foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ισπανία, Primera Division: Preview σεζόν 2017 - 18

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Αυγ 2017 14:11
Primera-Divison-La-Liga-2017-18.jpg

Η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης, ξεκινάει και φέτος ως το πρώτο φαβορί για κατάκτηση της Primera Division, αλλά η Μπαρτσελόνα θέλει να δώσει απαντήσεις για την περσινή κακή σεζόν και έχει στον πάγκο της, τον γνωστό μας Ερνέστο Βαλβέρδε. Αμφότερες δίνονται στο 1.90 για κατάκτηση, ενώ η αμέσως επόμενη ομάδα - ως 3ο φαβορί - είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, σε απόδοση 30.00 από τους μπουκ. Αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι», ήταν η φυγή του Νεϊμάρ από την Μπάρτσα, με ποσό ρεκόρ 222 εκ. ευρώ για την Παρί Σεν Ζερμέν. 

 

Το σύστημα διεξαγωγής

Είκοσι ομάδες -οι πρώτες 17 του περσινού πρωταθλήματος και οι τρεις που ανέβηκαν- μετέχουν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν της Ισπανίας, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 38 αγωνιστικές, με την τελευταία «στροφή» να είναι προγραμματισμένη για τις 20 Μαΐου του 2017. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει δύο φορές (εντός και εκτός έδρας) τις υπόλοιπες 19. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι τρεις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται. Σε περίπτωση ισοβαθμιών τα κριτήρια είναι: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς, 2) Διαφορά τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, 3) Συνολική διαφορά τερμάτων, 4) Συνολικό ενεργητικό τερμάτων, 5) Βαθμοί στο ειδικό ranking του Fair-Play, 6) Αγώνας μπαράζ.

Οι τρεις πρώτοι της βαθμολογίας εξασφαλίζουν απευθείας θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2018-19, ενώ ο 4ος θα βρεθεί στα πλέι-οφ της ίδιας διοργάνωσης. Η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση, θα κερδίσει εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2018-19, ενώ η 6η της βαθμολογίας θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της από τον 3ο προκριματικό του ίδιου θεσμού. Επίσης, η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ισπανίας, θα βρεθεί στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ, εκτός κι εάν πρόκειται για κάποια που θα τερματίσει στις 6 πρώτες θέσεις, οπότε θα «ανοίξει» και η 7η θέση του πρωταθλήματος.

Οι ομάδες της Primera Division

Ρεάλ Μαδρίτης

Τι έκανε πέρσι: Στέφθηκε πρωταθλήτρια για 33η φορά στην ιστορία της, με δύο βαθμούς διαφορά από την αιώνια αντίπαλο της Μπαρτσελόνα. Από τα μέσα της σεζόν και έπειτα ήταν αρκετά σταθερή και έφτασε δίκαια στον τίτλο.  Επίσης κατέκτησε και το Champions league και έφτασε τα 12. ‘Έγινε επίσης η πρώτη ομάδα που το κατακτά δύο σερί σεζόν. Άκρως επιτυχημένη η χρονιά λοιπόν.

Προπονητής: Ο Ζινεντίν Ζιντάν χτίζει ήδη τον μύθο του ως προπονητής, καθώς από τον Ιανουάριο του 2016 που έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Ρεάλ μέχρι και σήμερα, έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο Champions League και ένα πρωτάθλημα. Δεν γινόταν να μην συνεχίσει στον πάγκο των «μερένγκες».

Γήπεδο: Santiago Bernabeu (81.044)

Μεταγραφές: Το μεγάλο σίριαλ στην αρχή του καλοκαιριού ήταν αν θα παραμείνει ο σούπερ σταρ Ρονάλντο, αλλά έπειτα από λίγες μέρες παραφιλολογίας, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει στους «μερένγκες». Απέκτησε τον νεαρό μπακ της Ατλ. Μαδρίτης Τέο Ερνάντεθ αντί 30 εκ. ευρώ και τον 20χρονο μέσο της Μπέτις Θεμπάγιος έναντι 17εκ ευρώ. Έληξε το συμβόλαιο του στόπερ Πέπε, ο οποίος πήγε στην Μπεσίκτας. Δανεικός στην Μπάγερν δόθηκε ο μεσοεπιοθετικός Χάμες Ροντρίγκες. Δανεικός και ο μπακ Κοεντράο, ο οποίος πήγε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Φιλικά:  Έδωσε αρκετά δυνατά φιλικά παιχνίδια και η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε πολύ καλά. Ηττήθηκε από Σίτι (4-1) και Μπαρτσελόνα (3-2), αλλά όταν ήρθαν τα επίσημα ήταν αυτή που έπρεπε. Νίκη στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1, νίκη και στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας και μάλιστα με σχετικά εύκολο 1-3 μέσα στο «Καμπ Νου».

Εκτίμηση: Δείχνει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι η Ρεάλ και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο ξανά.

 

Μπαρτσελόνα

Τι έκανε πέρσι: Αποτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η σεζόν για την Μπαρτσελόνα, καθώς τερμάτισε 2η πίσω από τη Ρεάλ, ενώ στο Champions League αποκλείστηκε από την μετέπειτα φιναλίστ Γιουβέντους. Κατέκτησε βέβαια το κύπελλο Ισπανίας, αλλά οι δύο μεγάλοι στόχοι της σεζόν χάθηκαν.

