foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Preview - Euroleague 2016-17, Part 2

Previews Πρωταθλημάτων | 08 Οκτ 2016 09:28
euroleague-22.jpg

Νέα εποχή στη Euroleague (Ευρωλίγκα). Η διοργάνωση άλλαξε δομή και από την αγωνιστική περίοδο 2016-17, θα βλέπουμε ένα μίνι πρωτάθλημα ανάμεσα στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Τα κορυφαία brand names του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα συμμετέχουν στην καινούργια Euroleague και κάθε εβδομάδα θα βλέπουμε μεγάλα ντέρμπι. Το νεοσύστατο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 30 αγωνιστικές, με τις 8 πρώτες ομάδες να προκρίνονται στα playoffs. Εκεί, θα αναμετρηθούν με βάση την τελική τους κατάταξη σε σειρές αγώνων που θα κριθούν στις 3 νίκες. Οι νικητές θα πάρουν την πρόκριση για το Final 4, το οποίο θα φέτος θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Στο Part II (διαβάστε ΕΔΩ το PART I) του Foxbet.gr θα βρείτε -μεταξύ άλλων- τον Παναθηναϊκό, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Euroleague 2016-17, οι ομάδες

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί με πολλές πιθανότητες τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του 21ου αιώνα. Το πρόβλημα, όμως, για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης είναι πως αγνοούν το Final 4 από το 2012 κι έπειτα! Πέρυσι, η Λαμποράλ Κούτσα τους… σκούπισε με 3-0 στη φάση των playoffs, με αποτέλεσμα το “Τριφύλλι” να μείνει για ακόμα μία χρονιά εκτός. Πλέον η ομάδα περνάει σε νέα εποχή. Ένα τεράστιο κεφάλαιο της πράσινης ιστορίας έκλεισε και ο Παναθηναϊκός στο εξής πορεύεται δίχως τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι στόχοι, βέβαια, δεν αλλάζουν και μάλιστα φέτος είναι πιο υψηλοί! Ο λόγος είναι πως το καλοκαίρι η διοίκηση του “Τριφυλλιού” προχώρησε σε πολύ σημαντικές μεταγραφές, με την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση να ξεχωρίζει.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς, Γιάννης Μπουρούσης, KC Ρίβερς, Πατ Καλάθης, Ντεμέτρις Νίκολς.

Έφυγαν: Δημήτρης Διαμαντίδης, Μαρκίζ Χέινς, Έλιοτ Γουίλιαμς, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Βινς Χάντερ, Γιώργος Παπαγιάννης, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Αντώνης Κόνιαρης, Κώστας Παπαδάκης.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Κρις Σίνγκλετον ΗΠΑ Forward/Center 2.03 1989
Ντεμέτρις Νίκολς ΗΠΑ Forward 2.03 1984
KC Ρίβερς ΗΠΑ Guard 1.96 1987
Μάικ Τζέιμς ΗΠΑ Guard 1.85 1990
Λευτέρης Μποχωρίδης Ελλάδα Guard 1.94 1994
Πατ Καλάθης Ελλάδα Forward 2.08 1985
Αντώνης Φώτσης Ελλάδα Forward 2.09 1981
Νίκος Παππάς Ελλάδα Guard 1.94 1990
Τζέιμς Φελντέιν Δομινικανή Δημοκρατία Guard 1.93 1988
Τζέιμς Γκιστ ΗΠΑ Forward 2.06 1986
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Ελλάδα Forward 2.02 1997
Γιώργος Καλαϊτζάκης Ελλάδα Guard 1.95 1999
Μιχάλης Λούτζης Ελλάδα Guard 1.95 1998
Γιάννης Μπουρούσης Ελλάδα Center 2.10 1983
Νικ Καλάθης Ελλάδα Guard 1.98 1989

Προπονητής: Ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε πάρει καλό βαθμό στην πρώτη του θητεία στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ωστόσο αποχώρησε με… άδοξο τρόπο. Η επιστροφή του έγινε πέρυσι, μετά την αποχώρηση του Σάσα Τζόρτζεβιτς και παρά το γεγονός ότι οι “πράσινοι” έχασαν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ο “Άρτζι” συνεχίζει κανονικά στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Η διοίκηση θέλει από τον πολύπειρο προπονητή να προωθήσει και τους Έλληνες παίκτες του ρόστερ, με πρώτο τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, πάντα, όμως, σε συνδυασμό με την καλή πορεία και την κατάκτηση τίτλων.

Το αστέρι: Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε για να ηγηθεί στη μετά-Διαμαντίδη εποχή. Πέρυσι οι αριθμοί του ήταν πάρα πολύ καλοί, καθώς στη Euroleague σημείωνε 9 πόντους, κατέβαζε 4.1 ριμπάουντ και μοίραζε 6.4 ασίστ κατά μέσο όρο. ΟΚ, υπήρξαν ματς που δεν δικαιολόγησε τον ρόλο του ηγέτη, ωστόσο είναι γεγονός πως ο Παναθηναϊκός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην απόδοση του Νικ Καλάθη. Μάλιστα, ο διεθνής γκαρντ είναι εξαιρετικά σημαντικός και στην άμυνα, αφού πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ball defenders στην Ευρώπη.

