foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ57
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

EURO U19: 2ος Όμιλος

Αφιερώματα | 08 Ιουλ 2016 18:38
uefa-under19.jpg

Ο 1ος όμιλος του EURO 2016 U19 απαρτίζεται από τις Κροατία, Γαλλία, Ολλανδία και Αγγλία.

Οι ομάδες

 

Κροατία

Από τις ανερχόμενες δυνάμεις σε αυτό το ηλικιακό στάδιο, αναμένεται η συγκεκριμένη γενιά να πρωταγωνιστεί στις επόμενες διεθνείς διοργανώσεις ανδρών. Στον δεύτερο γύρο μάλιστα συμμετείχε σε όμιλο με Βουλγαρία, Σκωτία και Βέλγιο πετυχαίνοντας το απόλυτο νικών και κρατώντας ανέπαφη την εστία της! Χαρακτηριστικό αυτής της γενιάς ποδοσφαιριστών είναι πως θεωρείται υπερπλήρης σε όλες τις γραμμές, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίλιν, να συμπεριλαμβάνει στην τελική αποστολή 9 ποδοσφαιριστές από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. «Έχουμε καλό σύνολο και εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα», ανέφερε στις τελευταίες του δηλώσεις πριν φύγει η αποστολή για την Γερμανία ο 39χρονος τεχνικός.

Το ρόστερ της Κροατίας 

Τερματοφύλακες: Νέβιστιτς, Λέτικα Αμυντικοί: Άνοσιτς, Κάμπραχα, Έρλιτς, Χούντετσεκ, Σόλντο

Μέσοι: Μπάλιτς, Κνέζεβιτς, Μόρο, Πλάντακ, Γιάκιτς, Ιβάνουσετς Επιθετικοί: Μπρεκάλο, Μπρόντιτς, Μπόζιτς, Λόβρεν, Φίντιτς

Προπονητής: O Φέρντο Μίλιν, γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1977, ένας ανερχόμενος κόουτς φαίνεται πως απολαμβάνει τους «καρπούς» της πίστης του στα εγχώρια δρώμενα σήμερα. Από το 2012 τεχνικός της Ζαντάρ, έφτασε πλέον να είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Under 19 από τον Δεκέμβριο του 2014.

Το αστέρι: Αναμφίβολα το ανερχόμενο αστέρι αυτή την στιγμή είναι ο Άντρια Μπάλις. Όχι της χώρας αλλά γενικότερα των Βαλκανίων. Παίκτης της ιταλικής Ουντινέζε από τον περασμένο Γενάρη, άφησε τα πάτρια εδάφη και την Χάιντουκ (πολλοί λένε αρκετά νωρίς) για την γειτονική χώρα. Επιτελικός μέσος, διακρίνεται για την ταχύτητα του αλλά και την εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που διαθέτει.

Απουσίες: Ξεχειλίζει από ταλέντο η ομάδα και ο τεχνικός Μίλιν είχε την χαρά να συμπεριλάβει τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας στο τελικό ρόστερ. Εκτός έμεινε ο όχι και τόσο σημαντικός μπακ Τριβάγκλι (2/0) της Λούκο (ομάδα β' κατηγορίας), ο νεαρός μέσος της Φιορεντίνα Μπιτούντζιακ (3/0) και ο φορ της Ντινάμο Ζάγκρεμπ Μάτριτς (3/2)..

Εκτίμηση: Είναι κρίμα για αυτή την γενιά παικτών να πέσουν σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο. Ακόμη πάντως και η πρόκριση είναι στις δυνατότητες της Κροατίας. Η τρίτη θέση που οδηγεί στα play-off του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι ο αρχικός στόχος. Και μπορεί να τα καταφέρει.

 

Γαλλία

Στην ένατη συμμετοχή της σε τελική φάση Under 19 επιπέδου, σίγουρα θα στοχεύει στο να κάνει τρία τα τρόπαια της. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2005 και 2010, δεν είναι τυχαίο πως η εφετινή πορεία της ομάδας των Ανδρών στο Euro βασίζεται σε αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν πριν έξι χρόνια τον τίτλο της καλύτερης ευρωπαϊκής Εθνικής ομάδας U19. Ο τεχνικός Μπατέλι (τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική του καριέρα) θα ψάξει μια διάκριση και για τον ίδιο. Ξεχωρίζουν από το ρόστερ οι επιθετικοί Αγκουστίν (Παρί), Μ’μπαπέ (Μονακό) και Τιράμ (γιος του Λίλιαν, Σοσό).

