foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ116
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ολλανδία, Eredivisie: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 09 Αυγ 2017 20:10
Ολλανδία-Eredivisie-2017-18.jpg

Τρεις ομάδες θα παλέψουν και φέτος για το πρωτάθλημα της Eredivisie. Η Φέγενορντ έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και υπερασπίζεται τον τίτλο της, έχοντας παράλληλα και τις υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με νέο προπονητή ο Αγιαξ, πλήγμα με οικονομικές επιπτώσεις στην Αϊντχόφεν ο αποκλεισμός από το Γιουρόπα Λιγκ. Για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές θέσεις υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων με σαφώς ποιοτικότερο ρόστερ από τις υπόλοιπες (Αλκμααρ, Φιτέσε, Ουτρέχτη, Χέρενφεν). Αποδυναμώθηκαν Εξέλσιορ, Ρόντα και Τσβόλε, θα γίνει σκληρή μάχη για την παραμονή, αφού οι νεοφώτιστες Φένλο και Ρόντα έχουν ανταγωνιστικό ρόστερ.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 34 αγωνιστικές. Ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και η 2η ομάδα στη βαθμολογία στον 2ο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση θα συμμετάσχει στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 4η έως την 7η θέση θα αγωνιστούν στα πλέι οφ με έπαθλο τη συμμετοχή στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Υποβιβάζεται η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία, ενώ η 16η και η 17η της βαθμολογίας θα διεκδικήσουν την παραμονή σε παιχνίδια μπαράζ με άλλες 6 ομάδες από τη Β' κατηγορία. Οι αγώνες μπαράζ (Ευρώπης και υποβιβασμού) είναι διπλοί και ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

 

Οι ομάδες της Eredivisie

Φέγενορντ

Τι έκανε πέρσι: Επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή έπειτα από 18 χρόνια, ήταν από την πρώτη έως την τελευταία αγωνιστική στην κορυφή. Έφτασε μέχρι τους «8» του Κυπέλλου, ενώ αποκλείστηκε στη φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής: Ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνχορστ (42 ετών) είναι από τον Μάρτιο του 2015 στον πάγκο, ανανέωσε μέχρι το 2019. Μαζί του η Φέγενορντ έχει 3 τρόπαια (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Σούπερ Καπ).

Έδρα: De Kuip (51.177)

Μεταγραφές: Γέμισε το ταμείο της πουλώντας τους αμυντικούς Κονγκολό (23/1, Μονακό), Κάρσντορπ (30/1, Ρόμα), έφυγε και ο Ελία (Ε. 24/9, Μπασακσεχίρ), ενώ σταμάτησε ο ηγέτης Κάουτ (Ε. 31/12). Ολοι τους αντικαταστάθηκαν, ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Μποέτιους (Ε. 17/4 με Γκενκ, ανήκε στη Βασιλεία), Άμραμπατ (Μ. 34/1 με Ουτρέχτη) και Χαπς (Α. 33/0 με Άλκμααρ), Ντικς (Α, δανεικός από Φιορεντίνα).

Φιλικά: Πήρε του Σούπερ Καπ νικώντας τη Φιτέσε 4-2 στα πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια). Στα πιο ανταγωνιστικά φιλικά έχασε με 1-0 από Φράιμπουργκ (22/7) και κέρδισε με το ίδιο σκορ τη Σοσιεδάδ (29/7).

Εκτίμηση: Θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία εκμεταλλευόμενη το πάντα κατάμεστο «De Kuip». Άλλαξε σημαντικά το ρόστερ, έφυγαν έμπειροι παίκτες και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες (όμιλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ). Φέτος την... περιμένουν, δεν πάει για την έκπληξη, δύσκολα θα διατηρήσει τα «σκήπτρα» της.

 

Άγιαξ

Τι έκανε πέρσι: Έφτασε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ (ηττήθηκε με 2-0 από τη Μάν. Γιουν.), επιτυχία που πλήρωσε με αστάθεια στο πρωτάθλημα και «γκέλες» σε θεωρητικά εύκολα ματς, οι οποίες της στέρησαν τον τίτλο (2ος πίσω από Φέγενορντ).

Προπονητής: Μάρσελ Κέιζερ (48 ετών, νέος). Έκανε εξαιρετική δουλειά πέρσι με τον Γιονγκ Αγιαξ (2ος στη Β' κατηγορία). Τεράστιο βήμα στην καριέρα του, γνωρίζει τη νοοτροπία του συλλόγου και την εξαιρετική φουρνιά παικτών που ανεβαίνει από τα τμήματα υποδομής. Αντικατέστησε τον Πέτερ Μποζ (πήγε στην Ντόρτμουντ).

Έδρα: Johan Cruyff Arena (54.033)

Μεταγραφές: Έχασε τον ηγέτη Κλάασεν (Μ. 20 γκολ και 12 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, Εβερτον), τον εξαιρετικό φορ Τραορέ (24/9, επέστρεψε στην Τσέλσι) και τους εφεδρικούς αμυντικούς Ρίντεβαλντ (16/0, Κρίσταλ Πάλας), Τετέ (5/0, Λυών). Επαναπάτρισε τον 33χρονο -πλέον- Χούντελααρ (Ε, 16/2 με Σάλκε), πήρε και τους τερματοφύλακας Φαν Λέιρ (34/0 με Ρόντα), Λάμπρου (34/0 με Βίλεμ), που προορίζονται για αναπληρωματικοί, εκτός αν πωληθεί ο βασικός Ονανά. Τελευταίο απόκτημα ο Κολομβιανός δεξιός μπακ Ορεχουέλα (25/2 με Ντεπ. Κάλι).

