foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Preview - Euroleague 2016-17, Part 1

Αφιερώματα | 07 Οκτ 2016 18:42
euroleague1.jpg

Νέα εποχή στη Euroleague (Ευρωλίγκα). Η διοργάνωση άλλαξε δομή και από την αγωνιστική περίοδο 2016-17, θα βλέπουμε ένα μίνι πρωτάθλημα ανάμεσα στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Τα κορυφαία brand names του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα συμμετέχουν στην καινούργια Euroleague και κάθε εβδομάδα θα βλέπουμε μεγάλα ντέρμπι. Το νεοσύστατο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 30 αγωνιστικές, με τις 8 πρώτες ομάδες να προκρίνονται στα playoffs. Εκεί, θα αναμετρηθούν με βάση την τελική τους κατάταξη σε σειρές αγώνων που θα κριθούν στις 3 νίκες. Οι νικητές θα πάρουν την πρόκριση για το Final 4, το οποίο θα φέτος θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Στο Part I του Foxbet.gr (το Part II ΕΔΩ) θα βρείτε -μεταξύ άλλων- τον Ολυμπιακό, τη Μπαρτσελόνα και την Φενέρμπαχτσε.

Euroleague 2016-17, οι ομάδες

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός από το 2012 κι έπειτα διαγράφει μία άκρως επιτυχημένη πορεία εντός κι εκτός συνόρων. Το 2012 & το 2013 έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, το 2015 ηττήθηκε στον τελικό του Final 4 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και με τις εμφανίσεις του έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Η ομάδα του Πειραιά χαρακτηρίζεται ως “η ομάδα που δεν παρατά ποτέ” και “η ομάδα των μεγάλων ανατροπών”, ωστόσο η περσινή αγωνιστική περίοδος ήταν… πισωγύρισμα! Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο TOP 16 (σ.σ. τερμάτισε με ρεκόρ 6-8) κι έμεινε εκτός playoffs έπειτα από 11 χρόνια συνεχής παρουσίας! Επομένως, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι “ερυθρόλευκοι” μπαίνουν στη νέα Euroleague με στόχο να διορθώσουν το τσαλακωμένο πρεστίζ τους και τα κακώς κείμενα που δημιούργησε η περσινή πορεία.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Έρικ Γκριν, Κεμ Μπιρτς, Πάρης Μαραγκός, Νίκος Αρσενόπουλος.

Έφυγαν: DJ Στρόμπερι, Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, Οθέλο Χάντερ, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Βασίλης Καββαδάς.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Έρικ Γκριν ΗΠΑ Guard 1.90 1991
Κεμ Μπιρτς Καναδάς Center 2.06 1992
Πάτρικ Γιανγκ ΗΠΑ Center 2.09 1992
Βασίλης Τολιόπουλος Ελλάδα Guard 1.88 1996
Ιωάννης Παπαπέτρου Ελλάδα Forward 2.03 1994
Βασίλης Σπανούλης Ελλάδα Guard 1.93 1982
Δημήτρης Αγραβάνης Ελλάδα Forward 2.08 1994
Νίκολα Μιλουτίνοφ Σερβία Center 2.10 1994
Βασίλης Μουράτος Ελλάδα Guard 1.93 1997
Γιώργος Πρίντεζης Ελλάδα Forward 2.02 1985
Κώστας Παπανικολάου Ελλάδα Forward 2.03 1990
Βαγγέλης Μάντζαρης Ελλάδα Guard 1.96 1990
Ντάνιελ Χάκετ Ιταλία Guard 1.98 1985
Ματ Λοτζέσκι ΗΠΑ Guard 1.98 1985
Πάρης Μαραγκός Ελλάδα Center 2.06 1994
Γιάννης Αθηναίου Ελλάδα Guard 1.94 1988

Προπονητής: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μία πολύ δύσκολη στιγμή, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του Πειραιά σε δύο σερί πρωταθλήματα και πλέον έχει μονιμοποιηθεί στον “ερυθρόλευκο” πάγκο. Μπροστά του έχει την πρόκληση να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο ευρωπαϊκό προσκήνιο μετά το περσινό… κάζο στη Euroleague και το γεγονός ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης είναι δεδομένο πως θα τον βοηθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το αστέρι: Δεν χωρά αμφιβολία πως ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ο άνθρωπος που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία των “ερυθρόλευκων” και που πριν από μερικές μήνες τους οδήγησε σε ακόμα ένα πρωτάθλημα με τα… ιστορικά σουτ που πέτυχε στο ΟΑΚΑ. Ο Kill Bill δεν είναι στην… πρώτη του νιότη, ωστόσο πρόκειται για έναν πολύπειρο αθλητή, που ξέρει να διαχειρίζεται το κορμί του και στα δύσκολα θα βγει ξανά μπροστά, προκειμένου να ηγηθεί της ομάδας του Πειραιά.

Που ποντάρει: Το μεγάλο “όπλο” του Ολυμπιακού είναι η… μαχητικότητα. Το γράψαμε και στην αρχή: Η ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ. Η ομάδα που δεν το βάζει κάτω με τίποτα. Εκτός αυτού, οι “ερυθρόλευκοι” ποντάρουν πολλά στον Βασίλη Σπανούλη. Έναν εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών της ιστορίας, που είναι ικανός να αλλάξει μόνος του τη έκβαση ενός αγώνα. Κρατήστε ακόμα το γεγονός ότι στο ΣΕΦ θα υπάρχουν νέες πτυσσόμενες εξέδρες, που σημαίνει ότι η έδρα του Ολυμπιακού θα είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Αδυναμίες: Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που καλείται να βελτιώσει η ομάδα του Πειραιά τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι η εκτός έδρας παρουσία της. Πέρυσι, στο TOP 16, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πάρει νίκες μακριά από το γήπεδο του και είναι δεδομένο πως θα πρέπει να βγάλει περισσότερα “διπλά” αν θέλει να έχει μία τύχη παραπάνω. Ακόμα, περιμένουμε να δούμε στο παρκέ αν θα δικαιωθεί ή όχι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αποφάσισε η ομάδα να μην αποκτήσει “τεσσάρι”. Στον Ολυμπιακό αποφάσισαν να εμπιστευτούν τους Αγραβάνη & Παπαπέτρου πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, θεωρητικά υπάρχει μία αδυναμία στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στη διάρκεια της χρονιά και με βάση την πορεία των “ερυθρόλευκων”.

