foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ262
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Γερμανία, Bundesliga: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Αυγ 2017 10:13
Γερμανία-Bundesliga-2017-18.jpg

Με την Βόλφσμπουργκ να παραμένει στην κατηγορία (έπαιξε play-off υποβιβασμού) και τις Στουτγάρδη και Αννόβερο να προβιβάζονται από την Zweite Liga στην Bundesliga, θα ξεκινήσει η φετινή σαιζόν. «Αποχαιρέτησαν» μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην πρώτη κατηγορία οι Ινγκόλστατ και η Ντάρμστατ, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν την μάχη της παραμονής. Το πρωτάθλημα αναμένεται αρκετά δυνατό, με την Μπάγερν να είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για φέτος. Βέβαια, Ντόρτμουντ και Ρεντ Μπουλ Λειψίας απειλούν αυτήν την κυριαρχία. Από εκεί και πέρα τεράστια μάχη αναμένεται να γίνει για τις ευρωπαϊκές θέσεις αλλά και για τον υποβιβασμό, με όλες τις ομάδες να ξεκινάνε σχεδόν από την ίδια θέση εκκίνησης. 

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα της Bundesligaχωρίζεται σε 2 γύρους. Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες 17 δύο φορές, μία εντός έδρας και μία εκτός έδρας. Συνολικά θα έχουμε 34 αγωνιστικές. Η ομάδα που θα έχει τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. Οι πρώτες τρεις ομάδες κερδίζουν τη συμμετοχή τους στο Champions League της επόμενης χρονιάς, η τέταρτη ομάδα θα δώσει αγώνα μπαράζ για την είσοδο της στους χρυσοφόρους ομίλους. Η 5η και η 6η θέση δίνουν συμμετοχή στο Europa League. Αν ο κάτοχος του κυπέλλου Γερμανίας είναι ήδη κάτοχος ευρωπαϊκού εισιτηρίου, τότε και η 7η θέση δίνει συμμετοχή στο Europa League, στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Η 16η της κατάταξης θα παίξει μπαράζ υποβιβασμού με την 3η της Zweite Liga και οι δυο τελευταίες υποβιβάζονται απευθείας. Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι α) Διαφορά τερμάτων, β) καλύτερη επίθεση, γ) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.

 

Οι ομάδες της Bundesliga

Μπάγερν Μονάχου

Τι έκανε πέρυσι: Για την Μπάγερν των τελευταίων ετών η χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί μέτρια. Μπορεί να πήρε το πρωτάθλημα με… περίπατο, όμως αποκλείστηκε σε Champions League και Κύπελλο, κάτι που δεν άρεσε ούτε στη διοίκηση ούτε στον κόσμο της ομάδας. Η Ρεάλ την απέκλεισε από την φάση των «8», ενώ η Ντόρτμουντ από την φάση των «4».

Προπονητής: Κάρλο Ανσελότι. Με αρκετή γκρίνια τελείωσε την χρονιά προς το πρόσωπο του ο Ιταλός προπονητής. Μία ο αποκλεισμός από την Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, μια ο αποκλεισμός από τη Ντόρτμουντ στο Κύπελλο Γερμανίας. Ευτυχώς πήρε το πρωτάθλημα και εξασφάλισε την «παραμονή» του στην ομάδα. Οι απαιτήσεις όμως φέτος θα είναι αυξημένες. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όμως η εμπειρία του είναι τεράστια και αναμένεται να ανταποκριθεί θετικά.

ΈδραAllianz-Arena (75.000)

ΜεταγραφέςΟριστικά κάτοικος της Βαυαρίας θα είναι ο Κομάν (μέσος), καθώς η Μπάγερν από δανεισμό, τον πήρε κανονικά, για δύο χρόνια δανεικός από την Ρεάλ έκλεισε ο Χάμες (επιτελικός μέσος), αποκτήθηκε και ο Τολισό (μεσοεπιθετικός) από την Λυών, ενώ γνωστές ήταν από τον Γενάρη οι μεταγραφές των Ρούντι (μέσος) και Σούλε (αμυντικός) από την Χόφενχαϊμ. Τέλος καριέρας για τον Αλόνσο (μέσος) και Λαμ (αμυντικός), παρελθόν αποτελούν οι Μπάντστουμπερ (αμυντικός), Μπενατία (αμυντικός), ενώ δανεικοί έφυγαν οι Κόστα (μέσος) και Γκνάμπρι (επιθετικός). Άγνωστο το κατά πόσο θα μπορέσει η Μπάγερν να «γεμίσει» τα κενά των Αλόνσο και Λαμ.

ΦιλικάΜπορεί να επικράτησε της Τσέλσι (3-2), της Βέρντερ (2-0) και της Χόφενχαϊμ (1-0), όμως οι ήττες στα «σοβαρά» φιλικά προβλημάτισαν τους διοικούντες, σε αυτά ηττήθηκε από Νάπολι (0-2), Λίβερπουλ (0-3), Ίντερ (0-2) και Μίλαν (0-4). Έχει δώσει και δύο επίσημα παιχνίδια, ένα για το σούπερ Καπ Γερμανίας, όπου κέρδισε στα πέναλτι τη Ντόρτμουντ, ενώ για το Κύπελλο επικράτησε με 5-0 της Κέμνιτσερ εκτός έδρας.

ΕκτίμησηΘεωρώ πως η Μπάγερν θα συναντήσει περισσότερες δυσκολίες σε σχέση με πέρυσι, φάνηκε αυτό άλλωστε στα δυνατά φιλικά που έδωσε. Σίγουρα είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα αλλά η σιγουριά των προηγούμενων ετών δεν υπάρχει.

 

Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τι έκανε πέρυσι: Θετική χαρακτηρίζεται η περυσινή χρονιά για τους Βεστφαλούς. Κατέκτησαν το Κύπελλο Γερμανίας, αποκλείοντας την Μπάγερν στα ημιτελικά, στο πρωτάθλημα κατέκτησαν την 3η θέση μετά από μάχη σώμα με σώμα με τη Χόφενχαϊμ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πάλεψε αρκετά και έφτασε στους «8», όπου και αποκλείστηκε από την Μονακό. Καθαρά λόγω προσωπικής διαμάχης Τούχελ-διοίκησης, ο Γερμανός τεχνικός απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας.