Που ποντάρει: Ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του το φετινό καλοκαίρι. Η ποιότητα που διαθέτει πλέον είναι από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των “πράσινων”, οι οποίοι θα βασιστούν πολύ στους ψηλούς τους. Οι Μπουρούσης - Σίνγκλετον συνθέτουν ένα εξαιρετικό “δίδυμο” ψηλών, ενώ από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός ποντάρει πολλά στην έδρα του. Ελάχιστες είναι οι ομάδες στην Ευρώπη που μπορούν να τον κερδίσουν στο ΟΑΚΑ.

Αδυναμίες: Το μεγάλο ζητούμενο για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του είναι να βρεθεί η απαιτούμενη χημεία. Ο Παναθηναϊκός είναι καινούργια ομάδα, πλέον δεν υπάρχει Δημήτρης Διαμαντίδης και είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα, προκειμένου να βρουν οι “πράσινοι” τα πατήματα τους. Η απουσία του 3D είναι πολύ σημαντική όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού θα… λείψει και από τα αποδυτήρια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκτίμηση: Ο Παναθηναϊκός έχασε το Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Η διοίκηση προχώρησε σε δυνατές μεταγραφές και στόχος δεν είναι άλλος από το Final 4. Η Euroleague, όμως, είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη και πολύ ανταγωνιστική με το νέο σύστημα διεξαγωγής, επομένως οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία του Παναθηναϊκού είναι παρακινδυνευμένη. Θεωρούμε, όμως, πως οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα βρεθούν εύκολα ή δύσκολα στα playoffs. Εκεί πολλά θα κριθούν από το αν θα έχουν πλεονέκτημα έδρας ή όχι...

 

Ρεάλ Μαδρίτης

Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης, που όμως είχε πολλά χρόνια να… γευτεί τη χαρά της επιτυχίας. Τα κατάφερε τον Μάιο του 2015, όταν μετά από 20 ολόκληρα χρόνια επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 της Μαδρίτης. Πέρυσι, μπήκε στην διοργάνωση με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα, ωστόσο έπεσε πάνω στην εξαιρετική Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απέκλεισε με 3-0 τη Ρεάλ στη σειρά των playoffs, με τους “Μαδριλένους” να… διψούν για εκδίκηση και επιστροφή στο Final 4.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Οθέλο Χάντερ, Άντονι Ράντολφ, Ντόνταϊ Ντρέιπερ

Έφυγαν: KC Ρίβερς, Γουίλι Ερνάνγκομεθ, Σέρχι Ροντρίγκεθ, Αουγκούστο Λίμα

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Άντονι Ράντολφ ΗΠΑ Center 2.11 1989
Ντόνταϊ Ντρέιπερ ΗΠΑ Guard 1.81 1984
Ρούντι Φερνάντεθ Ισπανία Guard 1.96 1985
Άντρες Νοτσιόνι Αργεντινή Forward 2.03 1979
Λούκα Ντόντσιτς Σλοβενία Guard 1.98 1999
Γιόνας Ματσιούλις Λιθουανία Forward 1.98 1985
Φελίπε Ρέγες Ισπανία Forward 2.04 1980
Γκουστάβο Αγιόν Μεξικό Center 2.08 1985
Τζέισι Κάρολ ΗΠΑ Guard 1.88 1983
Οθέλο Χάντερ ΗΠΑ Center 2.03 1986
Σέρχιο Γιουλ Ισπανία Guard 1.90 1987
Τρέι Τόμπκινς ΗΠΑ Center 2.08 1990
Άλεξ Σουάρεθ Ισπανία Forward 2.06 1993
Τζέφρι Τέιλορ Σουηδία Forward 2.01 1989

Προπονητής: Ο Πάμπλο Λάσο έχει… ακούσει πολλά στη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνεται, όμως, πως δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο. Συνεχίζει κανονικά το έργο του, θα βρίσκεται γι’ ακόμα μία σεζόν στον πάγκο των “Μαδριλένων” και στόχος του είναι να επαναφέρει τη Ρεάλ στην κορυφή της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την κατάκτηση τίτλων στην Ισπανία. Ο coach Λάσο έδειξε πως μπορεί να οδηγήσει την Ρεάλ στις επιτυχίες και οι άνθρωποι της ομάδας τον εμπιστεύονται.

Το αστέρι: Ο Ρούντι Φερνάντεθ πέρασε πέρυσι μία αρκετά δύσκολη σεζόν λόγω τραυματισμών. Δεν κατάφερε να εμφανιστεί σε περισσότερα από 14 ματς στη Euroleague και αναμενόμενα οι αριθμοί του μειώθηκαν, αφού -μεταξύ άλλων- δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό. Δεν παύει, όμως, να είναι ένας εκ των πιο ποιοτικών παικτών της Ευρώπης και εφόσον φέτος είναι υγιής, τότε μπορεί να ηγηθεί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πού ποντάρει: Το μεγάλο “όπλο” της φετινής Ρεάλ θα είναι η γραμμή των ψηλών της. Ο coach Λάσο έχει στα χέρια του ίσως την πιο “γεμάτη” front line στην Ευρώπη και είναι δεδομένο πως εκεί θα προσπαθήσουν οι “Μαδριλένοι” να… χτυπήσουν τους αντιπάλους τους. Άντρες Νοτσιόνι, Φελίπε Ρέγες, Γκουστάβο Αγιόν, Οθέλο Χάντερ, Τρέι Τόμπκινς και Άντονι Ράντολφ δημιουργούν έναν… εκρηκτικό συνδυασμό.