Εκτίμηση: Η δίψα για διάκριση μετά την περσινή αποτυχία είναι δεδομένο πως θα λειτουργήσει θετικά για τους “ερυθρόλευκους”. Επίσης, οι μεταγραφές των Μπιρτς & Γκριν, η επιστροφή του Πάτρικ Γιανγκ όπως και το γεγονός ότι ο Κώστας Παπανικολάου θα είναι από την αρχή με την ομάδα, δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο βάθος. Η πορεία, όμως, του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί κυρίως από την κατάσταση του Βασίλη Σπανούλη κι από το πόσο… φρέσκος θα παρουσιαστεί σε μία πολύ απαιτητική σεζόν. Τα σπουδαία ματς της Euroleague θα είναι περισσότερα φέτος και η σωστή διαχείριση του Kill Bill θα είναι το “κλειδί”. Αν ο Σπανούλης κάνει καλή χρονιά κι εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα στη θέση “4”, τότε ο Ολυμπιακός έχει τύχη να φτάσει ψηλά. Διαφορετικά...

 

Μπαρτσελόνα

Το 2010 επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 κι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Έκτοτε μετράει σερί αποτυχίες και τις δύο τελευταίες σεζόν έχει μείνει μακριά από το Final 4. Πρόπερσι την απέκλεισε ο Ολυμπιακός, πέρυσι η Λοκομοτίβ Κούμπαν. Ο λόγος για τη Μπαρτσελόνα, η οποία πλέον περνάει σε νέα εποχή, καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει τη θέση του. Ο Έλληνας τεχνικός κέρδισε τις εντυπώσεις με τη δουλειά που έκανε στη Λοκομοτίβ και οι “Μπλαουγκράνα” αποφάσισαν να τον εμπιστευτούν. Μάλιστα, πλήρωσαν αδρά προκειμένου να τον κάνουν δικό τους και ο στόχος τους δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της Euroleague.

Μεταγραφές Ήρθαν: Βίκτορ Κλαβέρ, Πέτερι Κοπόνεν, Ταϊρίς Ράις Έφυγαν: Κάρλος Αρόγιο, Τόμας Σατοράνσκι, Άλεξ Αμπρίνες, Σαμάρντο Σάμουελς.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΗΜ. ΓΕΝΝ.
Ταϊρίς Ράις ΗΠΑ Guard 1.85 1987
Τζάστιν Ντόελμαν ΗΠΑ Forward 2.06 1985
Τζόι Ντόρσεϊ ΗΠΑ Center 2.03 1983
Πάου Ρίμπας Ισπανία Guard 1.94 1987
Σέιν Λαουάλ Νιγηρία Center 2.08 1986
Βίκτορ Κλαβέρ Ισπανία Forward 2.07 1988
Χουάν Κάρλος Ναβάρο Ισπανία Guard 1.92 1980
Αλέξανδρος Βεζένκοφ Βουλγαρία Forward 2.06 1995
Μάρκους Έρικσον Σουηδία Forward 2.01 1993
Μπραντ Όλεσον Ισπανία Guard 1.91 1983
Πέτερι Κόπονεν Φινλανδία Guard 1.94 1988
Στράτος Περπέρογλου Ελλάδα Forward 2.03 1984
Άντε Τόμιτς Κροατία Center 2.17 1987

Προπονητής: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τη Euroleague, ωστόσο δεν αποχώρησε με τον καλύτερο τρόπο από τον Ολυμπιακό. Βρήκε, όμως, την… Ιθάκη του στη μακρινή Ρωσία και με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν παρουσίασε εξαιρετική δουλειά. Οδήγησε την ομάδα μέχρι το Final 4 και στη Μπαρτσελόνα τον έχρισαν διάδοχο του Τσάβι Πασκουάλ. Οι Καταλανοί πλήρωσαν αρκετά χρήματα και θέλουν να δουν την επένδυση τους να πιάνει τόπο. Μπορεί ο coach Μπαρτζώκας να επαναφέρει τους “Μπλαουγκράνα” στο δρόμο των επιτυχιών; Τα δείγματα γραφής είναι αρκετά θετικά, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν στο παρκέ.

Το αστέρι: Όσο υπάρχει στο ρόστερ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, οι υπόλοιποι είναι πιο πίσω στην ιεραρχία. Ο Λα Μπόμπα, όμως, βρίσκεται πλέον σε αρκετά προχωρημένη ηλικία (σ.σ. γενν. το 1980) και παρά το γεγονός ότι θα πάρει τη μπάλα όταν εκείνη… καίει, ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα θα είναι ο Ράις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ποντάρει πολλά στον βραχύσωμο Αμερικανό άλλοτε γκαρντ του Πανιωνίου, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του παραδέχτηκε πως ο Έλληνας τεχνικός του ζήτησε να ηγηθεί! Όπως έκανε σε Μακάμπι και Χίμκι τα προηγούμενα χρόνια…

Που ποντάρει: Η Μπαρτσελόνα βασίζει πολλά στον Γιώργο Μπαρτζώκα και στη δουλειά του. Αυτό θα είναι το διαφορετικό που θα παρουσιάσει φέτος. Νέος προπονητής μετά από πολλά χρόνια, νέα νοοτροπία. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Καταλανοί διαθέτουν μία από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη, ενώ έχουν και το απαραίτητο βάθος να ανταποκριθούν στην νέα-απαιτική Euroleague. Ακόμα και ο 12ος παίκτης είναι παίκτες μπορεί να δώσει λύσεις και να κάνει τη διαφορά αν χρειαστεί.

