foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γαλλία, Ligue 2: Preview σεζόν 2016-2017

Previews Πρωταθλημάτων | 27 Ιουλ 2016 12:51
france-ligue-2.jpg

Ξεκινάει η σεζόν της Ligue 2 που φέτος φέρει και τον τίτλο Domino’s League 2 αφού η αλυσίδα Domino’s Pizza έγινε επίσημος χορηγός της. Οι ομάδες δεν είναι ακόμα απολύτως έτοιμες και κάποιες από αυτές να έχουν μείνει αρκετά πίσω στην προετοιμασία τους. Εχουν ως το τέλος Αυγούστου για να ενισχυθούν εκεί που πονάνε. Όπως συμβαίνει συνήθως υπήρξαν και αρκετές αλλαγές στους πάγκους. Οι Γκαζελέκ και Ρεμς που υποβιβάστηκαν φέτος από την πρώτη κατηγορία, έτρεξαν γρήγορα για να καλύψουν τα κενά τους και φαίνεται να μπαίνουν με αρκετές προσδοκίες στη μάχη της ανόδου. Ομάδα με φιλοδοξίες είναι και το Στρασβούργο που τα τελευταία χρόνια είχε πέσει σε χαμηλές κατηγορίες. Δεν πρέπει να προσπεράσουμε και την περίπτωση της Χάβρης που είναι σύλλογος που από πέρυσι δείχνει ότι θέλει να ανέβει το συντομότερο δυνατό. Από την τρίτη κατηγορία ανέβηκαν επίσης η Αμιάν και η Ορλεάν. Ο στόχος τους δεν είναι άλλος από το να μην υποβιβαστούν ξανά.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Σταθερά τα τελευταία χρόνια μετέχουν 20 ομάδες. Από φέτος όμως αλλάζει ο τρόπος ανόδου και υποβιβασμού. Δεν θα ανεβαίνουν και θα πέφτουν απευθείας τρεις αλλά δύο. Ο τρίτος της βαθμολογίας θα παίζει με τον 18ο της πρώτης για μια θέση στην Ligue 1 ενώ ο 18ος θα αντιμετωπίζει τον τρίτο της τρίτης κατηγορίας για ένα εισιτήριο στη Ligue 2. Σε όλες τις ισοβαθμίας το πρώτο κριτήριο είναι σταθερά η διαφορά τερμάτων.

 

Οι ομάδες της Ligue 2

Αζαξιό

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε για να ανέβει άμεσα μετά τον υποβιβασμό της στην πρώτη κατηγορία αλλά πέτυχε μια μόλις νίκη σε 13 αγωνιστικές και άλλαξε στόχους. Χάρη σ’ ένα πολύ καλό διάστημα Νοεμβρίου – Μαρτίου πήρε αποστάσεις στη βαθμολογία και χαλάρωσε στο τέλος με αποτέλεσμα να τερματίσει 17η.

Προπονητής: Σχεδόν δύο χρόνια συμπληρώνει στον πάγκο της στο δεύτερο πέρασμά του ο Ολιβιέ Πανταλονί. Γνήσιος Κορσικανός που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου. Προηγουμένως ήταν προπονητής της, στην πρώτη και δεύτερη ομάδα, από το 2003 ως το 2012.

Εδρα: François-Coty (11.000)

Μεταγραφές: Από την άμυνα αποχώρησαν ο πορτιέρο Σκριμπ και ο αριστερός Ντιαμπατέ. Το καλύτερο ταλέντο της μέσος Μαρκετί πήγε στη Νανσί ενώ έφυγαν επίσης ο μεσοαμυντικός Γκονσαλβές και ο Ρώσος επιθετικός Πανιούκοφ. Για δεύτερος τερματοφύλακας αποκτήθηκε ο Γκοντά από την Γκαζελέκ ενώ πήρε ακόμα το μέσο Μπόε Καν (Ερ. Αστέρας) και τον επιθετικό Γκακπά (Λοριάν).

Φιλικά: Αφού κέρδισε την ερασιτεχνική Πο με 4-0 συνέχισε ακόμα πιο δυνατά με τη Σερκλ Μπαστιά που τη φιλοδώρησε με πέντε γκολ (5-0). Στο τελευταίο της παιχνίδι όμως έχασε με 3-1 από την Γκαζελέκ.

Εκτίμηση: Θα μπορούσε να βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία αφού οι Αρχές του γαλλικού ποδοσφαίρου την καταδίκασαν αρχικά σε υποβιβασμό λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Τελικά όμως κατάφερε να φέρει έγκαιρα κάποιες εγγυήσεις και έσωσε το τομάρι της. Αυτό όμως δείχνει και το ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ιδιαίτερης ενίσχυσης και θα πρέπει ο Πανταλονί να περιοριστεί σε όσους διαθέτει. Μοιραία κατεβαίνει αρκετά και ο πήχης των φιλοδοξιών.

 

Αμιάν

Τι έκανε πέρυσι: Το ξεκίνημά της ήταν μέτριο και δεν έδινε την εντύπωση ότι θα μπορέσει να μπει στη μάχη της ανόδου. Οι τελευταίοι τρεις μήνες όμως ήταν εντυπωσιακοί και έκανε αήττητο σερί 15 αγωνιστικών.

Προπονητής: Ο Κριστόφ Πελισιέ που την ανέλαβε πέρυσι και την ανέβασε απευθείας παραμένει όπως ήταν φυσιολογικό στη θέση του. Θα είναι η πρώτη φορά που ο 50χρονος κόουτς θα προπονήσει ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία.

Εδρα: Stade de la Licorne (12.000)

Μεταγραφές: Οι τρεις παίκτες που έφυγαν δεν ήταν από τις βασικές της επιλογές. Ούτε προχώρησε σε μαζικές αφίξεις. Πήρε το μέσο ΝΓκόσο από την Ανζέ, παλιότερα έπαιξε και στη Μονακό ενώ για το μεσοεπιθετικό κομμάτι περιμένει να βοηθήσει ο Κορνέτ που είναι δανεικός από τη Μονπελιέ. Τέσσερις ακόμα νέοι παίκτες αγωνιζόταν σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών.

Φιλικά: Επαιξε κυρίως με ομάδες της τρίτης κατηγορίας και χαμηλότερα. Κέρδισε με 2-1 τη Σαμπλί και την Ντανκέρκ που παίζουν στην τρίτη και με 3-0 μια ομάδα της Αμιάν που αγωνίζεται στην τέταρτη. Το Σάββατο στη γενική πρόβα κέρδισε με 1-0 τη Βαλενσιέν. Συνολικά είχε 4-1-0 στα πέντε παιχνίδια της.

Εκτίμηση: Μετά από τέσσερις χρονιές στην τρίτη κατηγορία επιστρέφει στη δεύτερη και αυτό που θέλει είναι μόνο ένα πράγμα. Να σωθεί. Δεν θα έχει εύκολο έργο όμως αφού το υλικό της μέχρι στιγμής δεν διαθέτει αρκετούς παίκτες ψημένους στις δυσκολίες της κατηγορίας. Είναι όμως ένα δεμένο σύνολο και αυτό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο τις πρώτες αγωνιστικές που οι περισσότερες ομάδες έχουν αλλαγές και προσπαθούν να βρούνε τις ισορροπίες τους.

