foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιταλία, Serie A: Preview 2017-18

Μουντιάλ ειδήσεις | 16 Αυγ 2017 15:26
Serie-A-2017-18.jpg

Στους διεκδικητές του φετινού σκουντέτο της Serie A αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Γιουβέντους, η οποία αναμένεται να έχει βασικές ανταγωνίστριες την ισχυρή Νάπολι που διατήρησε τον βασικό της κορμό, ενώ πολύ δυνατή αναμένεται να παρουσιαστεί και η Μίλαν, καθώς πραγματοποίησε σπουδαίες μεταγραφές. Η Ρόμα εμφανίζεται ελαφρώς αποδυναμωμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ η Ίντερ επιθυμεί να κάνει αισθητή την παρουσία της και να επιστρέψει σε τροχιά διεκδίκησης πρωταθλήματος μετά τις πρόσφατες αποτυχημένες σεζόν.

Η Λάτσιο και η Φιορεντίνα αναμένεται να κυνηγήσουν ως συνήθως μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ έχοντας πάντα βέβαια κρυφό τους όνειρο και πόθο την έξοδο στο χρυσοφόρο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσον αφορά τη μάχη για την εξασφάλιση της παραμονής, οι νεοφώτιστες Σπαλ και Μπενεβέντο θα χρειαστεί να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν στην κατηγορία, η Κροτόνε στοχεύει σε θαύμα παρόμοιο του περσινού, ενώ και η ιστορική Βερόνα επιστρέφει στο Καμπιονάτο έπειτα από ένα χρόνο παρουσίας στη Serie B.

Σύστημα Διεξαγωγής

Στη Serie A συμμετέχουν 20 ομάδες και μετά το τέλος των 38 αγωνιστικών, η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. Οι τρεις τελευταίες της βαθμολογικής κατάταξης υποβιβάζονται στη Serie B, ενώ προβιβάζονται από αυτήν οι δύο πρώτες της βαθμολογίας, μαζί με τη νικήτρια ομάδα των πλέι οφ. Ο πρωταθλητής του Καμπιονάτο, καθώς και η ομάδα που κατέκτησε την 2η θέση προκρίνονται απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση διεκδικεί την είσοδό της στους χρυσοφόρους ομίλους μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ. Η ομάδα που θα τερματίσει τέταρτη στον βαθμολογικό πίνακα παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ το ίδιο ισχύει και για την 5η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξης. Η ομάδα που θα κατακτήσει το Coppa Italia μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League και στην περίπτωση που ο κυπελλούχος έχει ήδη εισιτήριο για το Champions League, τότε αυτόματα και η 6η θέση του πρωταθλήματος οδηγεί στους προκριματικούς του Europa League.

Οι ομάδες της Serie A

Γιουβέντους

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε φανταστική χρονιά κατακτώντας σχετικά άνετα το έκτο συνεχόμενο σκουντέτο, ενώ νίκησε εύκολα και στον τελικό του Coppa Italia τη Λάτσιο κερδίζοντας το νταμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις. Έφτασε μάλιστα και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στοχεύοντας στο τρεμπλ, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανώτερη και της στέρησε το τρόπαιο.

Προπονητής: Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα συνεχίσει στον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας» του ιταλικού πρωταθλήματος έχοντας κατακτήσει το νταμπλ 3 συνεχόμενες χρονιές ευελπιστώντας πως τη φετινή σεζόν θα καταφέρει να κερδίσει το βαρύτιμο και πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League.

Γήπεδο: Juventus Stadium (41.254)

Μεταγραφές: Οι «μπιανκονέρι» πραγματοποίησαν σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες, καθώς απέκτησαν τον Ιταλό ακραίο μπακ Ντε Σίλιο από τη Μίλαν και τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Σέσνι από τη Ρόμα. Στο ρόστερ των πρωταθλητών ανήκει πλέον ο φοβερός Βραζιλιάνος ντριμπλέρ Ντάγκλας Κόστα με τη μορφή δανεισμού από την Μπάγερν Μονάχου, ενώ πολλές λύσεις θα προσφέρει ο σπουδαίος επιτελικός μέσος Μπερναρντέσκι που αποκτήθηκε από τη Φιορεντίνα, όπως επίσης και ο μέσος Μπεντανκούρ από την Μπόκα Τζούνιορς. Μεγάλο πλήγμα τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο κυρίως στο πρεστίζ της «Βέκια Σινιόρα» αποτέλεσε η πώληση του σπουδαίου διεθνή Ιταλού στόπερ Μπονούτσι στην ανταγωνίστρια Μίλαν, ενώ ένα βήμα από το να γίνουν παίκτες της «Μεγάλης Κυρίας» είναι τόσο ο φοβερός Γάλλος αμυντικός χαφ Ματουϊντί από την Παρί Σεν Ζερμέν όσο και ο πολύ καλός πλάγιος επιθετικός Κεϊτά από τη Λάτσιο.

Φιλικά προετοιμασίας: Στο International Champions Cup ηττήθηκε με σκορ 1-2 από την Μπαρτσελόνα, κέρδισε 3-2 την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ για τον ίδιο θεσμό αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη Ρόμα. Σε πρόσφατο φιλικό αγώνα έχασε εύκολα με σκορ 2-0 από την Τότεναμ παρουσιάζοντας άσχημο αγωνιστικό πρόσωπο, ενώ ηττήθηκε και στον τελικό του ιταλικού Σούπερ Καπ με σκορ 3-2 από τη Λάτσιο.

Εκτίμηση: Η «Βέκια Σινιόρα» θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα στις εγχώριες διοργανώσεις και αποτελεί ξανά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Πάντως η κατάκτηση του Champions League εξακολουθεί να αποτελεί τεράστιο πόθο για τη «Μεγάλη Κυρία», η οποία θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Νάπολι

Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε 5 βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους πληρώνοντας στραβοπατήματα με μικρομεσαίους κυρίως αντιπάλους. Έμεινε στην 3η θέση πίσω από τη 2η Ρόμα και δεν μπόρεσε να κερδίσει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε θα παίξει στα προκριματικά κόντρα στη γαλλική Νις προκειμένου να εξασφαλίσει θέση στη χρυσοφόρα διοργάνωση.

Προπονητής: Ο ικανότατος Ιταλός 58χρονος κόουτς Μαουρίτσιο Σάρι εξακολουθεί να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης των «παρτενοπέι», συνεχίζει κανονικά στον πάγκο της ομάδας και στοχεύει στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος προκειμένου να σπάσει την κυριαρχία της Γιουβέντους.

Γήπεδο: Stadio San Paolo (60.240)

Μεταγραφές: Διατήρησε απαράλλαχτο τον περσινό της βασικό κορμό, κράτησε στο ρόστερ της όλα της τα δυνατά όπλα και τα μεγάλα ονόματα και με κύριο όπλο της την ομοιογένεια θα πορευτεί στηριζόμενη στην ομάδα της περασμένης σεζόν, η οποία έθελξε με το επιθετικό και γρήγορο ποδόσφαιρο που έπαιξε. Σημαντική χαρακτηρίζεται η προσθήκη του Πορτογάλου φουλ μπακ Μάριο Ρούι με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα, ενώ αποκτήθηκε και ο ελπιδοφόρος πλάγιος επιθετικός Ουνάς από τη γαλλική Μπορντό.