Προπονητής: Ο Λουίς Ενρίκε αποτέλεσε παρελθόν κάτι που ήταν γνωστό αρκετό καιρό πριν τελειώσει η χρονιά, καθώς είχε μεγάλη κόντρα με το «αστέρι» της ομάδας Λιονέλ Μέσι και όχι μόνο. Αντικαταστάτης του, ο γνωστός μας, Ερνέστο Βαλβέρδε στην πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Έπειτα από τετραετία (2013 – 2017) στην αγαπημένη του Μπιλμπάο, δέχθηκε να την αφήσει για να αναλάβει την Μπαρτσελόνα.

Γήπεδο: Camp Nou (99.354)

Μεταγραφές: Το σίριαλ του καλοκαιριού έλαβε τέλος και ο Νεϊμάρ κατέληξε τελικά στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία κατέβαλε την ρήτρα ύψους 222 εκ. ευρώ. Προσπαθεί να πάρει τους Κουτίνιο και Ντέμπελε, αλλά δεν τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής. Πήρε τον μεσοεπιθετικό Παουλίνιο από την Γκουανγκζο, έναντι 40 εκ. ευρώ.  Επέστρεψε ο μεσοεπιθετικός Ντεουλοφέου, έπειτα από τέσσερα χρόνια σε Έβερτον, Σεβίλλη και Μίλαν. Απέκτησε έναντι 30 εκ. ευρώ τον δεξιό μπακ Σεμέδο από την Μπενφίκα. Ακόμα μια προσθήκη στην άμυνα, με τον Μαρλόν να έρχεται από τη Φλουμινένσε. Ο στόπερ Ματιέ έμεινε ελεύθερος, ενώ ο μεσοεπιθετικός Τέγιο κατέληξε στην Μπέτις.

Φιλικά: Μπορεί να παρουσίασε καλή εικόνα στην προετοιμασία και να κέρδισε Ρεάλ (3-2), Γιουβέντους (2-1), Μάντσεστερ Γ. (1-0) και Σαπεκοένσε (5-0) μεταξύ άλλων, αλλά στο πρώτο επίσημο ηττήθηκε εύκολα από τη Ρεάλ με 1-3 εντός έδρας για το ισπανικό Σούπερ Καπ και ήδη έχουν προκληθεί «τριγμοί» στο εσωτερικό της. Πρέπει να βρει άμεσα αντικαταστάτη του Νεϊμάρ, καθώς το κενό του φάνηκε ήδη.

Εκτίμηση: Περίεργη η εκκίνηση της σεζόν για την Μπάρσα. Αν καταφέρει να βρει παίκτη προκειμένου να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ, τότε θα μπορέσει να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Αλλιώς δύσκολα τα πράγματα, με την άμυνα της να έχει αρκετά θέματα.

 

Ατλέτικο Μαδρίτης

Τι έκανε πέρσι: Δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου η ομάδα του Σιμεόνε, καθώς στο πρωτάθλημα έμεινε πολύ πίσω από ένα σημείο και έπειτα προκειμένου να αφοσιωθεί στο Champions League, στο οποίο αποκλείστηκε από τη μισητή Ρεάλ στα ημιτελικά. Αποτυχημένη η σεζόν λοιπόν.

Προπονητής: Αν και υπήρξαν πολλά σενάρια για φυγή του Ντιέγκο Σιμεόνε, εν τέλει αυτός θα παραμείνει στον πάγκο της και τη νέα σεζόν, η οποία θα είναι η έβδομη για τον «Τσόλο» στο «τιμόνι» των «ροχιμπλάνκος».

Γήπεδο: Wanda Metropolitano (67.700). Είναι το νέο στάδιο της Ατλέτικο, το οποίο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβρη. Μέχρι τότε, δεν έχει οριστεί κανένα παιχνίδι εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

Μεταγραφές: Της έχει επιβληθεί τιμωρία μεταγραφών και έτσι δεν μπόρεσε να κάνει κινήσεις. Το μεγάλο σίριαλ ήταν για το αν θα φύγει ο Γκριεζμάν, ο οποίος τελικά ανανέωσε. Ο μπακ Τέο Ερνάντεθ, κατέληξε στη Ρεάλ με πόσο που έφτασε τα 30 εκ. ευρώ. Στη Ζενίτ πήγε ο 24χρονος χαφ Κρανεβίτερ, που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες όταν αποκτήθηκε από την Ρίβερ Πλέιτ.

Φιλικά: Αρκετά καλή η εικόνα της στα φιλικά, όπου επικράτησε της Νάπολι με 2-1, ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Λίβερπουλ, ενώ κέρδισε και τις Μπράιτον (3-2), Λεγκανιές (1-0). Ίδια ομάδα με πέρυσι ουσιαστικά, έχει το προνόμιο να είναι «δεμένη» τώρα στην αρχή της σεζόν.

Εκτίμηση: Παρότι χωρίς μεταγραφές, η Ατλέτικο θα είναι στις διεκδικήτριες του τίτλου. Τον Ιανουάριο θα μπορέσει να κάνει κινήσεις και αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά. Θα παλέψει για το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα είναι εύκολο να το πάρει.