Αδυναμίες: Η Ρεάλ για ακόμα ένα καλοκαίρι πραγματοποίησε ηχηρές μεταγραφές, από την άλλη, όμως, υπήρξε και μία σημαντική αποχώρηση. Αναφερόμαστε στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει στο NBA (76ers). Για πολλούς η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε τον εγκέφαλο του παιχνιδιού της και αυτό είναι κάτι που έχει παραδεχτεί και ο Πάμπλο Λάσο. Επομένως, θα είναι μεγάλο ερωτηματικό το πως θα ανταποκριθεί η Ρεάλ δίχως τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ…

Εκτίμηση: Είναι δεδομένο πως μιλάμε για ένα δυνατό ρόστερ γεμάτο ποιότητα και εμπειρία. Θεωρούμε σχεδόν σίγουρο πως οι “Μαδριλένοι” θα είναι μία από τις 8 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα playoffs, ωστόσο από εκεί και πέρα οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Εξάλλου, θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα ματς της σεζόν, προκειμένου να δούμε σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί η ομάδα από την αποχώρηση του Ροντρίγκεθ.

 

Γαλατάσαραϊ

Τα τελευταία χρόνια η Γαλατά βρίσκεται μεταξύ Eurocup και Euroleague. Πέρυσι, η τουρκική ομάδα κατέκτησε την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και κάπως έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη νέα Euroleague. Ποιοι είναι οι στόχοι της Γαλατάσαραϊ; Ναι μεν η τουρκική ομάδα δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προβλέψεων για τα playoffs, ωστόσο στον τουρκικό σύλλογο έχουν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να μπουν στην 8άδα! Στο πλαίσιο αυτό δυνάμωσαν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ τους, πραγματοποιώντας πολύ ποιοτικές μεταγραφές, δείχνοντας από… νωρίς τις διαθέσεις τους.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Τζον Ντίμπλερ, Όστιν Ντέι, Τζάστιν Ντέντμον, Άλεξ Τάιους, Ντιόν Τόμπσον, Τσαν Κορκμάζ, Ρας Σμιθ, Ορχάν Χατσιγιεβά, Εμίρ Πρέλντζιτς, Τίμπορ Πλάις.

Έφυγαν: Έρικ ΜακΚόλουμ, Στεφάν Λάσμε, Κάλεμπ Γκριν, Κέρτις Τζέρελς, Τσακ Ντέιβις, Νέναντ Κρστιτς.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Ρας Σμιθ ΗΠΑ Guard 1.83 1991
Εμίρ Πρέλντζιτς Τουρκίας Forward 2.06 1987
Βλάντιμιρ Μίτσοφ Σερβία Forward 2.01 1985
Άλεξ Τάιους Ισραήλ Center 2.03 1988
Τσαν Κορκμάζ Τουρκία Guard 1.87 1992
Ντίον Τόμπσον ΗΠΑ Forward 2.03 1988
Μπλέικ Σιλμπ ΗΠΑ Forward 2.01 1983
Εγκέ Αράρα Τουρκία Forward 2.06 1996
Ορχάν Χατσιγιεβά Τουρκία Forward 2.03 1989
Τίμπορ Πλάις Γερμανία Center 2.18 1989
Όστιν Ντέι ΗΠΑ Forward 2.11 1988
Σινάν Γκιουλέρ Τουρκία Guard 1.92 1983
Τζον Ντίμπλερ ΗΠΑ Guard 1.98 1988
Τζάστιν Ντέντμον ΗΠΑ Guard 1.83 1985
Γκοκσενίν Κοκσάλ Τουρκία Guard 1.95 1991

Προπονητής: Ο Εργκίν Αταμάν είναι από τους πλέον έμπειρους προπονητές των ευρωπαϊκών παρκέ. Εκτός από τους μεγάλους συλλόγους της Τουρκίας. έχει βρεθεί στον πάγκο και της Εθνικής Τουρκίας στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτή θα είναι η πέμπτη σερί χρονιά που θα “coachάρει” την Γαλατάσαραϊ, με τους ανθρώπους της ομάδας να τον εμπιστεύονται απόλυτα.

To αστέρι: Ο Τζάστιν Ντέντμον επιστρέφει στην Ευρώπη για να ηγηθεί της Γαλατάσαραϊ. Ένας εξαιρετικός σκόρερ, που δεν κατάφερε να κάνει καριέρα στο NBA, ωστόσο στη Euroleague έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του. Τη σεζόν 2013-14 είχε 16.8 πόντους κατά μέσο όρο με 44.3% στα τρίποντα ως παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ πέρυσι στην Κίνα σημείωνε 24.8 πόντους ανά συμμετοχή.