Φιλικά προετοιμασίας: Κέρδισε άνετα με σκορ 4-1 την Κάρπι και 7-0 την Τρέντο, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο την Κιέβο, ενώ έφερε 2-2 κόντρα στην αγγλική Μπόρνμουθ. Συμμετείχε στο Audi Cup όπου και ηττήθηκε με 2-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, για τον ίδιο θεσμό επικράτησε 2-0 της πανίσχυρης Μπάγερν Μονάχου, ενώ στο πιο πρόσφατο φιλικό της νίκησε με 2-0 την Εσπανιόλ.

Εκτίμηση: Η κατάκτηση του φετινού σκουντέτο αποτελεί τον βασικό στόχο των «παρτενοπέι» και η εκτίμησή μας είναι πως η ομάδα του Σάρι θα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, καθώς προσφέρεται ως το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο πίσω από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Η είσοδος των Ναπολιτάνων στους ομίλους του Champions League αποτελεί επίσης βασική τους επιδίωξη και για να πετύχουν το συγκεκριμένο στόχο πρέπει να ξεπεράσουν το δύσκολο εμπόδιο της γαλλικής Νις.

Ρόμα

Τι έκανε πέρυσι: Μεγάλος της στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως αυτό αποδείχθηκε στην πράξη δύσκολο εγχείρημα, καθώς η Γιουβέντους ήταν ξανά η απόλυτη κυρίαρχος. Τερμάτισε τελικά στην 2η θέση, 4 πόντους πίσω από τη «Μεγάλη Κυρία», όμως τουλάχιστον εξασφάλισε την απευθείας είσοδό της στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Ο 47χρονος Ιταλός Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο αντικαθιστά το Λουτσιάνο Σπαλέτι εξαργυρώνοντας την πολύ καλή του παρουσία για 5 σεζόν στη Σασουόλο. Η Ρόμα αποτελεί το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον ίδιο να τα καταφέρει σ'έναν πολύ απαιτητικό πάγκο.

Μεταγραφές: Σημαντικές απώλειες για τους «τζιαλορόσι» ο γκολκίπερ Σέσνι, ο ταχύτατος εξτρέμ Σαλάχ και ο κεντρικός αμυντικός Ρούντιγκερ, όλοι τους ανεξαιρέτως βασικά στελέχη της 11άδας, ενώ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο μεγάλος «καπιτάνο» και σημαία της ομάδας Φραντσέσκο Τότι. Στο ρόστερ προστέθηκαν ο ικανός στόπερ Μορένο από την Αϊντχόφεν, ο έμπειρος μπακ Κολάροφ από τη Μάντσεστερ Σίτυ και ο ελπιδοφόρος μπακ Κάρσντορπ από τη Φέγενορντ. Ενίσχυση και στο χώρο της μεσαίας γραμμής με την προσθήκη του πολύ καλού αμυντικού μέσου Γκοναλόν από τη Λυών, πολλές λύσεις θα προσφέρουν οι 2 παίκτες που αποκτήθηκαν από τη Σασουόλο, ο χαφ Πελεγκρίνι και ο σπουδαίος επιθετικός Ντεφρέλ, ενώ καλός παίχτης είναι και ο πλάγιος επιθετικός Ουντέρ που ήρθε από την Μπασασεκχίρ.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 8-0 της αδύναμης Πινζόλο Καμπίλιο, ενώ επιβλήθηκε και της Σλοβάτσκο με σκορ 1-ο. Συμμετείχε στο International Champions Cup φέρνοντας ισοπαλία με σκορ 1-1 τόσο κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν όσο και απέναντι στη Γιουβέντους, ενώ στα πλαίσια του ίδιου θεσμού επικράτησε της Τότεναμ με σκορ 2-3. Στα πιο πρόσφατα φιλικά της ματς ηττήθηκε με 2-1 από τη Σεβίλλη και με 4-1 από τη Θέλτα.

Εκτίμηση: Είναι το τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος σύμφωνα με τις περισσότερες στοιχηματικές πλατφόρμες και εκτιμάται ότι θα παλέψει για τον τίτλο προβάλλοντας πάντως ως ένα από τα αουτσάιντερ. Μίνιμουμ στόχος θεωρείται η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θέλει να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται τη φετινή χρονιά στο συγκεκριμένο θεσμό, καθώς θα συμμετάσχει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ίντερ

Τι έκανε πέρυσι: Ακόμη μια πλήρως αποτυχημένη χρονιά για τους «νερατζούρι», οι οποίοι τερμάτισαν στην 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, έμειναν εκτός Europa League και απογοήτευσαν ξανά τους πιστούς οπαδούς τους. Παρά το μεγάλο αγωνιστικό μπάτζετ παρουσίασαν απογοητευτική συνολικά εικόνα έχοντας απλά ορισμένες αγωνιστικές εκλάμψεις, οι οποίες δεν ήταν αρκετές για να σώσουν τη σεζόν.

Προπονητής: Ο 58χρονος εκκεντρικός, αλλά ικανότατος Ιταλός κόουτς Λουτσιάνο Σπαλέτι θα βρίσκεται φέτος στον πάγκο των «νερατζούρι» αφήνοντας πίσω του αυτόν της Ρόμα και στοχεύει στο να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο που θα διεκδικήσει το σκουντέτο παίζοντας παράλληλα όμορφο ποδόσφαιρο.

Γήπεδο: San Siro (80.018)

Μεταγραφές: Στο χώρο της άμυνας οι Μιλανέζοι ενισχύθηκαν με την απόκτηση του πολύ καλού κεντρικού αμυντικού Σκρίνιαρ από τη Σαμπντόρια και του Βραζιλιάνου ακραίου οπισθοφύλακα Νταλμπέρ από τη γαλλική Νις. Πολλές λύσεις αναμένεται να προσφέρουν στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής 2 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν από τη Φιορεντίνα και οι οποίοι είναι ο έμπειρος και ποιοτικός Μπόρχα Βαλέρο και το τρεχαντήρι που ακούει στο όνομα Βεσίνο, ενώ παραχωρήθηκε με μεταγραφή ο βασικός στόπερ Μεδέλ.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 3-1 της ισπανικής Βιγιαρεάλ, ενώ έφερε 1-1 με τη γερμανική Σάλκε σε φιλικά παιχνίδια. Κέρδισε με 2-1 τη Βάτενς, ενώ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τη Νυρεμβέργη. Στα πλαίσια του International Champions Cup πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και σε 3 αγώνες πέτυχε ισάριθμες νίκες κερδίζοντας 1-0 τη Λυών, 2-0 την Μπάγερν Μονάχου και 2-1 την Τσέλσι, ενώ στο πιο πρόσφατο φιλικό της νίκησε με 1-0 την Μπέτις.

Εκτίμηση: Οι «νερατζούρι» προσφέρονται ως το πέμπτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού σκουντέτο και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τερματίσουν πρώτοι. Η εξασφάλιση μιας θέσης στο επόμενο Champions League φαντάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή ως ο πιο εφικτός στόχος, ο κόουτς Σπαλέτι είναι ισχυρό ατού για τους Μιλανέζους, οι οποίοι θα μπορούν να αφοσιωθούν πλήρως στο πρωτάθλημα, αφού δεν θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Φιορεντίνα

Τι έκανε πέρυσι: Αποτυχημένη κρίνεται η χρονιά που μας πέρασε για τους «βιόλα», καθώς τερμάτισαν στην 8η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Είχαν πολλές μεταπτώσεις στην αγωνιστική τους απόδοση και στα σημαντικότερα παιχνίδια εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου.

