foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ποδόσφαιρο, 1ος Όμιλος

Αφιερώματα | 01 Αυγ 2016 12:04
rio_2016_FOOTBALL.jpg

Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια και το τουρνουά του ποδοσφαίρου δε θα μπορούσε να λείπει από αυτούς. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2016 (Olympic Games 2016) διεξάγονται στο Rio (Rio 2016 η επίσημη ονομασία).

Το τουρνουά ποδοσφαίρου χωρίζεται στη φάση των Ομίλων και στη φάση των χιαστί αναμετρήσεων. Οι ομάδες που συμμετέχουν συνολικά είναι 16 κι από τον κάθε Όμιλο των 4 ομάδων, οι 2 πρώτες εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά και έπειτα έχουμε τους ημιτελικούς, το μικρό και τον μεγάλο τελικό. Όλοι παίζουν με όλους στον όμιλο και στο Group A των Olympic 2016 συμμετέχουν η Βραζιλία, η Δανία, το Ιράκ και η Νότια Αφρική.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο, Οι ομάδες

Βραζιλία

Είναι η διοργανώτρια του τουρνουά και φυσικά η πίεση για το χρυσό μετάλλιο είναι αναμενόμενη και λογική. Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ έχει πάρει σε τρεις περιπτώσεις το ασημένιο και σε ακόμα δύο Ολυμπιάδες το χάλκινο μετάλλιο, δε έχει καταφέρει να πάρει το χρυσό έως τώρα.

Το ρόστερ της Βραζιλίας

Τερματοφύλακες: Ουίλσον, Πρας Αμυντικοί: Μαρκίνιος, Ροντρίγκο Κάιο, Ζέκα, Γουίλιαμ, Ντάγκλας Σάντος, Λουάν Μέσοι: Ραφίνια, Φελίπε Αντερσον, Ροντρίγκο Ντουράντο, Τιάγκο Μάια, Ρενάτο Αουγκούστο, Γουάλας Επιθετικοί: Γκάμπριελ, Γκάμπριελ Ζεσούς, Νέιμαρ, Λουάν

Προπονητής: Ροτζέριο Μικάλε

Ο 47χρονος προπονητής καλείται να οδηγήσει την εθνική Βραζιλίας U23 στο μεγαλύτερο της επίτευγμα, στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Βρίσκεται σην προπονητική αποό το 1999 και έχει ασχοληθεί κυρίως με τις μικρές ηλικιακά κατηγορίες, με τις κυριότερες δουλειές του να τις έχει κάνει στην Ατλέτικο Μινέιρο και στην Φιγκεϊρένσε, ενώ στην τελευταία υπηρξε για λίγο καιρό και υπηρεσιακός προπονητής.

Το αστέρι: Θέλει και ρώτημα; Μα φυσικά ο τρομερός και φοβερός Νειμαρ, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, ο παίκτης σύμβολο και ελπίδα ενός ολόκληρου έθνους και ηγέτης για τα επόμενα 10 χρόνια το λιγότερο. Με 34 συμμετοχές και 24 τέρματα στο ενεργητικό του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν που ολοκληρώθηκε την περασμένη χρονιά, συν το γεγονός ότι δεν έδωσε το παρών στο επετειακό Κόπα Αμέρικα για να είναι έτοιμος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η προσμονή για τα... μαγικά του, είναι τεράστια.

Απουσίες: Δεν έχει υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας.

Εκτίμηση: Πάντα υπάρχουν απαιτήσεις στη "Σελεσάο", όποιο και αν είναι το ρόστερ της και η διοργάνωση στην οποία συμμετάσχει. Ο στόχος λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτό το οποίο απουσιάζει από τη συλλογή της Εθνικής Βραζιλίας, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχει ξεκάθαρα και τα φόντα και το ρόστερ για να το καταφέρει.

 

Δανία

Από το 1992 έχει να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε είχε δώσει το παρών στη Βαρκελώνη, μην έχοντας καταφέρει να σημειώσει νίκη στα τρία ματς του ομίλου. Είχε φέρει ισοπαλία με Μεξικό και Γκάνα και ηττήθηκε από την Αυστραλία. Γενικά δεν έχει "εμπειρία" από Ολυμπιακά τουρνουά.