Που ποντάρει: Η Γαλατάσαραϊ ναι μεν δεν είναι στο επίπεδο άλλων παραδοσιακών δυνάμεων της Ευρώπης, ωστόσο δεν θα ήταν υπερβολή να γράψουμε ότι το μεγάλο της “όπλο” είναι η ποιότητα. Η τουρκική ομάδα διαθέτει ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις, ενώ κρατήστε πως πρόκειται για σύνολο με αρκετές μονάδες από πέρυσι, κάτι που συνεπάγεται ομοιογένεια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολύ δυνατή έδρα, η οποία πάντα είναι από τα πλεονεκτήματα της Γαλατά.

Αδυναμίες: Εκείνο που είναι πιθανό να στερήσει από τη Γαλατάσαραϊ το βήμα παραπάνω, είναι η απώλεια παικτών με εμπειρία από κρίσιμα νοκ άουτ ματς. Πρόκειται για ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, ωστόσο όταν έρχεται η ώρα των τίτλων και των νοκ άουτ αγώνων, ίσως η ποιότητα να μην είναι αρκετή. Εκτός αυτού, ας έχουμε και στην άκρη του μυαλού μας ότι κατά καιρούς έχουν προκύψει προβλήματα οικονομικής φύσεως στην συγκεκριμένη ομάδα, αν και για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό.

Εκτίμηση: Αν κάποιος ψάχνει να ποντάρει σε ομάδες αουτσάιντερ που έχουν τύχη να βρεθούν στα playoffs, η Γαλατάσαραϊ αξίζει το ρίσκο. Είναι δεδομένο πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, ωστόσο πρόκειται για ένα αρκετά ποιοτικό σύνολο, που θα κάνει αρκετές ζημιές εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Αν εν τέλει θα πετύχει τους στόχους της δεν το ξέρουμε, περιμένουμε, όμως, ειδικά στην έδρα της να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους της. Ιδιαίτερα σε όσους την υποτιμήσουν.

 

 Εφές

Νέα αρχή στην Εφές. Η τουρκική ομάδα εμπιστεύτηκε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, του έδωσε ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Πλέον, η Εφές ξεκινάει τη σεζόν με πιο χαμηλούς στόχους και με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Φυσικά, το ρόστερ των Τούρκων δεν στερείται ποιότητας, καθώς έγιναν ορισμένες πολύ δυνατές μεταγραφές, ενώ έμειναν και οι παίκτες “κλειδιά” Ερτέλ - Γκρέιντζερ, που αναμένεται να έχουν ηγετικό ρόλο.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Άλεν Όμιτς, Ντεσόν Τόμας, Τάιλερ Χάνεϊκατ, Σαμέτ Γκεγίκ, Μπράις Κότον, Μπερκ Ντεμίρ.

Έφυγαν: Άλεξ Τάιους, Μπιρκάν Μπατούκ, Νέναντ Κρστιτς, Τζον Ντίμπλερ, Εμιρκάν Κοσούτ, Ντάριο Σάριτς.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
ΝτεΣον Τόμας ΗΠΑ Forward 2.01 1991
Τάιλερ Χάνεϊκατ ΗΠΑ Forward 2.03 1990
Ογκούλτσαν Μπαϊκάν Τουρκία Guard 1.98 1996
Ντόγκους Μπαλμπάι Τουρκία Guard 1.85 1989
Τσέντι Όσμαν Τουρκία Forward 2.04 1995
Ντέρικ Μπράουν ΗΠΑ Forward 2.01 1987
Μπράις Κότον ΗΠΑ Guard 1.86 1992
Σαμέτ Γκεγίκ Τουρκία Forward 2.06 1993
Φουρκάν Κορκμάζ Τουρκία Guard 1.97 1997
Μπερκ Ντεμίρ Τουρκία Forward 2.03 1995
Τζέισον Γκρέιντζερ Ουρουγουάη Guard 1.89 1989
Άλεν Όμιτς Σλοβενία Center 2.17 1992
Τόμας Ερτέλ Γαλλία Guard 1.89 1989
Μπράιαντ Ντάνστον ΗΠΑ Center 2.03 1986

Προπονητής: Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχει φτιάξει ένα πολύ καλό όνομα στους πάγκους. Η αρχή έγινε με την -τότε- Ταού Κεράμικα και πέρυσι, στον πάγκο της ίδιας ομάδας, αλλά με… άλλο όνομα, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο. Μάλιστα, δεν είχε το μπάτζετ άλλων ομάδων, παρόλα αυτά, όμως,  η Λαμποράλ Κούτσα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και έκανε την έκπληξη φτάνοντας… μία ανάσα (ένα σουτ για την ακρίβεια) από τον τελικό της Euroleague. Στην Εφές δεν είναι η πρώτη φορά που θα εργαστεί, καθώς βρέθηκε στον ίδιο σύλλογο και την αγωνιστική περίοδο 2010-11.

Το αστέρι: Η Εφές ποντάρει πολλά στους Γκρέιντζερ και Κότον, ωστόσο ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι δεδομένα ο Τόμας Ερτέλ. Ο διεθνής Γάλλος γκαρντ έχει τρομερή ικανότητα τόσο στον σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία. Είναι σπουδαίος gamechanger και πέρυσι είχε 12.7 πόντους (42.7% στα τρίποντα) και 7.9 ασίστ κατά μέσο όρο στη Euroleague.