 

Σεβίλλη

Τι έκανε πέρσι: Αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά και σε κάποια στιγμή έφτασε να είναι ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και περιορίστηκε στην 4η θέση. Στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την Λέστερ, καθώς μπορεί να κέρδισε στο πρώτο ματς με 2-1, αλλά στη ρεβάνς στην Αγγλία ηττήθηκε με 2-0 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Προπονητής: Ο Χόρχε Σαμπαόλι έπειτα από μια μόλις σεζόν στον πάγκο των «ανδαλουσιάνων», αποτελεί παρελθόν, διότι αποδέχθηκε την πρόσκληση να αναλάβει την Εθνική Αργεντινής. Στη θέση του ήρθε ο 47χρονος Εντουάρντο Μπερίσο, ο οποίος για μια τριετία ήταν στον πάγκο της Θέλτα, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Γήπεδο: Ramon Sanchez Pizjuan (45.000)

Μεταγραφές: Ξόδεψε αρκετά η Σεβίλλη και δείχνει ενισχυμένη. Ήρθε ο φορ Νολίτο από τη Μάντσεστερ Σίτι και ο έτερος επιθετικός Μουριέλ από τη Σαμπντόρια, με τη μεταγραφή του να στοιχίζει 20 εκ. ευρώ. Δυνάμωσε και το κέντρο της, με τον ερχομό του Μπανέγα από την Ίντερ και του Πισάρο από την μεξικάνικη Τίγκρε. Δυνατή προσθήκη στην άμυνα, αυτή του Κιέρ από τη Φενέρμπαχτσε. Επέστρεψε ο Χεσούς Νάβας από τη Σίτι και δυναμώνει ακόμα περισσότερο την μεσοεπιθετική του γραμμή. Έφυγε βέβαια ο μέσος Ιμπόρα για τη Λέστερ και ο επιθετικός Κονοπλιάνκα για τη Σάλκε. Παρελθόν ο εξτρέμ Βιτόλο, που πήγε στην Ατλ. Μαδρίτης, αλλά λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών, δόθηκε δανεικός στην Λας Πάλμας. Αυτή είναι η σημαντικότερη απώλεια.

Φιλικά: Υπέστη αλλαγές στο ρόστερ της, αλλά δείχνει ότι είναι σε καλό επίπεδο και ο Μπερίσο, έχει καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του. Κέρδισε τις Λείψια (1-0) και Άρσεναλ (2-1), έφερε ισοπαλία (2-2) με την Έβερτον, ηττήθηκε από τη Σάουθαμπτον (2-0), αλλά στην πρόβα τζεναράλε πριν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της σεζόν, επιβλήθηκε της Ρόμα με 2-1.

Εκτίμηση: Να «σπάσει» την μόνιμη τριάδα του ισπανικού ποδοσφαίρου δείχνει εξαιρετικά δύσκολο. Την περιμένουμε όμως πολύ δυνατή και η 4η θέση μοιάζει εφικτός στόχος.

 

Βιγιαρεάλ

Τι έκανε πέρσι: Το πάλεψε για να πάρει μια θέση στην τετράδα της βαθμολογίας και την έξοδο στο επόμενο Champions League, αλλά δεν τα κατάφερε και περιορίστηκε στην 5η θέση και στη συμμετοχή της στους ομίλους του επόμενου Europa League. Στη φετινή διοργάνωση έφτασε μέχρι τους «32» όπου αποκλείστηκε από τη Ρόμα.

Προπονητής: Ο 52χρονος Φρανσίσκο Εσκριμπά την ανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο και συνεχίζει στο «τιμόνι» της. Παρουσίασε καλή εικόνα σε πολλά παιχνίδια το «κίτρινο υποβρύχιο» και όπως φαίνεται ο έμπειρος τεχνικός έχει καταφέρει να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα.

Γήπεδο: El Madrigal (24.890)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκε έναντι 14 εκ. ευρώ ο αμυντικός Σεμέδο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και με το ίδιο ποσό, ο φορ Ουνάλ της Μάντσεστερ Σίτι. Πήρε δανεικό τον φορ Μπάκα και αποτελεί εξαιρετική προσθήκη. Καλή η μεταγραφή του νεαρού χαφ Φορνάλς από τη Μάλαγα που στοίχισε 12 εκ. ευρώ. Έχασε τον καλό αμυντικό Μουσάκιο, που πήγε στη Μίλαν και τον επιθετικό Ντος Σάντος που μετακόμισε στο MLS. Ο έμπειρος φορ Σολδάδο μετακόμισε στην Φενέρμπαχτσε.

Φιλικά: Είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση της στα φιλικά και είναι λογικό καθώς έγιναν αλλαγές στο ρόστερ της και χρειάζεται χρόνο για να βρει ομοιογένεια. Στα σημαντικότερα φιλικά, ηττήθηκε από Ίντερ (3-1) και Μπόκα Τζούνιορς (1-0), ενώ επικράτησε των υποδεέστερων Κάντιθ και Λεβάντε.

Εκτίμηση: Πέρυσι τα πήγε καλά, αλλά φέτος αποτελεί ερωτηματικό. Θεωρούμε ότι θα παλέψει για την τετράδα της βαθμολογίας, αλλά δύσκολα θα βρεθεί σε αυτή.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Σοσιεδάδ

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε έστω και στο νήμα (ένα βαθμό διαφορά από την Μπιλμπάο) να πάρει την 6η θέση και μαζί το απευθείας «εισιτήριο» για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Επιτυχημένη λοιπόν η σεζόν για την Σοσιεδάδ.

Προπονητής: Ο 53χρονος Εουσέμπιο Σακριστάν Μένα ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2015 και συνεχίζει απτόητος το έργο του στην ομάδα. Δεν έχει λόγο να τον αλλάξει η διοίκηση, δεν έχει λόγο και ο ίδιος να αποχωρήσει.