Το ρόστερ της Γαλλίας

Τερματοφύλακες: Μπερναρντόνι, Μπράατ Αμυντικοί: Μποσκαλί, Ντιόπ, Γκελίν, Κουατένγκ, Μισελίν, Ονγκουένε, Μαουασά Μέσοι: Μπλας, Φουχς, Χαρίτ, Ποχά, Τουσάρτ Επιθετικοί: Αγκουστίν, Αγιού, Μ’μπαπέ, Τιράμ

Προπονητής: Ο 53χρονος Λούντοβιτς Μπατέλι ασχολείται τα τελευταία τρία χρόνια με τις μικρές εθνικές της χώρας. Το 2013 την U20, το 2014 την U18 και από πέρυσι την U19. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, έτσι εξηγείται άλλωστε και πως διαθέτει στην τελική 23άδα μια ενδεκάδα επιθετικών ποδοσφαιριστών.

Το αστέρι: Δίχως δεύτερη σκέψη, τον άτυπο τίτλο κερδίζει ο Κούλιαν Μ’μπαπέ. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, με αρκετά γνωρίσματα του να θυμίζουν λίγο τον τεράστιο Ανρί. Ξεκίνησε από την β’ ομάδα της Μονακό και στα μέσα της σαιζόν προωθήθηκε στην πρώτη. Αγωνίστηκε 11 ματς, σκόραρε ένα τέρμα και τον Μάρτιο οι Μονεγάσκοι του επέκτειναν το συμβόλαιο του έως τον Ιούνιο του 2019.

Απουσίες: Ο μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης Ερνάντεζ (3/0) δεν συμπεριληφθήκε στην τελική 18άδα ενώ η πληθώρα λύσεων στον επιθετικό τομέα έκανε τον Μπατέλι να "κόψει" τους Γιάμροζικ (Λιλ, 3/0) και Σιλά (Ρεμς, 3/0).

Εκτίμηση: Μόνο από την πορεία σε βάθος χρόνων αλλά και τις μονάδες που διαθέτει, φαίνεται πως θα έχει μια από τις δυο πρώτες θέσεις ήδη εξασφαλισμένη. Όλα αυτά θεωρητικά όμως γιατί στην πράξη η Κροατία αναμένεται την «στριμώξει». Θα κυμανθεί μεταξύ 2ης και 3ης θέσης.

 

Ολλανδία

Τέταρτη συμμετοχή της Ολλανδίας στην τελική φάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Αυτή την φορά θέλει να ελπίζει πως το ταξίδι δεν θα τερματιστεί πολύ γρήγορα καθώς τις τρεις προηγούμενες «απόπειρες» της αποκλείστηκε στο ομίλους. Το ταλέντο ξεχειλίζει, οι μεγάλες ομάδες της χώρας έχουν την βάλει την… υπογραφή τους στο ρόστερ που έχει επιλέξει ο τεχνικός Άρον Γουίντερ. Είναι χαρακτηριστικό πως από την τελική 18άδα, μόλις οκτώ ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε ομάδες πλην των τριών μεγάλων της χώρας! Ο γκολκίπερ Βαν Ος, ο μπακ Βερτόνκ, οι μέσοι Σούρμαν και Νουρί και ο επιθετικός Μπέργκουιν αποτελούν την βάση της ομάδας.

Το ρόστερ της Ολλανδίας

Τερματοφύλακες: Βαν Ος, Παέ Αμυντικοί: Καρολίνα, Έιτινγκ, Ζεφούικ, Λέλιβελντ, Άβεστ, Βερντόνκ Μέσοι: Νουρί, Πάαλ, Ροσάριο, Σούρμαν, Βλαπ Επιθετικοί: Μπέργκουιν, Μπέρντεν, Ντέκερ, Λάμμερς, Χάιτζεν

Προπονητής: Γεννημένος τον Μάρτιο του 1967, ο Άρον Γουίντερ υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής σε Άγιαξ, Λάτσιο και Ίντερ ενώ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας είχε 84 συμμετοχές. Ξεκίνησε την προπονητική καριέρα από τον Αίαντα, μια σαιζόν πέρασε τον Ατλαντικό για χάριν του Τορόντο και από το 2014 βρίσκεται στον πάγκο της Ολλανδίας Under 19.

Το αστέρι: Το ανερχόμενο αστέρι της PSV Αϊντχόφεν, ο Στίβεν Μπέργκουιν, κατέχει τον συγκεκριμένο τίτλο για την Ολλανδία. Ο παίκτης εκείνος που σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Και όλα αυτά στο ντεμπούτο του. Δυνατός επιθετικός, χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα αλλά και την κίνηση στην αντίπαλη περιοχή δίχως την μπάλα.