Φιλικά: Η προετοιμασία επισκιάστηκε από το σοβαρό πρόβλημα υγείας του χαφ Νούρι, ο οποίος τερμάτισε πρόωρα την καριέρα του. Αποκλείστηκε από τη Νις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (1-1 εκτός και 2-2 εντός, συνεχίζει στο Γιουρόπα). Σε φιλικά αντιμετώπισε: Γκενκ (3-3), ΠΑΟΚ (4-2), Λυών (0-2), Χαλ (3-3) και Σπάρτα Ρότ. (3-1).

Εκτίμηση: Τεράστιο ρίσκο η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον άπειρο Κέιζερ, ο οποίος όμως ξέρει καλά τους παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια, μόλις 2 από το ρόστερ είναι άνω των 28 ετών! Ίσως χρειαστεί χρόνο στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια πιστεύουμε πως θα παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και θα διεκδικήσει τον τίτλο, που έχει να κατακτήσει από το 2014.

 

PSV Αϊντχόφεν

Τι έκανε πέρσι: Απέτυχε όπου συμμετείχε (Τσάμπιονς Λιγκ, εγχώριες διοργανώσεις) και κυρίως στο πρωτάθλημα, όπου παρότι υπέστη μόλις δύο ήττες, πλήρωσε την επιθετική δυστοκία στο α' μισό της σεζόν (ειδικά στα εντός έδρας ματς) και τερμάτισε 3η.

Προπονητής: Φιλίπ Κοκού (46 ετών). Είναι ο μακροβιότερος προπονητής της κατηγορίας (από τον Ιούνιο του 2014 στον πάγκο). Πέρσι του ασκήθηκε κριτική, ενώ φέτος δεν ξεκίνησε καλά μετά τον απροσδόκητο αποκλεισμό στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ από την Όσιγιεκ.

Έδρα: Philips Stadion (36.500)

Μεταγραφές: Έφυγαν οι βασικοί αμυντικοί Μορένο (32/7, Ρόμα), Βίλεμς (25/2, Άιντραχτ Φρ.) κι ο έμπειρος μέσος Γουαρδάδο (27/2, Μπέτις), ενώ η «ζημιά» από τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό την «ανάγκασε» να πουλήσει τον διεθνή χαφ Πρέπερ (34/6 και 8 ασίστ) στην Μπράιτον, έναντι 13 εκ. ευρώ. Δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και ο επιθετικός Λουκ ντε Γιονγκ (32/8). Πήρε τους Λούκασεν (Α. 35/3 με Άλκμααρ), Λοθάνο (Ε. 29/10 με Πατσούκα), ποντάρει στους επιθετικούς Γκούντμουντσεν, Λάμερς, που προωθήθηκαν από τη Γιονγκ Αϊντχόφεν. Έπεσε αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ.

Φιλικά: Έχασε από την Όσιγιεκ με 1-0 και στα 2 ματς των προκριματικών του Γιουρόπα. Στα φιλικά αντιμετώπισε κατά σειρά τις: Βάλβαϊκ (2-0), Σιόν (1-0), Μονακό (0-0), Γκρασχόπερς (1-3), Ντε Τρέφερς (4-0) και Άουγκσμπουργκ (0-0).

Εκτίμηση: Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα «απορροφηθεί» το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Αν συνέλθει γρήγορα τότε θα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των Φέγενορντ και Αγιαξ, που παίζουν σε «διπλό» ταμπλό.

 

Ουτρέχτη

Τι έκανε πέρσι: Ξεκίνησε νωθρά (0-3-3 στις 6 πρώτες αγωνιστικές), έκτοτε είχε σταθερά ανοδική πορεία, τερμάτισε πανάξια 4η και πήρε εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ μέσω των πλέι οφ, με εντυπωσιακή ανατροπή. Έχασε με 3-0 από την Αλκμααρ στο α' ματς, κέρδισε με το ίδιο σκορ στην εντός έδρας ρεβάνς κι επικράτησε τελικά στα πέναλτι.

Προπονητής: Έρικ τεν Χαχ (47 ετών). Συνεχίζει για 3η σεζόν, κάθε χρόνο ανεβάζει κι ένα σκαλί την Ουτρέχτη. Έκανε το... αγροτικό του στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν, έχει το μέλλον μπροστά του, ανανέωσε μέχρι το 2020.

Έδρα: Stadion Galgenwaard (23.750)

Μεταγραφές: Όπως συνηθίζει κάθε καλοκαίρι πούλησε τους καλύτερους παίκτες της και τους αντικατέστησε με ταλαντούχους. Τη θέση των Αλέρ (Ε. 36/15, Άιντραχτ Φρ.), Άμραμπατ (Μ. 34/1, Φέγενορντ), Μπαραζίτ (Μ. 31/6, Μαλάτιασπορ) πήραν οι Ντέσερς (Ε. 36/22 με Μπρέντα), Φαν ντε Στρέικ (Μ. 33/22 με Καμπούρ) και Κάλι (Μ. 28/0 με Βίλεμ), αντίστοιχα. Επίσης, προστέθηκαν στο ρόστερ οι Εμάνουελσον (Μ. Σέφιλντ Γουέν.), Ντούμιτς (Α. 34/4 με Ναϊμέγκεν) κι ο τερματοφύλακας Μάρσμαν (34/0 με Τβέντε).

Φιλικά: Ξεκίνησε νωρίς, δεν κέρδισε ούτε σε ένα ανταγωνιστικό ματς (1-1 με Ρούμπικ Καζάν, Μέπεν και 0-1 με Ούφα και Γκαμπάλα). Στο Γιουρόπα απέκλεισε τις Βαλέτα (0-0 εκτός, 3-1 εντός) και Λεχ Πόζναν (0-0 εντός και 2-2 εκτός).