Προπονητής: Παρελθόν από τον πάγκο αποτελεί ο Πορτογάλος τεχνικός Πάολο Σόουζα και στη θέση του προσλήφθηκε ο πολύ έμπειρος 51χρονος Ιταλός προπονητής Στέφανο Πιόλι που την περσινή σεζόν βρισκόταν στον πάγκο της Ίντερ και φιλοδοξεί φέτος να πρωταγωνιστήσει με την ομάδα της Φλωρεντίας.

Γήπεδο: Stadio Artemio Franchi (47.290)

Μεταγραφές: Η δραστηριότητα στο μεταγραφικό παζάρι δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, ενώ υπάρχει μέχρι στιγμής ισχυρότατη αποδυνάμωση του ρόστερ της. Στο χώρο της άμυνας αποκτήθηκαν οι κεντρικοί αμυντικοί Ούγκο από την Παλμέιρας και Μιλένκοβιτς από την Παρτιζάν, όπως επίσης και ο μπακ Γκασπάρ από την Γκιμαράες. Πολύ καλές προσθήκες στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής θεωρούνται ο Γάλλος Βερτού από την Άστον Βίλα και ο Μπενάσι από την Τορίνο. Σημαντικότατες κρίνονται οι απώλειες των μέσων Βαλέρο, Μπερναρντέσκι, Ίλισιτς και Βεσίνο, του τερματοφύλακα Ταταρουσάνου, του στόπερ Ροντρίγκες και του ακραίου οπισθοφύλακα Μίλιτς, αφού όλοι τους αποτελούσαν στελέχη της βασικής 11άδας.

Φιλικά προετοιμασίας: Γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην Μπάρι, ενώ κέρδισε εύκολα με 5-0 την αδύναμη Τρέντο. Επιβλήθηκε 3-2 της γερμανικής Μπράουνσβαϊγκ, κέρδισε με σκορ 2-0 τη Βόλφσμπουργκ και 3-0 την Πιστοϊέζε, ενώ στο πιο πρόσφατο φιλικό της έφερε λευκή ισοπαλία με αντίπαλο την Πάρμα.

Εκτίμηση: Οι «βιόλα» δείχνουν πολύ αποδυναμωμένοι σε σχέση με την περσινή χρονιά, ο κόσμος είναι απογοητευμένος και εκφράζει συνεχώς παράπονα και ο κόουτς Πιόλι θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο. Η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ θα ισοδυναμεί με θαύμα για την ομάδα της Φλωρεντίας τη φετινή σεζόν.

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες

Σασουόλο

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μέτρια πορεία τερματίζοντας στη 12η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, ενώ οι καλύτερες εμφανίσεις της έλαβαν χώρα προς το φινάλε της σεζόν. Ισχυρό ελαφρυντικό πάντως για την ίδια αποτελεί το γεγονός ότι στερήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα πάρα πολλούς βασικούς παίκτες του ρόστερ της, καθώς αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών.

Προπονητής: Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία αποτελεί ο απόλυτα πετυχημένος κόουτς Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο των «νεροβέρντι» από το 2012 και ουσιαστικά ήταν ο αρχιτέκτονας της ομάδας. Μεγάλο στοίχημα θεωρείται η πρόσληψη του 40χρονου Κριστιάν Μπούκι στη θέση του προπονητή, με τον Ιταλό τεχνικό να πραγματοποιεί πάντως αρκετά καλή χρονιά στον πάγκο της Περούτζια την περσινή σεζόν στη Serie B.

Γήπεδο: Mapei Stadium – Città del Tricolore (20.084)

Μεταγραφές: Έχασε τον σπουδαίο επιθετικό Ντεφρέλ και τον πολύτιμο μέσο Πελεγκρίνι, όμως κατά τ'άλλα έχει διατηρήσει τον περσινό της αρκετά δυνατό κορμό, τον οποίο εμπλούτισε με κάποιες προσθήκες. Ο κεντρικός αμυντικός Γκολντανίγκα από την Παλέρμο θα προσφέρει ροτέισον στην αμυντική γραμμή, ενώ και ο ελπιδοφόρος μέσος Κασάτα που αποκτήθηκε από την Άσκολι έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Φιλικά προετοιμασίας: Στο μοναδικό ισχυρό φιλικό τεστ που έχει δώσει μέχρι στιγμής αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην πολύ καλή γερμανική Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ στο θεσμό του Coppa Italia προκρίθηκε στον επόμενο γύρο κερδίζοντας άνετα εντός έδρας με 2-0 τη Σπέτσια.

Εκτίμηση: Η όσο το δυνατόν συντομότερη εξασφάλιση της παραμονής στο Καμπιονάτο είναι ο αρχικός στόχος των «νεροβέρντι», κάτι που αναμένεται να καταφέρουν πάντως με σχετική ευκολία, ενώ εκτιμούμε πως η θέση τους στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος θα είναι περίπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μίλαν

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης κερδίζοντας το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Σε γενικές γραμμές η πορεία που πραγματοποίησε ήταν αρκετά ικανοποιητική και αν είχε μεγαλύτερη σταθερότητα και περισσότερο βάθος στο ρόστερ της ίσως να διεκδικούσε ακόμη καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

Προπονητής: Ο 43χρονος Ιταλός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Βιτσέντζο Μοντέλα συνεχίζει και τη φετινή χρονιά στον πάγκο των «ροσονέρι», όμως οι απαιτήσεις θα είναι κατά πολύ αυξημένες, καθώς οι ιστορικοί Μιλανέζοι με τις μεταγραφές που πραγματοποίησαν θεωρούνται πλέον διεκδικητές του τίτλου.

Γήπεδο: San Siro (80.018)

Μεταγραφές: Αναμφισβήτητα η ομάδα του Μοντέλα θεωρείται η κυρίαρχος στο μεταγραφικό παζάρι τη φετινή χρονιά στην Ιταλία και όχι άδικα με τους Κινέζους ιδιοκτήτες να ξοδεύουν πακτωλό χρημάτων που ξεπερνά μέχρι τώρα τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Σπουδαιότερη κίνηση ήταν η απόκτηση του σπουδαίου διεθνή Ιταλού στόπερ Μπονούτσι από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους έναντι περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ. Πέραν αυτού στο ρόστερ προστέθηκαν ο ικανότατος φορ Αντρέ Σίλβα από την Πόρτο, ο εξαιρετικός μπακ Κόντι από την Αταλάντα, ο επίσης εξαιρετικός χαφ Κεσί και πάλι από την Αταλάντα, ο ικανός επιτελικός χαφ Τσαλχάνογλου από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο πολύτιμος στόπερ Μουζάκιο από τη Βιγιαρεάλ, ο μπακ Ροντρίγκες από τη Βόλφσμπουργκ, ο έμπειρος και σκληρός μέσος Μπίγλια από τη Λάτσιο, ενώ το συμβόλαιό του ανανέωσε και ο περιζήτητος βασικός γκολκίπερ Ντοναρούμα. Πολλές βοήθειες στο ροτέισον θα προσφέρει και ο πλάγιος επιθετικός Μπορίνι από τη Σάντερλαντ, ενώ οι «ροσονέρι» προσπαθούν να πυροδοτήσουν βόμβα μεγατόνων, αφού προσφέρουν πολλά χρήματα στην Μπάγερν Μονάχου προκειμένου να αποκτήσουν το Χιλιανό παικταρά Βιδάλ που είναι από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στον κόσμο.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 4-0 της ελβετικής Λουγκάνο, ενώ στη διοργάνωση International Champions Cup ηττήθηκε με σκορ 1-3 από την Ντόρτμουντ, όμως κέρδισε με το επιβλητικό 4-0 την πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου. Στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε εύκολα την Κραϊόβα με 2 νίκες με σκορ 1-0 και 2-0 αντίστοιχα και περιμένει την σκοπιανική Σκεντίγια στην επόμενη φάση προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδό της στους ομίλους της διοργάνωσης, ενώ στο πιο πρόσφατο φιλικό της ματς ηττήθηκε με 2-1 από την Μπέτις.