Γήπεδο: Anoeta (32.076)

Μεταγραφές: Πολύ καλή η προσθήκη του μεσοεπιθετικού Γιανουζάι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του αμυντικού Γιορέντε από τη Ρεάλ. Αμφότεροι με κανονική μεταγραφή. Επέστρεψε από τον δανεισμό του στον Ολυμπιακό ο μπακ Ντε Λα Μπέγια. Στην Παρί για 16 εκ. ευρώ πήγε ο αμυντικός Μπερτίτσε, ενώ ο Κάρλος Βέλα μετακόμισε στο MLS. Λίγες οι αλλαγές στο ρόστερ της.

Φιλικά: Δεν ικανοποίησε με την απόδοση της στα φιλικά προετοιμασίας, όπου έφερε πολλές ισοπαλίες και πήρε μόλις μια νίκη, κόντρα στη Γκρόνινγκεν. Φαίνεται ότι χρειάζεται χρόνο, αλλά και ίσως κάποιες ακόμα μεταγραφές.

Εκτίμηση: Θα δώσει την μάχη της για την εξάδα, αλλά οριακά θα καταφέρει να βρεθεί σε αυτή με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

 

 Αθλέτικ Μπιλμπάο

Τι έκανε πέρσι: Έκανε κακό φίνις στο περσινό πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 7η θέση, αλλά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το κύπελλο, άνοιξε άλλη μια θέση και έτσι θα παίξει στα προκριματικά του Europa League. Δεν καθόλου καλή η σεζόν της και ευτυχώς που έστω και με αυτό τον τρόπο θα βρεθεί στην Ευρώπη.

Προπονητής: Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της για να αναλάβει την Μπαρτσελόνα. Νέος προπονητής ο Χοσέ Άνχελ Ζιγκάντα, ο οποίος έπειτα από έξι χρόνια στη μικρή Μπιλμπάο, προβιβαστικέ στην πρώτη ομάδα. Γνωρίζει καλά τον τρόπο λειτουργίας των Βάσκων και για αυτό η διοίκηση τον εμπιστεύθηκε.

Γήπεδο: San Mames (53.289)

Μεταγραφές: Φτωχό το μεταγραφικό παζάρι για άλλη μια φορά για την Μπιλμπάο, που δεν έδωσε λεφτά για κάποια μεταγραφή, αλλά ούτε έχασε κάποιον από τους βασικούς της.

Φιλικά: Δεν έδωσε πολύ δυνατά φιλικά, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν έτοιμη και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με μια νίκη (3-0) και μια ισοπαλία (1-1) επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου. Για να βρεθεί στους ομίλους, θα πρέπει να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό.

Εκτίμηση: Περίεργη η σεζόν που αρχίζει για τους Βάσκους, οι οποίοι έχουν νέο τεχνικό στο «τιμόνι» και θα πρέπει να δείξουν ότι μπορούν για άλλη μια φορά δίχως μεταγραφές. Λογικά για εξάδα θα παλέψουν.

 

Εσπανιόλ

Τι έκανε πέρσι: Πήρε την 8η θέση στο πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, μιας και η 7η θέση απείχε 7 βαθμούς. Πολύ καλή κρίνεται η σεζόν, με την πορεία της να είναι εξαιρετική τηρουμένων των αναλογιών.

Προπονητής: Ο Κίκε Φλόρες ανέλαβε τον Ιούνιο του 2016 και από τη στιγμή που η Εσπανιόλ παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο, δεν υπήρχε λόγος να γίνει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της. Συνεχίζει το έργο του.

Γήπεδο: Cornella-El Prat (40.500)

Μεταγραφές: Απέκτησε ως ελεύθερο τον χαφ Γρκανέρο, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σοσιεδάδ. Έμειναν με κανονική μεταγραφή ο πορτιέρε Λόπεθ από τη Μίλαν και ο μεσοεπιθετικός Πιατί, οι οποίοι έκαναν πολύ καλή σεζόν ως δανεικοί. Πήρε με μεταγραφή τον στόπερ Νάλτο από την Κράσνονταρ. Σημαντικές οι απώλειες των επιθετικών Καϊσέδο και Σίλα, οι οποίοι πήγαν σε Λάτσιο και Έουπεν αντίστοιχα.

Φιλικά: Ξεχώρισε η νίκη επί της Ντόρτμουντ με 1-0, αλλά στη συνέχεια έφερε ισοπαλίες με Τβέντε και Αμβούργο, ενώ ηττήθηκε από τη Νάπολι με 2-0. Γενικά ούτε κρύο, ούτε ζέστη στα φιλικά. Φαίνεται να θέλει χρόνο πάντως.

Εκτίμηση: Θέλει να μπει στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», αλλά είναι πολύ δύσκολο, μιας και οι ομάδες που τερματίζουν συνήθως σε αυτά, δείχνουν δυνατές και φέτος.

 

Αλαβές

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετική πορεία για την «νεοφώτιστη» στην La Liga, όπου κατάφερε να σωθεί με χαρακτηριστική ευκολία. Μάζεψε 55 βαθμούς και σίγουρα στα highlights της σεζόν είναι το μεγάλο διπλό στο Camp Nou επί της Μπαρτσελόνα με 1-2. Επίσης, κόντρα στην ίδια διεκδίκησε το «τρόπαιο του βασιλιά» (Copa del Rey), αλλά το εμπόδιο ήταν πολύ υψηλό και ηττήθηκε με 3-1. Και μόνο που έφτασε όμως μέχρι τον τελικό είναι τεράστια η επιτυχία της.