 

Βαλενσιέν

Τι έκανε πέρυσι: Σε όλη τη διάρκεια βρισκόταν στις χαμηλές θέσεις και σε κάποιες στιγμές ήταν και φαβορί για υποβιβασμό. Στο τέλος όμως βρήκε δυνάμεις και με αντεπίθεση κατάφερε να ανέβει μέχρι τη 12η θέση.

Προπονητής: Ο Βόσνιος Φαρούκ Χατζίμπεγκιτς ανέλαβε πέρυσι στο δεύτερο γύρο για να βγάλει την ομάδα από τις δυσκολίες και τα κατάφερε. Γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία αφού έχει προπονήσει Νιόρ, Ντιζόν, Μπαστιά και Αρλ.

Εδρα: Stade du Hainaut (25.000)

Μεταγραφές: Πέντε παίκτες έφυγαν με κορυφαίους τον επιθετικό ΝΓκετ και τους κεντρικούς αμυντικούς Αμπντελχαμίντ και Αλοέ. Λογικά πάντως θα φύγουν και οι επιθετικοί Σλιτζά και Μπενζά. Μοναδικό νέο πρόσωπο ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός Καντάρι που είχε τελευταίο σταθμό της καριέρας του το Τορόντο.

Φιλικά: Επαιξε αρκετά παιχνίδια με ξένες ομάδες. Εχασε με 4-1 από την Ντούισμπουργκ, έφερε 1-1 με την Μποτοσάνι και στο τελευταίο κέρδισε με 2-1 τη Βάρεγκεμ. Τη γενική της πρόβα την έκανε το Σάββατο και έχασε με 1-0 από την Αμιάν.

Εκτίμηση: Αποδυναμωμένη μέχρι στιγμής και αν δεν καταφέρει να βρει κάποιους παίκτες σε όλες τις γραμμές θα έχει δύσκολο έργο. Μπορεί να είναι δεμένη και να έχει ένα κορμό, απουσιάζει όμως η εμπειρία. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα αν τελικά χάσει και τους δύο επιθετικούς της. Θα πρέπει μετά να κάνει αγώνα δρόμου για να βρει κάποιους αντικαταστάτες.

 

Γκαζελέκ 

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα κατά το οποίο έδωσε την εντύπωση ότι το παράτησε, πήρε μπροστά. Κατάφερε όχι μόνο να ξεφύγει από την τελευταία θέση και ανέβηκε μέχρι και τη 12η. Κάπου όμως κουράστηκε, άρχισε να χάνει έδαφος και την τελευταία αγωνιστική υποβιβάστηκε και επίσημα καταλαμβάνοντας την προτελευταία θέση.

Προπονητής: Ο Ζαν Λικ Βανουτσί ανέλαβε μετά το πέρας του τελευταίου πρωταθλήματος. Ηταν στην Οσέρ τα δύο προηγούμενα χρόνια και δεν κατάφερε να την ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία που ήταν και ο στόχος των ανθρώπων της. Παλιότερα προπόνησε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών και το 2009 ανέβασε τη Νιμ στη δεύτερη κατηγορία.

Εδρα: Stade Ange-Casanova (6.000)

Μεταγραφές: Εγιναν αρκετές κινήσεις και μπορούμε να πούμε ότι βγαίνει μάλλον ενισχυμένη. Ο πορτιέρο Ελανά είναι έμπειρος και αποκτήθηκε από τη Λιλ. Αξιόλογες επιλογές οι δύο μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, Κλερ (Σεντ Ετιέν) και Μομπρίς (Χάβρη), πήρε και τον κεντρικό αμυντικό Ντιεντιού (Κρετέιγ). Καλό εργαλείο στο κέντρο ο Μουλουμπά (Λοριάν) και λίγο πιο μπροστά ο Κουρ (Τρουά). Την επίθεσή της θα ενισχύσει ο Μπουζεντρά που αγωνιζόταν στην Μπουργκ, ο Σεκού Σισέ που βοήθησε πέρυσι τη Σοσό, ο Μσαγκαμά από τη Νιμ και ο φέρελπις Ρομέν σαν δανεικός από την Μπαστιά. Αποτελούν παρελθόν οι βασικοί αμυντικοί Μαρτινέζ, Φιλιπί, ο μέσος Τζόκοβιτς και ο επιθετικός Μπουταΐμπ (6 γκολ).

Φιλικά: Προς το τέλος της προετοιμασίας της κέρδισε στις 16/7 με 2-1 τη Μαρσέιγ Κονσολά που παίζει στην τρίτη κατηγορία και στις 22/7 σε τοπικό ντέρμπι με την Αζαξιό με 3-1.

Εκτίμηση: Η φυσική της θέση είναι μεταξύ δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Οι κινήσεις όμως που έκανε δείχνουν ότι θέλει να ξαναγευτεί τις χαρές της πρώτης κατηγορίας. Θα πρέπει να περιμένουμε τις πρώτες αγωνιστικές για να την κρίνουμε αφού ο Βανουτσί θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να βρει τη χημεία με τους νέους του παίκτες.

 

Ερυθρός Αστέρας

Τι έκανε πέρυσι: Αφού δυσκολεύτηκε στην αρχή, στη συνέχεια κέρδισε τις εντυπώσεις και μέχρι το τέλος κυνήγησε την άνοδο. Ηταν με διαφορά η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα με δέκα διπλά και μόλις τρεις ήττες. Εντός έδρας δυσκολεύτηκε και παίζει ρόλο το ότι αγωνίστηκε σε ουδέτερο.

Προπονητής: Ο Πορτογάλος Ρούι Αλμέιδα που στο παρελθόν ήταν και στο τιμ του ΠΑΟ, δεν έχει καθίσει σε πάγκο άλλης ομάδας σαν πρώτος προπονητής. Ανέλαβε πέρυσι τον Αστέρα και άφησε τη σφραγίδα του με το δυναμικό και οργανωμένο του στιλ.

Εδρα: Jean – Bouin (Paris) (20.000)

Μεταγραφές: Εχασε κάποιους παίκτες στυλοβάτες όπως τους κεντρικούς αμυντικούς Φουρνιέ, Ζανβιέ και το μέσο Ντα Κρουζ που ήταν και ο κάπτεν. Σ’ αυτούς προστέθηκαν ο μέσος Μπόε Καν και ο ακραίος επιθετικός Πλιμέν. Κινδυνεύει να χάσει και τον καλύτερο παίκτη της επιθετικό Σλιτί που τον θέλει η Λιλ. Ενισχύθηκε κυρίως σε άμυνα και κέντρο με δύο κεντρικούς αμυντικούς, τους Μεντί από τη Βάρεγκεμ, Καστελετό (Κλαμπ Μπριζ) και Σαρ (Τσάρλτον, Λυών). Στο κέντρο προστέθηκαν ο Ταράτ (Paris FC), ο Κεϊτά (Paris FC) και ο Λεφέβρ (Οσέρ). Στην επίθεση πήρε τον Σεκού Κεϊτά που ανήκει στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης και πέρυσι αγωνίστηκε στην Εβιάν.