Αδυναμίες: Ένα σημαντικό ερωτηματικό για το ρόστερ της Μπαρτσελόνα είναι ο αναπληρωματικός του Ταϊρίς Ράις στην θέση του point guard. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν υπάρχει “καθαρός” πλέι μέικερ στη διάθεση του Coach Μπαρτζώκα. Ο Πέτερι Κόπονεν δεν είναι τέτοιος…

Εκτίμηση: Η Μπαρτσελόνα είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης, ωστόσο έχει δεχτεί αρκετές… σφαλιάρες τα τελευταία χρόνια και υπάρχει μεγάλη δίψα για διάκριση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αφήσει υποσχέσεις με τη δουλειά που έχει παρουσιάσει και περιμένουμε τους Καταλανούς βελτιωμένους συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Βέβαια, αυτό ίσως να μην είναι αρκετό για να επιστρέψει η ομάδα στο Final 4, θεωρούμε, όμως, δεδομένο πως θα είναι ανάμεσα στους διεκδικητές.

 

Νταρουσάφακα

Μέχρι το 2013 ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη της συγκεκριμένης ομάδας. Από τότε, όμως, που η Dogus έγινε ο βασικός της χορηγός, άλλαξε μία και καλή η πορεία της Νταρουσάφακα, η οποία πλέον συγκαταλέγεται στις TOP ομάδες της Τουρκίας. Όλα αυτά ενώ μόλις πριν από δύο χρόνια (σ.σ. σεζόν 2014-15) επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία της χώρας και πέρυσι πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση στη Euroleague! Το μεγάλο μπάτζετ, όμως, έδωσε την ευκαιρία στη Νταρουσάφακα να φτάσει μέχρι το TOP 16, με τους στόχους της να είναι αρκετά υψηλοί και για τη φετινή χρονιά. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Μιλάμε για μία εκ των πιο πλούσιων ομάδων της Ευρώπης!

Μεταγραφές Ήρθαν: Τζέιμς Άντερσον, Μπράντλεϊ Γουόναμεϊκερ, Ντάιρις Μπέρτανς, Μπιρκάν Μπατούκ, Αντριέν Μόερμαν, Γουίλ Κλίμπουρν, Μπιρκάν Μπατούκ Έφυγαν: Τζαμόν Γκόρντον, Μίλκο Μπιέλιτσα, Εμίρ Πρέλντζιτς, Σερχάτ Τσετίν, Έρβιν Ντάντλεϊ, Ρέτζι Ρέντινγκ, Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΗΜ. ΓΕΝΝ.
Σκότι Γουίλμπεκιν ΗΠΑ Guard 1.88 1993
Εντέρ Αρσλάν Τουρκία Guard 1.88 1983
Μεχμέτ Γιαγκμούρ Τουρκία Guard 1.88 1987
Μετίν Τουρέν Τουρκία Forward 2.06 1994
Μπιρκάν Μπατούκ Τουρκία Forward 1.96 1990
Σεμίχ Ερντέν Τουρκία Center 2.13 1986
Ντόγκους Οζντεμίρογλου Τουρκία Guard 1.94 1996
Μπράντλεϊ Γουόναμεϊκερ ΗΠΑ Guard 1.93 1989
Γουίλ Κλίμπουρν ΗΠΑ Forward 2.01 1990
Αντριέν Μοερμάν Γαλλία Forward 2.03 1990
Φουρκάν Αλντεμίρ Τουρκία Center 2.07 1991
Ογκούζ Σαβάς Τουρκία Center 2.13 1987
Τζέιμς Άντερσον ΗΠΑ Forward 1.98 1989
Μάρκους Σλότερ ΗΠΑ Forward 2.04 1985
Νταϊρίς Μπέρτανς Λετόνια Guard 1.92 1989
Λουκ Χαρανγκόντι ΗΠΑ Forward 2.03 1988

Προπονητής: Η σημαντικότερη μεταγραφή της Νταρουσάφακα το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινε στον… πάγκο της! Η ομάδα κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του στην Ευρώπη, ενώ έφτασε μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ όντας head coach των Κλίβελαντ Καβαλίερς! Αναμφίβολα στην Νταρουσάφακα περιμένουν πολλά από τον άλλοτε τεχνικό του Άρη.

Το αστέρι: Ο παίκτης που αναμένεται να ηγηθεί τις φετινής προσπάθειας της Νταρουσάφακα είναι ο Τζέιμς Άντερσον (γενν. το 1989, ύψος 1.98 μ.). Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είχε εντυπωσιακούς αριθμούς στο κολέγιο, μετράει αρκετές συμμετοχές στο ΝΒΑ (σ.σ. Σπερς, Ρόκετς, 76ers, Κινγκς) και έχει δείξει το ταλέντο του στην Ευρώπη, όταν τη σεζόν 2014-15 σημείωνε 14.5 πόντους ανά αγώνα στη Euroleague ως παίκτης της Ζαλγκίρις Κάουνας. Από τις καλύτερες μεταγραφές που πραγματοποίησε η τουρκική ομάδα το φετινό καλοκαίρι.

Που ποντάρει: Το μεγάλο όπλο της Νταρουσάφακα είναι αυτό ακριβώς που μπορεί μία ομάδα να αγοράσει με τα λεφτά: Η ποιότητα. Η φανέλα της τουρκικής ομάδας δεν μπορεί να συγκριθεί μ’ εκείνες των παραδοσιακών δυνάμεων της Ευρώπης, ωστόσο το ρόστερ της είναι από τα πιο γεμάτα της Euroleague. Παράλληλα, ποντάρει πολλά στην εμπειρία του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει δείξει πως με τη δουλειά του μπορεί να δημιουργεί πολύ δυνατά σύνολα, ενώ κρατήστε ως σημείωση πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δυνατή γραμμή ψηλών, με παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά.