Εκτίμηση: Οι «ροσονέρι» έπειτα από αρκετά χρόνια ξεκινούν τη φετινή σεζόν έχοντας ρεαλιστικές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τις σπουδαίες μεταγραφές που έχουν πραγματοποιήσει. Προσφέρονται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως το τρίτο φαβορί για το σκουντέτο και η εκτίμησή μας είναι πως θα καταφέρουν να τερματίσουν μέσα στην πρώτη τριάδα, ενώ οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με αποτυχία.

Λάτσιο

Τι έκανε πέρυσι: Παρουσιάστηκε πλήρως ανταγωνιστική καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν και τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογικής κατάταξης εξασφαλίζοντας απόλυτα δίκαια το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έπαιξε όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο και αν είχε περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις στον πάγκο της θα μπορούσε να κυνηγήσει μέχρι τέλους την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έφτασε και μέχρι τον τελικό του Coppa Italia, όπου και ηττήθηκε δίκαια από τη Γιουβέντους.

Προπονητής: Ο 41χρονος Ιταλός Σιμόνε Ιντζάγκι συνεχίζει στον πάγκο των «λατσιάλι», καθώς η διοίκηση ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του, γεγονός απολύτως δικαιολογημένο ύστερα από την επιτυχημένη περσινή χρονιά.

Γήπεδο: Stadio Olimpico (70.634)

Μεταγραφές: Χλιαρά κινούνται μέχρι στιγμής οι «λατσιάλι» στο μεταγραφικό μέτωπο, οι προσθήκες που ξεχωρίζουν είναι αυτές του ακραίου οπισθοφύλακα Μάρουσιτς από τη βελγική Οστάνδη, του ικανότατου Βραζιλιάνου μέσου Λούκας από τη Λίβερπουλ, του καλού μέσου Ντι Τζενάρο από την Κάλιαρι και του επιθετικού Καϊσέδο από την Εσπανιόλ, ενώ παραχωρήθηκε στη Μίλαν ο σπουδαίος μέσος Μπίγλια, ο οποίος ήταν ο στυλοβάτης στο χώρο του κέντρου. Ο βασικότατος πλάγιος επιθετικός Κεϊτά κατά 90% θα παραχωρηθεί στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους μέχρι τη λήξη των μεταγραφών.

Φιλικά προετοιμασίας: Επιβλήθηκε εύκολα με σκορ 3-0 της αδύναμης Τριεστίνα, ενώ κέρδισε σχετικά άνετα και τη Σπαλ με σκορ 2-0. Μόνο με νίκες συνέχισε και στα επόμενα φιλικά που έδωσε επικρατώντας 3-1 της Μπάγερ Λεβερκούζεν και 1-0 της ισπανικής Μάλαγα, ενώ κατέκτησε δίκαια το ιταλικό Σούπερ Καπ κερδίζοντας την νταμπλούχο Ιταλίας Γιουβέντους με σκορ 3-2 έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς.

Εκτίμηση: Οι «λατσιάλι» ρίχνονται στη μάχη της φετινής χρονιάς έχοντας παρακαταθήκη την περσινή και η διατήρηση των κεκτημένων είναι ο ξεκάθαρος στόχος τους. Θεωρούμε ότι είναι μια δεμένη ομάδα, με καλό βασικό κορμό, ο οποίος δεν έχει υποστεί πολλές προσθαφαιρέσεις και λογικά το τέλος της χρονιάς θα βρει τους πρωτευουσιάνους μέσα στην πρώτη 6άδα με ανανεωμένο το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Κιέβο Βερόνα

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα και επιδεικνύοντας μεγάλη σοβαρότητα και σταθερότητα πήρε τους βαθμούς που έπρεπε εξασφαλίζοντας έτσι πολύ νωρίς τη σωτηρία της. Τελικά τερμάτισε στην 14η θέση του πίνακα, αφού στο δεύτερο γύρο επαναπαύτηκε πλήρως λόγω της άνεσης που της προσέφεραν οι βαθμοί που είχε κατακτήσει μέχρι τότε.

Προπονητής: Ο 54χρονος Ιταλός τεχνικός Ρολάντο Μαράν συνεχίζει και τη φετινή χρονιά στον πάγκο των «τζιαλομπλού», αφού οι ιθύνοντες της διοίκησης είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με το έργο που έχει προσφέρει, τη δουλειά που παράγει και την αγωνιστική πειθαρχία που έχει επιβάλλει.

Γήπεδο: Stadio Marcantonio Bentegodi (38.402)

Μεταγραφές: Οι «τζιαλομπλού» όπως άλλωστε συνηθίζουν κινούνται πολύ ήρεμα στο μεταγραφικό παζάρι, αφού πρώτιστο μέλημά τους είναι κυρίως η διατήρηση του βασικού τους κορμού και η ομοιογένεια του συνόλου τους. Αποκτήθηκαν παίκτες που θα βοηθήσουν στο ροτέισον, με τον ελπιδοφόρο εξτρέμ Γκαριτάνο από την Τσεζένα να ξεχωρίζει, ενώ μεταγραφή πρώτης γραμμής θεωρείται ο επιθετικός Πουτσιαρέλι από την Έμπολι. Ο νεαρός μέσος Γκαουντίνο από την Μπάγερν Μονάχου έχει καλές προδιαγραφές, ενώ και ο φορ Ροντρίγκες από την Τσεζένα θα δώσει λύσεις προερχόμενος κυρίως από τον πάγκο.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 6-0 της αδύναμης Ματζάνο και με 2-0 της Λουγκάνο, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην πανίσχυρη Νάπολι. Επιβλήθηκε 2-0 της Τρέντο, κέρδισε με σκορ 4-3 την Κάρπι, ενώ έφερε 1-1 με τη νεοφώτιστη Σπαλ, ενώ προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Coppa Italia κερδίζοντας εντός έδρας με 2-1 την Άσκολι.

Εκτίμηση: Η εξασφάλιση της παραμονής στο Καμπιονάτο είναι ο βασικός στόχος και όσο γρηγορότερα τα καταφέρουν οι «τζιαλομπλού» τόσο το καλύτερο θα είναι γι'αυτούς. Το σύνολο του κόουτς Μαράν είναι έμπειρο στη Serie A, γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια, οι παίκτες παίζουν αρκετά χρόνια μαζί και η εκτίμησή μας είναι πως η σωτηρία θα εξασφαλιστεί εύκολα ή δύσκολα. 

