foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ115
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Βέλγιο, Jupiler League: Preview σεζόν 2016-2017

Previews Πρωταθλημάτων | 27 Ιουλ 2016 09:25
belgium-juliper-league.jpg

Η 114η Jupiler Pro League του Βελγίου, σε λίγα 24ωρα ανοίγει και επίσημα τις πύλες της υποσχόμενη και φέτος, καλή ποιότητα, έντονο συναγωνισμό και συγκινήσεις τόσο στην κορυφή, όσο και στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Από τη στιγμή άλλωστε που καθιερώθηκαν τα αμφιλεγόμενα πλέι-οφ και με εξαίρεση την περσινή σεζόν όπου η Κλαμπ Μπριζ κατέκτησε το πρωτάθλημα δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, η αδρεναλίνη είθισται να χτυπάει κόκκινο, καθώς η μάχη του τίτλου κρίνεται συνήθως στο νήμα. Ας ρίξουμε όμως μία πιο ενδελεχή ματιά στο προφίλ των 16 «μονομάχων» που θα πάρουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Jupiler League, οι πρώτοι έξι, δημιουργούν ένα δικό τους όμιλο, έχοντας ως αφετηρία τους μίσους πόντους από αυτούς που κατέκτησαν στη διάρκεια της σεζόν (η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο ανεξαρτήτως θέσης στα πλέι-οφ). Οι ομάδες στις θέσεις 7 έως 14 δεν κρατάνε βαθμούς από την κανονική περίοδο και χωρίζονται σε δύο γκρουπ (7,9,12, 14 το πρώτο 8, 10, 11, 13 το δεύτερο). Οι νικητές των ομίλων θα δώσουν μεταξύ τους, διπλούς αγώνες, για να αποκτήσουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, κόντρα στην ομάδα που θα τερματίσει τέταρτη ή πέμπτη (ανάλογα με τον Κυπελλούχο) στα πλέι-οφ τίτλου. Στην ουρά, όπως είναι γνωστό από πέρυσι, ο 16ος υποβιβάζεται, ενώ ο 15ος πηγαίνει πρόωρες διακοπές.

 

Οι ομάδες του Jupiler League

Κλαμπ Μπριζ

Τι έκανε πέρυσι: Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η περσινή σεζόν για την Κλαμπ Μπριζ, καθώς επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος έπειτα από έντεκα ολόκληρα χρόνια ανομβρίας. Απόλυτα δίκαια η κατάκτηση του τίτλου ήταν η καλύτερη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο της κανονικής περιόδου όσο και των πλέι-οφ.

Προπονητής: Ο Μισέλ Πρεντόμ έβαλε το μεγαλύτερο λίθο στο περσινό επίτευγμα της Κλαμπ Μπριζ και παρά το γεγονός ότι έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας στον πάγκο της σκέφτηκε το ενδεχόμενο της αποχώρησης, τελικά θα παραμείνει και φέτος το απόλυτο αφεντικό στο αγωνιστικό τμήμα των «αγροτών». Ο 53χρονος τεχνικός θα επιμείνει στο επιτυχημένο 4-3-3, το οποίο δείχνει να ταιριάζει γάντι στην ομάδα της Μπριζ.

Έδρα: Jan Breydelstadion (29.042)

Μεταγραφές: Λίγες αλλά προσεγμένες μέχρι στιγμής οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι. Πιο συγκεκριμένα απέκτησε από τη Βιγιαρεάλ τον ικανότατα μέσο Πίνα και από τη Ναϊμέγκεν τον ταχύτατο εξτρέμ Λιμπόμπε, ενώ κάλυψε το κενό του αποχωρήσαντα δεξιού μπακ Μεουνιέ (πουλήθηκε για 6 εκατ. στην Παρί) αποκτώντας από τον Αγιαξ έναντι 1.6 εκατ. Ευρώ τον Ολλανδό Φαν Ρέιν. Ασήμαντες οι υπόλοιπες αποχωρήσεις, πλην Μεουνιέ, αφορούν αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές που είχαν λιγοστό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της Κλαμπ Μπριζ.

Φιλικά: Στα πιο σημαντικά τεστ, έφερε ισοπαλία 2-2 με τη Σαχτάρ (6/7) και 0-0 με τον Ολυμπιακό (15/7), έχασε 2-0 από τον ΠΑΟΚ (9/7) και 3-1 από τη Ρόζελαρ (20/7).