Απουσίες: Χάνει αρκετή από την δύναμη της (αλλά και φαντασία παράλληλα) με τις ελλείψεις των υπερπολύτιμων μέσων Ντε Γιονγκ (3/0) και Βαν ντε Μπικ (6/0), όμως ο Άγιαξ αρνήθηκε (ευγενικά) να τους παραχωρήσει προκειμένου να τους έχει ο τεχνικό της ομάδας στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία. Εκτός έμεινε και ο γκολκίπερ της Φέγενορντ Μπίλοου (1/0).

Εκτίμηση: Θα γίνει μάχη ανάμεσα σε αυτήν και την Κροατία όσον αφορά την κατάληψη της τρίτης θέσης. «Κλειδί» στην υπόθεση το μεταξύ τους παιχνίδι την πρώτη αγωνιστική. Θεωρούμε πάντως πως δεν θα προκριθεί ούτε στα play-off του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ουραγός επομένως).

 

Αγγλία

Σταθερή δύναμη σε τέτοιες διοργανώσεις η Αγγλία, όπως πάντα όμως τα χαλάει σε επίπεδο Ανδρών. Στην όγδοη συμμετοχή της σε τελική φάση, δεν έχει στεφθεί όμως ακόμη πρωταθλήτρια Ευρώπης (δυο χρονιές φιναλίστ) αλλά τουλάχιστον η συμμετοχή της είναι σταθερή. Προκρίθηκε από έναν όμιλο με Ελλάδα, Ισπανία και Γεωργία νικώντας την «Φούριος Ρόχας» την τελευταία αγωνιστική με 2-0. Μονάχα ο μπακ Τέιλορ Μουρ αγωνίζεται σε ομάδα εκτός Νησιού (Λανς) ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στην τελική 18άδα που επέλεξε ο τεχνικός Μποθρόιντ, μόλις ένας ποδοσφαιρστής (Μουρ) αγωνίζεται ομάδα εκτός Νησιού (Λανς).

Το ρόστερ της Αγγλίας

Τερματοφύλακες: Γούντμαν, Χόουβς Αμυντικοί: Κόνολι, Φράι, Κέννι, Μουρ Τέιλορ, Τομόρι, Πίτερς Μέσοι: Λέντσον, Μάιτλαντ, Όχο, Όνομαχ, Ροσίτερ, Όξφορντ Επιθετικοί: Άμπραχαμ, Μπράουν, Σολάνκε, Λούκμαν

Προπονητής: Αμυντικός στην καριέρα του, ο Έντι Μποθρόιντ έκλεισε τον κύκλο του το 1998 στην Πιτέρμπορο. Ως μάνατζερ, από το 2005 στους πάγκους έζησε αρκετές συγκινήσεις. Η μεγαλύτερη του στιγμή ως προπονητής ήταν αναμφίβολα η άνοδος της Γιουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ το 2006. Από το 2014 στον πάγκο της U20 ενώ πέρυσι ανέλαβε τα ηνία της U19.

Το αστέρι: Ως μέλος της Εθνικής ομάδας Under 17 το 2014, ο Φρίντι Γούντμαν δεν έχασε ούτε λεπτό υπερασπιζόμενος το τέρμα της ομάδας στα προκριματικά της ανωτέρω διοργάνωσης. Το ’14 αποκτήθηκε από τη Νιούκαστλ, το 2015 τον βρήκε δανεικό στην Κροούλι (11 συμμετοχές μόλις).

Απουσίες: Το καλύτερο δυνατό ρόστερ ελπίζει πως συμπλήρωσε ο τεχνικός Μποθρόιντ, τον στηρίζουν εξάλλου και τα μέσα της χώρας (καμιά σχέση με τον Χότσον της Εθνικής Ανδρών). Άφησε μεταξύ άλλων τον 18χρονο μπακ της Λίβερπουλ Γκόμεζ (4/0), τον έτερο μπακ της Τσέλσι Σάλτερ (4/0)  καθώς και τον φορ της Νιούκαστλ Άρμστρονγκ. Αναμενόμενα "κοψίματα" για τους επιθετικούς Ριντ (Σέφιλντ, 2/0) και Γκραντ (Τσάρλτον, 1/0).

Εκτίμηση: Εάν δεν υπάρξουν σοβαρές απώλειες στα παιχνίδια του ομίλου, η ομάδα έχει τα φόντα να περάσει ως πρώτη. Εάν το καταφέρει, ο δρόμος για τον τελικό (ενδεχομένως απέναντι στην Γερμανία) είναι ανοιχτός.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