Φιλικά: Σε τρία δυνατά παιχνίδια των τελευταίων εβδομάδων πήρε 1-1 με την Αντερλεχτ και 0-0 από τη Λιλ και κέρδισε την Παρασκευή με 1-0 τη Μετς. Ο Αλμέιδα έδωσε αρκετό χρόνο στα νέα αποκτήματα αφού πρέπει γρήγορα να δέσει από το κέντρο και πίσω.

Εκτίμηση: Αν έπαιζε στη φυσική του έδρα στο Παρίσι θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη η περσινή σεζόν. Φέτος αφήνει την Αμιάν που τον φιλοξένησε πέρυσι και επιστρέφει στο Παρίσι. Όχι πάντως στο γήπεδό του αλλά θα είναι πιο εύκολο για τους φίλους του να του συμπαρασταθούν. Η διοίκηση ποντάρει πολύ στο ότι θα είναι η μοναδική ομάδα της δεύτερης κατηγορίας που θα παίξει στην πρωτεύουσα. Η άνοδος δείχνει να είναι δύσκολη αλλά ένα καλό πλασάρισμα μπορεί να το πετύχει.

 

Κλερμόν

Τι έκανε πέρυσι: Εντυπωσίασε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Εδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο αλλά της έλειψαν λίγες δυνάμεις προς το τέλος και υποχώρησε στην 7η θέση.

Προπονητής: Η Κορίν Ντιάκρ αποδεικνύει ότι και μια γυναίκα έχει θέση σ’ ένα σπορ καθαρά ανδρικό. Η περσινή δυσπιστία και αμφιβολία έδωσαν τη θέση τους στην εμπιστοσύνη και την εκτίμηση από τη μεριά όλου του αθλητικού τμήματος.

Εδρα: Gabriel – Montpied (10.000)

Μεταγραφές: Απώλεια που δεν καλύπτεται εύκολα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ντιεντιού που τον πήρε η Ανζέ. Τρεις ακόμα αποχωρήσεις ο μέσος Ινού, ο επιθετικός Λαμπόρντ που έβαλαν 15 γκολ πέρυσι και ο έμπειρος αμυντικός Μποκορνί. Εχοντας χάσει τρία σημαντικά όπλα από το κέντρο και μπροστά προσπαθεί να βρει αντικαταστάτες. Για το κέντρο οι Μπουζέν (Νανσί), Λοπί (Μπουλόν), Γκερμπέρ (Σοσό) είναι οι επιλογές της ενώ για την επίθεση πήρε τον Τιάμ (Ντιζόν) αλλά χρειάζεται σίγουρα κι άλλους παίκτες. Νέο πρόσωπο και ο κεντρικός αμυντικός Φοντέν (Οσέρ).

Φιλικά: Επαιξε με αντιπάλους χωρίς ιδιαίτερη αξία. Εδωσε όμως και δύο παιχνίδια με ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Στις αρχές του μήνα έχασε με 3-1 από τη Σεντ Ετιέν και το Σάββατο με 2-1 από τη Μονπελιέ.

Εκτίμηση: Πέρυσι έχοντας και τη ρέντα του Ντιεντιού που πέτυχε όλα της τα γκολ τις πρώτες αγωνιστικές μπόρεσε από νωρίς να δείξει τα δόντια της. Δεν είναι όμως μόνο ο Ντιεντιού που έφυγε. Οι Ινού και Λαμπόρντ ήταν επίσης αξιόλογοι και η αντικατάστασή τους δεν είναι εύκολο έργο. Το πιθανότερο είναι να κάνει μια ήρεμη πορεία που θα τη φέρει κοντά στο μέσο της βαθμολογίας.

 

Λαβάλ

Τι έκανε πέρυσι: Χωρίς να ζοριστεί και πολύ κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτό που μέτρησε είναι το ότι χάνει σχετικά δύσκολα και έτσι χάρη στις ισοπαλίες της κρατήθηκε.

Προπονητής: Συνεχίζει στον πάγκο της ο Ζανκό που ανέλαβε στα μέσα της σεζόν 2013/14. Η Λαβάλ είναι ο πρώτος σταθμός σε επαγγελματική κατηγορία για τον 52χρονο τεχνικό.

Εδρα: Francis-Le Basser (18.000)

Μεταγραφές: Ο αμυντικός Σαφίκ, ο μέσος Γκονσαλβές, ο μεσοεπιθετικός Αμπράν και οι επιθετικοί Λαβίν και Αλιούι αποτελούν παρελθόν. Ο Αλιούι ήταν ο πρώτος της σκόρερ πέρυσι. Τη θέση του θα πάρει ο Σεϊντού Κονέ που αγωνιζόταν στη Νιόρ. Στο κέντρο προστέθηκε ο Ματιέ Κουταντέρ, παίκτης με παρελθόν στη Λε Μαν και τη Λοριάν. Στο κέντρο άμυνας νέα παρουσία ο Γκαμπονέζος Απιντανγκόγιε που αγωνιζόταν στην Εβιάν. Ολοι τους είναι παίκτες ενδεκάδας.

Φιλικά: Στο πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας έφερε 1-1 με τη Ρεν. Στο τέταρτο φιλικό της πέτυχε και την πρώτη της νίκη σ’ αυτή την περίοδο, κέρδισε μια ομάδα της τρίτης κατηγορίας με 1-0 με γκολ του Απιντανγκόγιε. Το τελευταίο της παιχνίδι το έδωσε με τη Χάβρη και έφερε 1-1.

Εκτίμηση: Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Εχει βρει τη θέση της στην κατηγορία και ξέρει πώς να την εξασφαλίζει κάθε φορά. Τα τελευταία χρόνια σχεδόν σταθερά έχει κλειδωμένη μια θέση από το 12 ως το 17 και αυτό μάλλον της αρκεί.

 

Λανς

Τι έκανε πέρυσι: Χρειάστηκε οκτώ αγωνιστικές για να πετύχει την πρώτη της νίκη. Από εκεί και πέρα χωρίς να παίξει καμιά σπουδαία μπάλα κατάφερνε να παίρνει θετικά αποτελέσματα και να παρακολουθεί από κοντά τους πρώτους. Χωρίς όμως να αξίζει να τους προσπεράσει και η έκτη θέση που κατέλαβε ήταν δίκαιη.

Προπονητής: Νέο πρόσωπο στον πάγκο της ο Αλέν Καζανοβά. Ο 54χρονος κόουτς έχει προπονήσει μόνο μία ομάδα στην καριέρα του. Την Τουλούζ από το 2008 ως το 2015 όταν αποχώρησε λίγο πριν το τέλος και ενώ κινδύνευε με υποβιβασμό.

Εδρα: Bollaert – Dellelis (41.000)

Μεταγραφές: Τέσσερις σημαντικοί παίκτες έφυγαν. Ο κεντρικός αμυντικός ΖΜπαμέν έφερε στα ταμεία της 5 εκ. ευρώ με τη μεταγραφή του στη Μάιντς. Οι άλλοι τρεις είναι ο δεξιός αμυντικός Ικοκό, ο μέσος Βαλντιβιά και ο επιθετικός Τσαβαρία. Τα νέα της αποκτήματα είναι ο κεντρικός αμυντικός Φοφανά (Ρεμς), οι μέσοι Μποστόκ (Λουβέν), Ζεράρ (Κρετέιγ), Κουκού (Νιόρ), Ζουμπίρ (Πετρολούλ), ο επιθετικός Σεβαλιέ (Ρίζεσπορ) αλλά και ο βετεράνος πορτιέρο Ντουσέζ που τα τελευταία χρόνια ήταν ιεραρχικά τρίτος στην Παρί Σ.Ζ.