Εκτίμηση: Στόχος της είναι να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία. Η παραμονή του αρχιτέκτονα Πρεντόμ και η διατήρηση του βασικού κορμού σε συνδυασμό με τις καλές προσθήκες που έκανε την καθιστούν πρώτο φαβορί για το repeat.

 

Αντερλεχτ

Τι έκανε πέρυσι: Από τη στιγμή που η ομάδα των Βρυξελλών δεν κατάφερε να κατακτήσει κανέναν από τους εγχώριους τίτλους η χρονιά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί επιτυχημένη. Τουλάχιστον κατάφερε μέσω των πλέι-οφ να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Ο Ελβετός Ρενέ Βέιλερ αντικατέστησε τον Μπεσνίκ Χάσι και έχει το δύσκολο έργο να επαναφέρει την Αντερλεχτ στην κορυφή. Σχετικά φτωχό το βιογραφικό του, μοναδικά σημεία άξια αναφοράς είναι η θητεία του σε Ααράου (2011-14) και Νυρεμβέργη (2014-16).

Έδρα: Van den Stock stadion (22.000)

Μεταγραφές: Δαπάνησε σχεδόν 11 εκατ. Ευρώ για τους Απια (δεξί μπακ-Καέν), Τσιπτσίου (εξτρέμ-Στεάουα), Ντι Μάιο (στόπερ-Τζένοα) και Χανί (Μαλίν), ενώ έπεται και συνέχεια. Παρελθόν αποτελούν ο βασικός τερματοφύλακας Προτό και ο ικανότατος αλλά «γυάλινος» Σουάρες, πιθανότατα θα υπάρξουν κι άλλες απώλειες καθώς στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων βρίσκονται οι βασικότατοι Οκάκα, Πρατ και Ντεφούρ.

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επικράτησε 4-1 της Λέουβεν (6/7) και 3-1 της Χέρενφεν (20/7), ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ρεντ Σταρ 93 (9/7) και ηττήθηκε 3-1 από τη Φέγενορντ (16/7).

Εκτίμηση: Εχοντας νέο προπονητή και καθώς φαίνεται πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό της φετινής σεζόν. Λογικά, πάντως, θα είναι από τις διεκδικήτριες του τίτλου, αν και πιθανότητα θα αργήσει να ρολάρει.

 

Γάνδη

Τι έκανε πέρυσι: Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το στέμμα της πρωταθλήτριας (τερμάτισε τρίτη στα πλέι-οφ), αλλά σε γενικές γραμμές η χρονιά εξελίχθηκε ικανοποιητικά με αποκορύφωμα την παρουσία της, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Σταθερός στη θέση του ο ιδιόρρυθμος αλλά ικανότατος Χέιν Βανχάζεμπρουκ, συνεχίζει για τρίτη σερί χρονιά στον πάγκο των «βουβαλιών», παρά το γεγονός ότι μέχρι και πριν από λίγους μήνες το όνομα του έπαιζε για αρκετές ομάδες εντός κι εκτός συνόρων. Σήμα κατατεθέν του το 3-4-2-1 το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί και φέτος κατά κόρον.

Έδρα: Ghelamco Αrena (20.000)

Μεταγραφές: Ψώνια από τη Σαρλερουά έκανε η Γάνδη, αποκτώντας τη μηχανή των γκολ που ακούει στο όνομα Ζερεμί Περμπέ (πρώτος σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα), αλλά και τον ταχύτατο και εξελίξιμο εξτρέμ Ντονγκαλά. Από τις υπόλοιπες προσθήκες ξεχωρίζει η απόκτηση του ικανότατου Σουηδού σκόρερ Κούγιοβιτς (Νόρκεπινγκ). Στον αντίποδα παρελθόν αποτελεί ο βασικός τερματοφύλακας Σελς, ενώ έπεται και συνέχεια καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τους υπερπολύτιμους Ντεπουάτρ (φορ) και Κουμς (μέσος).

Φιλικά: Στους σημαντικότερους αγώνες που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας επικράτησε 2-0 του Αγιαξ (16/7), ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Ολυμπιακό (8/7), 1-1 με την Σερκλ Μπριζ (9/7) και ηττήθηκε 3-0 από την Τσβόλε (15/7).

Εκτίμηση: Θα χάσει αισθητά σε δυναμική αν οι επικείμενες πωλήσεις των «αστεριών» της πάρουν σάρκα και οστά, αλλά προς στιγμήν δείχνει δυνατή. Δύσκολος ο στόχος της κορυφής, εφικτή η παρουσία της στην πρώτη τετράδα.