ΠροπονητήςΠίτερ Μπος. Με μεγάλη καριέρα σε Ολλανδία (Χέρακλες, Φίτεσε, Ντε Γραφσαπ, Άγιαξ), όντας 53 χρονιών του δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει στη Ντόρτμουντ. Ήταν ο εκλεκτός κυρίως γιατί ξέρει να διαχειρίζεται ταλέντα και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό έχει σκοπό να κάνει και στη Ντόρτμουντ, με τη διοίκηση να αισιοδοξεί ότι θα το πετύχει.

ΈδραSignal-Iduna Park (80.720)

ΜεταγραφέςΓνωστή από τον Απρίλιο η μετακίνηση του Νταχούντ (μέσος) από την Γκλάντμπαχ αλλά και του Τόπρακ (αμυντικός) από τη Λεβερκούζεν. Από εκεί και πέρα αρκέστηκε σε άλλες δύο προσθήκες, αυτή του Φίλιπ (μεσοεπιθετικός) από Φράιμπουργκ και του Ζαγκαντού (μέσος) από την Παρί. Παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Μπέντερ (μεσοαμυντικός), Γκίντερ (αμυντικός), Ράμος (φορ). Καμία αποχώρηση δεν επηρεάζει, επομένως θεωρείται ενισχυμένη.

ΦιλικάΣτα φιλικά έβγαλε ένα περίεργο πρόσωπο. Ενώ έπαιζε καλά δεν έπαιρνε αποτελέσματα, φυσικά αυτό μικρή σημασία έχει, από την στιγμή που ο ίδιος ο προπονητής θεωρεί πως έγινε έξοχη δουλειά. Στα σημαντικότερα της φιλικά, επικράτησε της Μίλαν (3-1), της Ουράβα (3-2), ενώ ηττήθηκε από Εσπανιόλ (1-0) και Αταλάντα (1-0). Στο σούπερ Καπ Γερμανίας ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μπάγερν, ενώ στο Κύπελλο πήρε εύκολη πρόκριση με 4-0 επί της άσημης Άρλεν.

ΕκτίμησηΑν δεν υπάρξουν εσωστρέφειες και εξωγηπεδικά παραπτώματα (π.χ. Ντεμπελέ), τότε η Ντόρτμουντ γίνεται υποψήφια πρωταθλήτρια για φέτος, έχει το υλικό να κοντράρει στα ίσα την Μπάγερν. Σίγουρα πάντως είναι το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση.

 

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Τι έκανε πέρυσιΠολύ κακή χρονιά για τις «ασπιρίνες», που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε… εφιάλτη. Η κακή πορεία από την αρχή κιόλας της χρονιάς οδήγησε την διοίκηση στην απομάκρυνση του Σμιντ, με τον Κορκούτ να είναι ο εκλεκτός. Ο ίδιος αντί να κάνει καλύτερη την κατάσταση, την χειροτέρεψε και λίγο έλειψε η Λεβερκούζεν να κινδυνεύσει με υποβιβασμό. Ευτυχώς αυτό δεν έγινε και η χρονιά αρκέστηκε στον χαρακτηρισμό… κακή.

Προπονητής: Χάικο Χέρλιχ. Επιλογή με αρκετό ρίσκο η συγκεκριμένη για την Λεβερκούζεν. Φυσικά το έργο του σε Ρέγκενσμπουργκ και Ουντερχάχινγκ ήταν εμφανές. Σχετικά νεαρός σε ηλικία (45) και φιλόδοξος. Του αρέσει πολύ να παίζει η ομάδα του επιθετικά, με τρεις (συνήθως) εξτρέμ. Μετρ των αντεπιθέσεων τον είχαν χαρακτηρίσει συνάδερφοι του όπου αγωνίστηκε.

Έδρα: Bay-Arena (30.210)

Μεταγραφές: Δεν κινήθηκε αρκετά στις μεταγραφές. Απέκτησε μόνο τον Μπέντερ (μεσοαμυντικός) και τον Κορ (μέσος). Αντίθετα έφυγαν αρκετά «εργαλεία». Παρελθόν αποτελούν οι Τσαλχάνογλου (δεκάρι), Ντα Κόστα (μέσος), Τσιτσαρίτο (Γουεστ Χαμ) και Τόπρακ (αμυντικός). Ο πρώτος και οι δύο τελευταίοι είναι απώλειες τεράστιες για τον σύλλογο. Αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι.

Φιλικά: Κακή η εικόνα που έδειξε στα φιλικά. Φλύαρη επιθετικά και με τεράστια κενά αμυντικά. Ήττες με Βούρτσμπουργκ (3-0), Σαντχάουζεν (3-2) και Λάτσιο (3-1), ισοπαλίες με Θέλτα (3-3), Αντάλιασπορ (1-1) και Μπόνερ (2-2). Στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι, για το Κύπελλο Γερμανίας, επικράτησε στην παράταση της Καρλσρούης με 3-0.

Εκτίμηση: Αμυντικά σίγουρα θα έχει τεράστια θέματα, όμως επιθετικά μπορεί να σκοράρει απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Είμαι πολύ επιφυλακτικός για την Λεβερκούζεν φέτος, ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Η λογική λέει πως θα έχει μια μέτρια χρονιά, μακριά από τις θέσεις Ευρώπης.

 

Μπορούσσια Μοενχενγκλάντμπαχ

Τι έκανε πέρυσι: Μέτρια η χρονιά που πέρασε για τα «πουλάρια». Υπάρχει όμως η δικαιολογία των πολλών τραυματισμών για ένα μικρό ρόστερ που έπρεπε να ανταποκριθεί σε τρεις διοργανώσεις μέχρι τέλη Μαρτίου. Δυστυχώς δεν κατάφερε να τερματίσει σε κάποια θέση Ευρώπης, ενώ αποκλείστηκε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και στους «4» του Κυπέλλου Γερμανίας.

ΠροπονητήςΕίναι στην ομάδα από τον περασμένο Δεκέμβρη και ουσιαστικά τώρα θα αρχίσει να κρίνετε για τη δουλειά του. Έμπειρος τεχνικός με καλό βιογραφικό, του αρέσει να φτιάχνει ομάδες επιθετικές, όμως πάντοτε με ισορροπία σε άμυνα και επίθεση.

Έδρα: Stadion Im Borussia Park (54.057)

Μεταγραφές: Σημαντικές οι προσθήκες των Γκίντερ (αμυντικός), Γκρίφο (μεσοεπιθετικός) και Ζακάρια (μέσος). Υπό μορφή δανεισμού αποκτήθηκε ο ταλαντούχος Όξφορντ (αμυντικός) από την Γούεστ Χαμ, ενώ για δεύτερους ρόλους αποκτήθηκαν τα ταλέντα Κουισανέ (μέσος) και Νόιχαους (αμυντικός). Παρελθόν αποτελούν οι Κρίστενσεν (αμυντικός, επέστρεψε στην Τσέλσι), Νταχούντ (μέσος), Χαν (μέσος), Κορμπ (αμυντικός), Νίκο Σουλτς (αμυντικός). Οι δύο πρώτες φυγές «πόνεσαν» την Γκλάντμπαχ.