Φιλικά: Τις τελευταίες εβδομάδες έφερε 1-1 σε τοπικό ντέρμπι με την Μπουλόν ενώ την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε μπροστά σε 30.000 οπαδούς της την Αρσεναλ και απέσπασε 1-1. Ο Καζανοβά έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και είδε καλά στοιχεία.

Εκτίμηση: Ο στόχος της δεν είναι άλλος από την επάνοδο στην πρώτη κατηγορία. Δεν είναι όμως ακόμα στα επίπεδα που θα ήθελε και ο Καζανοβά δεν έχει εύκολο έργο. Υπολογίζει όμως στη βοήθεια και της νέας διοίκησης που έχει δημιουργήσει σημαντικούς δεσμούς με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ίσως έρθει και κάποια βοήθεια σε δανεικούς παίκτες. Η Ισπανική ομάδα κατέχει πλέον μετοχικό μερίδιο στη Λανς και αυτό θα την κάνει να τη χρησιμοποιήσει σαν δεξαμενή δοκιμής κάποιων παικτών της. Ας περιμένουμε να δούμε πότε και πως θα λειτουργήσει αυτός ο σύνδεσμος που ίσως αλλάξει και όλη την πορεία της Λανς. Ο πρόεδρος δηλώνει ότι θα ενισχυθεί με δύο ή τρεις παίκτες στην επίθεση ώστε να κυνηγήσει την άνοδο. Στους στόχους της και η διάκριση στα κύπελλα, το ξεκαθάρισε ο προπονητής της.

 

Μπουργκ Περονάζ

Τι έκανε πέρυσι: Εντυπωσίασε κυρίως στον πρώτο γύρο με το επιθετικό της ποδόσφαιρο που της έδωσε κάποιες μεγάλες νίκες. Δεν είχε όμως διάρκεια και στη συνέχεια ρίχνοντας τους ρυθμούς της τερμάτισε στην 11η θέση που θεωρείται μεγάλη επιτυχία για νεοφώτιστη ομάδα.

Προπονητής: Ο γαλλο-ιταλικός Ντελά Ματζιόρε παραμένει στον πάγκο της από το 2008. Δεν έχει προπονήσει καμιά άλλη ομάδα. Αυτό που περνάει στους παίκτες του είναι επιθετική φιλοσοφία.

Εδρα: Marcel-Verchère (11.500)

Μεταγραφές: Εγιναν πολλές κινήσεις και αυτό έχει ανακατέψει αρκετά την ομάδα. Από την άμυνα έφυγαν ο δεξιός Αλφόνς, ο κεντρικός Οζιέ, ο μέσος Τραορέ και οι επιθετικοί Μπουζεντρά και Σανέ. Ολοι τους με σημαντική παρουσία πέρυσι. Ο Σανέ ήταν ο πρώτος της σκόρερ. Για την επίθεση αποκτήθηκε ο Λουϊζί Ντανιέλ που αγωνιζόταν στη Σαμπλί, ομάδα τρίτης κατηγορίας. Για δύναμη στο κέντρο πήρε τον Γκαμιέτ (Παρί FC) και για δημιουργικότητα τον Ογκάς από την Εβιάν ενώ την άμυνα θα ενισχύσει ο Ντικαμονά που αγωνιζόταν στην Ντάγκεναμ. Επτά ακόμα παίκτες που αγωνιζόταν σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών προστέθηκαν στο δυναμικό της. Ο προπονητής της ξέρει ότι θα έχει δύσκολο έργο αφού μπορεί οι νέοι παίκτες να έχουν ενθουσιασμό, είναι όμως και άπειροι στις δυσκολίες της κατηγορίας.

Φιλικά: Στα πρώτα της παιχνίδια κέρδισε με 4-1 την Εβιάν, την Τρουά με 2-1 και με 1-0 την Ντισέρ που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία. Ηταν μια ευκαιρία για τον προπονητή της να δοκιμάσει όλους τους παίκτες του. Τελευταίο της παιχνίδι με τη Νιμ και το κέρδισε με 2-0.

Εκτίμηση: Η φετινή χρονιά αναμένεται πιο δύσκολη από την περσινή. Το καλό της σύνολο έχει υποστεί πλήγματα με τις αποχωρήσεις βασικών ενώ δεν θα έχει και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη που είχε πέρυσι. Αν δεν ξεκινήσει καλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να αγχωθεί και να μπλέξει σε μπελάδες.

 

Μπρεστ

Τι έκανε πέρυσι: Σε όλη τη σεζόν ήταν μέτρια και κάθε φορά που έδινε την εντύπωση ότι μπορεί να πλησιάσει τους πρώτους, έκανε κάποιο κακό σερί. Τελικά κατετάγη 10η και ήταν αυτό που άξιζε.

Προπονητής: Εχει νέο προπονητή τον Ζαν Μαρκ Φιρλάν. Εμπειρος και με παρουσίες στην κατηγορία, τελευταίος του σταθμός η Τρουά που την ανέβασε πρόπερσι στην πρώτη κατηγορία αλλά δεν είχε συνέχεια αφού πέρυσι απολύθηκε μετά την κακή της πορεία. Επιθετικός προπονητής, έχει σαν αρχή να παίζει η ομάδα του γρήγορο και απλό ποδόσφαιρο.

Εδρα: Francis-Le Blé (15.000)

Μεταγραφές: Εφυγαν περίπου δέκα παίκτες. Αλλοι ήταν δανεικοί όπως ο επιθετικός Κουμπεμπά που επέστρεψε στη Λιλ και ο κεντρικός αμυντικός Σανκά (Γκινγκάμπ), κάποιοι άλλοι έμειναν ελεύθεροι όπως ο επιθετικός Αλφόνς που συνεχίζει στη Σερβέτ και οι κεντρικοί αμυντικοί Λορεντζί, Μπριγιό και τέλος υπήρξε και μια πώληση που έφερε έσοδα. Του κεντρικού αμυντικού Φαλέτ που αποκτήθηκε από τη Μετς. Αποκτήθηκαν ο έμπειρος δεξιός μέσος Φοσιριέ (Σοσό), οι κεντρικοί αμυντικοί Ντιαλό (Αζαξιό), Κάσταν (Σάο Μπερνάρντο), ο αριστερός αμυντικός Νγκανιονί (Λυών) και οι επιθετικοί Λαβίν σαν δανεικός από τη Λοριάν και Μοπέ από τη Νις.