 

Γκενκ

Τι έκανε πέρυσι: Επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο εξασφαλίζοντας μέσω των πλέι-οφ την έξοδο στην Ευρώπη. Εξαιρετική η εικόνα της μετά τις προσθήκες του Ιανουαρίου απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Προπονητής: Η άκρως ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών, περσινή πορεία της Γκενκ, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στο Κριστόφ Μας, ο οποίος χειρίζεται και φέτος εν λευκώ τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Το 4-2-3-1 και το 4-3-3 είναι τα συστήματα τα οποία δούλεψε στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, ο τεχνικός των «κυανόλευκων».

Έδρα: Cristal Arena (24.956)

Μεταγραφές: Νηνεμία επικρατεί στα μεταγραφικά της όσον αφορά το κομμάτι της ενίσχυσης, καθώς μοναδική προσθήκη μέχρι στιγμής είναι ο μεσοεπιθετικός Τροσάρ που την περσινή περίοδο αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού στη Λέουβεν. Αντίθετα πλήγμα χαρακτηρίζεται η πώληση έναντι έξι εκατομμυρίων Ευρώ του βασικού στόπερ Καμπασέλε (Γουότφορντ), τη στιγμή που ο πολύτιμος επιθετικός Καρέλης (απόκτημα του Ιανουαρίου), φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Φιλικά: Στα πιο σημαντικά τεστ, επιβλήθηκε 4-0 της Λόμελ (7/7), έφερε ισοπαλία 0-0 με τη Λιρς (9/7) και έχασε 2-1 από την ΦΚ Αϊντχόφεν (17/7).

Εκτίμηση: Δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό αλλά με βάση την ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ της είναι σε θέση να διεκδικήσει και φέτος ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κρυφός πόθος η είσοδος στην πρώτη τριάδα, ενώ θα στοχεύει ξεκάθαρα και στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

 

Οστάνδη

Τι έκανε πέρυσι: Εξελίχθηκε στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, τερματίζοντας τέταρτη στην κανονική περίοδο (για σημαντικό διάστημα της κανονικής περιόδου είχε βρεθεί και στην κορυφή), ωστόσο της έμεινε η πικρία ότι στα πλέι-οφ δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, μένοντας εκτός Ευρώπης.

Προπονητής: Ο Υβ Βάντερχαχε, στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της Οστάνδης τα πήγε καλύτερα του αναμενομένου και ως εκ τούτου, θέμα αντικατάστασής του από πλευράς διοίκηση δεν τέθηκε ποτέ. Το γνώριμο 4-2-3-1 της περσινής περιόδου, είναι το σύστημα το οποίο θα βασιστεί και φέτος ο 46χρονος τεχνικός.

Έδρα: Albert Park Stadion (8.000)

Μεταγραφές: Κινήθηκε σε γνώριμα μονοπάτια αποκτώντας ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν άριστα την κατηγορία. Κορυφαία προσθήκη της ο τερματοφύλακας Πρότο (Αντερλεχτ), αξιόλογες κινήσεις επίσης ο ακραίος αμυντικός/στόπερ Τομάσεβιτς (Κόρτραϊκ) και ο εξτρέμ Μάρουσιτς (Κόρτραϊκ). Ασήμαντες και ανάξιες λόγου οι αποχωρήσεις.

Φιλικά: Στα πιο σημαντικά παιχνίδια που έδωσε όλο αυτό το διάστημα, επιβλήθηκε 2-1 της Ρόζελαρ (2/7), 3-2 της Φιτέσε (9/7), ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Λιλ (16/7) και 1-1 με Μπίρσχοτ (20/7).

Εκτίμηση: Θέλει να αποδείξει ότι η περσινή εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα. Θα διεκδικήσει με αξιώσεις θέση στην εξάδα, ρεαλιστική προσέγγιση η έξοδος στην Ευρώπη.

 

Ζούλτε Βάρεγκεμ

Τι έκανε πέρυσι: Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της κανονικής περιόδου κατάφερε έστω και στο φινάλε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην πρώτη εξάδα. Στα πλέι-οφ Ι πάντως η παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών κι ως εκ τούτου δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Ο Φράνκι Ντουρί έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα του Βάρεγκεμ, καθώς με εξαίρεση την διετία 2010-12, βρίσκεται στον πάγκο της Ζούλτε από το 2001. Το 4-3-3 και το 4-2-3-1 θα είναι και φέτος τα δύο συστήματα με το οποία θα παρατάσσει ο Ντουρί τη Ζούλτε στην πλειοψηφία των παιχνιδιών της.

