foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ105
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ζιμπάμπουε: Οι ποδοσφαιριστές στοιχηματίζουν για έξτρα εισόδημα

Διεθνή Νέα | 11 Σεπ 2014 12:15
Zimbabwe-Gambling.JPEG-0ec3c.jpg
Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην, Castle Lager Premier Soccer League, παραδέχονται ότι στοιχηματίζουν προκειμένου να βγάλουν παραπάνω εισόδημα. Με τις στοιχηματικές συνωμοσίες που έχουμε δει τελευταία, κανείς δεν έμεινε έκπληκτος από τα νέα, σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια, για τις αναφορές που αποκαλύπτουν ένα ακόμα σκάνδαλο. Η ιστορία όμως πίσω από την Castle Lager Premier Soccer League είναι διαφορετική. Ο δεύτερος αρχηγός της Dynamos, Thomas Magorimbo, ο αρχηγός της Harare City, David Kutyauripo και ο τιμωρημένος αμυντικός της Dynamos και Warriors, Guthrie Zhokinyu, είναι μερικοί από αυτούς που ομολόγησαν ότι αποτελούν τακτικοί πελάτες, ενός πρακτορείου στοιχηματισμού στην πόλη Harare. Και την ίδια στιγμή που μερικοί από αυτούς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ότι απλά πηγαίνανε στα πρακτορεία για να επισκεφτούν φίλους, άλλοι παραδέχτηκαν ότι περιστασιακά τοποθετούσαν στοιχήματα, ενώ πρόσθεσαν ότι οδηγήθηκαν σε αυτή την πράξη επειδή οι μισθοί τους είναι χαμηλοί και δεν επαρκούν για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε τέτοιου είδους έξτρα εισοδήματα.

Απλή επίσκεψη σε φίλους;

Τα αθλητικά στοιχήματα έχουν έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Η χώρα έχει πολλά γραφεία στοιχημάτων, και οι παίκτες με πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν επίσης τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν σε ζωντανό χρόνο σε αθλητικά γεγονότα που διαδραματίζονται στη Ζιμπάμπουε. Ενώ παραδέχτηκε ότι περνάει αρκετή ώρα στο πρακτορείο στοιχημάτων, ο Kutyauripo, τόνισε ότι δεν τοποθετεί στοιχήματα σε αθλητικά γεγονότα. Ο ίδιος δήλωσε ότι απολαμβάνει να πηγαίνει στο τοπικό πρακτορείο στοιχημάτων επειδή κάνει παρέα με τον φίλο του Zhokinyu, που είναι θαμώνας. Επίσης δήλωσε, ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους εκεί είναι παλαιοί φίλοι του γιατί μεγαλώσανε μαζί στην περιοχή του Bulawayo. Ο φίλος του, Zhokinyu, αποβλήθηκε από το ποδόσφαιρο λόγω των αποκαλύψεων εμπλοκής του στο σκάνδαλο του Asiangate. Οι τοπικές εφημερίδες αποκάλυψαν ότι ο Magorimbo, είναι επίσης ανάμεσα στους τακτικούς πελάτες του πρακτορείου στοιχημάτων, αλλά οι ρεπόρτερ δεν μπορούσαν να τον προσεγγίσουν και να εξακριβώσουν τι ακριβώς κάνει εκεί.

 Στοιχηματισμός, πιο κερδοφόρος από το ποδόσφαιρο.

Ο στοιχηματισμός στον αθλητισμό δεν είναι κάτι που βρίσκει απέναντι τους νόμους της Ζιμπάμπουε σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια, αλλά οι νόμοι της Λίγκας απαγορεύουν σε ποδοσφαιριστές να στοιχηματίζουν σε αγώνες που συμμετέχουν και οι ίδιοι. Ωστόσο, αναφορές λένε ότι αρκετοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στοιχηματίζουν τακτικά, αφού ο μισθός του ποδοσφαιριστή στη Ζιμπάμπουε δεν είναι ικανοποιητικός. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι περισσότερες ομάδες της Premiership, πληρώνουν κοντά στα 400 δολάρια, και μαζί με μπόνους 100 δολαρίων για κάθε νίκη. Κάποια από αυτά τα μπόνους περιορίζονται στα 50 δολάρια, και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να οι ομάδες να καθυστερούν τις πληρωμές για μήνες. οι παίχτες διαμαρτύρονται ότι περνάνε αρκετοί μήνες ενώ αυτοί παραμένουν απλήρωτοι. Με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα, όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές στρέφονται στο στοίχημα για να βγάλουν κάποια έξτρα χρήματα. Ένας παίχτης, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε ότι σκέφτεται να παρατήσει την ενεργό δράση με το ποδόσφαιρο και να συγκεντρωθεί στον στοιχηματισμό. Άλλωστε, όπως δήλωσε είναι πιο κερδοφόρο και αυτό το κάνει πιο ευχάριστο.  Οι περισσότεροι ποδοσφαιρικοί αξιωματούχοι και οπαδοί δηλώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να στοιχηματίζουν σε αγώνες που οι ίδιοι δεν συμμετέχουν, αλλά ο προπονητής Nobert Chawira πιστεύει ότι σημαντικότερο είναι να συγκεντρωθούν στο ποδόσφαιρο ώστε να προχωρήσουν στην κύρια ενασχόληση τους, από το να κυνηγούν πιθανότητες.

 Ο στοιχηματισμός μπορεί να οδηγήσει σε στημένα παιχνίδια

Σύμφωνα με τον Jonathan Mashingaidze, διευθύνων σύμβουλο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Ζιμπάμπουε και του Kennedy Ndebele, πρόεδρο της Premier Soccer League, δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν τους τοπικούς παίχτες από το να στοιχηματίζουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό, παρόλο αυτά δεν σημαίνει ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να εμπλακούν σε τέτοιες δραστηριότητες. Την στιγμή που οι ποδοσφαιρικοί αγώνες που διεξάγονται στη χώρα δεν παρέχονται για στοιχηματισμό τοπικά, ο Ndebele, πιστεύει ότι και μόνο το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να στοιχηματίσει για ομάδες του εξωτερικού μπορεί να αποτελέσει πιθανό κίνδυνο για το τοπικό πρωτάθλημα. Μένει πλέον να φανεί αν οι αξιωματούχοι της Ζιμπάμπουε θα πάρουν μέτρα σχετικά με το νέο χόμπι των ποδοσφαιριστών τους, την ίδια ώρα που όλες οι διεθνείς κατευθύνσεις στρέφονται προς μία κατεύθυνση: ότι οι αθλούμενοι σε αθλητικά γεγονότα δεν πρέπει να επιτρέπεται να στοιχηματίζουν.

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