Που ποντάρει: Η Εφές βγαίνει ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλότερες από πέρυσι. Το αντίθετο θα λέγαμε και μάλιστα αυτό το στοιχείο δεν αποκλείεται να αποδειχθεί “όπλο” για τους Τούρκους. Δηλαδή, το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιπλέον πίεση, είναι αρκετά πιθανό να λειτουργήσει ευεργετικά για ένα έτσι και αλλιώς ποιοτικό ρόστερ.

Αδυναμίες: Το βασικότερο μειονέκτημα της Εφές και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι άλλο από την έδρα της. Η ομάδα δεν έχει ποδοσφαιρικό τμήμα αντίστοιχο της Φενέρμπαχτσε ή της Γαλατάσαραϊ, με αποτέλεσμα να απουσιάζει το φανατικό κοινό, το οποίο ως επί το πλείστον αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα.

Εκτίμηση: Η άποψη μας είναι πως η Εφές θα παρουσιαστεί καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι. Το είδαμε εξάλλου και στα φιλικά προετοιμασίας. Αν, όμως, θα καταφέρει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Final 4, δεν το γνωρίζουμε... Πολλά θα εξαρτηθούν από τη διαχείριση που θα κάνει ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

 

Ζαλγκίρις Κάουνας

Παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ στη Λιθουανία, με σταθερή παρουσία στη Euroleague. Αυτή είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας, που κατά καιρούς έχει φτάσει σε επιτυχίες -όπως το 1999 όταν κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης- ωστόσο τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον αδύναμο κρίκο. Πέρυσι πήρε ορισμένες μεγάλες νίκες, με πιο σημαντική την… 20άρα στον Ολυμπιακό, παραμένει, όμως, ένα επίπεδο κάτω από τις περισσότερες ομάδες. Στόχος της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη νέα διοργάνωση είναι απλά μία αξιοπρεπή παρουσία, καθώς θεωρείται απίθανο να διεκδικήσει τα playoffs.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Λέο Βέστερμαν, Κέβιν Πάνγκος, Αουγκούστο Λίμα, Αρτούρας Μιλάκνις, Αντάνας Καβαλιάουσκας.

Έφυγαν: Όλιβιε Χάνλαν, Τζερόμ Ραντλ, Κάσπαρς Βετσβάγκαρς, Μαρτίνας Πότσιους, Ίαν Βουγιούκας, Σιμ Σάντερ Βένε.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Κέβιν Πάνγκος Καναδάς Guard 1.89 1993
Λούκας Λεκαβίτσιους Λιθουανία Guard 1.80 1994
Παούλιους Βαλίνσκας Λιθουανία Guard 1.91 1995
Λέο Βέστερμαν Γαλλία Guard 1.96 1992
Ρενάλντας Σεϊμπούτις Λιθουανία Guard 1.96 1985
Μπροκ Μότουμ Αυστραλία Forward 2.08 1990
Παούλιους Γιανκούνας Λιθουανία Forward 2.03 1984
Ρομπέρτας Γιαφτόκας Λιθουανία Center 2.10 1980
Αρτούρας Μιλνάκις Λιθουανία Guard 1.95 1986
Αουγκούστο Λίμα Βραζιλία Center 2.06 1991
Αντάνας Καβαλιάουσκας Λιθουανία Center 2.08 1984
Ισάια Χάρτενσαϊν Γερμανία Forward 2.10 1998
Εντγκάρας Ουλανόβας Λιθουανία Forward 1.97 1992
Μαρτίνας Βάρνας Λιθουανία Guard 1.96 1997

Προπονητής: Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα και φαίνεται πως το… έχει. ΟΚ, πέρυσι μέτρησε μόλις 2 νίκες σε 12 ματς στη Euroleague, ωστόσο η ομάδα του δεν διαθέτει την ποιότητα των αντιπάλων της. Κάνει καλή δουλειά ο “Σάρας” στη Ζαλγκίρις και αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που το όνομα του ακούστηκε έντονα για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Το αστέρι: Ο Λέο Βέστερμαν αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο, ωστόσο ο ηγέτης της Ζαλγκίρις Κάουνας δεν είναι άλλος από τον Ρενάλντας Σεϊμπούτις. Ο πολύπειρος Λιθουανός γκαρντ ήταν εκείνος που έπαιρνε πάνω τις περισσότερες επιθέσεις πέρυσι και το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και φέτος.

Που ποντάρει: Το γεγονός πως πρόκειται για το απόλυτο αουτσάιντερ της νέας Euroleague, είναι ταυτόχρονα και το μεγάλο της πλεονέκτημα. Η Ζαλγκίρις δεν έχει καμία πίεση πάνω της και χωρίς άγχος είναι ικανή για το καλύτερο κόντρα σε όποιον την υποτιμήσει.

Αδυναμίες: Η ποιοτική διαφορά από τις αντίπαλες ομάδες είναι το πιο σημαντικό μειονέκτημα της Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί δεν διαθέτουν παίκτες από το πάνω ράφι στο ρόστερ τους και η λογική λέει πως θα υστερήσουν στα περισσότερα ματς της νέας-πολύ απαιτητικής Euroleague.