Προπονητής: Ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο εξαργύρωσε την καλή σεζόν της Αλαβές και πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Σαουθάμπτον. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, έπαιξε δυνατά και για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Επιμένει αργεντίνικα η Αλαβές και νέος τεχνικός της, είναι ο 36χρονος Λουίς Ζουμπέλδια, ο οποίος θα δουλέψει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα προπονούσε ομάδες στη Λατινική Αμερική. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει εμπειρία από τους πάγκους, καθώς είναι ήδη αρκετά χρόνια προπονητής, διότι η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής τελείωσε άδοξα πολύ νωρίς.

Γήπεδο: Mendizorrotza (19.840)

Μεταγραφές: Πρόσθεσε κυρίως νεαρούς παίκτες στο ρόστερ της, οι οποίοι δεν της στοίχισαν πολλά λεφτά, όπως ο φορ Μπουρχούι και ο χαφ Ζιντάν (γιος του Ζινεντίν) από τη Ρεάλ. Καλή προσθήκη και του αμυντικού Μαριπάν από την Κατόλικα της Χιλής. Απέκτησε με κανονική μεταγραφή τον Έλι από την Μίλαν, που έπαιξε δανεικός στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Πήρε με μεταγραφή τον εξτρέμ Μπούργουι, ο οποίος άνηκε στη Ρεάλ, αλλά πέρσι έπαιξε δανεικός στην Χιχόν. Ήρθε και ο φορ Σομπρίνο από τη Μαν. Σίτι. Ο βασικός στόπερ Φεντάλ, μετακόμισε στην Μπέτις και ο εξτρέμ Μέντεζ στην Κρουζ Αζούλ.

Φιλικά: Δεν ήταν καλή στα φιλικά, καθώς πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα της. Οι ομάδες του Ζουμπέλδια έχουν προβλήματα στην άμυνα και θα χρειαστεί να δουλέψει περισσότερο πάνω σε αυτό το κομμάτι. Στα σημαντικότερα φιλικά, ήρθε ισόπαλη με 2-2 με την Μπιλμπάο και ηττήθηκε από την Τράμπζονσπορ με 2-0.

Εκτίμηση: Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να την επαναλάβει. Κοντά στην δεκάδα θα είναι. Δεν δείχνει να μπορεί το κάτι παραπάνω.

 

Έιμπαρ

Τι έκανε πέρσι: Για δεύτερη διαδοχική σεζόν κατάφερε να σωθεί σχετικά άνετα και να κάνει μια αξιόλογη πορεία στη La Liga. Τερμάτισε ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας, δίχως να αγχωθεί ιδιαίτερα.

Προπονητής: Ο κόουτς Μεντιλιμπάρ δεν είχε λόγο να μην συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, στον οποίο έκατσε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2015 και έτσι συνεχίζει απτόητος το επιτυχημένο – ομολογουμένως – έργο του.

Γήπεδο: Ipurua (7.083)

Μεταγραφές: Κράτησε με κανονική μεταγραφή τον πορτιέρε Γιοέλ, που ήταν ο βασικός της πέρσι, ενώ ήρθε και ο πορτιέρε Ντμτροβίτς από την Αλκορκόν. Πρόσθεσε εμπειρία με τον φορ Σάρλες από την Μάλαγα. Έδωσε 3.5 εκ. ευρώ για τον αμυντικό Ολιβέιρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Έχασε τον καλό αμυντικό Λεζέν, ο οποίος πήγε στη Νιούκαστλ για 10 εκ. ευρώ.

Φιλικά: Τα πήγε αρκετά καλά στα φιλικά και αυτό κυρίως οφείλεται ότι υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα, μιας και δεν έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Μεταξύ άλλων, ηττήθηκε από την Σάλκε με 1-0, αλλά επικράτησε των Λιντς (4-2) και Σαραγόσα (2-0).

Εκτίμηση: Μια ήσυχη σεζόν θέλει η Έιμπαρ, η οποία θα επιδιώξει να σωθεί άνετα και να βρίσκεται στη δεκάδα. Μπορεί να τα καταφέρει.

 

Μάλαγα

Τι έκανε πέρσι: Σε μια πολύ περίεργη σεζόν που έδειχνε ότι δύσκολα θα τη σώσει, η διοίκηση αποφάσισε να φέρει στον πάγκο της τον Μίτσελ και ο άλλοτε κόουτς του Ολυμπιακού, όχι μόνο κατάφερε να την σώσει, αλλά η Μάλαγα τερμάτισε κιόλας στην 11η θέση.

Προπονητής: Ο Μίτσελ έπειτα από όσα έκανε, δεν γινόταν να μην συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, αλλά μένει να αποδείξει επιτέλους ότι μπορεί να έχει διάρκεια.

Γήπεδο: Rosaleda (30.044)

Μεταγραφές: Ο Μίτσελ ήθελε τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τον οποίο γνωρίζει άριστα από την κοινή τους θητεία στον Ολυμπιακό και η διοίκηση τον απέκτησε ως δανεικό από την Εσπανιόλ. Στην επίθεση ήρθε ο Μπόρχα Μπαστόν, ως δανεικός από τη Σουόνσι. Πήρε τον καλό 20χρονο χαφ Σεσίνι από την Μπάνφιλντ και γέμισε το ρόστερ με κάποιους έμπειρους ελεύθερους. Σημαντική η απώλεια του χαφ Καμάτσο που πήγε στη Βόλφσμπουργκ και του φορ Ραμίρες που πήγε στην ‘Εβερτον.

Φιλικά: Πολύ κακή στα φιλικά, εκτός του ότι γνώρισε πολλές ήττες, δεν μπορούσε να σκοράρει εύκολα και φαίνεται πως υπάρχει θέμα πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν. Θα φανεί βέβαια στην πορεία, αλλά σε πρώτη φάση δεν δείχνει έτοιμη.