Έδρα: Regenboogstadion (8.500)

Μεταγραφές: Σημαντική ενισχυμένη τουλάχιστον αριθμητικά, καθώς ούτε λίγο-ούτε πολύ απέκτησε μέχρι στιγμής επτά ποδοσφαιριστές. Σημαντικότερες προσθήκες οι επιθετικοί Βετοκέλε (δανεικός από Τσάρλτον) και Ουλάρε (δανεικός από Γουότφορντ), ενώ θα βοηθούν αρκετά και οι Κόοπμαν (μέσος-δανεικός από Κλαμπ Μπριζ) και Ντερέικ (Ντεν Χάαγκ). Στον αντίποδα πλήγμα αποτελούν οι αποχωρήσεις των Τιάμ (εξτρέμ), Ντε Ρίντερ (μεσοεπιθετικός) και Ντιαλό (στόπερ).

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επικράτησε 2-1 της Ντέινζε (9/7), 4-1 της Χάμε (12/7), έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Βέστερλο (19/7) και έχασε 2-1 από την Βαλενσιέν (16/7).

Εκτίμηση: Η διατήρηση των κεκτημένων είναι ο φετινός στόχος της Ζούλτε, η οποία θέλει να τερματίσει εκ νέου στην πρώτη εξάδα και να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την ευρωπαϊκή της έξοδο. Οι οιωνοί για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου δείχνουν να είναι θετικοί, καθώς το ρόστερ της δείχνει πιο ποιοτικό σε σχέση με πέρυσι. Σε κάθε περίπτωση, η Ζούλτε θα αποτελεί και φέτος, ένα πολύ οργανωμένο και υπολογίσιμο σύνολο στη Jupiler Pro League.

 

Σταντάρ Λιέγης

Τι έκανε πέρυσι: Στο πρωτάθλημα πλήρωσε το καταστροφικό ξεκίνημά της και παρά την αντεπίθεση που πραγματοποίησε στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στα πλέι-οφ (θέσεις 1-6), αλλά έσωσε και με το παραπάνω την παρτίδα, κερδίζοντας στον τελικό Κυπέλλου την Κλαμπ Μπριζ.

Προπονητής: Ο 36χρονος Γιανίκ Φερέρα (νεότερος προπονητής στην κατηγορία) ανέλαβε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος την ομάδα της Λιέγης και η διοίκηση των «κόκκινων», ούσα ικανοποιημένη από το έργο που παρήγαγε ο Φερέρα δεν είχε κανέναν λόγο, παρά τις φήμες που ακούστηκαν, να σκεφτεί την αντικατάστασή του.

Έδρα: Stade Maurice Dufrasne Sclessin (27.500)

Μεταγραφές: Προσεκτικές μέχρι στιγμής οι κινήσεις της, τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όπου διπλάσιος αριθμός παικτών έρχονταν και αποχωρούσε. Ενισχύθηκε σημαντικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής με την απόκτηση των Σισέ (Μαλίν), Τουρέ (Ναντ) και Λαΐφη (δανεικός από Ολυμπιακό), ενώ πρόσθεσε εμπειρία κάτω από τα γκολπόστ με την απόκτηση του Ζιλέ (Μαλίν). Μάλλον θετικές κρίνονται οι αποχωρήσεις του σταρ τερματοφύλακα Βαλντές και του μέσου Μανιάτη ο οποίοι δεν προσέφεραν κάτι ιδιαίτερο την περσινή σεζόν.

Φιλικά: Στα πιο σημαντικά τεστ επιβλήθηκε 1-0 της Ντνίπρο (13/7), 3-0 της Κιέβο (16/7) και έφερε ισοπαλία 0-0 με τη Φερεντσβάρος (6/7).

Εκτίμηση: Οι απαιτητικοί οπαδοί της Κυπελλούχου Σταντάρ επιθυμούν διακαώς να δουν την ομάδα τους να διεκδικεί μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος δε θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση, ωστόσο η ομάδα της Λιέγης δείχνει ικανή να για μία σεζόν καλύτερη από την περσινή. Ρεαλιστικοί στόχοι η είσοδος στην πρώτη τριάδα και η υπεράσπιση του Κυπέλλου κι από κει και πέρα, έχει ο Θεός...

 

Σαρλερουά

Τι έκανε πέρυσι: Εφτασε στο σημείο να διεκδικεί μέχρι την τελευταία στιγμή την παρουσία της στα πλέι-οφ της πρώτης εξάδας αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε όγδοη. Στα πλέι-οφ ΙΙ τα πήγε περίφημα και έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη, όμως στον τελικό δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Γκενκ.