ΦιλικάΜόλις μία νίκη έκανε στα φιλικά, αυτή επί της Μάλαγα (2-1), τα υπόλοιπα ήταν ήττες και ισοπαλίες. Βέβαια όλες ήταν στο όριο και σε κανένα ματς δεν έδειξε άσχημα στοιχεία, κάτι που άρεσε πολύ στον Χέκινγκ. Στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι, στο Κύπελλο Γερμανίας, επικράτησε με 2-1 της Έσεν, φανερώνοντας πολύ καλά στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκτίμηση: Χωρίς την Ευρώπη στα… πόδια της αυτήν την σεζόν, η Γκλάντμπαχ αναμένεται να είναι πολύ πιο ισχυρή και φρέσκια. Οι μεταγραφές φαίνεται να πιάνουν, ενώ υπάρχει ήδη ένας δουλεμένος κορμός από πρόπερσι. Θεωρώ πως θα είναι στην εξάδα της Bundesliga.

 

Σάλκε

Τι έκανε πέρυσιΜια πολύ μέτρια χρονιά τελείωσε για την Σάλκε, η οποία δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε κάποια ευρωπαϊκή θέση, επίσης αποκλείστηκε νωρίς στο Κύπελλο Γερμανίας, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ έφτασε μέχρι τους «8». Ο πήχης δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα, κάτι που ίσως αγχώνει την ομάδα περισσότερο από όσο θα έπρεπε, κάτι που φάνηκε και πέρυσι.

ΠροπονητήςΝτομένικο Τεντέσκο. Από το πουθενά η καριέρα του απογειώθηκε. Προέρχεται από την σχολή… Νάγκελσμαν (προπονητής στην Χόφενχαϊμ), είναι πολύ μικρός σε ηλικία και δεν έχει κάνει τίποτα σπουδαίο μέχρι στιγμής, πέραν του να σώσει την Αούε. Τεράστια η πρόκληση να αναλάβει τον πάγκο της Σάλκε.

Έδρα: Veltins-Arena (62.271)

Μεταγραφές: Με κανονική μεταγραφή αποκτήθηκαν οι Μπένταλεμπ (μέσος, ήταν δανεικός) και Κονοπλιάνκα (εξτρέμ, ήταν δανιεκός), επίσης στο ρόστερ προστέθηκαν οι Χαρίτ (φορ), Ινσούα (αμυντικός) και Οτσίπκα (αμυντικός). Αντίθετα παρελθόν από το Γκελζενκίρχεν αποτελούν οι Αόγκο (αμυντικός), Μπάμπα (αμυντικός, τελείωσε ο δανεισμός από Τσέλσι), Μπάντστουμπερ (αμυντικός), Μοτίνγκ (φορ), Γκίφερ (κίπερ), Χούντελαρ (φορ), Κολάσινατς (μεσοαμυντικός) και Νόιμαν (μέσος). Στο σύνολο η Σάλκε θεωρείται αποδυναμωμένη.

Φιλικά: Αήττητη έμεινε στα φιλικά αφού επικράτησε της Πάντερμπορν (1-0), της Μπεσίκτας (3-2), της Μπάκου (1-0), της Εϊμπάρ (1-0), ενώ με την Ίντερ και την Κρίσταλ Πάλας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι, για το Κύπελλο Γερμανίας, επικράτησε με 2-0 της Μπερλίνερ Ντινάμο. Σε γενικές γραμμές έβγαλε κατευθείαν στοιχεία του… Τεντέσκο, δηλαδή δύναμη στην άμυνα και καλή συνοχή.

ΕκτίμησηΗ Σάλκε αναμένεται να γίνει πιο αμυντική ομάδα, με μεγαλύτερη συνοχή και αλληλοκάλυψη στην άμυνα. Αυτά είναι στοιχεία που προσφέρει ο Τεντέσκο και μπορεί να βοηθήσουν την Σάλκε να τα πάει καλύτερα από πέρυσι, παρότι αποδυναμωμένη σε αρκετές θέσεις.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Μάιντζ

Τι έκανε πέρυσι: Αρκετά κακή μπορεί να χαρακτηριστεί η περυσινή χρονιά για την Μάιντζ. Κινήθηκε στην μετριότητα και παραλίγο να το πληρώσει αρκετά ακριβά. Τελικά έμεινε στην Bundesliga στην ισοβαθμία με τη Βόλφσμπουργκ και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλουν να ξανά ζήσουν οι υπεύθυνοι στην ομάδα.

ΠροπονητήςΣάντρο Σβαρτς. Από τις μικρές ομάδες της Μάινζ αναρριχήθηκε στην πρώτη ομάδα. Ευκαιρία για αυτόν να δείξει ότι αξίζει. Είναι ένας προπονητής που έχει προσφέρει στην Μάιντζ και αυτό εκτιμήθηκε. Παρουσιάζει συνήθως ένα πολύ επιθετικό στυλ στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που σκοπεύει να διατηρήσει και τώρα.

ΈδραCoface-Arena (34.034)

ΜεταγραφέςΑποκτήθηκαν οι Άντλερ (κίπερ), Ντιαλό (αμυντικός), Φίσερ (μέσος), Κόντρο (φορ) και Μαξίμ (μέσος). Αντίθετα παρελθόν αποτελούν οι Τζον Κόρντομπα (φορ), Ραμάλιο (μέσος, τέλος ο δανεισμός του), Μπόγιαν (μέσος, τέλος ο δανεισμός του). Ενισχύθηκε αρκετά σε σχέση με το περυσινό ρόστερ, αφού έγιναν μεταγραφές εκεί που «πονούσε».

ΦιλικάΑυτό που κρατάμε από τα φιλικά παιχνίδια της είναι η σοβαρότητα που επέδειξε και σίγουρα το ότι αμυντικά ήταν αρκετά καλή. Μόλις μία ήττα (αυτή από τη Βέχεν με 2-0). Κατά τα άλλα είχε μόνο νίκες και ισοπαλίες. Ξεχώρισε η νίκη της επί της Νιουκάστελ με 2-1.