Το ρόστερ της Δανίας

Τερματοφύλακες: Χόιμπιεργκ, Φερνάντες, Χάγκελσκιερ Αμυντικοί: Μάκσο, Γκόμες, Μπλάμπεργκ, Λάρσεν, Γκρέγκορ Μέσοι: Νίλσεν, Μπέρστινγκ, Γιόνσον, Βάιμπ, Κρίστενσεν, Ντέσλερ, Σκοβ, Σόρενσεν, Λάουρσεν, Νικολάι Πόουλσεν Επιθετικοί: Λάρσεν, Μπροκ-Μαντσεν, Μπεκ, Γιουσούφ Πόουλσεν

Προπονητής: Νιλς Φρέντρικσεν

Προπονητής ο οποίος αρέσκεται στο επιθετικό παιχνίδι, ο 45χρνος Νίλσεν προτού βρεθεί στον πάγκο της εθνικής Δανίας U21 το 2015, είχε προλάβει να αναλάβει τη Λίνγκμπι και πιο πρόσφατα την Εσμπιεργκ. Ειδικά με την τελευταία έδειξε ότι μπορεί να αναλάβει μια ομάδα και να την "σουλουπώσει". Αυτό ήθελαν από εκείνον οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας, αυτό έπραξε φέρνοντας τη Δανία στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Το αστέρι: Ο φέρελπις επιθετικός Γιουσούφ Πόουλσεν είναι εκείνος ο οποίος αναμένεται να τραβήξει περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη τα φώτα από την εθνική ομάδα της Δανίας. Βασικός στη γερμανική Λειψία, έχει καταφέρει στα 97 ματς που έχει δώσει με τη φανέλα της να σκοράρει 28 φορές, ενώ πλέον αποτελεί και βασικότατο μέλος της εθνικής Ανδρών στη Δανία. Εκεί μετράει 13 συμμετοχές με 2 γκολ ενεργητικό και ξεχωρίζει για την καλή του τεχνική του κατάρτιση, παρότι είναι τρομερά ψηλός, βρίσκεται στο 1.93.

Απουσίες: Δεν έχει υπάρξει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην αποστολή της Εθνικής Νοτίου Αφρικής.

Εκτίμηση: Μπορεί να μην έχει καταφέρει να διακριθεί σε Ολυμπιακό τουρνουά η Δανία, έχει όμως ένα πολύ καλό σύνολο, με παίκτες νεαρούς μεν, αλλά με εμπειρία σε αναμετρήσεις υψηλού επιπέδου και αναμενόμενα οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Εχει τη δυνατότητα να "χτυπήσει" ακόμα και τετράδα αν εμφανιστεί σοβαρή.

 

Ιράκ

Μόλις μία φορά ακόμα έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνέβη το 2004 στην Αθήνα, εκεί όπου έφτασε ως τον μικρό τελικό, αλλά ηττήθηκε από την Ιταλία με 1-0 και έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα εξαιρετικά ιστορικό μετάλλιο. Νωρίτερα είχε αφήσει εκτός συνέχειας τις Αυστραλία και Παραγουάη.

Το ρόστερ του Ιράκ

Τερματοφύλακες: Ταλίμπ, Χαμίντ Αμυντικοί: Ιμπραχίμ, Μουσταφά, Ναντχίμ, Φαέζ, Αντνάν, Νατίκ, Ισμαΐλ, Μχαουί Μέσοι: Κάμελ, Χουσνί, Ταρίκ, Αμπντούλ-Αμίρ, Ατουάν Επιθετικοί: Αχμάντ, Αμπντούλ-Ραχίμ, Καρίμ

Προπονητής: Αμπντούλ-Γκανί Σαντάντ

Ο Σαντάντ το παίζει πλέον... σε διπλό ταμπλό, αφού από το 2015 είναι προπονητής στην U21 του Ιράκ, όμως κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους ανέλαβε και την "μεγάλη" εθνική ομάδα. Αρέσκεται στον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού, ξέρει να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του.