Εκτίμηση: Λογικά δεν θα μπει στους ομίλους του Γιουρόπα (έχει κληρωθεί στα πλέι οφ με την ισχυρή Ζενίτ). Ο Τεν Χαχ είναι... εγγύηση σταθερότητας, παρά τις απώλειες που είχε το καλοκαίρι, θα βρει ρυθμό και θα «καπαρώσει» μία θέση για τα πλέι οφ Ευρώπης.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Φίτεσε

Τι έκανε πέρσι: Πήρε τον πρώτο τίτλο στα 125 χρόνια της ιστορίας της, κερδίζοντας με 2-0 την Άλκμααρ στον τελικό του Κυπέλλου. Με σκαμπανεβάσματα η απόδοσή της στο πρωτάθλημα, υστέρησε στα ματς που έπρεπε να «κάνει παιχνίδι».

Προπονητής: Χενκ Φράσερ (51 ετών). Παρότι αμφισβητήθηκε και κινδύνεψε με απόλυση στη χειμερινή διακοπή (8η θέση), έδωσε απαντήσεις στο β' γύρο κατακτώντας το Κύπελλο και τερματίζοντας στην 5η θέση. Θα ήταν... αχαριστία εκ μέρους των διοικούντων αν δεν συνέχιζε.

Έδρα: GelreDome (25.500)

Μεταγραφές: Άλλαξε ριζικά το ρόστερ. Αποχώρησαν οι πολύτιμοι Φαν Βόλφσβινκελ (Ε. 32/20, Βασιλεία), Νακάμπα (Μ. 31/1, Κλαμπ Μπριζ), Μπέικερ (Μ. 33/10, Τσέλσι), Τιχαντουίνι (Ε. 25/3, Μάλαγα). Εφερε τους Καστάινιος (Ε. 6/0 με Σπόρτινγκ, δανεικός), Λίνσεν (Ε. 30/11 με Γκρόνινγκεν), Μπρουνς (Μ. 32/4 με Χεράκλες), Μάταβζ (Ε. 20/5 με Νυρεμβέργη). Επίσης και φέτος ήρθαν 5 δανεικοί από την Τσέλσι, με την οποία διατηρεί ειδική συμφωνία τα τελευταία χρόνια.

Φιλικά: Έχασε το Σούπερ Καπ από τη Φέγενορντ στα πέναλτι (με 4-2, 1-1 στην κανονική διάρκεια). Στην προετοιμασία άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Αντιμετώπισε κατά σειρά τις Ολεξάντρια (0-2), Οστάνδη (1-1), Μπασακσεχίρ (1-1), Σπάρτα Πράγας (1-1), Εμεν (2-1), Ρέντινγκ (3-2).

Εκτίμηση: Παρά τις αποχωρήσεις, διατηρεί μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ σε σχέση με πέρσι, καθώς οι υποχρεώσεις της είναι περισσότερες (φάση ομίλων του Γιουρόπα). Δύσκολα θα κάνει την υπέρβαση (πρώτη τριάδα), αλλά θα μπει στα πλέι οφ, έχοντας ως «ταβάνι» την 5η θέση.

 

Αλκμάαρ

Τι έκανε πέρσι: Έφτασε δύο φορές στην... ευρωπαϊκή πηγή όμως νερό δεν ήπιε. Ηττήθηκε με 2-0 από τη Φιτέσε στον τελικό του Κυπέλλου και... κατάφερε να χάσει στα πέναλτι στον τελικό των πλέι οφ από την Ουτρέχτη, ενώ είχε κερδίσει με 3-0 στο α' ματς! Επίσης, έφτασε έως τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου τέθηκε εκτός από τη Λυών, με συνολικό σκορ 11-2.

Προπονητής: Γιον Φαν ντεν Μπρομ (50 ετών). Πέρασε από... 1000 κύματα η ανανέωσή του, τελικά αποφάσισε να παραμένει στην ομάδα για έναν ακόμη χρόνο. Βρίσκεται στον πάγκο από τον Σεπτέμβρη του 2014, χωρίς να κάνει την υπέρβαση.

Έδρα: AFAS Stadion (17.023)

Μεταγραφές: Έφυγαν 4 αμυντικοί, οι βασικοί Χαπς (33/0, Φέγενορντ), Λούκασεν (35/3, Αϊντχόφεν) και οι Γιόχανσον (25/0, Παναθηναϊκός), Λιούις (2/0, Βίλεμ). Επίσης αποχώρησαν οι δύο πρώτοι τερματοφύλακες Κρουλ (18/0, Νιούκαστλ), Ροσέτ (20/0, Σίβασπορ), ήρθε ο Μπιζότ (Τ. 22/0) από την Γκενκ. Πέραν αυτού έφερε τον Βεγίνοβιτς (Μ. 2/0 με Φέγενορντ) και προωθήθηκαν ταλαντούχοι παίκτες από τη Γιονγκ Αλκμααρ, η οποία ανέβηκε στη Β' κατηγορία.

Φιλικά: Ξεκίνησε την προετοιμασία νωρίς, έδωσε το 1ο φιλικό στις 1/7. Στα πιο ανταγωνιστικά αντιμετώπισε κατά σειρά: Ολεξάντρια (3-1), Κλαμπ Μπριζ (3-1), Παναθηναϊκό (1-2), Μάλαγα (3-0), Καμπούρ (4-0), Βίλεμ (2-1), Ουντινέζε (2-1).

Εκτίμηση: Αποτελεί ρίσκο η φυγή βασικών παικτών στην άμυνα, κάτι που φάνηκε και στην προετοιμασία, αφού σχεδόν σε όλα τα φιλικά δέχτηκε γκολ. Επιθετικά πάντως έχει εξαιρετικό υλικό, εμπλουτισμένο με νεαρούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι το φαβορί για την 4η θέση, πιστεύουμε πως τα παιχνίδια της θα είναι... εγγύηση στα Over.

 

Τβέντε

Τι έκανε πέρσι: Γλίτωσε τον υποβιβασμό (για οικονομικούς λόγους) πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τα πήγε σχετικά καλά, ήταν σταθερή και τερμάτισε 7η, αλλά δεν συμμετείχε στα πλέι οφ, λόγω του αποκλεισμού τις από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (τιμωρία).