Εκτίμηση: Η Ζαλγκίρις Κάουνας βρίσκεται τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω από τις περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έχει ελπίδες να “χτυπήσει” playoffs, ενώ μόνο απίθανο δεν μοιάζει το σενάριο να τερματίσει με μονοψήφιο αριθμό νικών.

 

 Ερυθρός Αστέρας

Τι και αν ποιοτικά δεν βρίσκεται στο επίπεδο των παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μπάσκετ; Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε εκπληκτική χρονιά πέρυσι και με “όπλο” την πολύ δυνατή του έδρα κατάφερε να φτάσει μέχρι τα playoffs της Euroleague. Εκεί αποκλείστηκε με 3-0 από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο κέρδισε το χειροκρότημα για την πορεία του. Και όχι άδικα. Στόχος των Σέρβων για τη νέα αγωνιστική είναι ξανά μία αξιοπρεπή πορεία. Τώρα, αν οι θετικές εμφανίσεις συνδυαστούν με είσοδο στα playoffs, τότε ακόμα καλύτερα.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Μπόρισα Σίμανιτς, Τσαρλς Τζένκινς, Όγκνιεν Κούζμιτς, Μίλκο Μπιέλιτσα.

Έφυγαν: Μάικ Ζίρμπες, Κουίνσι Μίλερ, Τάρενς Κίνσεϊ.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Ντράγκαν Άπιτς Σερβία Forward 2.06 1995
Νίκολα Ρέμπιτς Σερβία Guard 1.88 1995
Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς Σερβία Forward 2.04 1993
Λούκα Μίτροβιτς Σερβία Forward 2.04 1993
Μπράνκο Λάζιτς Σερβία Guard 1.94 1989
Μπόρισα Σίμανιτς Σερβία Forward 2.03 1986
Τσαρλς Τζένκινς ΗΠΑ Guard 1.91 1989
Όγκνιεν Ντόμπριτς Σερβία Forward 2.00 1995
Μάρκο Γκούντουριτς Σερβία Guard 1.96 1995
Στέφαν Γιόβιτς Σερβία Guard 1.98 1990
Όγκνιεν Κούζμιτς Βοσνία Center 2.14 1990
Μίλκο Μπιέλιτσα Μαυροβούνιο Forward 2.07 1984
Μάρκο Σιμόνοβιτς Σερβία Forward 2.03 1986
Πέταρ Ρακίσεβιτς Σερβία Forward 2.04 1995

Προπονητής: Ο Μαυροβούνιος Ντέγιαν Ράντονιτς εργάστηκε επί σειρά ετών στην Μπουντούτσνοστ. Το 2012 άφησε τη χώρα του και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ερυθρού Αστέρα . Εκ του αποτελέσματος η επιλογή των ανθρώπων της σέρβικης ομάδας αποδείχθηκε εξαιρετική. Ο Ράντονιτς κάνει πολύ καλή δουλειά στον Ερυθρό Αστέρα και οι δύο πλευρές συνεχίζουν γι’ ακόμα μία χρονιά τη συνεργασία τους.

Το αστέρι: Ο Τσαρλς Τζένκινς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στο Μιλάνο. Έτσι, επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα, εκεί όπου αγωνίστηκε από το 2013 έως το 2015 και πραγματοποίησε άκρως θετικές εμφανίσεις. Τι περιμένουν οι Σέρβοι από τον Αμερικανό γκαρντ; Να πάρει πάνω του τις περισσότερες επιθέσεις και να ηγηθεί στο σκοράρισμα. Έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει και ο Ράντονιτς ποντάρει πάνω του.

Που ποντάρει: Παραδοσιακά, το μεγάλο… συν του Ερυθρού Αστέρα δεν είναι άλλο από την ισχυρή του έδρα. Οι φανατικοί φίλοι της ομάδας δημιουργούν μία ατμόσφαιρα εξαιρετικά δύσκολη για τον κάθε αντίπαλο. Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλάκις τα τελευταία χρόνια, με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει… λυγίσει αρκετά δυνατές ομάδες στο γήπεδο του.

Αδυναμίες: Ο Ερυθρός Αστέρας μπαίνει στη νέα χρονιά δίχως τους κορυφαίους παίκτες της περσινής χρονιάς. Ο Μάικ Ζίρμπες (12.4 π., 6.1ρ.), ο Κουίνσι Μίλερ (14.1π., 5.7ρ.) και ο Τάρενς Κίνσεϊ (9.6 π.) βρήκαν αλλού τη νέα τους… μπασκετική στέγη και το ζητούμενο για τον Ερυθρό Αστέρα είναι να βρει τους ιδανικούς αντικαταστάτες. Αν δεν βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις, τότε οι Σέρβοι θα παρουσιαστούν ένα επίπεδο κάτω συγκριτικά με πέρυσι.

Εκτίμηση: Η νέα Euroleague είναι πιο απαιτητική και πιο ανταγωνιστική. Ο Ερυθρός Αστέρας μπαίνει αποδυναμωμένος, μέχρι τουλάχιστον αποδείξεως του εναντίου. Αν θα βρεθούν νέοι πρωταγωνιστές δεν το γνωρίζουμε. Με τα έως τώρα δεδομένα, πάντως, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι Σέρβοι να μείνουν αρκετά πίσω στη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη 8άδα. Κοινώς, η γνώμη μας είναι ότι ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει τις πιθανότητες υπέρ του για τα playoffs . Το αντίθετο θα λέγαμε.