ΕκτίμησηΘα τα πάει καλύτερα από πέρυσι και αυτό γιατί εκτός του ότι ενισχύθηκε, ο κόουτς Σβαρτς ξέρει την ομάδα πολύ καλά. Παρέλαβε ένα δουλεμένο σύνολο, στο οποίο θα προσθέσει μόνο πινελιές. Αν παρουσιαστεί όπως στα φιλικά τότε διεκδικεί θέση Ευρώπης.

 

Χέρτα

Τι έκανε πέρυσιΚατάφερε να τα πάει καλύτερα από πρόπερσι, κάτι που ασφαλώς κάνει την χρονιά επιτυχημένη. Σίγουρα ο πρόωρος αποκλεισμός πέρυσι το καλοκαίρι από την Μπρόντμπι έχει ήδη ξεχαστεί και η ομάδα έχει βάλει πλώρη για καινούρια πράγματα, αφού η 6η θέση της εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Πολ Ντάρνταϊ. Ο Ούγγρος προπονητής φαίνεται να έχει βρει την ιδανική ομάδα. Δεύτερη σερί χρονιά στην πρωτεύουσα, όπου έχει καταφέρει να φτιάξει μια σκληροτράχηλη ομάδα. Βασικό στοιχείο η καλή αμυντική γραμμή και έπειτα η αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Έδρα: Olympiastadion (77.116)

ΜεταγραφέςΛατσάρο (μέσος), Λέκι (φορ), Ρέκικ (αμυντικός), Ζέλκε (φορ) είναι τέσσερις καλές μεταγραφές που πραγματοποίησε η Χέρτα αυτό το καλοκαίρι, ιδίως αυτή του Λατσάρο από την Σάλτσμπουργκ θεωρείται «σούπερ». Από την άλλη μοναδική απώλεια μπορεί να θεωρηθεί η φυγή του Μπρουκς (αμυντικός) που υπέγραψε στη Βόλφσμπουργκ. Ενισχυμένη σε γενικές γραμμές.

ΦιλικάΝίκες με Γιένα (0-2), Βίσμαρ (5-1), Μάλαγα (2-1), Μπάκου (4-0), Γαλατάσαραϊ (2-1) έκανε η Χέρτα στην προετοιμασία, ενώ ηττήθηκε από την Λίβερπουλ με 3-0. Σε γενικές γραμμές έβγαλε εξαιρετικά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση, γεμίζοντας αισιοδοξία τεχνικό τιμ και κόσμο.

ΕκτίμησηΗ Χέρτα αναμένεται να είναι πιο ισχυρή φέτος, αφού είναι ήδη ένα δουλεμένο σύνολο, ενώ ενισχύθηκε και σε καίριες θέσεις. Μοναδικό ερωτηματικό η διαχείριση του ρόστερ που θα γίνει, αφού έχει να παίξει σε τρεις διοργανώσεις.

 

Βόλφσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσιΠαραλίγο να τα κάνει… θάλασσα. Οι «λύκοι» σε μια πολύ κακή σαιζόν, βγάζοντας πολλές χτυπητές αδυναμίες τερμάτισαν στην 16η θέση της Bundesliga, θέση που την οδήγησε στα μπαράζ υποβιβασμού με την Μπράουνσβαϊγκ. Εκεί ευτυχώς έσωσε την χρονιά, καθώς επικράτησε δύο φορές. Για το ρόστερ της και την εμπειρία της η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών.

ΠροπονητήςΑντρίς Γιόνκερ. Ο Ολλανδός κατάφερε να σώσει την ομάδα και να της δώσει ταυτότητα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό φυσικά του εξασφάλισε την παραμονή στον πάγκο της ομάδας και για αυτήν την σαιζόν. Η εμπειρία του σε μεγάλες ομάδες μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα, όπως ηρεμία και πειθαρχεία.

ΈδραVolkswagen-Arena (30.000)

ΜεταγραφέςΝέα πρόσωπα στο ρόστερ της Βόλφσμπουργκ είναι οι Μπρουκς (αμυντικός), Καμάτσο (μέσος), Ντιμάτα (φορ), Χιντς (φορ), Στεφάνιακ (μεσοεπιθετικός), Ουντόχακαϊ (αμυντικός), Φερχάεγκ (αμυντικός) και Γουίλιαμ (φουλ μπακ). Αντίθετα παρελθόν αποτελούν οι Μπενάλιο (κίπερ), Γκουστάβο (μέσος), Χορν (αμυντικός), Ροντρίγκεζ (αμυντικός). Ενισχυμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η ομάδα του Γιόνκερ.

Φιλικά: Σε γενικές γραμμές έβγαλε πολλά και θετικά στοιχεία στα φιλικά προετοιμασίας. Υπέστη τρεις ήττες (από Φιορεντίνα, Νιουκάστελ και Βίντερχουρ), ενώ πέτυχε τέσσερις (Χάνσα, Δρέσδη, Φούλαμ και Κάσελ). Στο πρώτο της παιχνίδι για το επίσημο καλεντάρι, επικράτησε της Νόρτερστετ με 1-0 για το Κύπελλο Γερμανίας.

ΕκτίμησηΧειρότερα από πέρυσι είναι δύσκολο να πάει. Έχει το υλικό για να κάνει μια καλύτερη πορεία. Πλούσιο ταλέντο, σε συνδυασμό με την εμπειρία, μπορούν να δώσουν στη Βόλφσμπουργκ κάτι από τις προηγούμενες επιτυχημένες χρονιές.

 

Κολωνία

Τι έκανε πέρυσιΗ βελτίωση από την χρονιά που έπεσε (πριν 4 χρόνια) είναι εμφανής. Χρόνο με το χρόνο η Κολωνία σκαρφάλωνε ένα επίπεδο, ώσπου πέρυσι έκανε το κάτι παραπάνω τερματίζοντας στην 5η θέση, άξια και δίκαια. Μια θέση που την οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που φυσικά γεμίζει χαρά και αισιοδοξία κόσμο και διοίκηση.

ΠροπονητήςΠίτερ Στόεγκερ. Ο Αυστριακός προπονητής συνεχίζει αμέριμνος στον πάγκο της ομάδας, κάνοντας παράλληλα εξαιρετική δουλειά. Εκτός από την σταθερά ανοδική πορεία της Κολωνίας, που οφείλεται σε αυτόν, έβγαλε την ομάδα στην Ευρώπη μετά από 20 χρόνια. Αμυντικογενής προπονητής, που του αρέσει τα ματς να πηγαίνουν στην λεπτομέρεια.