Προπονητής: Ο Φελίπε Μαζού, αν και φλέρταρε με αρκετές ομάδες, συνεχίζει τελικά για τέταρτη σερί χρονιά στον πάγκο των «ασπρόμαυρων». Το 4-4-2 και το και το 4-2-3-1 είναι τα σχήματα που δοκίμασε περισσότερο στην προετοιμασία ο 50χρονος τεχνικός.

Έδρα: Stade du Pays de Charleroi (22.000)

Μεταγραφές: Προς στιγμήν δείχνει αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς παρελθόν αποτελούν το αστέρι της ομάδας, ο επιθετικός Περμπέ (πρώτος σκόρερ πέρυσι στο πρωτάθλημα), καθώς και ο πολύτιμος εξτρέμ Ντονγκαλά. Το κενό του Περμπέ θα προσπαθήσει να καλύψει ο νεοφερμένος Μπακάρ (Μονπελιέ), ενώ λογικά επίκεινται κι άλλες κινήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επικράτησε 1-0 του Στρασβούργου (16/7), έφερε ισοπαλία 0-0 με τη Ρεμς (13/7) και έχασε 3-0 από τη Στεάουα (8/7).

Εκτίμηση: Απώλεσε πολύτιμες μονάδες, προεξέχοντος του αρχισκόρερ Περμπέ, χωρίς να τις αντικαταστήσει μέχρι στιγμής επάξια. Με τα υπάρχοντα δεδομένα θα αποτελέσει έκπληξη αν μπει στην εξάδα της βαθμολογιας, ωστόσο έχει τα φόντα για να βρίσκεται πάνω από τη μέση της βαθμολογίας.

 

Κόρτραϊκ

Τι έκανε πέρυσι: Παρά την αντεπίθεση διαρκείας που εξαπέλυσε στο τέλος της περσινής σεζόν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη εξάδα, πληρώνοντας έτσι το καταστροφικό δίμηνο Δεκεμβρίου-Φεβρουαρίου. Προσπάθησε στα πλέι-οφ ΙΙ να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά στον τελικό ηττήθηκε από τη Σαρλερουά.

Προπονητής: Ουσιαστικά είναι ακέφαλη καθώς στις αρχές Ιουλίου ο Πάτρικ Ντε Βίλντε, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της μόλις τον Απρίλιο, απομακρύνθηκε από τη διοίκηση. Προσωρινός προπονητής, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, θα είναι ο τεχνικός διευθυντής Μπελχοσίν, που κάθισε και πέρυσι για λίγο διάστημα στον πάγκο της Κόρτραϊκ.

Έδρα: Guldensporenstadion (9.400)

Μεταγραφές: Θα παρουσιαστεί αρκετά αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις αλλά και αρκετές αφίξεις. Πιο συγκεκριμένα, απέκτησε τον στόπερ Μπάρμπαριτς (Σεράγεβο), τους ακραίους μπακ Μετανίρ (Μετς), Ζοαοζίνιο (Μπράγκα) και τον τερματοφύλακα Καμίνσκι, τη στιγμή που παρελθόν αποτελούν οι βασικοί Σανότ (στόπερ), Τομάσεβιτς (αριστερός μπακ), Κέιτ (τερματοφύλακας). Επιθετικά ενισχύθηκε με τους Σααντί (φορ-Κάρντιφ) και Ουαλί (εξτρέμ-Πάντερμπορν), ενώ έχασε τον αξιόλογο εξτρέμ Μάρουσιτς.

Φιλικά: Στα πιο σημαντικά τεστ, επιβλήθηκε 5-1 της Χαρελμπέκε (5/7), 6-0 της Εερνέτζεμ (9/7) και 1-0 της Αντβερπ (16/7).

Εκτίμηση: Σχετικά ταραχώδης η προετοιμασία της μετά την ξαφνική φυγή του τεχνικού της στις αρχές του μήνα. Με βάση το ρόστερ πάντως που διαθέτει έχει τα φόντα να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα της Jupiler League.

 

Μαλίν

Τι έκανε πέρυσι: Βυθισμένη στη μετριότητα για άλλη μία χρονιά τερμάτισε μόλις στη δέκατη θέση, ενώ και στα πλέι-οφ ΙΙ παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, χάνοντας από νωρίς έτσι κάθε ελπίδα για το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Σταθερός στη θέση του ο Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αλλάξει επίπεδο τη Μαλίν, συνεχίζει για τρίτη χρονιά στον πάγκο των «κιτρινοκόκκινων». Λογικά δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει τα πλάνα του ο Σέρβος τεχνικός, ο οποίος θα βασιστεί και φέτος στο 3-5-2, έχοντας ως εναλλακτική λύση το 4-2-3-1.