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Έπειτα από σερί αποτυχίες, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατάφερε επιτέλους να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Με τον Δημήτρη Ιτούδη στο… τιμόνι της, προκρίθηκε στο Final 4 και εκεί ξεπέρασε διαδοχικά τα εμπόδια της Λοκομοτίβ Κούμπαν και της Φενέρμπαχτσε. Προφανώς, στόχος της “Αρκούδας” είναι ξανά η κορυφή, με την συνταγή να μην… αλλάζει. Και το λέμε αυτό διότι εκτός από τον coach Ιτούδη, ο οποίος συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή ούτε στο ρόστερ. Δεν έφυγε κανένας από τους βασικούς. Αντίθετα, έγιναν ποιοτικές προσθήκες, ιδιαίτερα στη γραμμή των ψηλών.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Σεμέν Αντόνοφ, Τζέιμς Όγκουστιν, Σάσα Γκαβρίλοφ, Τζεφ Έιρς

Έφυγαν: Ντεμέτρις Νίκολς

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Νάντο Ντε Κολο Γαλλία Guard 1.95 1987
Ντμίτρι Κούλαγκιν Ρωσία Guard 1.97 1992
Μίλος Τεόντοσιτς Σερβία Guard 1.95 1987
Τζέιμς Όγκουστιν ΗΠΑ Forward 2.08 1984
Βιτάλι Φριντζόν Ρωσία Guard 1.95 1985
Άαρον Τζάκσον ΗΠΑ Guard 1.93 1986
Σεμέν Αντόνοφ Ρωσία Forward 2.02 1989
Πάβελ Κορόμπκοφ Ρωσία Forward 2.06 1990
Ιβάν Λαζάρεφ Ρωσία Forward 2.10 1991
Τζόελ Φρίλαντ Μεγάλη Βρετανία Center 2.08 1987
Αντρέι Βοροντσέβιτς Ρωσία Forward 2.04 1987
Κόρι Χίγκινς ΗΠΑ Guard 1.96 1989
Τζεφ Έιρς ΗΠΑ Center 2.06 1987
Μίχαηλ Κούλαγκιν Ρωσία Guard 1.91 1994
Βίκτορ Κριάπα Ρωσία Forward 2.03 1982
Νικίτα Κουρμπάνοφ Ρωσία Forward 2.02 1986
Κάιλ Χάινς ΗΠΑ Forward 1.98 1986

Προπονητής: Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν τελικά εκείνος που κατάφερε να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή της Ευρώπης. Προσπάθησαν αρκετοί, αλλά εν τέλει εκείνος που πέτυχε ήταν ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μάλιστα, το έκανε κόντρα στον… δάσκαλο του (σ.σ. η ΤΣΣΚΑ επικράτησε της Φενέρ στον τελικό) και όπως είναι λογικό, ο Έλληνας τεχνικός και οι Ρώσοι συνεχίζουν κανονικά την επιτυχημένη συνεργασία τους.

Το αστέρι: ΟΚ, ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ της Ευρώπης. Δεν χωρά, όμως, αμφιβολία ότι ο κορυφαίος παίκτης της ΤΣΣΚΑ είναι ο Νάντο Ντε Κολό. Ο διεθνής Γάλλος γκαρντ έκανε ΜΑΓΙΚΗ χρονιά πέρυσι (19.4 πόντοι στη Euroleague, με 46% στα τρίποντα και 5 ασίστ), στο Final 4 έβαλε 52 πόντους σε 2 ματς και φέτος αναμένεται εκ νέου να ηγηθεί των πρωταθλητών Ευρώπης. Πέρυσι είχε μονοψήφιο αριθμό πόντων μόλις σε 1 από τα 27 συνολικά ματς της Euroleague!

Που ποντάρει: Τρία είναι τα βασικά “συν” της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το πρώτο -και μεγαλύτερο -η ποιότητα της, καθώς μιλάμε για ένα από τα τρία καλύτερα ρόστερ της Ευρώπης. Το δεύτερο είναι η χημεία, με δεδομένο πως άλλαξαν ελάχιστα πράγματα συγκριτικά με πέρυσι και το τρίτο η… απώλεια άγχους και πίεσης. Έψαχνε πάση θυσία το τρόπαιο η ΤΣΣΚΑ, είχε χάσει με… κάθε τρόπο στα Final 4 και το τώρα που τα κατάφερε, η πίεση είναι σαφέστατα μικρότερη.

Αδυναμίες: Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις μειονεκτήματα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πέρυσι, το μοναδικό ίσως κενό ήταν στους ψηλούς, αλλά φέτος υπερκαλύφθηκε με τις προσθήκες των Όγκουστιν και Έιρς. Επομένως, τίποτα δεν μοιάζει αρνητικό για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Εκτίμηση: Η λογική πρόβλεψη που μπορεί να γίνει για την ΤΣΣΚΑ είναι πως θα βρίσκεται στο Final 4. Τώρα, αν θα καταφέρει η “Αρκούδα” να κάνει το back2back στις κατακτήσεις δεν το γνωρίζουμε. Ωστόσο, για το ότι θα βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, θα… βάζαμε τα λεφτά μας δίχως δεύτερη σκέψη.