Τζένοα

Τι έκανε πέρυσι: Εφιαλτική η περσινή χρονιά για τους «γκριφόνι», οι οποίοι θέλουν να την ξεχάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτσι ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Τερμάτισαν στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα εξασφαλίζοντας τη σωτηρία τους στις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ είχαν πάθει αγωνιστική καθίζηση στα μέσα της σεζόν με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα που λίγο έλειψε να τους στοιχίσουν.

Προπονητής: Ο 41χρονος Κροάτης τεχνικός Ιβάν Γιούριτς θα ξεκινήσει και φέτος στον πάγκο ελπίζοντας να μη συμβούν τα περσινά παρατράγουδα, καθώς είχε ξεκινήσει και πάλι αυτός στο τιμόνι, στη συνέχεια απολύθηκε και έπειτα επαναπροσλήφθηκε λίγο πριν το φινάλε σε μια χρονιά παρωδία.

Γήπεδο: Stadio Luigi Ferraris (36.536)

Μεταγραφές: Απέκτησε το στόπερ Ζουκάνοβιτς με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα, ενώ πήρε και τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό Σπόλι από την Κιέβο. Πολύ καλές προσθήκες με τη μορφή δανεισμού από τη Μίλαν κρίνονται τόσο ο μέσος Μπερτολάτσι όσο και ο επιθετικός Λαπαντούλα. Πολύτιμες βοήθειες αναμένεται να προσφέρει ο εξτρέμ Σεντουριόν που αποκτήθηκε από τη Σάο Πάολο, καλή μεταγραφή είναι ο μέσος Χίλιεμαρκ από την Παλέρμο, ενώ για τη γραμμή κρούσης αποκτήθηκε ο φορ Γκαλαμπίνοφ από τη Νοβάρα.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της γαλλικής Ναντ με σκορ 1-0, κέρδισε με το επιβλητικό 8-0 την αδύναμη Σαβόνα και με 3-2 τη Νοβάρα, ενώ συνέτριψε με σκορ 4-0 και την ολλανδική Χέρενφεν. Στο θεσμό του Coppa Italia προκρίθηκε στην επόμενη φάση νικώντας εντός έδρας την Τσεζένα με 2-1 στην παράταση, 1-1 η κανονική διάρκεια.

Εκτίμηση: Οι «γκριφόνι» θα επιδιώξουν τη φετινή χρονιά να πάρουν τους βαθμούς που απαιτούνται για να εξασφαλίσουν γρήγορα τη σωτηρία τους αποφεύγοντας τα λάθη της περασμένης σεζόν, η οποία πρέπει να λειτουργήσει σαν διδακτικό μάθημα γι'αυτούς. Η εκτίμησή μας είναι πως θα παραμείνουν στην κατηγορία κατακτώντας πάντως μια θέση στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε αν τελικά θα υπάρξει η πολυαναμενόμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Τορίνο

Τι έκανε πέρυσι: Δε δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες και τερμάτισε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα μένοντας όπως είναι λογικό εκτός της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μέσα στην έδρα της ήταν πολύ δυνατή αποδίδοντας εντυπωσιακά ελκυστικό ποδόσφαιρο, όμως της έλειψε γενικά η αγωνιστική συνέπεια και η σταθερότητα με αποτέλεσμα να χάσει αρκετούς βαθμούς λόγω επιπολαιότητας.

Προπονητής: Ο 48χρονος σπουδαίος Σέρβος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Σίνισα Μιχαΐλοβιτς θα βρίσκεται και τη φετινή χρονιά στο τιμόνι της «γκρανάτα» έχοντας ως βασική επιδίωξη την επιστροφή της ομάδας του στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Γήπεδο: Stadio Grande Torino (28.140)

Μεταγραφές: Ο πολύ καλός τερματοφύλακας Σιρίγου προστέθηκε στο ρόστερ προερχόμενος από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ πολλές βοήθειες στο χώρο της άμυνας θα προσφέρει ο κεντρικός αμυντικός Ν'Κουλού που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Λυών. Ο πλάγιος επιθετικός Μπερενγκέρ που αποκτήθηκε από την Οσασούνα ενισχύει την ομάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ο κεντρικός αμυντικός Λιάνκο από τη Σάο Πάολο θωρακίζει τα μετόπισθεν, ενώ πολύ σπουδαία προσθήκη στο χώρο της μεσαίας γραμμής θεωρείται ο δυναμικός χαφ Ρινκόν που ήρθε δανεικός από τη Γιουβέντους. Σε γενικές γραμμές παρέμειναν στο ρόστερ οι περισσότεροι βασικοί παίκτες, ενώ ο σπουδαίος επιθετικός Μπελότι πολιορκείται από πολλές ομάδες, όμως οι πιθανότητες να παραμείνει στην «γκρανάτα» είναι περισσότερες τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με αντίπαλο την αγγλική Χάντερσφιλντ με σκορ 2-2, κέρδισε τις αδύναμες Ολινατέζε και Ρενάτε με σκορ 3-1 και 5-0 αντίστοιχα, ενώ παρέμεινε αήττητη στα φιλικά επικρατώντας της Γκινγκάμπ με 2-0 και της Φράϊμπουργκ με 2-1. Στο θεσμό του Coppa Italia προκρίθηκε στον επόμενο γύρο κερδίζοντας εντός έδρας την Τραπάνι με το εμφατικό 7-1.

Εκτίμηση: Η εκτίμησή μας είναι ότι θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη 8άδα, το ρόστερ της δεν έχει υποστεί πολλές αλλοιώσεις, έχει ικανότατους παίκτες ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ενώ έχει και τον ίδιο προπονητή με την περσινή χρονιά. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το αν θα παραμείνει στο ρόστερ ο φορ Μπελότι, καθώς και το ποιοι παίκτες θα αποκτηθούν στη θέση του αν τελικά αυτός θα αποχωρήσει με μεταγραφή, η οποία φυσικά θα έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη για την «γκρανάτα».

Αταλάντα

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε κυριολεκτικά εκπληκτική πορεία και αποτέλεσε την έκπληξη της χρονιάς τερματίζοντας απόλυτα δίκαια στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εξασφάλισε την έξοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο και ήταν υπόδειγμα σταθερότητας καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν που μας πέρασε.

Προπονητής: Ο 59χρονος Ιταλός Τζιανπιέρο Γκασπερίνι ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2020 με τη διοίκηση να επιβραβεύει την περσινή του προσφορά στην ομάδα, καθώς ο πολύ έμπειρος κόουτς ήταν ο αρχιτέκτονας του εξαιρετικού αυτού συνόλου που παρουσιάστηκε σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους του Καμπιονάτο.