Εκτίμηση: Πρώτος στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά λογικά θα είναι κάπου στη μέση της βαθμολογίας και θα σωθεί σχετικά εύκολα.

 

Βαλένθια

Τι έκανε πέρσι: Ακόμα μια περίεργη και ουσιαστικά χαμένη σεζόν ολοκληρώθηκε για τη Βαλένθια, η οποία δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την 12η θέση στη Primera Division. Τουλάχιστον φάνηκε καλύτερη σε σχέση με δύο σεζόν πριν.

Προπονητής: Η διοίκηση αποφάσισε να φέρει κανονικό προπονητή και να σταματήσει τις… αλχημείες. Νέος κόουτς ο Μαρσελίνο, ο οποίος για μια τριετία ήταν στο «τιμόνι» της Βιγιαρεάλ και από τον Ιούνιο, είναι σε αυτό των «νυχτερίδων».

Γήπεδο: Mestalla (55.000)

Μεταγραφές: Πολύ καλή η προσθήκη του μεσοεπιθετικού Ορεγιάνα από τη Θέλτα, αλλά και αυτή του φορ Τζάτζα από τη Γιουβέντους, τον οποίο κράτησε με κανονική μεταγραφή. Έπαιξε πέρυσι δανεικός στις «νυχτερίδες». Συνολικά κόστισαν 19 εκ. ευρώ. Ο 22χρονος χαφ Μακσίμοβιτς ήρθε από την Αστάνα ως ελεύθερος. Κάτω από τα δοκάρια ήρθε ο Νέτο από την Γιουβέντους. Ο χαφ Ένσο Πέρες πήγε στη Ρίβερ Πλέιτ και ο βασικός πορτιέρε Άλβες στην Φλαμένγκο. Ο φορ Νεγκρέδο πωλήθηκε στη Μπεσίκτας και ο πορτιέρε Ράιαν στην Μπράιτον.

Φιλικά: Καλή η εικόνα που παρουσίασε στα φιλικά και τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Ξεχώρισαν οι νίκες επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (3-0) και Βέρντερ Βρέμης (2-1), αλλά στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε από την Αταλάντα με 2-1.

Εκτίμηση: Προσπαθεί να βρει την χαμένη της… αίγλη, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει προς το παρών. Δεν είναι μεγάλες οι προσδοκίες για φέτος. Επιβάλλεται να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», αλλά δείχνει δύσκολο να τα καταφέρει.

 

Θέλτα

Τι έκανε πέρσι: Από ένα σημείο και έπειτα, παράτησε το πρωτάθλημα και επικεντρώθηκε στο Europa League και στο κύπελλο Ισπανίας. Σε αμφότερα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου στο πρώτο αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο μπαμ) και στο δεύτερο από την Αλαβές. Επιτυχημένη σαφέστατα η σεζόν.

Προπονητής: Ο Εντουάρντο Μπερίσο αποτελεί παρελθόν έπειτα από μια τριετία, καθώς πήγε στη Σεβίλλη. Αντικαταστάτης του ο Κάρλος Ουνζουέ, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος βοηθός του Λουίς Ενρίκε στη Μπαρτσελόνα.

Γήπεδο: Balaídos (31.800)

Μεταγραφές: Σημαντική η απώλεια του χαφ Ορεγιάνα, ο οποίος πήγε στην Βαλένθια. Απέκτησε τους πιτσιρικάδες Λομπότκα (μέσος, Νόρτζελαντ) και Γκόμες (επιθετικός, Ντιφενσόν, Ουρουγουάη). Ψάχνεται για φορ και λογικά θα γίνει κίνηση. Λίγες γενικά οι αλλαγές στο ρόστερ της.

Φιλικά: Στα πρώτα φιλικά δεν ήταν καλή, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες προσαρμοζόταν στα θέλω του Ουνζουέ και έφτασε να κερδίσει τη Ρόμα με 4-1. Πάντως δείχνει να έχει θεματάκια στην άμυνα.

Εκτίμηση: Είναι ερωτηματικό η Θέλτα φέτος. Έρχεται από διαδοχικές καλές σεζόν, αλλά φέτος έχει νέο κόουτς, ο οποίος έχει επιθετική φιλοσοφία, αρκεί όμως να βρει τις ισορροπίες στην άμυνα. Την αναμένουμε μέχρι οχτάδα, δύσκολα για παραπάνω.

 

Λας Πάλμας

Τι έκανε πέρσι: Από τη στιγμή που σώθηκε «κατέβασε διακόπτες» και για αυτό έκανε πολύ άσχημο φίνις στο πρωτάθλημα. Δεν προσπάθησε για το κάτι παραπάνω στη σεζόν και έτσι τερμάτισε στην 14η θέση.

Προπονητής: Ο 58χρονος Κίκε Σετιέν αποτελεί παρελθόν από τη Λας Πάλμας, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια. Νέος τεχνικός ο 48χρονος Μανόλο Μάρκεζ, που ήταν στις μικρότερες ομάδες της Λας Πάλμας και άφησε εξαιρετικό έργο. Επιλογή που έχει ρίσκο πάντως.

Γήπεδο: Gran Canaria (31.250)

Μεταγραφές: Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Ατλέτικο δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές και έτσι από τη στιγμή που ο καλός χαφ Βιτόλο που απέκτησε από τη Σεβίλλη δεν μπορεί να παίξει στους «ροχιμπλάνκος», τον πήρε δανεικό για έξι μήνες. O καλός χαφ Μέσα, πήγε στη Σουόνσι για 13 εκ. ευρώ. Παρελθόν ο καλός μεσοεπιθετικός Μπόατενγκ, ο οποίος ζήτησε να φύγει. Ο φορ Λιβάγια πήγε στην ΑΕΚ.