Έδρα: Achter de Kazerne (13.123)

Μεταγραφές: Απέκτησε ορισμένους αξιόλογους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο μεσοεπιθετικός Κρουαζέ (πολύ καλή χρονιά πέρυσι στη Λέουβεν), ο αμυντικός χαφ Φιλίποβιτς (πολλά χρόνια στη Μάριμπορ) και ο δικός μας Δημήτρης Κολοβός (δανεικός από Ολυμπιακό), ωστόσο δεν μπορεί να πεις κανείς με ευκολία ότι είναι ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς απώλεσε ορισμένους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, προεξέχοντος του MVP Χανί (μεσοεπιθετικός). Πιο συγκεκριμένα πέρα από το Χανί την πόρτα της εξόδου είδαν επίσης ο έμπειρος τερματοφύλακας Ζιλέ, ο ικανότατος μέσος Σισέ και ο χρήσιμος αμυντικός χαφ Ντε Πέτερ.

Φιλικά: Στους σημαντικότερους αγώνες που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας επικράτησε 4-0 της Τίενεν (2/7) και 3-0 του Ηρακλή (24/7), ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Λέουβεν (20/7), ηττήθηκε 2-1 από ΦΚ Αϊντχόφεν (9/7) και 2-0 από Μπρέντα (13/7).

Εκτίμηση: Οι «κιτρινοκόκκινοι» θέλουν να πετύχουν φέτος αυτό που δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια, όπερ σημαίνει είσοδός στην πρώτη εξάδα και διεκδίκηση μία θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Υπήρξε μεταγραφικός σχεδιασμός, ωστόσο υπήρξαν και κενά τα οποία δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι καλύφθηκαν επάξια. Με όπλο πάντως την «καυτή» της έδρα, το «Αχτέρ Ντε Καζέρνε», η Μαλίν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη πορεία.

 

Λόκερεν

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποιώντας τη χειρότερη -με διαφορά- πορεία των τελευταίων ετών τερμάτισε μόλις στην ενδέκατη θέση εξασφαλίζοντας την παραμονή μόλις την τελευταία αγωνιστική (βρέθηκε ακόμη και εντός επικίνδυνης ζώνης). Στα πλέι-οφ ΙΙ παρουσιάστηκε βελτιωμένη χωρίς ωστόσο να πετύχει κάτι ουσιαστικό.

Προπονητής: Ο πολύπειρος Ζορζ Λέικενς ανέλαβε μεσούσης της σεζόν τη Λόκερεν και με δεδομένο ότι η ομάδα απέφυγε τα χειρότερα συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της. Το 4-3-3 και το 4-2-3-1 είναι τα συστήματα που δούλεψε περισσότερο στην προετοιμασία ο 67χρονος τεχνικός.

Έδρα: Daknam (12.000)

Μεταγραφές: Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι κινήσεις που έχει κάνει ως τώρα. Κορυφαία μεταγραφή της ο έμπειρος φορ Ντε Σούτερ, ο οποίος προορίζεται για να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε με τη φυγή του ο αποχωρήσαντας Χαρμπαουΐ, ενώ αποκτήθηκαν επίσης ο νεαρός μέσος Τζαμπόρ (Σλάβεν Μπελούπο) και ο αριστερός μπακ Σκούλασον (Οντένσε). Στο κομμάτι των αποχωρήσεων, πέρα από τον Χαρμπαουΐ (Ουντινέζε), παρελθόν αποτελεί επίσης ο αξιόπιστο ακραίος μπακ Οντόι (Φούλαμ).

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επικράτησε 3-1 της Χάμε (9/7), 4-0 της Λέουβεν (13/7) και 2-0 της Ντέινζε (20/7), ενώ ηττήθηκε 1-0 από τη Κρίλια (17/7).

Εκτίμηση: Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για να πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο φέτος, ωστόσο, είναι σε θέση να τα πάει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, τερματίζοντας κάπου στη μέση της βαθμολογίας.

 

Βάασλαντ Μπέβερεν

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να τερμάτισε μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από την καταδικαστική τελευταία θέση, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τέθηκε θέμα παραμονής της στην κατηγορία. Αρκετά καλή σε γενικές γραμμές η πορεία της αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ξεκίνημα θεωρούνταν από τα φαβορί για υποβιβασμό.