Προπονητής: Ρενέ Χάκε (45 ετών). Συνεχίζει για 3η σεζόν στον πάγκο, έχει καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα αποδυτήρια τα εξωαγωνιστικά προβλήματα και τηρουμένων των αναλογιών παίρνει το μέγιστο από τους παίκτες του.

Έδρα: De Grolsch Veste (30.205)

Μεταγραφές: Αποχώρησαν οι βασικοί Ουνάλ (Ε. 32/18, Βιγιαρεάλ), Μάρσμαν (Τ. 34/0, Ουτρέχτη), Σελίνα (Ε. 27/5, Μάν. Σίτι), Μοκότιο (Μ. 33/1, Μπρέντφορντ) και Κλιχ (Μ. 29/6, Λιντς). Προέβη σε σημαντική ανανέωση, ξεχωρίζει η απόκτηση του Μπούρε (Ε, 33 γκολ με την Ος πέρσι στη Β' κατηγορία), Χόλα (Μ. 25/3 με Τσβόλε), Βούτσκιτς (Μ. Νιούκαστλ Β'), Μπροντέιλ (Τ. 37/0 με Μπρέντα).

Φιλικά: Προβλημάτισε στην προετοιμασία, σκόραρε μόνο σε 2 από τα 7 κυριότερα ματς. Ηττήθηκε από Μέπεν (3-0), Έβερτον (3-0), Μπρίστολ Σίτι (2-0), Μάιντζ (2-0), έφερε ισοπαλία με Νόρτζελαντ (1-1), Αννόβερο (0-0) κι επικράτησε 5-0 της Στρανράερ.

Εκτίμηση: Τελευταία χρονιά αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οπότε το μόνο ουσιαστικό κίνητρο είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Λογικά θα τα καταφέρει, παρά την αποδυνάμωση του ρόστερ, αλλά η εικόνα της προετοιμασίας δείχνει πως φέτος θα δυσκολευτεί. Πιστεύουμε πως θα τερματίσει στο δεύτερο μισό της κατάταξης.

 

Γκρόνινγκεν

Τι έκανε πέρσι: Προβλημάτισε έντονα στο ξεκίνημα, ήταν εντός ζώνης υποβιβασμού στην 11η αγωνιστική, όμως στη συνέχεια βελτιώθηκε, είχε σταθερά ανοδική πορεία και τερμάτισε 8η. Αγωνίστηκε στα πλέι οφ Ευρώπης, για να αποκλειστεί εύκολα στον α' γύρο από την Αλκμααρ, με συνολικό σκορ 8-2 (ήττες με 4-1 εντός, εκτός).

Προπονητής: Ερνέστ Φάμπερ (45 ετών). Αμφισβητήθηκε έντονα, τα κατάφερε στο τέλος λόγω της βελτίωσης της Γκρόνινγκεν και συνεχίζει για 2η χρονιά. Θα έχει και τη βοήθεια του πολύπειρου Ρον Γιανς (πρώην τεχνικός της Τσβόλε), ο οποίος ανέλαβε ρόλο τεχνικού διευθυντή.

Έδρα: Noordlease Stadion (22.550)

Μεταγραφές: Έγινε «ξεκαθάρισμα», αποχώρησαν αρκετοί αναπληρωματικοί και οι βασικοί Χιάριεϊ (Α. 25/0, Σέντραλ Κόουστ), Τίμπλινγκ (Μ. 26/1, Μπρόντμπι), Λίνσεν (Ε. 30/11, Φιτέσε). Φαίνεται ελαφρώς ενισχυμένη με τις προσθήκες των Τε Βίερικ (Α. 29/1 με Χεράκλες), Κέιν (Α. δανεικός από Τσέλσι) και Φέλντβαϊκ (Ε. 16/5 με Άαλεσουντ).

Φιλικά: Έδωσε αρκετά ματς στην προετοιμασία, αν και τα περισσότερα ήταν απέναντι σε... μπυραρίες και ερασιτεχνικά κλαμπ. Στα πιο ανταγωνιστικά έφερε 2-2 με τη Γρανάδα (22/7) και κέρδισε με 4-3 την Εμεν (29/7).

Εκτίμηση: Η πρόσληψη του Ρον Γιανς σε ρόλο τεχνικού διευθυντή δείχνει πως επιχειρείται σημαντική προσπάθεια για την υπέρβαση (έξοδος στο Γιουρόπα), αν και δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες προσθήκες για την πραγματοποίηση του εν λόγω στόχου. Βάσει της προετοιμασίας χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνα, χωρίς αυτή το «ταβάνι» της είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ Ευρώπης.

 

Χέρενφεν

Τι έκανε πέρσι: Ντόκτορ... Τζέκιλ στον πρώτο γύρο (4η το χειμώνα), αλλά και Μίστερ Χάιντ στον δεύτερο, όπου δεν βλεπόταν (αρνητικό ρεκόρ 10 συνεχόμενων εκτός έδρας ηττών!). Έστω κι έτσι συμμετείχε στα πλέι οφ (τερμάτισε 9η και πήρε εισιτήριο λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου από τη Φιτέσε και της τιμωρίας της Τβέντε), όπου αποκλείστηκε δίκαια στον πρώτο γύρο από την Ουτρέχτη.

Προπονητής: Γιούρχεν Στρέπελ (48 ετών). Παρά την αγωνιστική κατάρρευση στο 2017 του δόθηκε ευκαιρία από τη διοίκηση και συνεχίζει για 2η σεζόν, καθώς σε μερικά ματς η Χέρενφεν έπαιξε εξαιρετικά.