Φιλικά: Στα τελευταία της παιχνίδια έφερε 1-1 με την Αλζέ και σε πιο δυνατές κόντρες κέρδισε με 2-0 την Γκινγκάμπ και το Σάββατο με 1-0 τη Ρεν. Στο παιχνίδι αυτό ο Φιρλάν έβαλε μάλλον τους παίκτες που σκοπεύει να ξεκινήσει και στο πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Ο σύλλογος προσπαθεί να ανέβει επίπεδο με νέα διοίκηση και χορηγούς που ποντάρουν και στις νέες της εγκαταστάσεις που σύντομα θα είναι έτοιμες. Γίνεται δουλειά σε βάθος ώστε τα φυτώρια της σύντομα να αρχίσουν να δίνουν αποτελέσματα. Στο ανώτερο επίπεδο, της πρώτης ομάδας, ελπίζουν ότι η παρουσία του Φιρλάν θα δώσει μια νέα φρεσκάδα και κατεύθυνση στην ομάδα που είχε αρχίσει να βαλτώνει. Οι προϋποθέσεις είναι θετικές για να πραγματοποιήσει μια πορεία που θα είναι εφαλτήριο για να κυνηγήσει την άνοδο του χρόνου. Για φέτος είναι μάλλον κάπως νωρίς.

 

Νιμ 

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να ξεκίνησε με -8 βαθμούς τιμωρίας και αυτό στην αρχή την επηρέασε αλλά μετά την αλλαγή προπονητή τον Οκτώβριο άλλαξε εντελώς και η πορεία της. Στο τέλος όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά από τις ομάδες που κυνηγούσε αλλά σώθηκε και με χαρακτηριστική άνεση.

Προπονητής: Από τον Οκτώβριο είναι στον πάγκο της ο Μπερνάρ Μπλακάρ που στις τελευταίες του αποστολές κλήθηκε για να δώσει λύσεις σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Πρώτα στην Τουρ το 2012 και εν συνεχεία στη Νιμ πέρυσι.

Εδρα: Les Costières (18.000)

Μεταγραφές: Οσοι αποχώρησαν άφησαν κενό δυσαναπλήρωτο. Πρόκειται για τους επιθετικούς Μαουλιντά, Κουρά, Σισοκό και Μουνιέ που πέτυχαν και τα περισσότερα γκολ της. Μια πέμπτη αποχώρηση είναι του αμυντικού Κορντοβάλ. Για την επίθεση πήρε από την Ανζέ τον Σισοκό και από την Γκινγκάμπ τον Αλιούι που πέρυσι έπαιξε σαν δανεικός στη Λαβάλ. Η άμυνά της ενισχύεται με τους Ανγκουλά (Ανζέ) και Ζ. Ντιαμπατέ (Αζαξιό), παίκτες με εμπειρίες.

Φιλικά: Αρχικά κέρδισε δύο ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Στη συνέχεια στο πιο δυνατό παιχνίδι που έδωσε έχασε με 1-0 από τη Μαρσέιγ αλλά άξιζε να κερδίσει. Στο τελευταίο που έδωσε έπαιξε την Παρασκευή με την Μπουργκ έχασε με 2-0.

Εκτίμηση: Ο άθλος που πέτυχε πέρυσι έκανε τη διοίκηση να κοιτάζει ψηλά και να θέλει να δει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Θα μπορούσε να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν δεν έχανε τόσους σημαντικούς επιθετικούς. Ετσι όπως έχουν τώρα τα πράγματα μοιάζει ουτοπικό να στοχεύει στην άνοδο. Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά μέχρι το τέλος των μεταγραφών εφικτός θα είναι ο στόχος να πλασαριστεί κοντά στους πρώτους δέκα.

 

Νιόρ 

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ κακό ξεκίνημα που την έβαλε από νωρίς σε μπελάδες. Κατάφερε τελικά χάρη σε ισοπαλίες να μείνει ζωντανή ενώ στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές κέρδισε τις τρεις.

Προπονητής: Νέο πρόσωπο ο Ντενί Ρενό που οι σημαντικότερες επιτυχίες του είναι σε χαμηλότερες κατηγορίες. Αυτές ήταν που του έδωσαν πέρυσι την ευκαιρία να προπονήσει την Παρί FC. Μετά όμως από το πολύ κακό της ξεκίνημα απολύθηκε το Νοέμβριο. Ο πρόεδρος της Νιόρ είναι σίγουρος ότι ο Ρενό έχοντας μάθε από την περσινή του εμπειρία, θα ξέρει πώς να υπερπηδήσει φέτος κάθε δυσκολία.

Εδρα: René-Gaillard (11.000)

Μεταγραφές: Ο πορτιέρο Ντελεκρουά μεταπήδησε στη Λοριάν ενώ το κέντρο της έχασε τρεις καλούς παίκτες. Τους Κουκού, Σελεμανί και Ομρανί. Από την επίθεση έφυγε ο Σεϊντού Κονέ που ήταν πρόπερσι ο πρώτος της σκόρερ αλλά πέρυσι δεν βοήθησε πολύ. Τρεις έμπειρες προσθήκες στα αριστερά της άμυνας ο Μπριζόν που έπαιζε στη Σεντ Ετιέν και στο κέντρο οι Ντεμπελέ (Μπουργκ) και Αγκουαζί (Τουρ). Καλό εργαλείο μπορεί να αποδειχθεί ο μεσοεπιθετικός Γκρανζ (Παρί FC).

Φιλικά: Στα τελευταία παιχνίδια προετοιμασίας κέρδισε με 1-0 την Ανζέ και με 3-2 τη Σατορού ενώ την περασμένη Παρασκευή έχασε με 2-0 στην Τουρ.

Εκτίμηση: Αρκετές οι αλλαγές της. Οι παίκτες που πήρε είναι σχεδόν όλοι δοκιμασμένοι και μπορούν να της αλλάξουν αρκετά την εικόνα. Εκείνος που θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη στόφα για να προπονήσει επαγγελματική ομάδα είναι ο Ρενό που πέρυσι απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια. Με τους παίκτες που έχει το λιγότερο που μπορεί να πετύχει είναι μια εύκολη παραμονή.

 

Ορλεάν

Τι έκανε πέρυσι: Εκανε πορεία ανόδου από σχετικά νωρίς και κατάφερε να ξανανέβει στη Ligue 2 μετά από απουσία ενός χρόνου. Επιτάχυνε στο δεύτερο γύρο χάρη κυρίως στην επίθεσή της που ήταν μια από τις καλύτερες της τρίτης κατηγορίας.

Προπονητής: Από τη σεζόν 2012/13 υπάρχει σταθερότητα στον πάγκο της με τον Ολιβιέ Φραπολί. Την είχε ανεβάσει και το 2014 και παρά το ότι δεν την έσωσε από τον υποβιβασμό, η διοίκηση τον εμπιστεύεται απόλυτα.

Εδρα: Stade de la Source (7.000)

Μεταγραφές: Εξι παίκτες αποχώρησαν. Ο αμυντικός Πονρουά πήγε στην Μπουργκ ενώ σημαντική απώλεια θεωρείται ο νεαρός μέσος Πεπέ που επέστρεψε στην Ανζέ από το δανεισμό του. Πρόσθεσε εμπειρία στις γραμμές της. Ο αμυντικός Σαμί που είχε καλή παρουσία στη Νανσί, οι μέσοι Ζιανί, Μπουμπί και Μπεζιουέν από Πετρολούλ, Οσέρ και Αβράνς αντίστοιχα αλλά και ο επιθετικός Ναμπάμπ που πέρυσι αγωνίστηκε στην Μπέβερεν και προηγουμένως στην Οσέρ, είναι σημαντικοί.