Γήπεδο: Stadio Atleti Azzurri d’Italia (24.642)

Μεταγραφές: Έχασε τον πολύ σημαντικό ακραίο οπισθοφύλακα Κόντι και το στυλοβάτη της μεσαίας γραμμής Κεσί, καθώς αμφότεροι παραχωρήθηκαν με μεταγραφή στη Μίλαν. Κατά τ'άλλα διατήρησε τους υπόλοιπους παίκτες της βασικής της 11άδας, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ της τον εξαιρετικό επιθετικό χαφ Ίλισιτς από την ομάδα της Φιορεντίνα, τον επιθετικό Κορνέλιους από την Κοπεγχάγη και τους μέσους Σμιντ από τη Σάο Πάολο και Χάας από τη Λουκέρνη. Αποκτήθηκαν επίσης ο ακραίος οπισθοφύλακας Καστάνιε από την Γκενκ, ο κεντρικός αμυντικός Παλομίνο από τη Λουντογκόρετς και ο εξαιρετικά ταλαντούχος πλάγιος επιθετικός Ορσολίνι με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με το απίστευτο 15-0 της εξαιρετικά αδύναμης Μπρουσαπόρτο, ενώ κέρδισε με 3-1 την Τζιάνα Ερμίνιο. Επιβλήθηκε της γαλλικής Λιλ με σκορ 1-0, με το ίδιο σκορ έκαμψε την αντίσταση και της γερμανικής Ντόρτμουντ, αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα κόντρα στη Νοβάρα, ενώ στο πιο πρόσφατο φιλικό της τεστ κέρδισε με 2-1 τη Βαλένθια.

Εκτίμηση: Η περσινή απόλυτα επιτυχημένη χρονιά δημιουργεί απαιτήσεις στη φετινή σεζόν για ανάλογη πορεία και ο πήχης παραμένει ψηλά. Οι «μπεργκαμάσκι» έχουν δεμένο σύνολο, διαθέτουν στις τάξεις τους έναν εξαιρετικό προπονητή, διατήρησαν σημαντικό μέρος του βασικού τους κορμού και θεωρούμε ότι στο φινάλε θα βρίσκονται μέσα στην πρώτη 8άδα διεκδικώντας ξανά το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Μπολόνια

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μέτρια πορεία σε γενικές γραμμές τερματίζοντας στη 15η θέση, 9 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην έδρα της, πήρε τους πόντους που έπρεπε, ενώ τη βοήθησε το γεγονός ότι οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούσαν τη σωτηρία είχαν πολύ μικρή συγκομιδή βαθμών και έτσι σώθηκε σχετικά άνετα.

Προπονητής: Ο 53χρονος πλέον σπουδαίος Ιταλός πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Ρομπέρτο Ντοναντόνι θα βρίσκεται κανονικά και τη φετινή χρονιά στο τιμόνι των «ροσομπλού», γνωρίζει καλά την ομάδα και η διοίκηση δείχνει εμπιστοσύνη στο έργο του.

Γήπεδο: Stadio Renato Dall’Ara (38.280)

Μεταγραφές: Απέκτησε τους κεντρικούς αμυντικούς Ντε Μάιο και Γκονζάλες από Άντερλεχτ και Παλέρμο αντίστοιχα, πήρε από τη Μίλαν τον ικανότατο μέσο Πόλι, ενώ στο ρόστερ της προστέθηκε και ο καλός επιθετικός χαφ Φαλέτι από την Τερνάνα της Serie B. Κατά τ'άλλα διατήρησε περίπου απαράλλαχτο το μεγαλύτερο μέρος του βασικού της κορμού και αυτό κατατάσσεται στα πλεονεκτήματά της ενόψει της νέας απαιτητικής χρονιάς, ενώ κινείται δυναμικά για την απόκτηση του έμπειρου φορ Παλάσιο που έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της αδύναμης Τρέντο με σκορ 5-0, ενώ ηττήθηκε με 3-0 από τη γερμανική Χόφενχαϊμ. Κέρδισε με 3-2 την Αλ Ντουχαΐλ, αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη γερμανική Κολωνία, ενώ στο Coppa Italia γνώρισε τον αποκλεισμό χάνοντας εντός έδρας με 0-3 από την Τσιταντέλα της Serie B.

Εκτίμηση: Η παραμονή στο Καμπιονάτο θα είναι και τη φετινή χρονιά ο βασικός στόχος των «ροσομπλού», ο κόουτς Ντοναντόνι προσφέρει μια ασφάλεια στον πάγκο, ο περσινός κορμός διατηρήθηκε και η εκτίμησή μας είναι πως οι Μπολονέζοι θα βρίσκονται μεν στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας, όμως θα μείνουν τελικά στην κατηγορία αν και θα δυσκολευτούν αρκετά.

Σαμπντόρια

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη μέση της βαθμολογικής κατάταξης και η πορεία της μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά καλή σε γενικές γραμμές. Είχε σκαμπαναβέσματα στην απόδοσή της που δεν της επέτρεψαν πάντως να διεκδικήσει κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που αποτελούσε στόχο στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Προπονητής: Ο 50χρονος Ιταλός τεχνικός Μάρκο Τζιαμπάολο ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2020 με τους «μπλουτσερκιάτι», η διοίκηση του έδειξε πως είναι ικανοποιημένη από το έγο του και φέτος και ο ίδιος στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την περασμένη σεζόν.

Γήπεδο: Stadio Luigi Ferraris (36.536)

Μεταγραφές: Απέκτησε από τη Σασουόλο με τη μορφή δανεισμού τον κεντρικό αμυντικό Φεράρι, ενώ έκανε δικό της και τον ακραίο οπισθοφύλακα Μούρου από την Κάλιαρι. Στο ρόστερ της επίσης προστέθηκαν ο ικανός επιθετικός Καπράρι από την Πεσκάρα, όπως επίσης και ο πολύ καλός επιθετικός χαφ Ραμίρες από την αγγλική Μίντλεσμπρο, ενώ ο εξαιρετικός επιθετικός Σικ που αποτελεί μεταγραφικό στόχο αρκετών μεγάλων ομάδων παραμένει προς το παρόν στο δυναμικό της. Ο επιθετικός Κοβνάτσκι από τη Λεχ Πόζναν θα δώσει λύσεις προερχόμενος περισσότερο από τον πάγκο, ενώ περίπου στα 50 εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου από τις πωλήσεις των Μούριελ, Σκρίνιαρ και Φερνάντες που ήταν βασικότατα στελέχη της 11άδας.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της αδύναμης Φεραλπισάλο με σκορ 1-0, κέρδισε εύκολα με 3-0 την Κρεμονέζε, όμως στη συνέχεια γνώρισε 3 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Έχασε κατά σειρά με 1-0 από τη Βερόνα, με 2-1 από τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και με 2-0 από την αγγλική Σουόνσι, ενώ στο θεσμό του Coppa Italia προκρίθηκε στον επόμενο γύρο νικώντας εύκολα εντός έδρας με 3-0 την Φότζια.

Εκτίμηση: Οι «μπλουτσερκιάτι» διαθέτουν καλό ρόστερ, έχουν στον πάγκο τους εξαιρετικό προπονητή, ο οποίος είναι παράλληλα και πολύ έμπειρος στο Καμπιονάτο και θα προσπαθήσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι διεκδικώντας την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Η εκτίμησή μας πάντως είναι ότι τελικά θα αρκεστούν μάλλον σε μια θέση στο μέσο περίπου της βαθμολογίας.