Έδρα: Abe Lenstra Stadion (26.100)

Μεταγραφές: Κράτησε τον βασικό κορμό παικτών, έχασε τους Σεντ Τζούστε (Α. 28/2, Φέγενορντ), Μούλντερ (Τ. 36/0, Σουόνσι, έκανε αρκετές «γκέλες» στο β' γύρο). Πήρε τον καλό κίπερ Χαν (17/0 με Εξέλσιορ, ανήκε στη Φέγενορντ) κι από έναν παίκτη σε κάθε θέση της αμυντικής τετράδας, εκεί δηλαδή όπου ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» της.

Φιλικά: Ήταν αήττητη στην προετοιμασία αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τις Νόρτζελαντ (3-2), Ναϊμέγκεν (2-2), Φόλενταμ (3-1), Γκεντσλέρ (1-0), Τραμπζονσπόρ (0-0), μέχρι να υποστεί συντριβή 4-0 από την Τζένοα, στο πιο πρόσφατο ματς (6/8).

Εκτίμηση: Διατήρησε τους εξαιρετικούς παίκτες που διαθέτει μεσοεπιθετικά (Όντεγκααρντ, Ζενέλι, Ρεζά, Λάρσον, ο τελευταίος ενδέχεται να αποχωρήσει) κι ενισχύθηκε στα μετόπισθεν. Συνεπώς, μόνο καλύτερα μπορεί να τα πάει σε σχέση με πέρσι, πιστεύουμε πως θα παλέψει με την Άλκμααρ για την 4η θέση.

 

Χέρακλες

Τι έκανε πέρσι: Υστέρησε στο ξεκίνημα, ήταν στην 15η θέση μετά τα 11 πρώτα ματς, έκτοτε ανέκαμψε, διεκδίκησε την είσοδο στα πλέι οφ, για να τη χάσει την τελευταία αγωνιστική. Συνολικά η παρουσία της ήταν καλή, είχε αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο από την Αρούκα (1-1 εντός, 0-0 εκτός).

Προπονητής: Τζον Στέχεμαν (40 ετών). Ο νεαρότερος σε ηλικία τεχνικός της κατηγορίας, τα έχει πάει περίφημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά που είναι στον πάγκο του «Ηρακλή» της Ολλανδίας. Όχι μόνο αποφεύγει τον υποβιβασμό, αλλά «χτυπάει» και ευρωπαϊκή έξοδο.

Έδρα: Polman Stadion (12.080), συνθετικό τερέν.

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε αισθητά. Αποχώρησαν ο αρχηγός Μπρουνς (Μ. 32/4, Φιτέσε), οι δύο βασικοί στόπερ Χόοχμα (34/0, Χόφενχαϊμ), Τε Βίερικ (29/1, Γκρόνινγκεν) και οι έμπειροι Φλέντερους (Α. 4/0, αποσύρθηκε), Χόσενς (Α. 28/2, Αταλάντα). Οι αντικαταστάτες τους προέρχονται από τη Β' κατηγορία, πλην των Ντ. Βάουτενς (Α. 15/0 με Βίλεμ), Φαν Χίντουμ (Α. 15/1 με Γκαζιαντέπ).

Φιλικά: Εμφάνισε αρκετά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία, ηττήθηκε από την ερασιτεχνική Βικτόρια Κολωνίας (2-0) και τη Γρανάδα (3-1), ενώ κέρδισε με 4-1 την Ντε Γκράαφσαπ (Β' Ολλανδίας).

Εκτίμηση: Η φυγή του προέδρου Γιαν Σμιτ, έπειτα από σχεδόν μία 20ετία, άφησε τα σημάδια της στην ομάδα (αποδυναμώθηκε). Πολύ δύσκολα θα κάνει πορεία εφάμιλλη των δύο προηγούμενων ετών, λογικά θα παλέψει μέχρι τέλους για την αποφυγή της τελευταίας τριάδας.

 

Ντεν Χάαγκ

Τι έκανε πέρσι: Εκίνησε ιδανικά με 3/3 νίκες, όμως η συνέχεια ήταν απογοητευτική, έπεσε στην τελευταία θέση την 22η αγωνιστική. Κομβική η αλλαγή προπονητή, μετά τον Φεβρουάριο έκανε αγωνιστικό... limit up και τερμάτισε στην 11η θέση. Αν το πρωτάθλημα κρατούσε λίγο παραπάνω θα έμπαινε και στα πλέι οφ Ευρώπης.

Προπονητής: Αλφόνς Χρούνενταϊκ (53 ετών). Πήρε την «καυτή πατάτα» από τον προκάτοχό του, Πέτκοβιτς, μεταμόρφωσε την Ντεν Χάαγκ κι όχι μόνο εξασφάλισε την παραμονή, αλλά έφτασε να διεκδικεί την είσοδο στα πλέι οφ τις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν μπορούσε παρά να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ομάδα.

Έδρα: Cars Jeans Stadion (15.000), συνθετικό τερέν

Μεταγραφές: Έγινε... ξεκαθάρισμα στο ρόστερ (το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια), 11 παίκτες προστέθηκαν σε αυτό και 16 αποχώρησαν. Δύσκολο να εκφραστεί εκτίμηση για την αξία του, φαίνεται να παραμένει στο ίδιο επίπεδο με πέρσι.

Φιλικά: Άφησε καλές εντυπώσεις στην προετοιμασία, ξεκίνησε να δίνει ματς από την 1/7 και είχε «10 στις 10 νίκες», αν και αντιμετώπισε βατούς αντιπάλους. Στα πιο ανταγωνιστικά κέρδισε τις: Μάαστριχτ (1-0), Ντε Γκράαφσαπ (1-0), Μπειζίν (2-1), Εξέλσιορ (1-0)

Εκτίμηση: Δεν αξίζει να γίνει μακροχρόνια εκτίμηση για ομάδα με διοικητική αστάθεια. Ο Κινέζος μεγαλομέτοχος βάζει χρήματα όποτε... θυμάται τα δύο τελευταία χρόνια. Η παρουσία του Χρούνενταϊκ στον πάγκο είναι το μόνο που εμπνέει σιγουριά, καθώς τη «μεταμόρφωσε» πέρσι.