Έδρα: Rhein Energie Stadion (50.076)

ΜεταγραφέςΑποκτήθηκε ο επιθετικός Κόρντομπα (φορ) ως αντικαταστάτης του Μοντέστ (φορ, αποχώρησε), ενώ την φανέλα της Κολωνίας θα φορούν και οι Μέρε (αμυντικός), Κουέιρος (αμυντικός). Παρελθόν αποτελεί ο Σούμποτιτς (αμυντικός), που επέστρεψε στη Ντόρτμουντ, ενώ η τεράστια απώλεια ακούει στο όνομα Μοντέστ (φορ, πρώτος σκόρερ της ομάδας).

ΦιλικάΠέντε φιλικά έδωσε, πέντε ισοπαλίες «έφερε» το συγκρότημα του Στόεγκερ. Στάινμπαχ, Λίντσερ, Μπολόνια, Μπράουνσβαϊγκ και Ουέρντινγκεν τα φιλικά. Σε όλα φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στον επιθετικό τομέα.

ΕκτίμησηΗ απώλεια του Μοντέστ είναι τεράστια, αφού είχε βάλει τα μισά τέρματα της ομάδας του. Επομένως όλα είναι ρευστά για το πώς η Κολωνία θα βρει γκολ τη φετινή σεζόν, αφού μιλάμε για αμυντική ομάδα. Αν βρει γκολ τότε δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής, αλλιώς «έμπλεξε», ειδικά από την στιγμή που έχει και Ευρώπη.

 

Αμβούργο

Τι έκανε πέρυσιΣίγουρα το ότι δεν βρέθηκε στα μπαράζ υποβιβασμού όπως τις άλλες χρονιές είναι μια πρόοδος, όμως από την άλλη το να τερματίζει στην 14η θέση με μόλις έναν βαθμό διαφορά από την θέση που οδηγούσε στα μπαράζ, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούν να καμαρώνουν στο Αμβούργο. Μέτρια έως κακή η χρονιά που πέρασε για τους «δεινόσαυρους».

ΠροπονητήςΜάρκους Γκίσντολ. Πήρε τον ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση του Αμβούργου, καταφέρνοντας να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Σε γενικές γραμμές είναι ένας προπονητής που δεν δίνει βάρος στην άμυνα αλλά στην επίθεση, για αυτό και οι ομάδες του παρουσίαζαν πάντα προβλήματα στην άμυνα.

ΈδραVolksparkstadion (57.030)

ΜεταγραφέςΑποκτήθηκαν οι Χαν (μέσος), Κυριάκος Παπαδόπουλος (αμυντικός, με κανονική μεταγραφή πλέον), ο Πόλερσμπεκ (κίπερ), ο Τόελκε (μέσος) και ο Ντρόγκελεν (αμυντικός). Παρελθόν αποτελούν οι Άντλερ (κίπερ), Ντζουρού (αμυντικός) και Οτσόρλεκ (αμυντικός). Ισορροπημένη η κατάσταση στο λιμάνι, αφού ούτε ενισχύθηκε ούτε αποδυναμώθηκε.

ΦιλικάΕξαιρετικά μέτρια η εικόνα της ομάδας στα φιλικά παιχνίδια, όπου παρουσίασε αρκετές αμυντικές αδυναμίες αλλά και πρόβλημα στην επίθεση. Από τα «σοβαρά» παιχνίδια που έδωσε δεν κατάφερε να πάρει κάποια νίκη. Ηττήθηκε από Κιλ (5-3), Αντάλιασπορ (2-0), ενώ ισόπαλο αναδείχθηκε με Ρότερνταμ (1-1) και Εσπανιόλ (1-1). Αποκλεισμό σοκ υπέστη στην έδρα της Όσναμπρικ για το Κύπελλο Γερμανίας στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας.

ΕκτίμησηΆλλη μια δύσκολη χρονιά ξεκινάει για τους «δεινόσαυρους». Ήδη η χρονιά ξεκίνησε στραβά και οι γκρίνιες προς το πρόσωπο του Γκίσντολ είναι έντονες. Αν κάνει την… συνηθισμένη πορεία του, τότε θα είναι υποψήφιο για υποβιβασμό από την Bundesliga.

 

Στουτγάρδη

Τι έκανε πέρυσιΟ βασικός στόχος της ανόδου στην Bundesliga επιτεύχθηκε, επομένως η χρονιά κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Επέστρεψε στην Μπουντεσλίγκα απουσιάζοντας μόλις ένα έτος. Δεν δυσκολεύτηκε στην Β’ κατηγορία, όπου πέραν της ανόδου, «κέρδισε» και πολλά ταλέντα, στα οποία σκοπεύει να στηριχθεί φέτος.

ΠροπονητήςΧάνες Βολφ. Βρίσκεται από πέρυσι στην ομάδα και κάνοντας μια πολύ καλή και μεστή δουλειά, κατάφερε να δώσει στην Στουτγάρδη τον προβιβασμό στην Μπουντεσλίγκα. Αυτό από μόνο του είναι κάτι που μπαίνει στο βιογραφικό του, που τώρα φτιάχνεται, αφού είναι ένας προπονητής που έχει δύο χρόνια στην προπονητική σκηνή.

ΈδραMercedes Benz Arena (60.469)

Μεταγραφές«Σουηβοί» θα είναι πλέον οι Αόγκο (αμυντικός), Σίλβα (αμυντικός), Ακόλο (φορ), Ασάνο (μεσοεπιθετικός), Μπάντστουμπερ (αμυντικός), Μούρνιτς (μέσος), Δώνης (εξτρέμ), Μανγκαλά (μέσος) και Τσίλερ (κίπερ). Παρελθόν αποτελούν οι Μαξίμ (μέσος) και Σούνγιτς (αμυντικός). Εμπλούτισε το ρόστερ της η ομάδα της Σουηβίας και αναμένεται αρκετά ανταγωνιστική.

Φιλικά: Είχε τα πάνω της και τα κάτω της στην προετοιμασία, όμως σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Επιθετικά διαθέτει πλουραλισμό, ενώ αμυντικά έχει πολλά να διορθώσει. Ξεχώρισαν τα φιλικά με Ρεάλ Μπέτις (ήττα 2-1), με Χάντερσφιλντ (ισοπαλία 3-3), με Κασίμπασα (νίκη 5-0), με Χάιντενχαϊμ (ήττα 2-1) και με Δρέσδη (ήττα 2-1).

ΕκτίμησηΠεριμένω μια πολύ επιθετική ομάδα, που θα έχει ως στόχο να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αν αυτό συνδυαστεί και με αποτελέσματα τότε η Στουργάρδη δεν έχει κάτι να φοβάται. Σίγουρα όμως η μάχη της παραμονής θα είναι δύσκολη.

