bet Builder)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
2 (-0,25 Α.Η.)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
1 & Over 1,5 (Bet Builder*)
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σημείο:
1 & Να σκοράρει: Σάρτζεντ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τελευταία Προγνωστικά Στοιχήματος