Ουντινέζε

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε αρκετά συμπαθητική πορεία κατακτώντας τελικά την 13η θέση στη βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος. Μετά την έλευση του κόουτς Ντελ Νέρι διόρθωσε τα κακώς κείμενα, πήρε τους βαθμούς που ήθελε, εξασφάλισε γρήγορα και άνετα την παραμονή, ενώ σε πολλά ματς απέδωσε όμορφο, επιθετικό και στρωτό ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Ο 66χρονος πολύ έμπειρος Ιταλός Λουίτζι Ντελ Νέρι συνεχίζει στο τιμόνι των «φριουλιάνι» και τη φετινή χρονιά, καθώς πέρσι ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μετά τις πρώτες αγωνιστικές και κατάφερε να δημιουργήσει ένα αρκετά ικανό σύνολο.

Γήπεδο: Stadio Dacia Arena (25.000)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Νούτινκ από τη βελγική Άντερλεχτ, τον ικανό επιθετικό μέσο Μπάρακ από τη Σλάβια Πράγας, ενώ στο ρόστερ προστέθηκε και ο Βόσνιος επιθετικός Μπάγιτς από την τουρκική Κόνιασπορ, ο οποίος αναμένεται να είναι στις βασικές επιλογές όσον αφορά την αρχική 11άδα. Ο βετεράνος γκολκίπερ Μπιζάρι από την Πεσκάρα προσδίδει εμπειρία, ο φορ Λαζάνια από την Κάρπι έχει πολλές αρετές, ενώ πλήγμα θεωρείται η αποχώρηση του βασικού επιθετικού Ζαπάτα.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε εύκολα με σκορ 4-1 της Αλ Αχλί και με 4-2 της Τέρεκ Γκρόζνι, ενώ κέρδισε 2-1 την αγγλική Χάντερσφιλντ. Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 κόντρα στην τουρική Καϊσέρισπορ, έφερε ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι σε Ανόβερο και Θέλτα, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia κέρδισε εντός έδρας με 3-2 τη Φροζινόνε και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.

Εκτίμηση: Οι «φριουλιάνι» μπαίνουν στη φετινή χρονιά με αρχικό στόχο την εύκολη και γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και από κει και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Έχουν καλούς παίκτες στο δυναμικό τους, όμως δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι ανώτερο από την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κάλιαρι

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε αρκετά καλή πορεία και τερμάτισε στην 11η θέση της βαθμολογικής κατάταξης μετά την επιστροφή της από τη Serie B. Άντλησε άφθονη δύναμη από την ισχυρή της έδρα στη Σαρδηνία, εξασφάλισε γρήγορα την παραμονή της και ήταν από τις πλέον επιθετικές ομάδες στην κατηγορία.

Προπονητής: Ο 48χρονος Ιταλός κόουτς Μάσιμο Ραστέλι ανανέωσε τελικά το συμβόλαιό του μέχρι το 2019, συνεχίζει για τρίτη χρονιά στον πάγκο των Σαρδηνών και κάθε χρόνο θέλει να πραγματοποιεί βήματα προόδου με την ομάδα του.

Γήπεδο: Stadio Sant’Elia (16.076)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον κεντρικό αμυντικό Αντρεόλι από την Ίντερ, όπως επίσης και το στόπερ Ρομάνια που ανήκει στη Γιουβέντους και αναμένεται να προσφέρει λύσεις στο ροτέισον. Στο ρόστερ προστέθηκε και ο έμπειρος κεντρικός μέσος Τσιγκαρίνι από τη Σαμπντόρια, ενώ σε γενικές γραμμές διατηρήθηκε ο περσινός βασικός κορμός χωρίς πολλές σημαντικές απώλειες, οπότε αναμένεται να υπάρχει ομοιογένεια στο σύνολο.

Φιλικά προετοιμασίας: Δε σημείωσε καμία νίκη στα φιλικά της παιχνίδια, έφερε ισοπαλία με σκορ 2-2 τόσο κόντρα στην Μπρέσια όσο και με αντίπαλο την Κροτόνε, ενώ ηττήθηκε με 1-0 από την Όλμπια και τη Φενέρμπαχτσε. Στο θεσμό του Coppa Italia προκρίθηκε δύσκολα στην επόμενη φάση κερδίζοντας εντός έδρας την Παλέρμο στη διαδικασία των πέναλτι, 1-1 η κανονική διάρκεια.

Εκτίμηση: Οι Σαρδηνοί θα βασιστούν και φέτος στην ικανή μεσοεπιθετική τους γραμμή, μειονέκτημα πάντως θεωρείται το γεγονός ότι φέτος θα παίξουν στη «Σαρντένια Αρένα», γήπεδο το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την περίφημη έδρα τους, το «Σαντ'Ελία», το οποίο τελεί υπό ανακατασκευή. Θεωρούμε πως εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάτι πολύ καλύτερο.

Κροτόνε

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε κυριολεκτικά κάτι το απίστευτο και από εκεί που άπαντες την είχαν ξεγραμμένη και υποβιβασμένη κατάφερε έπειτα από ένα φοβερό φινάλε να παραμείνει τελικά στην κατηγορία. Έκανε άσχημο πρώτο γύρο, όμως αναθάρρησε στην πορεία και στις 10 τελευταίες αγωνιστικής μάζεψε πάρα πολλούς βαθμούς με αποτέλεσμα να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Προπονητής: Ο 44χρονος Ιταλός προπονητής Νταβίντε Νίκολα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2019, η διοίκηση τον αντάμειψε για την περσινή του προσφορά και θα αναλάβει εκ νέου το πολύ δύσκολο έργο που έχει να κάνει με την παραμονή των «σκουάλι» στη Serie A.

Γήπεδο: Stadio Ezio Scida (16.640)

Μεταγραφές: Απέκτησε δανεικό από την Τορίνο τον κεντρικό αμυντικό Αγιέτι, ενώ πήρε επίσης και το στόπερ Καμπρέρα από τη Σαραγόσα για τη θωράκιση των μετόπισθεν. Πολλές λύσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να προσφέρουν ο έμπειρος Ίσκο από την Κιέβο, ο Φαραόνι από την Ουντινέζε και ο δανεικός Μαντράγκορα από τη Γιουβέντους, ενώ στη γραμμή κρούσης προστέθηκε ο Μπούντιμιρ από τη Σαμπντόρια.

Φιλικά προετοιμασίας: Πήρε 2 εύκολες νίκες σε φιλικά παιχνίδια απέναντι σε αδύναμους αντιπάλους, ενώ στο ισχυρότερο και πιο σημαντικό μέχρι στιγμής τεστ ετοιμότητας αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 έχοντας αντίπαλο την Κάλιαρι. Στο θεσμό του Coppa Italia προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Πιατσέντζα με σκορ 2-1.

Εκτίμηση: Είναι απολύτως βέβαιο πως θα παλέψει εκ νέου για την αποφυγή του υποβιβασμού, έχει μια σχετική εμπειρία από την περσινή χρονιά στο Καμπιονάτο και οι οπαδοί της τη στηρίζουν στο μικρό της γήπεδο, το οποίο πάντως είναι πολύ ισχυρή έδρα. Εκτίμησή μας είναι πως θα τερματίσει μέσα στις 4 τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μπενεβέντο

Τι έκανε πέρυσι: Τρομερή η χρονιά που πραγματοποίησε στη Serie B, προερχόταν από τη Lega Pro εντούτοις εξασφάλισε δίκαια την άνοδό της στο Καμπιονάτο. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν έπιασαν τόπο και με σταθερή πορεία στο δύσκολο μαραθώνιο πήρε δίκαια το τρίτο εισιτήριο ανόδου μέσω της διαδικασίας των μπαράζ υπερισχύοντας στον τελικό της Κάρπι.