 

Άουγκσμπουργκ

Τι έκανε πέρυσιΣώθηκε πιο εύκολα από ότι λέει η τελική βαθμολογία (έναν βαθμό πάνω από την 16η θέση). Παρόλα αυτά η χρονιά κρίνεται κακή, αφού τα στάνταρτ της ομάδας έχουν ανέβει, όπως παραδέχτηκαν όλοι στη διοίκηση. Λίγο έλειψε να «στραβώσει» η σαιζόν, όμως η πρόσληψη του Μπάουμ έσωσε κάπως την κατάσταση.

ΠροπονητήςΜάνουελ Μπάουμ. Από τον περασμένο Δεκέμβρη ανέλαβε την ομάδα. Ουσιαστικά προβιβάστηκε από την Β ομάδα στην Α. Η διοίκηση βλέποντας ότι κάνει καλή δουλειά θεώρησε σωστό να παραμείνει προπονητής, κάτι που ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε σωστά, κρατώντας της Άουγκσμπουργκ στην κατηγορία. Βασική του αρχή η καλή μεσοαμυντική λειτουργία, στην οποία δίνει πολύ βάρος.

Έδρα: WWK-Arena (30.662)

ΜεταγραφέςΑπό αφίξεις είχαμε αυτές του Σέρτζιο Κόρντομπα (φορ), του Γκίφερ (κίπερ), του Γκρέγκορτιτς (μέσος), του Χέλερ (μέσος) και του Ράνι Κεντίρα (μέσος). Αντίθετα αποχώρησαν οι Άλτιντοπ (μέσος), Κορ (μέσος), Ματάβς (φορ) και Φερχάεκ (αμυντικός). Όλες οι αποχωρήσεις ήταν σημαντικές, ιδιαίτερα αυτή του αρχηγού Φερχάεκ. Αποδυναμώθηκε ελάχιστα.

ΦιλικάΚαλές εντυπώσεις άφησε στα φιλικά που έδωσε η ομάδα του Μπάουμ. Επικράτησε της Λάουτερν (2-0), της Τόκιο (2-1), της Ουλμ (3-2), της Σαουθάμπτον (4-0), ενώ ηττήθηκε από Βάκερ Ίνσμπρουκ (1-0), Ρέγκενσμπουργκ (2-1) και Μίντλεσμπρο (2-1). Ισόπαλη αναδείχθηκε με την Αϊντχόφεν χωρίς γκολ. Στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι, για το Κύπελλο Γερμανίας, γνώρισε τον αποκλεισμό από το Μαγδεμβούργο.

ΕκτίμησηΕίναι από τις ομάδες που θα δυσκολευτούν φέτος για την παραμονή, αυτό μαρτυράει το ρόστερ αλλά και η παρουσία της ομάδας στα φιλικά. Δύσκολο το έργο του κόουτς Μπάουμ, που πρέπει να βρει την απαραίτητη χημεία στην ομάδα.

 

Βέρντερ Βρέμης

Τι έκανε πέρυσιΈκανε ένα πολύ μέτριο πρώτο γύρο στην Bundesliga, όμως δικαιολογημένα, αφού άλλαξε ενδιάμεσα προπονητή. Από τα Χριστούγεννα και μετά ήταν πολύ εντυπωσιακή, σε βαθμό η φόρμα της να είναι ίδια και καλύτερη από την Μπάγερν Μονάχου. Έφτασε πολύ κοντά σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως στο τέλος φάνηκε ότι κουράστηκε από την υπερπροσπάθεια. Θετική χρονιά για τους «μουσικούς».

ΠροπονητήςΑλεξάντερ Νούρι. Έκανε τρομερή δουλειά από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε την Α’ ομάδα (Σεπτέμβρης 2016). Χρειάστηκε βέβαια χρόνο, όμως μόλις η δουλειά του έγινε αισθητή εντός των τεσσάρων γραμμών, όλοι εξεπλάγησαν. Έκανε σπουδαίο δεύτερο γύρο η ομάδα και ο ίδιος έχει μεγάλη ευθύνη, αφού η ομάδα είναι ουσιαστικά δημιούργημα του.

ΈδραWeserstadion (42.358)

ΜεταγραφέςΚάτοικοι Βρέμης θα είναι ο Αουγκούστινσον (αμυντικός), ο Γκόντορφ (μέσος), ο Παβλένκα (κίπερ) και ο Ζανγκ (φορ, υπό μορφή δανεισμού). Αντίθετα έφυγαν οι Μπους (αμυντικός), Φριτς ( μέσος, αρχηγός, τέλος καριέρας), Σ.Γκαρσία (αμυντικός), Γκνάμπρι (φορ), Γκρίλιτς (μέσος), Πιτσάρο (φορ, δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του), Βίντβαλντ (βασικός κίπερ). Σε γενικές γραμμές αποδυναμώθηκε η Βέρντερ.

ΦιλικάΉττες από Γουλβς (1-0), Μπάγερν Μονάχου (2-0, ημίωρο ματς), Πάουλι (2-1) και Βαλένθια (2-1). Αντίθετα επικράτησε της Όσναμπρικ (3-0), της Γουεστ Χαμ (1-0), ενώ στο Κύπελλο επικράτησε εύκολα της Βούρτσμπουργκ με 3-0, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

ΕκτίμησηΣίγουρα η πορεία το τελευταίο εξάμηνο γέμισε ενέργεια όλη την ομάδα, όμως έχασε παίκτες κλειδιά την μεταγραφική περίοδο. Αυτόματα τα ερωτηματικά για το πώς θα παρουσιαστεί αυξήθηκαν. Μεγαλύτερη απώλεια αυτή του Γκνάμπρι (έτερο ήμισυ του Κρούζε), ενώ δεν είναι αμελητέες οι απώλεια των Βίντβαλντ και Φριτς. Θεωρώ πάντως ότι δεν θα έχει πρόβλημα να τερματίσει κάπου στην μέση.

 

Αννόβερο

Τι έκανε πέρυσιΈκανε το αυτονόητο η ομάδα του Αννόβερου, τερμάτισε στην πρώτη τριάδα της Zweite Liga και πήρε το εισιτήριο για την Μπουντεσλίγκα, εκεί που ουσιαστικά ανήκει. Επιτυχημένη λοιπόν η σαιζόν που πέρασε για όλους στο τεχνικό τιμ. Ενδιάμεσα βέβαια υπήρχαν διάφορα θέματα (κυρίως διοικητικά), τα οποία όμως λύθηκαν με την πάροδο του χρόνου.