Φιλικά: Στο πρώτο της παιχνίδι κέρδισε με 2-1 τη Σατορού και ακολούθως έφερε 1-1 με την ερασιτεχνική Πι. Στο πιο δυνατό της τεστ έχασε με 3-1 από την Ανζέ. Τελευταίος της αγώνας την περασμένη εβδομάδα με την Οσέρ και τη σκόρπισε με 4-0. Επιθετικά έδειξε και πάλι ότι έχει δυνατότητες.

Εκτίμηση: Από το πόσο γρήγορα θα δέσουν τα νέα της αποκτήματα θα εξαρτηθεί και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει φέτος. Το ότι πήρε πάντως έμπειρους παίκτες δείχνει ότι γνωρίζει τις δυσκολίες και παίρνει τα μέτρα της. Κάτι που δεν είχε κάνει πρόπερσι με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί άμεσα.

 

Οσέρ 

Τι έκανε πέρυσι: Σε κάποιες στιγμές έδειξε ότι μπορεί να μπει σφήνα στην κούρσα της ανόδου. Κάθε φορά όμως και όταν έπρεπε να δείξει χαρακτήρα αποδεικνυόταν ότι δεν είναι έτοιμη. Τερμάτισε 8η.

Προπονητής: Μετά τον Ζαν Λιλ Βανουτσί που αποχώρησε αφού δεν κατάφερε να την ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία, ανέλαβε ο Ρουμάνος Φιορέλ Μολντοβάν που δεν έχει κάποια προπονητική εμπειρία σε ομάδα του εξωτερικού. Στην πατρίδα του πέρασε από τέσσερις ομάδες ενώ ήταν βοηθός του Ιορντανέσκου στο πρόσφατο Euro. Σαν παίκτης (επιθετικός) φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα της Ναντ το 2000-04.

Εδρα: l'Abbé-Deschamps (20.000)

Μεταγραφές: Ο ηγετικός κεντρικός αμυντικός Πουϊγκρενιέ έφυγε στην Κρετέιγ. Εληξε ο δανεισμός από τη Λιλ του αξιόλογου επιθετικού Γκιρασί. Εφυγαν επίσης οι μέσοι Λεφέβρ, Γκρανίκ και οι κεντρικοί αμυντικοί Φοντέν, Σεφίλ, ο μπακ Σιλά και ο μέσος Σεκ. Ολοι τους βοήθησαν τα τελευταία χρόνια. Πρόσθεσε εμπειρία στη μηχανή της με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Τακαλφρέντ (Ρεμς), Φουρνιέ (Ερ. Αστέρας) ενώ τελευταίο απόκτημα για το κέντρο άμυνας είναι ο Σπαρανιά σαν δανεικός από τη Μαρσέιγ. Σημαντική προσθήκη ο χαφ Ματίς (Γκινγκάμπ) που επιστρέφει στις ρίζες του. Πήρε ακόμα το μέσο Τραορέ από την Μπουργκ και το διεθνή Τυνήσιο επιθετικό Τουζγκάρ που έπαιξε μέχρι πέρυσι με επιτυχία στη Λανς.

Φιλικά: Ξεκίνησε με 0-0 με τη Ρεμς και 1-1 με τη Σατορού. Το Σάββατο στη γενική πρόβα γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από την Ορλεάν. Αμυντικά έμπαζε από παντού. Η επίθεση είχε ευκαιρίες και θα μπορούσε να βάλει τουλάχιστον ένα γκολ.

Εκτίμηση: Μπορεί ο Βανουτσί να μην κατάφερε την άνοδο και να απομακρύνθηκε αλλά με τις κινήσεις της δεν δείχνει ότι το πολυπιστεύει και με τον Μολντοβάν. Ο πρόεδρος της είχε ανακοινώσει εξάλλου από το τέλος της περασμένης χρονιάς ότι το μπάτζετ θα είναι χαμηλότερο φέτος και αυτό μοιραία περιορίζει και τις φιλοδοξίες της. Τις τελευταίες μέρες Κινέζικη πλατφόρμα ενδιαφέρεται ζεστά για να αγοράσει το σύλλογο με στόχο να τον ανεβάσει άμεσα στην πρώτη κατηγορία αλλά αρκετοί μικρομέτοχοι κλωτσάνε. Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη η δραστηριότητα και γίνονται συνεχείς επαφές. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε αν μπορεί να διεκδικήσει κάτι σπουδαίο ή όχι.

 

Ρεμς

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από ένα καλό ξεκίνημα γνώρισε έξι σερί ήττες και αυτό την έριξε σχετικά χαμηλά. Κατάφερε να αντιδράσει και μέχρι το Φεβρουάριο έδειχνε ότι θα σωθεί. Στο τέλος όμως έχασε τέσσερις στις πέντε αγωνιστικές και τελικά παρά το εντυπωσιακό 4-1 επί της Λυών στο φινάλε, κατετάγη 18η.

Προπονητής: Νέος προπονητής ο Μισέλ Ντερ Ζακαριάν που τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια θήτευσε με επιτυχία στη Ναντ. Την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία το 2013 και την κράτησε αρκετά ψηλά από εκεί και πέρα. Είχε όμως προστριβές με τον πρόεδρο και αναγκάστηκε να μην ανανεώσει.

Εδρα: Auguste Delaune (21.000)

Μεταγραφές: Στο υλικό της προστέθηκαν ο κεντρικός αμυντικός Ζανβιέ (Λιλ), ο αριστερός αμυντικός Μπουούρς (Τουρ), οι μέσοι Ντα Κρουζ (Ερ. Αστέρας), Μπερτιέ (Οσέρ) ενώ σημαντικός για την επίθεση μπορεί να είναι ο Τσαβαρία (Λανς). Εχασε τον καλύτερο αμυντικό της Μαντί (Μπέτις), τον πορτιέρο Πλασίντ και τους αμυντικούς Σινιορινό, Φοφανά και Τακαλφρέντ. Δεν έχει τελειώσει ακόμα το παζάρι αφού είναι πιθανό να φύγουν και κάποιοι παίκτες από την επίθεσή της, κυρίως ο καλύτερος παίκτης της πέρυσι Ντε Πρεβίλ.

Φιλικά: Δείχνει αρκετά οργανωμένη στα τελευταία παιχνίδια της που έχουν και μεγαλύτερη αξία για να την εκτιμήσουμε. Αφού έφερε 0-0 με τη Σαρλερουά, άντεξε στη Νανσί και πήρε το 1-1 και κέρδισε με 3-1 την Κρετέιγ.

Εκτίμηση: Θεωρούμε ότι αν δεν αποδυναμωθεί υπερβολικά στον επιθετικό τομέα θα έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο. Μετράει πολύ και το όνομα του προπονητή που ανέλαβε με μοναδικό σκοπό να πετύχει αυτό που πέτυχε πριν λίγα χρόνια και με τη Ναντ.