Αδυναμίες: ΟΚ, υπάρχει ποιότητα. Υπάρχουν όμως κάποια κενά που δεν μπορεί να τα.. αγοράσει η Νταρουσάφακα. Λείπει ο παίκτης που θα πάρει τη μπάλα όταν εκείνη… καίει. Ο παίκτης που θα αλλάξει από το πουθενά τη ροή ενός αγώνα. Όπως ο Σπανούλης και ο Ναβάρο. Η τουρκική ομάδα έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, ωστόσο οι παίκτες της δεν διαθέτουν το “know how” του πρωταθλητισμού και αυτό ίσως της στοιχίσει στα κρίσιμα ματς.

Εκτίμηση: Θεωρούμε πως η Νταρουσάφακα θα πάει καλύτερα απ’ ότι πολλοί περιμένουν. Ο Ντέιβιντ Μπλατ γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και το ρόστερ που έχει στα χέρια του είναι εξαιρετικός και μπορεί να του δώσει λύσεις από όλες τις θέσεις. Βέβαια, όταν ένα παιχνίδι κριθεί στο τέλος, εκεί θα πρέπει να “μιλήσουν” οι προσωπικότητες και οι έμπειροι παίκτες. Σε αυτό το κομμάτι υστερεί η Νταρουσάφακα, αλλά και πάλι δεν είναι… ξεγραμμένη από χέρι!

 

ΕΑ7 Μιλάνο

Η ομάδα που κυριαρχούσε στο ιταλικό μπάσκετ στο πρόσφατο παρελθόν ήταν η Σιένα, ωστόσο πλέον τη σκυτάλη την έχει πάρει η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Φυσικά, πρόκειται για ομάδα με ιστορία, που είχε περάσει, όμως, σε φάση παρακμής, πριν προχωρήσει η σοβαρή επένδυση που γίνεται την τελευταία πενταετία. Η ΕΑ7 Μιλάνο έχει καταφέρει να επιστρέψει στο προσκήνιο, ωστόσο την υπέρβαση στην Ευρώπη δεν την έχει κάνει ακόμα. Μάλιστα, έρχεται από μία απογοητευτική χρονιά στη Euroleague (σ.σ. αποκλείστηκε με ρεκόρ 3-7 από τη regular season) και για την ώρα ο στόχος του Final 4 έχει μείνει αποκλειστικά στα… λόγια, αφού κατάφερε να αποκλειστεί ακόμα και το 2014, όταν είχε το πλεονέκτημα έδρας και το Final 4 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Μιλάνο!

Μεταγραφές

Ήρθαν: Αουντού Αμπάς, Σιμόνε Φοντέκιο, Νταβίντε Πασκόλο, Ζόραν Ντράγκιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Ρίκι Χίκμαν, Αντρέα Λα Τορέ.

Έφυγαν: Όλιβερ Λαφαγέτ, Τσαρλς Τζένκινς, Εστεμπάν Μπατίστα.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Τζαμέλ ΜακΝιλ ΗΠΑ Forward 2.03 1988
Σιμόνε Φοντέτσιο Ιταλία Forward 2.03 1995
Αλεσάντρο Τζεντίλε Ιταλία Guard 1.96 1992
Ρίκι Χίκμαν ΗΠΑ Guard 1.89 1985
Μάντας Καλνιέτις Λιθουανία Guard 1.95 1986
Αντρέα Λα Τόρε Ιταλία Guard 2.02 1997
Μίροσλαβ Ραντούλιτσα Σερβία Center 2.13 1988
Ζόραν Ντράγκιτς Σλοβενία Guard 1.96 1989
Μίλαν Μάτσβαν Σερβία Center 2.06 1989
Νταβίντε Πασκόλο Ιταλία Forward 2.01 1990
Αντρέα Τσιντσιαρίνι Ιταλία Guard 1.90 1986
Ρακίμ Σάντερς ΗΠΑ Forward 1.93 1989
Αούντου Αμπάς Ιταλία Guard 1.96 1993
Μπρούνο Τσερέλα Ιταλία Guard 1.94 1986
Κρούνοσλαβ Σίμον Κροατία Guard 1.97 1985

Προπονητής: Ο πολύπειρος Γιάσμιν Ρέπεσα είδε τη θέση του να… κινδυνεύει όταν το Μιλάνο αποκλείστηκε πολύ νωρίς από τη Euroleague, ωστόσο οδήγησε την ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος κι έτσι συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της. Ο Κροάτης έχει σημαντική εμπειρία, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ενστάσεις σχετικά με το αν μπορεί να οδηγήσει την Εμπόριο Αρμάνι στο βήμα παραπάνω.

Το αστέρι: Η μεγάλη επιτυχία της ΕΑ7 Μιλάνο το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν πως κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ της τον Αλεσάντρο Τζεντίλε. Δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για τον ηγέτη της κι έναν εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Το… όνειρο του NBA έμεινε ξανά στην άκρη για τον γιο του Νάντο Τζεντίλε, ο οποίος θα ηγηθεί γι’ ακόμα μία σεζόν της ΕΑ7 Μιλάνο. Όπως έκανε πέρυσι, όταν σημείωνε 20 πόντους κατά μέσο όρο στη Euroleague.

Που ποντάρει: Οι πρωταθλητές Ιταλίας κατάφεραν να διατηρήσουν τον βασικό κορμό τους και θα μπουν στη νέα σεζόν έχοντας την απαραίτητη χημεία. Φυσικά, η… μεγάλη είδηση ήταν η παραμονή του Τζεντίλε, αλλά από εκεί και πέρα έμειναν όλοι οι σημαντικοί παίκτες (βλ. Καλνιέτις, Σίμον, ΜακΛιν), οι οποίοι με τις ποιοτικές προθήκες που έγιναν (βλ. Ντράγκιτς, Ραντούλιτσα) δημιουργούν ένα εξαιρετικά δυνατό σύνολο.