 

Εξέλσιορ

Τι έκανε πέρσι: Άφησε υποσχέσεις στον πρώτο γύρο, ήταν 9η έπειτα από 9 αγωνιστικές, ακολούθησε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, τελικά τερμάτισε 11η. Έκοψε βαθμούς από τους πρωτοπόρους Άγιαξ και Φέγενορντ (1-1 και 3-0 εντός αντίστοιχα), στη μέρα της μπορούσε να δυσκολέψει κάθε ομάδα.

Προπονητής: Μίτσελ Φαν ντερ Χάαχ (45 ετών). Όταν ανέλαβε η Εξέλσιορ ήταν το 2ο φαβορί για υποβιβασμό. Διέψευσε τα προγνωστικά, δημιουργώντας μάλιστα ένα σύνολο που δεν «κατέστρεφε» το παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά ήταν ικανό επιθετικά.

Έδρα: Van Donge & De Roo Stadion (4.500), συνθετικό τερέν

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 5 βασικοί, με κυριότερους τους Χάσελμπαϊνκ (Ε. 32/10), Καράμι (Α. 33/2) και Φρέντι (Μ. 32/2), αλλά και αρκετοί αναπληρωματικοί (14 παίκτες συνολικά). Από τους νεοφερμένους ξεχωρίζουν οι Μπουρνέτ (Α. 17/0 με Σλόβαν και Ναϊμέγκεν), Μεσαούντ (Μ. 17/1 με Βαντούζ και Ναϊμέγκεν) και Ελ Αζουζί (Ε. 21/5 με Σπάρτα Ρότ.). Ποιοτικά παραμένει στο ίδιο επίπεδο, ποσοτικά όμως το ρόστερ είναι αρκετά μικρότερο.

Φιλικά: Δεν άφησε καλές εντυπώσεις στην προετοιμασία, ακόμα και τις… μπυραρίες δυσκολευόταν να τις κερδίσει. Στα πιο ανταγωνιστικά φιλικά έχασε με 1-0 από Μπρέντα, Ντεν Χάαγκ κι επικράτησε 2-0 της Γκόου Αχέντ.

Εκτίμηση: Κάθε χρόνο βρίσκεται στα φαβορί για υποβιβασμό, αλλά τα καταφέρνει αποφεύγοντας και τα μπαράζ. Φέτος οι ομάδες που έρχονται από τη Β’ κατηγορία είναι αρκετά δυνατές, θα αποτελέσει έκπληξη αν αποφύγει την τελευταία τριάδα.

 

Βίλεμ

Τι έκανε πέρσι: Βελτιωνόταν με την πάροδο του χρόνου, την 27η αγωνιστική ήταν στην 9η θέση, όμως στην τελική ευθεία έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε 13η. Πάντως, βάσει υλικού η χρονιά ήταν επιτυχημένη.

Προπονητής: Έρβιν Φαν ντερ Λόι (45 ετών). Εξαιρετικός σε τακτικό επίπεδο, η ομάδα του είχε την 6η καλύτερη άμυνα, αλλά παράλληλα και τη 2η χειρότερη επίθεση. Παίζει «κλειστά» εφαρμόζοντας αντεπιθέσεις.

Έδρα: Koning Willem II Stadion (14.500)

Μεταγραφές: Τον Λάμπρου (Τ. 34/0, Άγιαξ), που ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης της, αντικατέστησε ο Βέλενροϊτερ (Σάλκε Β’). Ενισχύθηκε κυρίως στα άκρα με τους Τσιμίκα (Α. 9/2 με Έσμπιεργκ, δανεικός από Ολυμπιακό), Κουλιμπαλί (Μ. 9/0 με Νανσί), Αζαουΐ (Μ. Βόλφσμπουργκ Β’), ενώ έφερε δανεικούς τους μέσους Τσιριβέγια (17/2), Κρόουλι (16/2), που διακρίθηκαν στον β’ γύρο με την Γκόου Αχέντ. Αποχώρησαν οι μέσοι Κάλι (28/0), Ογιο (28/0), Φάλκενμπουργχ (28/5), Σχούρμαν (11/3) και ο επιθετικός Ουλαρέ (11/3).

Φιλικά: Άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις στην προετοιμασία, κέρδισε την Κόρτραϊκ (2-0), έφερε 1-1 με τη ΦΚ Αϊντχόφεν και ηττήθηκε από τις ποιοτικότερες Γκενκ (4-0) και Άλκμααρ (2-1).

Εκτίμηση: Ο Φαν ντερ Λόι θα κοιτάξει και πάλι η Βίλεμ να είναι συμπαγής αμυντικά, όμως πήρε ποιοτικούς παίκτες στα άκρα και τη μεσαία γραμμή. Την περιμένουμε να κάνει «ζημιές» όταν θα βρίσκει ελεύθερους χώρους και να εξασφαλίσει σχετικά εύκολα την παραμονή.

 

Τσβόλε

Τι έκανε πέρσι: Δεχόταν σχεδόν 2 γκολ σε κάθε παιχνίδι κατά μέσο όρο (67 σε 34 ματς) απέφυγε για μόλις έναν βαθμό την επικίνδυνη διαδικασία των μπαράζ, ήταν η χειρότερη χρονιά από το 2013 που επέστρεψε στην Α’ κατηγορία και αποχαιρέτησε τον εμβληματικό τεχνικό Ρον Γιανς (μαζί του είχε πάρει Κύπελλο και Σούπερ Καπ).

Προπονητής: Τζον Φαντ Σχιπ (53 ετών, νέος). Παλιά… δόξα του ολλανδικού ποδοσφαίρου, υπήρξε βοηθός του Φαν Μπάστεν (στην εθνική Ολλανδίας και τον Άγιαξ), πέρασε από τις Μέλμπουρν Σίτι (2 θητείες) και Γουαδαλαχάρα, από το 2010 έχει να δουλέψει στην Ολλανδία.