 

Σοσό 

Τι έκανε πέρυσι: Λίγο έλειψε να πέσει στην τρίτη κατηγορία. Και θα είχε πέσει αν δεν έκανε ένα δυνατό κλείσιμο της χρονιάς με τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε πετύχει όλες κι όλες πέντε νίκες στο πρωτάθλημα. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον ημιτελικό και αποκλείστηκε με 1-0 από τη Μαρσέιγ.

Προπονητής: Εμπειρος ο Αλμπέρ Καρτιέ που ανέλαβε πέρυσι σε δύσκολη συγκυρία. Αφού απολύθηκε ο Εσουαφνί και για τρεις αγώνες είχε υπηρεσιακό δίδυμο στον πάγκο της, τον Οκτώβριο πήρε τα ηνία της ομάδας. Πριν τη Σοσό ήταν στη Μετς όπου έκανε καλή δουλειά και την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία.

Εδρα: Auguste Bonal (20.000)

Μεταγραφές: Εφυγαν κάποιοι από τους καλούς της παίκτες. Πρώτος και καλύτερος ο βασικός γκολτζής της Τόκο Εκαμπί. Ακολούθως οι επιθετικοί Κασερές, Σακό και Σισέ που βοήθησαν αρκετά στο δεύτερο γύρο. Παρελθόν αποτελούν επίσης ο δεξιός αμυντικός Φοσιριέ, ο κεντρικός αμυντικός Ζουμά και οι μέσοι Ράγιος και Γκερμπέρ. Η επίθεσή της έχει τρία νέα πρόσωπα. Τον Αντριατσίμα που είχε καλές σεζόν στην Κρετέιγ, τον Καράνοβιτς που δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στην Ανζέ και το νεαρό Ονορά που είναι δανεικός από τη Νις. Αποκτήθηκαν επίσης δύο αμυντικοί από την Μπουργκ, ο δεξιός Αλφόνς και ο κεντρικός Οζιέ.

Φιλικά: Αρκετά καλές εμφανίσεις στα περισσότερα παιχνίδια. Στα τελευταία από αυτά έφερε 2-2 με την Ξαμάξ ενώ κέρδισε με 3-0 την Μπελφόρ και 2-0 την Ντιζόν. Σαν γενική πρόβα έπαιξε την Παρασκευή με μια ομάδα άνεργων ποδοσφαιριστών και κέρδισε με 2-0.

Εκτίμηση: Ο στόχος της κινέζικης πλατφόρμας Ledus που την ανέλαβε πέρυσι παίρνοντας την από την Πεζό ήταν να την ανεβάσει στην πρώτη κατηγορία. Γρήγορα όμως κατάλαβαν οι υπεύθυνοι ότι δεν είναι τόσο εύκολη αυτή η αποστολή και τώρα παρουσιάζονται πιο φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Ο Καρτιέ έχει αρκετή δουλειά να κάνει ώστε να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Η πρώτη ιδέα που παίρνουμε απ’ όσα δείχνει ως τώρα είναι ότι θα έχει μια χρονιά με λιγότερες αναταράξεις από την περσινή.

 

Στρασβούργο 

Τι έκανε πέρυσι: Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα βρήκε σταθερότητα σε σχετικά καλά επίπεδα και ήταν κοντά στους πρώτους. Στο τέλος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια εκμεταλλευόμενη και το ότι οι αντίπαλοί της έβγαλαν κούραση. Καλή στην άμυνα που ήταν με διαφορά καλύτερη της κατηγορίας ενώ η επίθεσή της ήταν μόλις η 13η.

Προπονητής: Μετά την άνοδό της αποχώρησε ο Ντιγκεπερού και ανέλαβε ο Τιερί Λορέ. Το προπονητικό του έργο είχε σαν κορυφαία στιγμή την τελευταία τριετία που κάθισε στον πάγκο της Γκαζελέκ. Την ανέβασε σε δύο χρόνια από την τρίτη στην πρώτη κατηγορία και λίγο έλειψε να την κρατήσει.

Εδρα: Meinau (27.000).

Μεταγραφές: Ο μέσος Τουϊλομά που ήταν δανεικός από τη Μαρσέιγ επέστρεψε στη βάση του. Ενισχύθηκε επιθετικά αφού ήταν η γραμμή που πονούσε. Πήρε τους Γκιγιόμ (Λιλ) και Μπουταΐμπ (Γκαζελέκ) ενώ στο κέντρο αν ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούν τα δύο τελευταία χρόνια μπορεί να προσφέρει πολλά ο Γκρανίκ (Οσέρ). Δύο ακόμα νέα πρόσωπα στο κέντρο είναι ο Γκονσαλβές που ήταν αρχηγός στη Λαβάλ και ο Νογκερά με καριέρα στη Σοσό και τελευταίο του σταθμό τη Φιλαδέλφεια. Πήρε και τον έμπειρο πορτιέρο Μπονφουά που αγωνιζόταν στη Σατορού.

Φιλικά: Χαμηλά τα σκορ της αφού πρώτα έφερε 0-0 με την εθνική U19 και στη συνέχεια κέρδισε με 1-0 την Επινάλ που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία και έχασε με 1-0 από τη Σαρλερουά. Το Σάββατο παίζοντας με βασικούς κέρδισε με 1-0 τη Νανσί και την Κυριακή με πολλές αλλαγές έχασε με 1-0 από την Μπελφόρ που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

Εκτίμηση: Σαν σύλλογος είναι από τους σημαντικότερους του γαλλικού ποδοσφαίρου και αξίζει να παίζει στην πρώτη κατηγορία. Αυτός είναι και ο στόχος του, αν όχι για φέτος, κυρίως για του χρόνου. Ο κόσμος είναι στο πλευρό του και η έδρα του μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο όπλο. Θα πρέπει όμως να δώσουμε μικρή πίστωση χρόνου στον Λορέ που φτιάχνει από την αρχή την επίθεση και μέχρι τώρα δεν την είδε να είναι και τόσο αποτελεσματική. Η άμυνα όμως παραμένει το δυνατό του σημείο και αυτό μπορεί στις πρώτες αγωνιστικές να δώσει αρκετά ασφάλεια.

 

Τουρ 

Τι έκανε πέρυσι: Ηρεμη πορεία και από νωρίς απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις. Δεν κατάφερε όμως να κάνει κάποιο καλό σερί που θα την έφερνε πιο μπροστά. Μόλις δύο φορές κατάφερε να κερδίσει δύο κολλητά παιχνίδια.

Προπονητής: Αποχώρησε ο Μάρκο Σιμόνε που είχε αρχίσει να κάνει έργο αλλά ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρο Ετορί. Ανέλαβε νέος κόουτς ο Μερκαντάλ που εξαργύρωσε την αρκετά καλή πορεία που είχε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια στην Ντανκέρκ, ομάδα τρίτης κατηγορίας.