ΠροπονητήςΑντρέ Μπράιτενραϊτερ. Ανέλαβε την ομάδα τον Μάρτιο, όταν ήδη το Ανόβερο βρισκόταν ψηλά στην βαθμολογία. Κατάφερε να διατηρήσει την χημεία στην ομάδα και να το οδηγήσει στην άνοδο. Το έργο του δεν μπορεί να κριθεί ακόμα, όμως το βιογραφικό του περιέχει μια παρουσία στον πάγκο της Σάλκε και μια εξαιρετική παρουσία στον πάγκο της Πάντερμπορν.

ΈδραHDI Arena (49.000)

ΜεταγραφέςΉρθαν στην ομάδα οι Έσερ (Κίπερ), Κορμπ (αμυντικός), Οτσόρλεκ (αμυντικός) και Σβέγκλερ (μέσος) αλλά και μερικά ταλέντα που μπορεί να στελεχώσουν την Β ομάδα. Παρελθόν αποτελούν οι Ζόμπιεχ (φορ) και Στράμπεργκ (αμυντικός). Οριακά ενισχυμένη, πανομοιότυπη ομάδα με πέρυσι.

ΦιλικάΜόλις μία ήττα υπέστη στην προετοιμασία του το Αννόβερο. Αυτή η ήττα προήλθε από την Καϊσέρισπο (4-2). Τα υπόλοιπα φιλικά ήταν νίκες και ισοπαλίες με μέτριους αντιπάλους. Σε γενικές γραμμές πάντα «άρεσε», ιδιαίτερα στην επίθεση, όπου είχε πολλές λύσεις.

ΕκτίμησηΟ Book θεωρεί πως το Αννόβερο είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό από την Bundesliga. Σίγουρα σε ρόστερ υστερεί, όμως υπάρχει ενότητα και χημεία στην ομάδα από πέρυσι. Θεωρώ πως μπορεί να κινδυνέψει, όμως θα το παλέψει πολύ περισσότερο από την χρονιά που υποβιβάστηκε.

 

Χόφενχαϊμ

Τι έκανε πέρυσιΜπορεί στο Κύπελλο Γερμανίας να αποκλείστηκε νωρίς, όμως μικρή σημασία έχει αυτό σε αυτό που κατάφερε στο πρωτάθλημα. Τερμάτισε στην 4η θέση, παλεύοντας μάλιστα με τη Ντόρτμουντ σώμα με σώμα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ακόμα και έτσι πάντως η χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη, για το χωριό στο Ζίνχαϊμ.

ΠροπονητήςΤζούλιαν Νάγκελσμαν. Δεν είναι τυχαίο ότι βραβεύτηκε ως ο καλύτερος προπονητής της Γερμανίας την προηγούμενη χρονιά, αυτό τα λέει όλα, όπως και επίσης ότι κατάφερε να βγάλει την ομάδα στα προκριματικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και ποδοσφαίρου κατοχής.

ΈδραWirsol Rhein-Neckar-Arena (30.164)

ΜεταγραφέςΥπό μορφή δανεισμού αποκτήθηκε ο Γκνάμπρι (φορ), ενώ την φανέλα της Χόφενχαϊμ θα φορέσουν ακόμα οι Γκρίλιτς (μεσοεπιθετικός), Χούγκμα (αμυντικός), Νόρντβαϊτ (μέσος), Σούλτς (αμυντικός) και Ζουλγ (μέσος). Οι απώλειες των Σερ (αμυντικός), Ρούντι (μέσος) και Σούλε (αμυντικός) είναι αρκετά σημαντικές, ειδικά των δύο τελευταίων, που με τις εμφανίσεις τους πέρυσι ήταν το Α και το Ω της ομάδας. Αποδυναμωμένη αμυντικά, ενισχυμένη επιθετικά.

ΦιλικάΉττες από Μπάγερν Μονάχου (1-0), Τζένοα (3-2) και νίκες με Λιέγη (4-2), Ντέρμπι (2-1) και Μπολόνια (3-0) έχει να παρουσιάσει η ομάδα του Νάγκελσμαν. Στο πρώτο της επίσημο ματς επικράτησε εύκολα της Έρφουρτ με 1-0, ενώ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα με 2-1 εντός έδρας από την Λίβερπουλ, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο του Νάγκελσμαν και της αρμάδας του.

ΕκτίμησηΌπως για την Λειψία, έτσι και για την Χόφενχαϊμ θα αποτελέσει ερωτηματικό το κατά πόσο θα μπορεί να διαχειριστεί παραπάνω από μία διοργάνωση. Για την ίδια θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, αφού το ρόστερ είναι πιο περιορισμένο και ελαφρώς αποδυναμωμένο με πέρυσι.

 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Τι έκανε πέρυσιΠολύ θετικό πρόσημα για την ομάδα της Φρανκφούρτης. Έκανε πολύ καλή πορεία στην Bundesliga, τερμάτισε όμως στην 11η θέση, αφού έμεινε από δυνάμεις. Εκεί όπου έκανε την μεγάλη έκπληξη ήταν στο Κύπελλο Γερμανίας. Έφτασε μέχρι και τον τελικό στο Βερολίνο, όμως ηττήθηκε από τη Ντόρτμουντ.

ΠροπονητήςΝίκο Κόβατς. Ο άλλοτε μέσος της Χέρτα, Λεβερκούζεν, Μπάγερν, Αμβούργο και Σάλτσμπουργκ φαίνεται να έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα της Άιντραχτ. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του αλλά και της διοίκησης. Με ισορροπημένο ποδόσφαιρο κατάφερε να αναδείξει πολλά θετικά στοιχεία, κάτι για το οποίο η ομάδα ανταμείφθηκε.

Έδρα: Commerzbank-Arena (52.300)

ΜεταγραφέςΝτα Κόστα (μέσος), Ντε Γκουζμάν (μέσος), Φερνάντεζ (μέσος), Χάλερ (φορ), Γιόβιτς (φορ), Καμάντα (μέσος), Σαλσίντο (αμυντικός) και Τσίμερμαν (κίπερ), Μπόατενγκ (φορ) θα είναι τα νέα πρόσωπα στην ομάδα των «αετών». Παρελθόν αποτελούν οι Χέκτορ (αμυντικός), Λίντνερ (αμυντικός), Οτσίπκα (αμυντικός), Ρέμπιτς (φορ), Σεφέροβιτς (φορ), Βαγιέχο (αμυντικός) και Βαρέλα (αμυντικός). Αν βγουν οι μεταγραφές τότε είναι ελαφρώς ενισχυμένη. Επιθετικά σίγουρα είναι ένα κλικ πάνω, αμυντικά όμως μπορεί να έχει… θέματα.