Αδυναμίες: Η πάλαι ποτέ Ολίμπια Μιλάνο δεν έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση τα τελευταία χρόνια κυρίως επειδή δεν εκμεταλλεύεται την έδρα της. Το 2014 η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατάφερε με μειονέκτημα να την αποκλείσει στα playoffs, ενώ πέρυσι έχασε στην πρώτη φάση από ομάδες όπως η Τσεντεβίτα και η Λιμόζ. Γεγονός ανεπίτρεπτο αν θέλεις να πετύχεις κάτι στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Εκτίμηση: Ενισχυμένη βγαίνει από το μεταγραφικό πάρε-δώσε η ήδη πολύ ποιοτική ΕΑ7 Μιλάνο. Περιμένουμε να πανηγυρίσει μεγάλες νίκες στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο είναι ένα κλικ πίσω από αρκετές ομάδες και η λογική λέει πως γι’ ακόμα μία χρονιά θα είναι εκτός Final 4. Βέβαια, ξεγραμμένη δεν είναι, αλλά...

 

Φενέρμπαχτσε

Οι Τούρκοι έχουν ρίξει πολλά λεφτά τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, για να κάνουν το βήμα παραπάνω έπρεπε να… πάρουν και προπονητή εκτός από παίκτες κι αυτό το κατάλαβαν για τα καλά, όταν αποφάσισαν να προσλάβουν τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο πολυνίκης άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού οδήγησε τη Φενέρ στο Final 4 του 2015 και πέρυσι κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Εκεί, ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το σημαντικό, όμως, είναι πως κάθε χρόνο ανεβαίνει κι από ένα σκαλοπάτι. Πλέον, αυτό που της έχει μείνει είναι να πανηγυρίσει -επιτέλους- την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου της Euroleague! Στόχος για τον οποίο οι Τούρκοι έχουν ξοδέψει αμέτρητα χρήματα.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Τζέιμς Νάναλι, Αχμέτ Ντουβερίουγλου

Έφυγαν: Κενάν Σιπάχι, Ρίκι Χίκμαν

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Μπαρίς Χερσέκ Τουρκία Forward 2.08 1988
Εκπέ Ούντοχ ΗΠΑ Center 2.08 1987
Αχμέτ Τσαν Ντουράν Τουρκία Center 2.04 1999
Μελίχ Μαχμούτογλου Τουρκία Guard 1.91 1990
Πέρο Άντιτς ΠΓΔΜ Forward/Center 2.10 1982
Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς Σερβία Guard 1.97 1992
Κώστας Σλούκας Ελλάδα Guard 1.90 1990
Εγκέχαν Αρνά Τουρκία Forward 2.03 1997
Τζέιμς Νάναλι ΗΠΑ Forward 2.01 1990
Μπερκ Ουρουγλού Τουρκία Guard 1.92 1996
Γιαν Βέσελι Τσεχία Forward/Center 2.10 1990
Νίκολα Κάλινιτς Σερβία Forward 2.02 1991
Μπόμπι Ντίξον ΗΠΑ Guard 1.78 1983
Αχμέτ Ντουβεριόγλου Τουρκία Center 2.09 1993
Τζίτζι Ντατόμε Ιταλία Forward 2.03 1987

Προπονητής: Το μεγάλο “όπλο” της Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στον πάγκο της και δεν είναι άλλο από την παρουσία του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έχει κατακτήσει 8 φορές την κορυφή της Ευρώπης και κατάφερε να οδηγήσει την τουρκική ομάδα μέχρι το Final 4 και τον τελικό της Euroleague. Κάτι που δεν είχαν καταφέρει ο προκάτοχοι του (βλ. Πιανιτζιάνι), παρά το γεγονός ότι κι εκείνοι είχαν στα χέρια του παίκτες… πολλών εκατομμυρίων. Με τον “Ζοτς”, όμως, η Φενέρ έκανε το βήμα παραπάνω και πλέον ψάχνει την κορυφή!

Το αστέρι: Ο Μπόγκαν Μπογκντάνοβιτς έκανε σπουδαία χρονιά πέρυσι (11.7π., 37% τρίπ.), το καλοκαίρι άκουσε τις… σειρήνες του NBA, ωστόσο αποφάσισε να συνεχίσει στη Φενέρμπαχτσε. Ο Ομπράντοβιτς ποντάρει πολλά στον διεθνή Σέρβο γκαρντ (γενν. το 1992, ύψος 1.97μ.), ο οποίος θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην Ευρώπη και είναι δεδομένο πως χρονιά με τη χρονιά, όσο γίνεται πιο έμπειρος και αποκτά παραστάσεις, θα παρουσιάζεται ακόμα πιο βελτιωμένος.

Που ποντάρει: Το γεγονός ότι διαθέτει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της διοργάνωσης δεν χρίζει αμφισβήτησης. Το σημαντικό είναι πως κατάφερε να δώσει ένα τέλος στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε κάθε καλοκαίρι. Η Φενέρμπαχτσε έκανε πολλές μεταγραφές τις καλοκαιρινές περιόδους, άλλαζε σχεδόν τα πάντα, φέτος, όμως, διατήρησε τον βασικό της κορμό κι έχοντας χημεία από την περσινή σεζόν είναι δεδομένο πως θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη. Ειδικά το γεγονός ότι κατάφερε να διατηρήσει το “δίδυμο” των Βέσελι - Ούντοχ κρίνεται ζωτικής σημασίας για την τουρκική ομάδα.