Προπονητής: Ο έμπειρος 53χρονος Ιταλός προπονητής Μάρκο Μπαρόνι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους νεοφώτιστους μέχρι το 2019 και φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μια καλή πορεία στα λαμπερά σαλόνια του Καμπιονάτο κάτι που αποτελεί και προσωπικό του στοίχημα.

Γήπεδο: Ciro Vigorito (17.587)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον ικανό τερματοφύλακα Μπέλετς από την Κάρπι, πήρε τον έμπειρο στόπερ Κόστα από την Έμπολι, ενώ ενισχύθηκε και στα άκρα της άμυνας με τους Ντι Κιάρα και Λετίτσια από Περούτζια και Κάρπι αντίστοιχα. Η καλύτερη μεταγραφή της εντοπίζεται στο χώρο του κέντρου, αφού απέκτησε δανεικό από τη Λάτσιο το μέσο Κατάλντι, ενώ εξαιρετικά πολύτιμες είναι και οι προσθήκες του εξτρέμ Ντ'Αλεσάντρο από την Αταλάντα και του επιθετικού Κόντα από τη Σαλερνιτάνα.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 απέναντι στην Αλ Χιλάλ, έφερε το ίδιο ακριβώς σκορ κόντρα στη γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ επικράτησε της Προ Βάστο με 3-1. Στο θεσμό του Coppa Italia γνώρισε βαριά και εντελώς απρόσμενη εντός έδρας ήττα με σκορ 0-4 από την Περούτζια και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Εκτίμηση: Η νεοφώτιστη προσφέρεται από τις στοιχηματικές πλατφόρμες ως μία από τις 3 βασικές υποψήφιες για υποβιβασμό και η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσει το μοιραίο. Βέβαια θα προσπαθήσει να κερδίσει εμπειρίες και να προσπαθήσει για το καλύτερο, όμως το φινάλε του πρωταθλήματος εκτιμούμε πως θα τη βρει να επιστρέφει στη Serie B.

ΣΠΑΛ 2013

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία αν και νεοφώτιστη στη Serie B και αναδείχθηκε απόλυτα δίκαια πρωταθλήτρια της σεζόν εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα λαμπερά σαλόνια του Καμπιονάτο. Επέδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα σ'έναν ομολογουμένως πολύ σκληρό και απαιτητικό μαραθώνιο και της αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για το επίτευγμά της.

Προπονητής: Ο 50χρονος Ιταλός κόουτς Λεονάρντο Σέμπλιτσι θα βρεθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας, τα κατορθώματά του είναι αξιοζήλευτα και θέλει να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό του έργο τεστάροντας τις δυνάμεις του σ'ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, γεγονός που αποτελεί την ύψιστη δικαίωση και ανταμοιβή των κόπων του.

Γήπεδο: Paolo Mazza (12.500)

Μεταγραφές: Απέκτησε δανεικό από την Τορίνο τον τερματοφύλακα Γκομίς, ενώ θωράκισε την αμυντική της γραμμή με τον έμπειρο στόπερ Φελίπε της Ουντινέζε και τον πολύ καλό Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό Οικονόμου από την Μπολόνια. Εξαιρετική προσθήκη στο χώρο της μεσαίας γραμμής θεωρείται ο αμυντικός χαφ Γκράσι που πραγματοποίησε πολύ καλή χρονιά με την Αταλάντα, σημαντικές λύσεις θα προσφέρουν οι ικανότατοι κεντρικοί μέσοι Ρίτσο και Βιβιάνι που ήρθαν ως δανεικοί, ενώ στη γραμμή κρούσης αποκτήθηκε ο πολύτιμος φορ Παλόσκι επίσης με τη μορφή δανεισμού από την Αταλάντα.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 4-0 της αδύναμης Ταμάι, κέρδισε 2-0 την Τριεστίνα, ενώ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την ισχυρή Λάτσιο. Αναδείχθηκε ισόπαλη με το ίδιο σκορ και συγκεκριμένα το 1-1 απέναντι σε Κιέβο και Περούτζια, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia έκαμψε δύσκολα εντός έδρας την αντίσταση της Ρενάτε κερδίζοντάς της με το ισχνό 1-0.

Εκτίμηση: Ο πρωταρχικός και ίσως και μοναδικός στόχος των νεοφώτιστων είναι αν μη τι άλλο η παραμονή στο Καμπιονάτο και οι στοιχηματικές πλατφόρμες την προσφέρουν ως μία από τις 3 βασικές υποψήφιες για υποβιβασμό. Εκτιμούμε ότι θα παλέψει με νύχια και με δόντια προκειμένου να σωθεί, διαθέτει καλούς παίκτες και κανείς δεν μπορεί να τη θεωρήσει απολύτως ξεγραμμένη.

Βερόνα

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, στο ξεκίνημα έδειχνε πως θα εξασφάλιζε σχετικά άνετα την άνοδο στη Serie A, όμως δυσκολεύτηκε αρκετά στη συνέχεια πριν τελικά τα καταφέρει. Τερμάτισε στη 2η θέση, απέφυγε τα μπαράζ υπερτερώντας της Φροζινόνε στην ισοβαθμία και επιστρέφει στο Καμπιονάτο με σκοπό φυσικά να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια.

Προπονητής: Ο 43χρονος πρώην ποδοσφαιριστής Φάμπιο Πέκια παραμένει στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας των «τζιαλομπλού» με τη διοίκηση της ομάδας να τον επιβραβεύει για την επάνοδο στο Καμπιονάτο δίνοντάς του την ευκαιρία να δουλέψει στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας.

Γήπεδο: Stadio Marcantonio Bentegodi (38.402)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκε ο τερματοφύλακας Σιλβέστρι από την αγγλική Λιντς, σημαντική προσθήκη στο χώρο της άμυνας αποτελεί ο σκληροτράχηλος Ουρουγουανός στόπερ Κάσερες από τη Σαουθάμπτον, ενώ λύσεις θα δώσει και ο κεντρικός αμυντικός Ερτό από την Ουντινέζε. Ο χαφ Μπούχελ από την Έμπολι ενισχύει το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο πλάγιος επιθετικός Τσέρτσι που ανήκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ικανότατος παίχτης και θέλει να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της σχετικά αδύναμης Τριεστίνα με σκορ 4-0, κέρδισε την πάντα υπολογίσιμη και δυνατή Σαμπντόρια με 1-0, ενώ γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από την αγγλική Νιούκαστλ. Στο θεσμό του Coppa Italia προκρίθηκε στον επόμενο γύρο επικρατώντας εντός έδρας της Αβελίνο με σκορ 3-1.

Εκτίμηση: Επιστροφή στο Καμπιονάτο για τους «τζιαλομπλού» έπειτα από ένα χρόνο απουσίας και βασικό μέλημά τους είναι να διατηρηθούν στην κατηγορία. Το έργο τους βέβαια είναι εκ προοιμίου δύσκολο, ο ανταγωνισμός προβλέπεται πολύ μεγάλος και οφείλει να δώσει μεγάλη μάχη για να τα καταφέρει. Εκτίμησή μας είναι ότι θα βρίσκεται στις 4 τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα στο φινάλε της σεζόν.

Gorgeto

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