Φιλικά: Πολύ καλή η εικόνα που έβγαλε στα φιλικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Ακόμα και έτσι όμως, δείχνει να είναι σε καλό δρόμο και ο Μάρκεζ έχει περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα.

Εκτίμηση: Η παραμονή θα έρθει σχετικά άνετα και θα προσπαθήσει να βρεθεί κάπου στην ενδεκάδα. Αν βρει αντικαταστάτη του Μπόατενγκ, μπορεί να τα καταφέρει.

 

Μπέτις

Τι έκανε πέρσι: Αγχώθηκε αλλά εν τέλει κατάφερε να σώσει την κατηγορία και με οχτώ βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. Οι βλέψεις ήταν για υψηλότερα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν, ευχαριστημένη είναι.

Προπονητής: Ο Βίκτορ Σάντσεθ που πέρασε για λίγο ως πρώτος προπονητής από τον Ολυμπιακό, αποτέλεσε παρελθόν από τη Μπέτις λίγο πριν την ολοκλήρωση της σεζόν και νέος κόουτς είναι ο Κίκε Σετιέν, πρώην της Λας Πάλμας.

Γήπεδο: Benito Villamarin (52.500)

Μεταγραφές: Έχασε τον καλό νεαρό χαφ Θεμπάγιος που πήγε στη Ρεάλ και τον αμυντικό Πιτσίνι που πήγε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά αξιοποίησε αυτά τα χρήματα για να ενισχυθεί. Πολύ καλή η προσθήκη του αμυντικού Γκουαρδάδο από την Αϊντχόφεν, εξίσου σημαντικές και οι μεταγραφές του μεσοεπιθετικού Τέγιο από την Μπαρτσελόνα, του μέσου Καμαράσα από τη Λεβάντε και του φορ Λεόν από την Οσασούνα. Στην άμυνα ήρθαν δανεικοί οι Αμάτ και Μπαραγάν για να ενισχύσουν τα μετόπισθεν. Μεσοεπιθετικά ενισχύθηκε με τον Μποντμπούζ από την Μονπελιέ. Έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της.

Φιλικά: Έδωσε πολλά φιλικά προκειμένου να βρει ομοιογένεια και παρότι δεν ξεκίνησε καλά, στην πορεία ανέβασε στροφές. Σίγουρα ξεχώρισε η νίκη επί της Μίλαν με 2-1, αλλά υπήρξαν και ήττες όπως αυτές από Μπενφίκα (2-1) και Ίντερ. Θετικό το πρόσημο πάντως.

Εκτίμηση: Θέλει να μείνει μακριά από μπελάδες για να μην έχει τα περσινά και δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει, μιας και έγιναν καλές κινήσεις στις μεταγραφές.

 

Λα Κορούνια

Τι έκανε πέρσι: Σε μια χρονιά με μπόλικο άγχος, κατάφερε να σώσει την κατηγορία και να συνεχίσει να αγωνίζεται στη La Liga. Αυτός ήταν ο στόχος και επετεύχθη.

Προπονητής: Ο Πέπε Μελ ήρθε στα μέσα της σεζόν και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, για να συμμαζέψει την Κορούνια και τα κατάφερε, μιας και έσωσε την κατηγορία. Συνεχίζει το έργο του, με την διοίκηση να του δείχνει εμπιστοσύνη.

Γήπεδο: Riazor (34.600)

Μεταγραφές: Καλή η προσθήκη του μέσου Γκιγιέρμε από την Ουντινέζε.  Πήρε τον στόπερ Σουρ από την Χόφενχαϊμ και τον φορ Λόπες ως δανεικό από την Πόρτο. Έχασε τον αμυντικό Ινσούα, που πήγε στη Σάλκε, ενώ ο πορτιέρε Λουξ επέστρεψε στην πατρίδα του και την Ρίβερ Πλέιτ.

Φιλικά: Έδωσε αρκετά φιλικά προετοιμασίας, αλλά τα περισσότερα ήταν κόντρα σε αδύναμους αντιπάλους. Στα πιο δυνατά που έδωσε, ηττήθηκε από την Πόρτο με 4-0, αλλά επικράτησε της Γουέστ Μπρομ με 2-0.

Εκτίμηση: Δεν ενισχύθηκε όπως θα έπρεπε και έτσι είναι ξανά υποψήφια για υποβιβασμό. Θα δώσει σκληρή μάχη για να μην πέσει.

 

Λεγκανιές

Τι έκανε πέρσι: Τα είδε όλα πέρσι, αλλά κατάφερε να σώσει την κατηγορία έστω και οριακά στο τέλος, με μικρή διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη.

Προπονητής: Στο «τιμόνι» της παραμένει ο Ασιέρ Γκαριτάνο, ο οποίος βρίσκεται σε αυτό από το 2013 και υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με τη διοίκηση.

Γήπεδο: Municipal de Butarque (10.958)

Μεταγραφές: Κράτησε με μεταγραφή τον Σιόβα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε καλή σεζόν ως δανεικός. Πολύ καλή η προσθήκη του Μουνιός από την Τζένοα. Ήρθε ως ελεύθερος ο χαφ Εράσο που πέρσι έπαιξε στη Μπιλμπάο. Στην άμυνα ενισχύθηκε με τους Τίτο (Γρανάδα) και Θαλντούα (Σοσιεδάδ). Δεν έφυγε κάποιος από τον βασικό «κορμό» της.