Αδυναμίες: Η αλήθεια είναι πως στο ρόστερ της Φενέρ δεν είναι εύκολο να βρεις αδυναμίες. Το κομμάτι που υστερεί -κομμάτι που υστερούν όλες οι ομάδες από την Τουρκία- είναι οι γηγενείς αθλητές. Ο Ομπράντοβιτς δεν έχει πολλούς Τούρκους παίκτες στους οποίους μπορεί να βασιστεί, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συμμετοχή τους είναι υποχρεωτική στο πρωτάθλημα, κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά του Σέρβου. Υπάρχουν σημεία μέσα στη χρονιά που η Φενέρ χάνει το ρυθμό της επειδή παίζει με “άλλη” ομάδα στο πρωτάθλημα και άλλη στη Euroleague.

Εκτίμηση: Η Φενέρ μπορεί να μην έκανε το… μεγάλο “μπαμ” στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο το γεγονός ότι κατάφερε να διατηρήσει όλους τους βασικούς της παίκτες, αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα. Μετά από πολλά χρόνια η τουρκική ομάδα θα μπει στη νέα Euroleague έχοντας έναν βασικό κορμό και η εκτίμηση μας είναι πως διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες τη συμμετοχή της στο Final 4. Αν δεν προκύψουν τραυματισμοί (σ.σ. το πρόβλημα του Κώστα Σλούκα πέρυσι της στοίχισε αρκετά) τότε έχει τύχη να φτάσει στην πολυπόθητη κατάκτηση του τροπαίου.

 

Μπασκόνια

Η ομάδα έκπληξη της περσινής περιόδου ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία η Μπασκόνια (Λαμποράλ Κούτσα). Όχι ότι δεν έχει επιτυχίες στο παρελθόν ή είναι κάποια άγνωστη ομάδα. Τουναντίον. Απλά στο ξεκίνημα της σεζόν ούτε οι πιο φανατικοί οπαδοί της δεν περίμεναν η ομάδα τους θα φτάσει μέχρι το Final 4 της Euroleague, θα ηττηθεί στις λεπτομέρειες από τη Φενέρμπαχτσε και μάλιστα θα συνδυάσει την ουσία με το θέαμα, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Ήταν… πυροτέχνημα η πορεία των Βάσκων; Θα φανεί στο παρκέ, αν και η διοίκηση έκανε ό,τι μπορούσε για να παρουσιαστεί η ομάδα με ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, μετά τις μαζικές αποχωρήσεις που υπήρξαν. Στόχος -όπως λένε οι άνθρωποι της ομάδας- είναι ξανά το Final 4, ωστόσο φέτος οι αντίπαλοι της θα είναι… υποψιασμένοι και θα χρειαστεί να καταβάλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Ράφα Λουζ, Σέιν Λάρκιν, Γιόχανες Φόιγκτμαν, Ροντρίγκ Μπομπουά, Αντρέα Μπαρνιάνι, Τάντα Σεντεκέρσκις.

Έφυγαν: Μάικ Τζέιμς, Ντάριους Άνταμς, Γιάννης Μπουρούσης, Φαμπιάν Κοζέρ, Μαμαντού Ντιόπ, Αλμπέρτο Κορμπάτσο, Ντάρκο Πλάνινιτς.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Σέιν Λάρκιν ΗΠΑ Guard 1.80 1992
Αντρέα Μπαρνιάνι Ιταλία Center 2.13 1985
Γιόχανες Φόιγκντμαν Γερμανία Center 2.11 1992
Άνταμ Χάνγκα Ουγγαρία Forward 1.99 1989
Τάντας Σεντεκέρσκις Λιθουανία Forward 2.00 1998
Ροντρίγκ Μπομπουά Γαλλία Guard 1.88 1988
Γιάκα Μπλάζιτς Σλοβενία Guard 1.96 1990
Ιλμάνε Ντιόπ Σενεγάλη Center 2.10 1995
Κιμ Τιγί Γαλλία Forward 2.10 1988
Τορνίκε Σενγκέλια Γεωργία Forward 2.06 1991
Ράφα Λουζ Βραζιλία Guard 1.88 1992
Τζος Άκονιον Νιγηρία Guard 1.80 1986

Προπονητής: Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είναι πλέον κάτοικος Τουρκίας, καθώς ανέλαβε την Εφές, με τον Σίτο Αλόνσο να παίρνει τη θέση του στον πάγκο των Βάσκων. Η Μπασκόνια εμπιστεύτηκε τον Αλόνσο, προπονητή που έδειξε πολύ θετικά δείγματα γραφής σε Λαγκούν Άρο και Μπιλμπάο. Πλέον, έχει την ευκαιρία του σε επίπεδο Euroleague, με το χαρακτηριστικό του Ισπανού coach να είναι πως θέλει οι ομάδες του να συνδυάζουν την ουσία με το θέαμα! Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε γρήγορο ρυθμό στα ματς των Βάσκων.

Το αστέρι: Ο Αντρέα Μπαρνιάνι έχει αρκετό καιρό να μας δείξει το ταλέντο του, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν Νο.1 στο NBA draft 2006 ενώ συνολικά στην καριέρα του στο ΝΒΑ μετράει 14.3 πόντους κατά μέσο όρο. Αναμφισβήτητα από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έγιναν φέτος το καλοκαίρι στην Ευρώπη, είναι δεδομένο πως θα προσπαθήσει να ηγηθεί των Βάσκων και καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό που άφησε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Πού ποντάρει: Σε δύο βασικά στοιχεία βασίζει το παιχνίδι της η Μπασκόνια. Το πρώτο είναι η πολύ δυνατή της έδρα και το δεύτερη η ποιότητα των γκαρντ της. Σέιν Λάρκιν, Ροντρίγκ Μπομπουά, Ράφα Λουζ και Γιάκα Μπλάζιτς συνθέτουν μία εξαιρετική περιφερειακή γραμμή, η οποία μάλιστα μπορεί να βγάλει στο παρκέ το μπάσκετ που θέλει ο Σίτο Άλονσο. ΟΚ, οι Βάσκοι θα έχουν τον Μπαρνιάνι στη ρακέτα, ωστόσο το “όπλο” τους είναι τα γκαρντ τους.