Έδρα: MAC³PARK Stadion (12.500), συνθετικό τερέν

Μεταγραφές: Αποχώρησαν 12 παίκτες (7 ήταν δανεικοί), οι επιλογές της περιορίστηκαν σημαντικά. Ηρθαν οι Ναμλί (Μ. 18/0 με Χέρενφεν), Μπουρ (Τ. Αγιαξ) και οι προερχόμενοι από τη Β’ κατηγορία, Μπάκερ (Μ. 37/10 με Καμπούρ),  Πάρζιτσεκ (Ε. 38/25 με Ντε Γκράαφσαπ).

Φιλικά: Παρά την αποδυνάμωση έδειξε ικανοποιητικά δείγματα στην προετοιμασία, μπορεί να μην αντιμετώπισε ισχυρούς αντιπάλους, όμως την ολοκλήρωσε αήττητη. Συγκεκριμένα, κέρδισε τις Εμεν (3-0), Αλμίρε (3-0), Γκεντσλέρ (2-0, το ματς διεκόπη στο 80’), Καμπούρ (4-0) κι έφερε 2-2 με τη Φόλενταμ.

Εκτίμηση: Η «αύρα» του Φαντ Σχιπ είναι το πλεονέκτημα, έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία στην προετοιμασία. Πάντως, την περσινή σεζόν φάνηκε πως το επίπεδό της δεν είναι αυτό των προηγούμενων ετών, που διεκδικούσε ευρωπαϊκή έξοδο. Με όπλο την ισχυρή της έδρα είναι σε θέση να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

Σπάρτα Ρότερνταμ

Τι έκανε πέρσι: Ελπιδοφόρο το ξεκίνημά της ως νεοφώτιστη (7η στη 12η αγωνιστική), πλήρωσε την αλαζονεία της και την καλή πορεία στο Κύπελλο (αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη μετέπειτα κάτοχο Φιτέσε), τελικά εξασφάλισε την παραμονή με νίκες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές απέναντι σε βαθμολογικά αδιάφορους αντιπάλους.

Προπονητής: Άλεξ Παστόορ (50 ετών). Ιδιόρρυθμος και εκκεντρικός, έχει ανεβάσει επίπεδο τη Σπάρτα τα τελευταία χρόνια. Υστερεί στη στρατηγική, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Σπάρτα έπαιρνε το προβάδισμα, συνέχιζε να πιέζει κι έχανε βαθμούς.

Έδρα: Sparta Stadion Het Kasteel (11.026), συνθετικό τερέν

Μεταγραφές: Χρησιμοποίησε πάρα πολλούς παίκτες (29 τον αριθμό), 14 εξ αυτών αποχώρησαν. Απώλειες οι αμυντικοί Φαν Ντρόνχελεν (31/0, Αμβούργο), Ντάμφρις (31/1, Χέρενφεν) και οι Ντάικστρα (Μ. 31/0, Ναϊμέγκεν), Πούσιτς (Ε. 14/6, Μίντιλαντ). Χαμήλωσε τον μέσο όρο ηλικίας, από τις προσθήκες ξεχωρίζουν οι Μπαμπόκ (Μ. 16/0 με Ουέσκα), Βολάς (Ε. 28/15 με Τσέλιε, 3ος σκόρερ στην Α’ Σλοβενίας).

Φιλικά: Μέχρι τις 15 Ιουλίου έπαιζε με ερασιτεχνικές ομάδες, στα μόνα ανταγωνιστικά φιλικά που έδωσε κέρδισε 1-0 την Καμπούρ (21/7) κι έφερε 1-1 με το Αμβούργο (25/7).

Εκτίμηση: Ο εκκεντρικός χαρακτήρας του Παστόορ έχει περάσει στην ομάδα, είναι ικανή να προηγηθεί 2-0 και να ηττηθεί ή το αντίστροφο, συνεπώς είναι επισφαλής οποιαδήποτε προσπάθεια μακροχρόνιας πρόβλεψης. Πέρσι της έλειψε ένας αξιόπιστος γκολτζής, αν της βγει ο Βολάς, τότε λογικά θα παραμείνει.

 

Ρόντα

Τι έκανε πέρσι: Ταραχώδης η σεζόν, στο μεγαλύτερο διάστημά της ήταν εντός ζώνης υποβιβασμού, παίζοντας κακό ποδόσφαιρο με αμυντικό στυλ. Τερμάτισε 17η στην κανονική διάρκεια, απομακρύνθηκε ο Γιάννης Αναστασίου, για να εξασφαλίσει την παραμονή με υπηρεσιακό δίδυμο και… συμβουλάτορα τον Χουμπ Στέφενς.

Προπονητής: Ρόμπερτ Μόλενααρ (48 ετών, νέος). Δεύτερη σεζόν ως πρώτος προπονητής, πέρσι ήταν στη Φόλενταμ (Β’ κατηγορία) με την οποία έχασε την άνοδο στα μπαράζ. Χαμηλών τόνων, παίζει «συντηρητικά» σε σύγκριση με τη νοοτροπία των υπόλοιπων Ολλανδών συναδέλφων του.

Έδρα: Parkstad Limburg Stadion (19.979), συνθετικό τερέν

Μεταγραφές: Λεφτά… δεν υπάρχουν διότι αυτός που τα έδινε πέρσι (Αλ. Κοροτάεφ) βρίσκεται σε φυλακή στο Ντουμπάι λόγω οικονομικών ατασθαλιών. Αποχώρησαν οι πολύτιμοι Φαν Λέιρ (Τ. 34/0, Άγιαξ), Φαν Χίφτε (Μ. 31/2, Μπέιρσχοτ), Ατζαγκούν (Μ. 31/5, Κορτράικ), σε σύνολο 16 ποδοσφαιριστών. Ήρθαν 6 παίκτες (οι 4 ως δανεικοί), ξεχωρίζουν οι Ένγκελς (Μ. 17/3 με Σλασκ), Γιούργιους (Τ. 17/0 με Γιονγκ Αϊντχόφεν), Ντένγκε (Μ. Γκλάντμπαχ Β’).