ΦιλικάΗ προετοιμασία στην Αμερική πήγε καλά, μπορεί στα πρώτα φιλικά να πάτωσε, όμως η βελτίωση της ήταν… δραματική. Δύο ήττες και μία ισοπαλία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όταν επέστρεψε στην Ευρώπη είχε τέσσερα σερί ματς αήττητη, συν τη νίκη στο Κύπελλο Γερμανίας. Ξεχώρισε από τα φιλικά η νίκη με 3-0 επί της Μπέτις και η ισοπαλία 1-1 επί της Σασουόλο.

ΕκτίμησηΑλλαγμένη αναμένεται να είναι η Άιντραχτ, αφού το αμυντικό ποδόσφαιρο είναι κάτι που θέλει να αλλάξει ο Κόβατς φέτος. Αναμένεται επιθετική και με περισσότερα ρίσκα. Το αν της βγει θα δείξει στο γήπεδο. Έχει καλό υλικό από την μέση και μπροστά, ικανή να κάνει και πάλι μια καλή πορεία.

 

Φράιμπουργκ

Τι έκανε πέρυσιΣυγκριτικά με το μπάτζετ της ομάδας και φυσικά τους αντιπάλους, αυτό που κατάφερε ήταν εντυπωσιακό. Έκανε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 7η θέση. Σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Ντόρτμουντ, έπαιξε προκριματικά Γιουρόπα Λγικ, όμως αποκλείστηκε πρόωρα. Σε γενικές γραμμές η χρονιά ήταν πολύ καλή.

ΠροπονητήςΚρίστιαν Στράιχ. Μόνιμος κάτοικος του Φράιμπουργκ εδώ και 6 χρόνια. Είναι πολύ αγαπητός από όλους, φίλους και αντιπάλους. Κάνει τρομερή δουλειά και η φυσιογνωμία του είναι σεβαστή σε κόσμο και παίκτες. Αρέσκεται στο να πρεσάρει η ομάδα του, κυνηγώντας το λάθος του αντιπάλου. Λάτρης του 4-4-2.

ΈδραSchwarzwald Stadion (24.000)

ΜεταγραφέςΔανεικοί αποκτήθηκαν οι Καπούτσκα (εξτρέμ) και Λίνχαρτ (αμυντικός) από Λέστερ και Ρεάλ αντίστοιχα, ενώ μόνιμη έγινε η απόκτηση του Νίντερλεχνερ (φορ). Καλές προσθήκες αυτές των Στένσελ (μέσος) και Τερατσίνο (φορ). Παρελθόν αποτελούν δύο πολύ σημαντικοί παίκτες, που στήριξαν μεσοεπιθετικά την ομάδα αρκετά χρόνια τώρα, ο Γκρίφο και ο Φίλιπ. Αποδυναμωμένη λοιπόν η Φράιμπουργκ.

ΦιλικάΉττες από Σαντχάουζεν (3-0) και Τορίνα (2-1) στα φιλικά για την Φράιμπουργκ, ενώ επικράτησε των Κονιασπόρ (2-0) και Φέγιερνορντ (1-0). Για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό από την Ντομζάλε (νίκη εντός 1-0, ήττα εκτός 2-0). Για το Κύπελλο Γερμανίας επικράτησε με 2-1 της Χάλμπερστατ εκτός έδρας.

ΕκτίμησηΈχει ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας και ο Book την έχει ως ένα από τα φαβορί υποβιβασμού. Βέβαια και πέρυσι ίσχυε το ίδιο, όμως βγήκε Ευρώπη. Σύνολο με καλή χημεία και ομογένεια, θα είναι σκληρό «καρύδι», όμως θεωρώ πως στο τέλος θα κινδυνεύσει.

 

Λειψία

Τι έκανε πέρυσιΣτην πρώτη της χρονιά στην Bundesliga κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση, ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα για τον σύλλογο, που θα παίξει για πρώτη φορά Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεντ Μπουλ παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, το πάλεψε αρκετά για να φτάσει την Μπάγερν Μονάχου, δεν τα κατάφερε όμως. Τα στοιχεία όμως που σύλλεξε φέτος, σίγουρα θα την βοηθήσουν την επόμενη χρονιά.

ΠροπονητήςΡαλφ Χάζενχουτελ. Ο Αυστριακός διανύει τη δεύτερη χρονιά του στους «ταύρους». Τρομερή δουλειά την πρώτη χρονιά, με την ομάδα να παρουσιάζεται δυνατή σε άμυνα και επίθεση, παίζοντας κατά βάση εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης λέει πολλά για τη δουλειά του.

Έδρα: Red Bull Arena (44.350)

ΜεταγραφέςΈξι καλές προσθήκες έκανε η Λειψία στο μεταγραφικό παζάρι, ο λόγος για τους Αγκουστίν (φορ), Μπρουμά (αμυντικός), Κονατέ (αμυντικός), Κόεν (μέσος), Λάιμερ (μέσος) και Μβόγκο (κίπερ). Οι αποχωρήσεις που υπήρξαν δεν επηρεάζουν καθόλου την ομάδα, μονάχα αυτή του Ζέλκε (φορ) μπορεί να θεωρηθεί απώλεια. Επομένως, ενισχυμένη.

ΦιλικάΜία του ύψους μια του βάθους ήταν η Λειψία στα φιλικά που έδωσε. Ασφαλώς όμως σε κάτι τέτοια μας συνηθίζει ο κόουτς Χάζενχουετελ. Ηττήθηκε από Στόουκ (1-2), Σεβίλλη (1-0), ενώ επικράτησε της Μπενφίκα (2-0) και της Κονιασπόρ (1-0). Στο Κύπελλο πέρασε πανεύκολα το εμπόδιο της ερασιτεχνικής Ντόρφμερκινγκεν με 5-0.

ΕκτίμησηΑσφαλώς θα είναι πιο ισχυρή από πέρυσι και πιο «ψημένη». Βέβαια, φέτος θα έχει να διαχειριστεί τρεις διοργανώσεις. Πέρυσι έγινε ανταγωνιστική με μία μόλις διοργάνωση (είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο νωρίς). Άρα το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα είναι κατά πόσο θα ανταποκριθεί στα συνεχόμενα ματς.

Germanos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα


21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