Αδυναμίες: Το πιο σημαντικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η Μπασκόνια είναι η χημεία. Οι Βάσκοι έχασαν σχεδόν όλο τον βασικό τους κορμό, παίκτες όπως οι Μπουρούσης, Τζέιμς και Άνταμς που… κουβάλησαν την ομάδα πέρυσι, έχουν αποχωρήσει και είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα προκειμένου να βρεθεί ο απαιτούμενος ρυθμός. Ο Σίτο Αλόνσο έχει αρκετή δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

Εκτίμηση: Το δεδομένο είναι πως η Μπασκόνια θα είναι η πιο “fun to watch” ομάδα της διοργάνωσης. Ο Σίτο Αλόνσο αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ κι έχει παίκτες να το κάνει. Ποιότητα επίσης υπάρχει… μπόλικη, ο Μπαρνιάνι αν παίξει στο 70% θα κάνει τη διαφορά, ωστόσο το ενδεχόμενο να δούμε τους Βάσκους για δεύτερη σερί χρονιά στο Final 4 δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Θα κάνουν ζημιές οι Βάσκοι, θα πάρουν μεγάλες νίκες, αλλά πολύ δύσκολα θα φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

 

Ούνιξ Καζάν

Η Ούνιξ Καζάν του Κώστα Καϊμακόγλου επιστρέφει στη Euroleague, έχοντας ως παράδειγμα την περσινή πορεία της Λοκομοτίβ Κούμπαν. Η αλήθεια είναι πως οι ομάδες από τη Ρωσία βρίσκονται πιο πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα απέδειξε πέρυσι ότι τίποτα δεν είναι απίθανο. Έτσι, η ομάδα του Ευγένι Πασούτιν ξεκινά ως αουτσάιντερ στη νέα Euroleague, κανείς, όμως, δεν μπορεί να την ξεγράψει, αφού υπάρχουν έμπειρες μονάδες στο ρόστερ της και το ενδεχόμενο να τη δούμε στα playoffs δεν είναι απίθανο.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Πάβελ Αντίποφ, Αλεξάντρ Καρπούκιν, Κότι Κλαρκ, Εβγκένι Βορόνοφ, Βλάντισταβ Γέβσταφεβ.

Έφυγαν: Βαλέρι Λιχοντέι.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Πάβελ Αντίποφ Ρωσία Forward 2.02 1991
Κότι Κλαρκ ΗΠΑ Forward 2.01 1992
Κιθ Λάνγκφορντ ΗΠΑ Guard 1.93 1983
Άντον Πονκρασόφ Ρωσία Forward 2.00 1986
Αρτσιόμ Παρακχούσκι Ρωσία Center 2.11 1987
Κίνο Κόλομ Ανδόρα Guard 1.88 1988
Μάρκο Μπάνιτς Κροατία Forward 2.04 1984
Ευγένι Βορόνοφ Ρωσία Guard 1.94 1986
Αλεκσάντρ Καρπούκιν Ρωσία Guard 1.91 1990
Βαντίμ Πάνιν Ρωσία Guard 2.03 1984
Κώστας Καϊμακόγλου Ελλάδα Forward 2.04 1983
Λατάβιους Ουίλιαμς ΗΠΑ Forward/Center 2.03 1989
Αζάτ Τουκμάκοφ Ρωσία Guard 1.88 1996
Ρούσλαν Κχάμπιρον Ρωσία Guard 1.92 1991

Προπονητής: Ο Ευγένι Πασούτιν κοντεύει 10 χρόνια στους πάγκους και πλέον θεωρείται ως ένας εκ των πιο έμπειρων στην Ευρώπη. Στην Ούνιξ θα είναι η τρίτη σερί χρονιά του, ωστόσο στο Καζάν έχει δουλέψει και στο παρελθόν, με τους ανθρώπους της ομάδας να εκτιμούν τη δουλειά του.

Το αστέρι: Ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν βρίσκεται πλέον στην πρώτη του νιότη (σ.σ. είναι γεννημένος το 1983), θα είναι, όμως, δεδομένα εκείνος που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας της Ούνιξ Καζάν στη Euroleague. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει “γράψει” χρονιές με 16+, 17+ και 18+ πόντους κατά μέσο όρο και το μόνο σίγουρο είναι πως γι’ ακόμα μία φορά θα… σκοτώσει τις αντίπαλες άμυνες.

Πού ποντάρει: Το μεγάλο “συν” της Ούνιξ Καζάν είναι η ομοιογένεια. Ο coach Πασούτιν και οι περισσότεροι από τους παίκτες θα είναι μαζί για τρίτη σερί χρονιά στην ομάδα και η “χημεία” που έχουν μεταξύ τους αναμφισβήτητα αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα συγκριτικά με τις αντίπαλες ομάδες. Ειδικά στις πρώτες αγωνιστικές περιμένουμε την Ούνιξ να εμφανιστεί πιο έτοιμη και να πάρει σημαντικές νίκες.

Αδυναμίες: Πέρυσι, η ρώσικη ομάδα είχε ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ στο Eurocup. Στη Euroleague, όμως, οι αντίπαλοι είναι πιο ισχυροί και η Ούνιξ Καζάν είναι πιθανό να πληρώσει το γεγονός ότι δεν ενισχύθηκε με κάποιον παίκτη από το… πάνω ράφι. Ο μοναδικός που αποκτήθηκε είναι ο ταλαντούχος μεν, αλλά άπειρος από επίπεδο Euroleague Κότι Κλαρκ, με το ρόστερ της Ούνιξ να μην βρίσκεται στο ίδιο… level με άλλων ομάδων της διοργάνωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υποτιμούμε παίκτες όπως ο Λάνγκφορντ ή ο Καϊμακόγλου.