Φιλικά: Τα φιλικά που έδωσε, ήταν κόντρα σε αντιπάλους χαμηλού βεληνεκούς, αλλά έπαιξε και δυνατά ματς, όπως αυτό με την Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου ηττήθηκε με 1-0.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά θα έπρεπε να έχουν γίνει περαιτέρω κινήσεις στις μεταγραφές. Η σεζόν θα είναι δύσκολη.

 

Λεβάντε

Τι έκανε πέρσι: Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας από τη La Liga, βρίσκεται και πάλι σε αυτή, ως πρωταθλήτρια της Segunda Division και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες της.

Προπονητής: Ο Ραμόν Μουνίθ που ανέλαβε τον περασμένο καλοκαίρι την αποστολή να την επαναφέρει στα… μεγάλα σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου, τα κατάφερε και η διοίκηση ανανέωσε το συμβόλαιο του, ως το 2019.

Γήπεδο: Ciudad de Valencia (25.534)

Μεταγραφές: Ο καλός μέσος Καμαράσα πήγε στη Μπέτις, αλλά ήρθε ο Ντουκουρέ από τη Μετς για να τον αντικαταστήσει. Ήρθε δανεικός από την Λα Κορούνια ο στόπερ Πιέρ, ενώ πήρε από τη «μικρή» Σεβίλλη τον επιθετικό Ίβι που ξεχώρισε πέρσι. Απέκτησε τον φορ Μπόατενγκ από την Μορεϊρένσε, που ήταν και η πιο ακριβή της μεταγραφή για φέτος.

Φιλικά: Έδωσε φιλικά κόντρα σε ομάδες που ήταν κυρίως στη β΄ κατηγορία της Ισπανίας, σε αυτή που ήταν και η ίδια μέχρι πέρσι. Στο δυνατότερο ματς που έπαιξε, ηττήθηκε από την Βιγιαρεάλ με 3-1. Δείχνει να θέλει ενίσχυση.

Εκτίμηση: Δεν έκανε τις κινήσεις που έπρεπε στις μεταγραφές, μιας και θα περίμενε κανείς ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω για να παραμείνει στην κατηγορία. Θα δώσει την μάχη της, αλλά μόνο εύκολο δεν θα είναι να σώσει τη χρονιά.

 

Χιρόνα

Τι έκανε πέρσι: Πήρε την άνοδο ως δευτεραθλήτρια της Segunda Division και για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα αγωνιστεί στη Primera Division. Τρομερό το επίτευγμα της.

Προπονητής: Έπειτα από όσα κατάφερε ο Πάμπλο Μαχίν, δεν γινόταν να μην συνεχίσει τον πάγκο της ομάδας. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τον Μάρτιο του 2014 και επιτέλους ήρθε η πολυπόθητη άνοδος.

Γήπεδο: Municipal de Montilivi (9.282)

Μεταγραφές: Πρόσθεσε εμπειρία κάτω από τα δοκάρια της, με τον ερχομό του Ιραϊθοθ από την Μπιλμπάο. Καλή η προσθήκη του στόπερ Εσπινόσα από την Μίντλεσμπρο, ενώ πήρε και κάποιους πιτσιρικάδες δανεικούς από τη Σίτι. Γενικά οι κινήσεις της δεν ενθουσίασαν. Τουλάχιστον δεν έχασε κάποιον από τον βασικό «κορμό» της.

Φιλικά: Δεν ξεκίνησε καλά στα φιλικά, αλλά στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας σεζόν, κατάφερε να επικρατήσει της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 και να πάει με φουλ ψυχολογία στη νέα χρονιά.

Εκτίμηση: Η νεοφώτιστη είναι από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό, αλλά δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Είναι «σκληροτράχηλο» σύνολο και θα το παλέψει όσο δεν πάει.

 

Χετάφε

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας και έπειτα μέσω των πλέι οφ, κατάφερε να πάρει εν τέλει την άνοδο στη La Liga. Μόλις ένα χρόνο έμεινε στη μικρότερη κατηγορία και επανήλθε άμεσα.

Προπονητής: Ο 53χρονος Χοσέ Μπορδαλάς συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, καθώς ανέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατάφερε να πάρει την άνοδο, με μια ομάδα που ουσιαστικά δεν είχε «χτίσει» αυτός.

Γήπεδο: Coliseum Alfonso Pérez (17.700)

Μεταγραφές: Ήρθε ο αμυντικός Γκονζάλεζ από την Μπέτις, ενώ κράτησε με κανονική μεταγραφή από την ίδια ομάδα τον μεσοεπιθετικό Πορτίγιο. Πήρε τον πιτσιρικά φορ Εντιαγέ από την Ατλέτικο και τον μπακ Τζενέ από την Σιντ Τρούιτεντ.  «Φόρτωσε» το ρόστερ της με δανεικούς και ελεύθερους για να έχει εναλλακτικές μέσα στη σεζόν. Δεν συνιστά μεγάλη απώλεια κάποιος από αυτούς που έφυγαν. Δείχνει ενισχυμένη.

Φιλικά: Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της ήταν λογικό ότι στην αρχή της σεζόν θα χρειαζόταν χρόνο, κάτι που έδειξε περίτρανα στα φιλικά. Πάντως υπάρχει αισιοδοξία για καλύτερη συνέχεια.

Εκτίμηση: Επίσης είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε να ενισχυθεί για να παλέψει για την παραμονή.

Αντώνης Κόκκινος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