Το αστέρι: Ξεκάθαρα από το ρόστερ των Ιρακινών ξεχωρίζει το όνομα του αμυντικού Αλί Αντνάν, ο οποίος έχει δώσει το παρών σε 10 αναμετρήσεις με τη φανέλα της εθνικής ομάδας U23 και έχει καταφέρει να σκοράρει 5 φορές! Ο 22χρονος αμυντικός αγωνίζεται στην Ουντινέζε, εκεί όπου στην περσινή σεζόν είχε μια γεμάτη χρονιά με 28 συμμετοχές στο Καμπιονάτο.

Απουσίες: Αν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κάποιες απουσίες παικτών που προκαλούν ένα κάποιο... θέμα, είναι εκείνη των επιθετικών Χουσεΐν και Φαγιάντ, αμφότεροι βρίσκονταν στην προεπιλογή για το Ολυμπιακό τουρνουά, αλλά λόγω τραυματισμού έμειναν εκτός αποστολής.

Εκτίμηση: Ο στόχος ξεκάθαρα είναι να βρεθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα είναι εύκολο να το καταφέρει ή ότι θα το κάνει τελικά. Εχει απέναντί της τρεις δύσκολους αντιπάλους, στους οποίους όμως δεδομένα θα... τους βγάλει το λάδι.

 

Νότιος Αφρική

Για να βρεθεί στο Ολυμπιακό Τουρνουά έπρεπε προηγουμένως να τερματίσει στην τρίτη θέση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για ομάδες κάτω των 23 ετών. Μόλις μία ακόμα φορά έχει λάβει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε εκείνους του Σίδνεϊ το 2000, εκεί όπου αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, έχοντας όμως ως... παράσημο την σπουδαία νίκη επί της Βραζιλίας με 3-1!

Το ρόστερ της Νοτίου Αφρικής

Τερματοφύλακες: Φέμπρουαρι, Κούνε, Γκουμέντε Αμυντικοί: Εμενγκονιάμα, Κοέτζε, Μομπάρα, Μβαλά, Ματόχο, Μοεράνε, Μαλέπε Μέσοι: Μοτούπα, Μοντίμπα, Μεκόα, Ντόλι, Εντσαγκάνσε, Φικιζόλο, Μορένα, Κουτουμέλα Επιθετικοί: Μασούκου, Μόρις, Μοτχίμπα, Σάντοους

Προπονητής: Όουεν Ντα Γκάμα

O Νοτιοαφρικανός τεχνικός, μετά από μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα ως επιθετικός, το "γυρισε" στην προπονητική, την οποία... υπηρετεί από το 1997. Εχει περάσει από την ομάδα του Χιούστον, από τις καλύτερες ομάδες της Νοτίου Αφρικής και από το 2014 και μετά είναι βοηθός προπονητή στην εθνική Νοτίου Αφρικής, αλλά και ο εκλεκτορας της U23.

Το αστέρι: Αναμφίβολα, εκείνος ο οποίος θα τραβήξει περισσότερο τα βλέμματα από την εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής, είναι ο 20χρονος επιθετικός της Λιλ, Λεμπό Μοτχίμπα. Ο νεαρός παίκτης έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια με τη δεύτερη ομάδα, για να πάρει τα πρώτα πατήματα, φέτος όμως προβιβάστηκε στη μεγάλη ομάδα και είναι πιθανόν να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Απουσίες: Δεν έχει υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην αποστολή της Εθνικής Νοτίου Αφρικής. Τραυματισμούς αντιμετωπίζουν οι Εμενγκονιάμα (αμυντικός) και Κουτουμέλα (εξτρέμ), θα τους ξεπεράσουν όμως λίαν συντόμως. Παρομοίως και ο μέσος Εντσαγκάνσε.

Εκτίμηση: Είναι ίσως η πιο αδύναμη ομάδα εκ των τεσσάρων από τον πρώτο όμιλο και ο στόχος είναι να έχει όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή εμφάνιση στη διάρκεια των τριών αναμετρήσεων που θα δώσει. Δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο από τους Νοτιοαφρικανούς σε αυτό το τουρνουά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