Εδρα: Stade de la Vallée du Cher (16.000)

Μεταγραφές: Τις τελευταίες ημέρες άρχισε να κινείται και να ενισχύεται. Λόγω οικονομικών προβλημάτων καθυστέρησε να πάρει μπροστά. Αρχικά έφυγαν οι επιθετικοί Μπεντιά, Καουΐ, ο έμπειρος χαφ Αγκουαζί, ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της, ο μεσοεπιθετικός Σανταμαριά και ο αριστερός αμυντικός Μπουούρς. Τα νέα πρόσωπα είναι οι επιθετικοί Σ. Ντιαρά (Παρί FC), Αλμέιδα (Εξέλσιορ) ο κεντρικός αμυντικός Ο. Σισέ (Βαγιεκάνο) και ο αριστερός αμυντικός Κονατέ (Παρί FC).

Φιλικά: Επαιξε με ομάδες της β’ και γ’ κατηγορίας. Εχασε με 2-1 από τη Σατορού και στη συνέχεια έφερε 0-0 με τη Λαβάλ. Στο τελευταίο με τη Νιόρ κέρδισε με 2-0.

Εκτίμηση: Το σημαντικότερο νέο είναι ότι κατάφερε να βρει λύσεις στα προβλήματα που την ταλάνιζαν και έσωσε τη θέση της στην κατηγορία. Διέτρεχε τον κίνδυνο να υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία λόγω των εκκρεμοτήτων της. Μέχρι όμως να λύσει τα προβλήματα έχασε πολύτιμο χρόνο και τώρα προσπαθεί να τον καλύψει. Ο άπειρος προπονητής της δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει γρήγορα να πετύχει τη συνοχή και το δέσιμο που θέλει. Είναι από τις ομάδες που περιμένουμε να τερματίσουν αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία.

 

Τρουά

Τι έκανε πέρυσι: Από το ξεκίνημα έδειξε ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις άλλες ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Το μόνο που κατάφερε προς το τέλος ήταν να σημειώσει κάποιες νίκες και έτσι να γλυκάνει κάπως το χάπι.

Προπονητής: Ο Φιρλάν που την ανέβασε αλλά δεν την κράτησε πλήρωσε τα σπασμένα. Στη θέση του ο Ζαν Λουΐ Γκαρσιά που ο σπουδαιότερος σταθμός της καριέρας του ήταν στην Ανζέ για πέντε χρόνια, από το 2006 ως το 2011. Στη συνέχεια όμως είχε αποτυχημένα περάσματα σε Λανς, Σατορού και Γκρενόμπλ.

Εδρα: Stade de l’ Aube (20.000)

Μεταγραφές: Αποτελούν παρελθόν ο αμυντικός Νταμπό, ο μέσος Πι, οι μεσοεπιθετικοί Καμί, Κουρ και ο επιθετικός Ζαν. Ολοι τους έπαιξαν αρκετά πέρυσι. Ο πορτιέρο Σαμασά (Γκινγκάμπ), οι αμυντικοί Ζιροντόν (Γκρενόμπλ), Κορντοβάλ (Νιμ), ο μέσος Ντινγκομέ (Μουσκρόν) και ο επιθετικός Κασερές (Σοσό) είναι από τις σημαντικότερες μεταγραφές της. Τις τελευταίες ημέρες πήρε δύο νεαρούς επιθετικούς. Τον Μαμαντού Σισακό που αγωνίστηκε στις μικρές ομάδες της Χάβρης και τον Κάιγ που έπαιξε προς το τέλος του πρωταθλήματος στην Εβιάν.

Φιλικά: Αγωνίστηκε στις αρχές του μήνα με τη Λανς και έφερε 0-0. Ακολούθως έχασε με 2-1 από την Μπουργκ και έφερε 1-1 με την Κρετέιγ. Στο παιχνίδι αυτό το γκολ της πέτυχε ο νέος επιθετικός Κασερές. Στη γενική πρόβα που έκανε το Σάββατο έχασε καθαρά με 3-0 από την Ντιζόν.

Εκτίμηση: Συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια σε ανεβοκατεβάσματα ανάμεσα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία. Δεν δείχνει όμως αυτή τη φορά να είναι έτοιμη να κυνηγήσει άμεσα την άνοδο. Εκτός από τις πολλές αλλαγές στο υλικό θα πρέπει να βρει το δρόμο του και ο Γκαρσιά που τα τελευταία χρόνια κάνει συλλογή τις αποτυχίες. Και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η ομάδα του δεν είναι έτοιμη για να πετύχει το μεγάλο άλμα και πως θα είναι πιο φρόνιμο να βάλει φέτος τις βάσεις ώστε να είναι έτοιμη τα επόμενα δυο τρία χρόνια.

 

Χάβρη 

Τι έκανε πέρυσι: Ένα μόλις γκολ της στέρησε τη χαρά της ανόδου. Την τελευταία αγωνιστική κέρδισε με 5-0 την Μπουργκ αλλά χρειαζόταν το 6-0 για να αφήσει πίσω της τη Μετς. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε μια πορεία ανοδική κυρίως στο δεύτερο γύρο όταν άρχισε να αποδίδει το ποδόσφαιρο που της πέρασε ο Μπράντλει.

Προπονητής: Ο έμπειρος Αμερικάνος Μπομπ Μπράντλει έχει θητεύσει σε αρκετούς πάγκους με σημαντικότερους της εθνικής ομάδας της χώρας του το 2006-11 ενώ πριν αναλάβει πέρυσι τη Χάβρη ήταν στη Στάμπαεκ. Μέχρι τώρα δείχνει να του αρέσει το επιθετικό και πιεστικό στιλ ποδοσφαίρου.

Εδρα: Stade Océane (25.000).

Μεταγραφές: Δύο νέα πρόσωπα για την επίθεση. Ο πρώτος είναι ο Μάνα Ντεμπελέ που έπαιζε στην Γκινγκάμπ. Προηγουμένως είχε πολύ καλή παρουσία στη δεύτερη κατηγορία με Νανσί και Κλερμόν. Ο δεύτερος είναι ο ολλανδομαροκινός Τισουντάλι που πέτυχε 18 γκολ στην Τέλσταρ. Παίρνουν τις θέσεις των Μέντες και Μουσέ που έφυγαν. Ο δεύτερος ήταν αποκάλυψη πέρυσι και αναδείχθηκε πρώτος της σκόρερ. Αποχώρησε και ο αριστερός αμυντικός Μομπρίς. Νέο απόκτημα και ο Αλγερινός μέσος Φερχάτ που έπαιζε στην Αλζέ.

Φιλικά: Στα σημαντικότερα και πιο πρόσφατα παιχνίδια έφερε 1-1 με τη Γουΐκομ, κέρδισε με 3-0 την Καέν στο ντέρμπι της Νορμανδίας και με τη Λαβάλ την Παρασκευή. Τέλος το Σάββατο με πολλές αλλαγές έχασε με 1-0 από την Παρί FC.

Εκτίμηση: Μετά τα όσα έκανε πέρυσι ο στόχος δεν μπορεί παρά να είναι να καταφέρει να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία από την οποία απουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Η διοίκηση έχει αρκετές οικονομικές δυνατότητες και θα τη στηρίξει αν χρειαστεί κάποια βοήθεια. Ο κόσμος πήρε δύναμη απ’ όσα έζησε στο δεύτερο γύρο και αναμένεται να στηρίξει κι αυτός. Περιμένουμε να τη δούμε στις πρώτες θέσεις.

Idefix

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