Εκτίμηση: Δεν έχει άσχημο ρόστερ η Ούνιξ και το γεγονός ότι είναι έτοιμη ομάδα προφανώς και θα τη βοηθήσει. Θεωρούμε, όμως, πως στον… μαραθώνιο της νέας Euroleague δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί και θα μείνει αρκετά πίσω στη “μάχη” της εισόδου στα playoffs. Βέβαια, ειδικά στην έδρα της θα είναι ένας εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος αλλά μέχρι εκεί.

 

Μπάμπεργκ

Η γερμανική ομάδα ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής Euroleague. Έφτασε μία… ανάσα από τα playoffs, εν τέλει τερμάτισε με ρεκόρ 7-7 στο TOP 16, με τις δύο νίκες επί τους Ολυμπιακού να μπαίνουν στα highlights της χρονιάς. Εκείνος που παίρνει το μεγαλύτερο credit δεν είναι άλλος από τον Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος παρουσίασε ένα εξαιρετικά δουλεμένο σύνολο. Στόχος της Μπάμπεργκ είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και φέτος, με τον… δικό μας Νίκο Ζήση να συνεχίζει γι’ ακόμα μία σεζόν στους πρωταθλητές Γερμανίας.

Μεταγραφές

Ήρθαν: Μαοντό Λο, Φαμπιάν Κοζέρ, Βλάντιμιρ Βερεμένκο.

Έφυγαν: Μπράντλεϊ Γουόναμεϊκερ.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΧΩΡΑ ΘΕΣΗ ΥΨΟΣ ΧΡ. ΓΕΝΝ.
Φαμπιέν Κοζέρ Γαλλία Guard 1.95 1987
Νίκολο Μέλι Ιταλία Forward 2.05 1991
Νίκος Ζήσης Ελλάδα Guard 1.95 1983
Αλεκσέι Νίκολιτς Σλοβενία Guard 1.91 1995
Λούκα Στάιγκερ Γερμανία Guard 1.95 1988
Ντάνιελ Τάις Γερμανία Center 2.06 1992
Μαοντό Λο Γερμανία Guard 1.90 1992
Γιάνις Στρέλνιεκς Λετονία Guard 1.91 1989
Βλάντιμιρ Βερεμένκο Λευκορωσία Forward 2.08 1984
Ελίας Χάρις Γερμανία Forward 2.03 1989
Ντάριους Μίλερ ΗΠΑ Forward 2.03 1990
Λέον Κράτζερ Γερμανία Center 2.12 1997
Πάτρικ Χέκμαν Γερμανία Forward 1.96 1992
Γιασίν Ιντμπίχι Γερμανία Center 2.08 1983
Λέον Ραντόσεβιτς Κροατία Forward/Center 2.08 1990

Προπονητής: Στη γερμανική ομάδα βρήκαν τον… άνθρωπο τους στο πρόσωπο του Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός coach είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής στον πάγκο της Καντού και φαίνεται πως η αποτυχία με την Εθνική Ελλάδος ήταν απλά μία… κακή παρένθεση. Η Μπάμπεργκ ήταν από τις πιο δουλεμένες ομάδες πέρυσι και το ίδιο θέλει να παρουσιάσει και φέτος στα παρκέ της Euroleague.

Το αστέρι: Όταν ο Νίκος Ζήσης αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της Μπάμπεργκ γνώριζε πολύ καλά πως θα έπρεπε να ηγηθεί τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα. Και το έκανε ιδανικά. Ο πολύπειρος γκαρντ (γενν. το 1983, ύψος 1.95μ.) πραγματοποίησε μία εκ των κορυφαίων σεζόν του στη Euroleague (10.1π., 3.6ασ.) σούταρε με πολύ καλά ποσοστά (50% δίποντα, 38.8% τρίποντα) και αναμένεται να βγει μπροστά και φέτος. Ο Αντρέα Τρινκιέρι ποντάρει πολλά στον Ζήση, ο οποίος φέτος για πρώτη φορά δεν θα είναι επιβαρυμένος από τις υποχρεώσεις με την Εθνική.

Που ποντάρει: Δύο είναι τα βασικότερα πλεονεκτήματα της Μπάμπεργκ. Το πρώτο είναι πως δεν έχει το άγχος του φαβορί. Είναι αουτσάιντερ κι αυτό δεδομένα αφαιρεί πίεση από τους παίκτες. Το δεύτερο είναι η ομοιογένεια του ρόστερ της. Ο μοναδικός που αποχώρησε ήταν ο Γουόναμεϊκερ κι ο Αντρέα Τρινκιέρι φρόντισε να τον αντικαταστήσει ιδανικά. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν ως έχουν, αποκτήθηκε και μία επιπλέον λύση μέσα στη ρακέτα (βλ. Βερεμένκο), επομένως περιμένουμε από τη γερμανική ομάδα να βρει αρκετά γρήγορα τον ρυθμό, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη χημεία από την περσινή χρονιά.

Αδυναμίες: Κακά τα ψέματα. Η Μπάμπεργκ ποιοτικά υστερεί σε σύγκριση με την πλειοψηφία των ομάδων της Euroleague. ΟΚ, πέρυσι απέδειξε πως είναι ικανή για το καλύτερο. Ειδικά στην έδρα της μπορεί να πάρει μεγάλες νίκες. Δύσκολα όμως θα κάνει την υπέρβαση, καθώς στο ρόστερ δεν διαθέτει παίκτες από το… λεγόμενο πάνω ράφι και αυτό θα της στοιχίσει μέσα στη χρονιά.

Εκτίμηση: Οι πρωταθλητές Γερμανίας δεν θα είναι… σάκος του μποξ. Μας το έδειξαν πέρυσι και το ίδιο περιμένουμε και φέτος. Η Μπάμπεργκ θα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά μέχρι εκεί. Το πιθανότερο σενάριο είναι να μείνει εκτός playoffs και αυτή είναι και η δική μας γνώμη για το σύνολο του coach Τρινκιέρι.

Φάνης Παναγιώτου @Fan_Panagiotou

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