 

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ιστορική ομάδα, με πολλούς εγχώριους τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις. Το 2014 η Μακάμπι Τελ Αβίβ σόκαρε τους πάντες όταν κατέκτησε τη Euroleague στο Μιλάνο, ωστόσο πέρυσι βρέθηκε στον… πάτο. Αποκλείστηκε από την πρώτη κιόλας φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, ενώ διασύρθηκε και στο Eurocup. O κατήφορος δεν σταμάτησε εκεί, καθώς έχασε και το πρωτάθλημα από τη Μακάμπι Ρισόν! Κάπως έτσι, οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να δυναμώσουν σε τεράστιο βαθμό τη Μακάμπι και προχώρησαν σε εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις. Στόχος των Ισραηλινών δεν είναι άλλος από τη επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο, μετά τις περσινές αποτυχίες.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Μάικ Ζίρμπες, Άντριου Γκάουντλοκ, DJ Σίλεϊ, Βίκτορ Ρουντ, Κουίνσι Μίλερ, Σόνι Γουίμς, Τζο Αλεξάντερ, Κόλτον Άιβερσον.

Έφυγαν: Τρεβόρ Εμπάκουε, Ντράγκαν Μπέντερ, Τέιλορ Ρότσεστι, Ρίτσαρντ Χέντριξ.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Άντριου Γκάουντλοκ ΗΠΑ Guard 1.91 1988
Βίκτορ Ρουντ ΗΠΑ Forward 2.05 1991
DJ Σίλεϊ ΗΠΑ Guard 1.93 1989
Ντέβιν Σμιθ ΗΠΑ Forward 1.98 1983
Ντάγκαν Γιβζόρι Ισραήλ Guard 1.93 1985
Γκαλ Μέκελ Ισραήλ Guard 1.92 1988
Γκάι Πνίνι Ισραήλ Forward 2.01 1983
Ιτάι Σέγκεφ Ισραήλ Forward 2.04 1995
Γιόγκεφ Οχαγιόν Ισραήλ Guard 1.89 1987
Σόνι Γουίμς ΗΠΑ Forward 1.98 1986
Σίλβεν Λάντεσμπεργκ Ισραήλ Guard 1.98 1990
Τζο Αλεξάντερ ΗΠΑ Forward 2.03 1986
Κόλτον Άιβερσον ΗΠΑ Center 2.13 1989
Κουίνσι Μίλερ ΗΠΑ Forward 2.06 1992
Μάικ Ζίρμπες Γερμανία Center 2.07 1990

Προπονητής: Ακούστηκαν ηχηρά ονόματα για τον πάγκο της Μακάμπι, ωστόσο η διοίκηση αποφάσισε να εμπιστευτεί τον πολύπειρο Ερέζ Έντελστεϊν. Ο 55χρονος coach έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε ομάδες του Ισραήλ, είναι και στην Εθνική Ανδρών, ενώ το 2006 πέρασε από τον Ολυμπιακό ως assistant του Πίνι Γκέρσον.

Το αστέρι: Η απόκτηση του Σόνι Γουίμς ήταν από τις πιο ηχηρές μεταγραφές που έγιναν στην Ευρώπη το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ωστόσο, ηγετικό ρόλο θα έχει ο Άντριου Γκάουντλοκ. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει τρομερή ικανότητα στο σκοράρισμα, με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε σημείωνε 17 πόντους κατά μέσο όρο τη σεζόν 2014-15 και είναι δεδομένο πως η πορεία της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αγωνιστική απόδοση του συγκεκριμένου παίκτη.

Που ποντάρει: Παραδοσιακά, το μεγάλο “όπλο” της Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είναι άλλο από την ισχυρή της έδρα. Οι φίλοι της ομάδας δημιουργούν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και δεν είναι πολλές οι ομάδες που μπορούν να φύγουν νικήτριες από το Ισραήλ.

Αδυναμίες: Δύο είναι τα βασικά προβλήματα της ιστορικής Μακάμπι. Το πρώτο είναι η χημεία. Αποκτήθηκαν πολλοί παίκτες το καλοκαίρι και είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, προκειμένου να βρουν άπαντες τους ρόλους τους. Το δεύτερο είναι οι πολλοί τραυματισμοί. Η προετοιμασία έγινε με σημαντικά προβλήματα, κορυφαίο όλων του Κουίνσι Μίλερ, ο οποίος προοριζόταν για ηγετικό ρόλο.

Εκτίμηση: Το δεδομένο είναι πως θα δούμε μία πολύ βελτιωμένη Μακάμπι. Η αλήθεια είναι πως έχει τα φόντα να φτάσει ψηλά. Ειδικά η περιφερειακή της γραμμή… τρομάζει. Θα χρειαστεί, όμως, να μην προκύψουν περαιτέρω προβλήματα τραυματισμών και να βρεθεί χημεία. Αν γίνουν τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την “καυτή” της έδρα, η Μακάμπι… βλέπει Final 4.

Φάνης Παναγιώτου @Fan_Panagiotou

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