Προπονητής: Ο περσινός «ρούκι» Βρέβεν κρατώντας με σχετική άνεση την Μπέβερεν στην κατηγορία, κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή στον πάγκο της. Το 4-2-3-1 και το 4-3-3 είναι τα συστήματα τα οποία δούλεψε στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, ο τεχνικός της Μπέβερεν.

Έδρα: Freethiel (13.290)

Μεταγραφές: Για άλλη μία σεζόν αρκετοί ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν αλλά και είδαν την πόρτα της εξόδου, ωστόσο στο ζύγι το πρόσημο δείχνει να είναι θετικό. Από τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν ξεχωρίζει ο μέσος Μαρκέτ ο οποίος πραγματοποίησε μία αρκετά  καλή σεζόν πέρυσι με τη φανέλα της Μουσκρόν. Πλήγμα θεωρείται η απώλεια του εγκεφαλικού μέσου Μουλέν, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πολωνία.

Φιλικά: Στους σημαντικότερους αγώνες που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας επικράτησε 1-0 της Μπόρνεμ (29/6) και ηττήθηκε 2-1 από Λανς (13/7) και 1-0 από Λιλ (21/7).

Εκτίμηση: Ελαφρώς ενισχυμένη δείχνει η Μπέβερεν σε σχέση με πέρυσι. Αναμένεται να περάσει μία σχετικά ανέμελη και χωρίς ιδιαίτερο άγχος σεζόν, τερματίζοντας πιθανότατα λίγο πιο ψηλά από την περσινή 12η θέση.

 

Σεντ Τρούιντεν

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε δυναμικά και όλοι πίστεψαν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί στην ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και χρειάστηκε να φτάσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Προπονητής: Ο γνώριμός μας Ιβάν Λέκο (βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ στον ΠΑΟΚ), ήταν ο εκλεκτός της διοίκησης για να αντικαταστήσει τον «λίγο» προπονητικά Ο’ Λάφλιν. Ο Κροάτης τεχνικός ο οποίος δεν έχει αναλάβει πότε στο παρελθόν τις τύχες μίας ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν, στις πρώτες του δηλώσεις υποσχέθηκε ελκυστικό ποδόσφαιρο στους οπαδούς των «καναρινιών».

Έδρα: Stayen (11.250)

Μεταγραφές: Απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των μεταγραφών αλλά αυτοί που ξεχωρίζουν είναι κατά πρώτο λόγο ο διεθνής Ουκρανός μέσος Μπεζούς (Ντνίπρο) και κατά δεύτερο ο κεντρικός χαφ Βαλντίβια (Λανς). Από το διψήφιο αριθμό ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν ουσιαστικές απώλειες θεωρούνται μόνο ο στόπερ Ερισό και ο μέσος Ανγκμπάν.

Φιλικά: Στα πιο σημαντικά παιχνίδια που έδωσε όλο αυτό το διάστημα, επιβλήθηκε 1-0 της Τίενεν (6/7), 4-1 της Αντβέρπ (19/7), ήρθε ισόπαλη 0-0 με την Ιένα (13/7) και ηττήθηκε 4-1 από τη Λέουβεν (16/7).

Εκτίμηση: Με τη βοήθεια του συνθετικού χλοοτάπητα που διαθέτει το «Στάγεν», αλλά και με την έλευση ορισμένων ικανότατων ποδοσφαιριστών, η Σιντ Τρούιντεν έχει καλές πιθανότητες να εξασφαλίσει από νωρίς το στόχο της παραμονής στη Jupiler League.

 

Μουσκρόν

Τι έκανε πέρυσι: Φλέρταρε έντονα με τον υποβιβασμό, αλλά παίρνοντας αρκετούς βαθμούς στο τελευταίο δίμηνο, κατάφερε έστω και δύσκολα να πετύχει το στόχο της παραμονής, τερματίζοντας μόλις ένα βαθμό πάνω από την τελευταία θέση.

Προπονητής: Ο Γκλεν Ντε Μπουκ, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μουσκρόν προς το τέλος, πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό την επίτευξη του στόχου της παραμονής κι ως εκ τούτου ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση για να παραμείνει και φέτος στον πάγκο της βαλλονικής ομάδας.

Έδρα: Stade Le Canonnier (11.300)

Μεταγραφές: Μέχρι στιγμής κινείται σε ρηχά νερά μεταγραφικά, καθώς κανένας από τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε δεν πείθει με το βιογραφικό του. Στον αντίποδα έχασε ορισμένους σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως είναι ο μέσος Μαρκέτ και ο χαφ/εξτρέμ Ντινγκομέ.

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, επικράτησε 3-0 της Ρόνσε (2/7), 2-0 της Ρόζελαρ (16/7) και έφερε ισοπαλία 2-2 με τη Ουνιόν (13/7).

Εκτίμηση: Μία από τα ίδια για τη Μουσκρόν η οποία αναμένεται να περάσει και φέτος μία άκρως αγχωτική χρονιά παλεύοντας μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

Βέστερλο

Τι έκανε πέρυσι: Αγχωτικά εξελίχθηκε η χρονιά για τη Βέστερλο. Ενδεικτικό της κακής χρονιάς που πέρασε την περασμένη περίοδο, ήταν το γεγονός ότι εξασφάλισε οριστικά την παραμονή της στην κατηγορία, την προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Προπονητής: Ο Μπομπ Πέιτερς ξεκίνησε την περσινή περίοδο ως προπονητής της Λόκερεν, αλλά απολύθηκε στα τέλη του Οκτώβρη. Δεν έμεινε πάντως για πολύ καιρό άνεργος καθώς στα μέσα του Νοέμβρη ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βέστερλο. Το 4-3-3 και το 4-2-3-1 είναι τα συστήματα τα οποία δούλεψε περισσότερο στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, ο 42χρονος τεχνικός.

Έδρα: Kuipje (7.982)

Μεταγραφές: Η μοναδική διαφοροποίηση άξια αναφοράς στο ρόστερ της σε σχέση με πέρυσι σχετίζεται με την επίθεση, καθώς παρελθόν αποτελεί ο περσινός πρώτος σκόρερ της, Γκουνόνγκμπε. Το κενό του θα προσπαθήσει να καλύψει ένας Ελληνας, ο Μιχάλης Μανίας ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Φιλικά: Στους σημαντικότερους αγώνες που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έφερε ισοπαλία 1-1 με την Ζούλτε Βάρεγκεμ (19/7), ηττήθηκε 3-1 από Σερκλ Μπριζ (6/7), 1-0 από Ρόζελαρ (8/7), 3-2 από Ολυμπιακό (13/7) και 2-0 από Λιρς (16/7).

Εκτίμηση: Μία καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι, όπερ σημαίνει την άνετη παραμονή στην κατηγορία, επιθυμούν οι άνθρωποι της, ωστόσο οι πιθανότητες επίτευξης του συγκεκριμένου στόχου δεν δείχνουν να είναι με το μέρος της.

 

Εουπεν

Τι έκανε πέρυσι: Παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πήρε την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία, καθώς η πρωταθλήτρια Γουάιτ Σταρ απέτυχε να πάρει άδεια συμμετοχής.

Προπονητής: Ο 47χρονος Ζόρντι Κόντομ συνεχίζει για τρίτη –τυπικά δεύτερη- σεζόν στον πάγκο της Εουπεν. Πιο πριν βέβαια βρισκόταν στη θέση του βοηθού. Απόλυτα ευχαριστημένη η διοίκηση της γερμανόφωνης ομάδας από το έργο του Ισπανού, πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι κατάφερε να επαναφέρει την Εουπεν στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια.

Έδρα: Kehrwegstadion (8.363)

Μεταγραφές: Η Εουπεν διαφέρει σε λειτουργία σε σχέση με τις υπόλοιπες, καθώς ευρισκόμενη εδώ και τέσσερα χρόνια υπό τον έλεγχο πλατφόρμας από το Κατάρ που ασχολείται με την εξαγωγή ταλαντούχων αφρικανών ποδοσφαιριστών, απαρτίζεται κατά κόρον από νεαρούς και άπειρους ποδοσφαιριστές. Ανάξιες λόγου οι προσθήκες και οι αποχωρήσεις.

Φιλικά: Στα πιο σημαντικά παιχνίδια που έδωσε όλο αυτό το διάστημα, επιβλήθηκε 2-1 της Ουνιόν (9/7) και 1-0 της Λόμελ (16/7), ενώ έχασε 1-0 από την Ααχεν (12/7).

Εκτίμηση: Διαθέτει το πιο άπειρο ρόστερ στην κατηγορία και το ενδεχόμενο να επιστρέψει άμεσα στη δεύτερη κατηγορία φαντάζει πιθανό. Δεν θα μας προκαλέσει πάντως έκπληξη αν βάλει από κάτω μία εκ των Μουσκρόν, Βέστερλο.

Bomber

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