Φιλικά: Έδωσε μόλις 4 ματς, τα δύο εκ των οποίων με αξιοσημείωτους αντιπάλους. Κέρδισε σε αμφότερα τις ΦΚ Αϊντχόφεν (3-2, 22/7) και Λιρς (1-0, 29/7).

Εκτίμηση: Η αποδυνάμωση σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν τη θέτουν βασικό φαβορί για υποβιβασμό. Πέρσι τη γλίτωσε στο τσακ, φέτος δύσκολα θα τα καταφέρει. Εκτός, αν σε 1 μήνα που θα βγει από τη φυλακή ο Κοροτάεφ, έχει βρει χρήματα να… επενδύσει.

 

Φένλο

Τι έκανε πέρσι: Ήταν η πιο σταθερή ανάμεσα στις… ασταθείς ομάδες που πρωταγωνίστησαν στην κατηγορία και παρότι πήγε να τα θαλασσώσει στο τέλος, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια και πήρε την απευθείας άνοδο, με 9 βαθμούς περισσότερους από την Καμπούρ. Εκεί που έκανε τη διαφορά ήταν στα εκτός έδρας ματς (επίδοση 12-3-4).

Προπονητής: Μορίς Στάιν (43 ετών). Βρίσκεται στον πάγκο της από τον Ιούλιο του 2014, την έχει βελτιώσει σημαντικά, θεωρείται τεράστια επιτυχία ο περσινός τίτλος, καθώς υπήρχαν αρκετές ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Υπήρξε ενδιαφέρον από συλλόγους της Λιγκ 1 Αγγλίας, όμως αποφάσισε να παραμείνει στη Φένλο.

Έδρα: Seacon Stadion – De Koel (8.000), συνθετικό τερέν

Μεταγραφές: Κατάφερε να διατηρήσει τον βασικό κορμό των παικτών που την οδήγησαν στα «μεγάλα σαλόνια», πλην του δανεικού Σλέιχερς (Μ. 35/8 και 5 ασίστ). Επιπροσθέτως, έφερε τους Ούνερσταλ (Τ. Φορτούνα Ντίσελντορφ Β’), Αντώνη (Μ. ΠΑΟΚ), Τισουντάλι (Μ. 18/7 με Καμπούρ, δανεικός από Χάβρη), Τι (Ε. 21/3 σε Βέρντερ και Ζανκτ Πάουλι), Λαμπίλ (Α. 30/0 με Μάαστριχτ). Πήρε από έναν ενδεκαδάτο παίκτη σε κάθε γραμμή.

Φιλικά: Στις 5 από τις 8 συνολικά αναμετρήσεις που έδωσε κράτησε ανέπαφη την εστία της. Στα πιο ανταγωνιστικά ματς έχασε από ΠΑΟΚ (1-0), Εχτ (4-3), έφερε 1-1 με τη Ναϊμέγκεν και κέρδισε με 2-0 τη Σοσιεδάδ.

Εκτίμηση: «Δυνάμωσε» η πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας, τη βάζουμε ένα κλικ παραπάνω από τις Ρόντα, Εξέλσιορ, όσον αφορά στην αποφυγή της τελευταίας θέσης. Αν πάρει θετικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα και φύγει το άγχος από τους παίκτες της, δεν αποκλείεται να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν.

 

Μπρέντα

Τι έκανε πέρσι: Είχε με διαφορά το καλύτερο μπάτζετ από τις ομάδες της Β’ κατηγορίας και ο κόσμος της βρέθηκε στα… κάγκελα καθώς βρισκόταν στην 11η θέση έπειτα από 16 αγωνιστικές. Στο β’ γύρο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Βρέβεν και τη σουλούπωσε, σταδιακά βελτιωνόταν και πέτυχε την άνοδο μέσω των πλέι οφ, αποκλείοντας κατά σειρά τις Φόλενταμ και Ναϊμέγκεν.

Προπονητής: Στάιν Βρέβεν (44 ετών). Πριν έρθει είχε κοουτσάρει μόνο βελγικές μικρομεσαίες ομάδες. Δεν τα πήγε άσχημα, βλέπει την Μπρέντα ως ευκαιρία για να «φτιάξει» όνομα.

Έδρα: Rat Verlegh Stadion (19.000)

Μεταγραφές: Είχε αρκετά μεγάλο ρόστερ, αποχώρησαν 13 παίκτες, η μόνη ουσιαστική απώλεια είναι ο εξαιρετικός Ντέσερς (Ε. 36/22, Ουτρέχτη). Η ενίσχυσή της βασίζεται στη συνεργασία με την Μάντσεστερ Σίτι και στους 6 (!) δανεικούς που της έδωσαν οι «πολίτες». Έφερε και τους Μετς (Μ. 15/0 με Βίκινγκ), Φλουτ (Μ. 32/12 με ΦΚ Αϊντχόφεν).

Φιλικά: Ολοκλήρωσε αήττητη την προετοιμασία, με επίδοση 7-1-0, αν κι αντιμετώπισε μόνο 2 ομάδες από Α’ Ολλανδίας και Τουρκίας. Συγκεκριμένα κέρδισε τις Φόλενταμ (2-1), Βάλβαϊκ (2-1), Εξέλσιορ (1-0), Αλμίρε (3-1) κι έφερε 2-2 με την Γκεντσλέρ.

Εκτίμηση: Επιστρέφει για να μείνει, στόχος της δεν είναι η απλή παραμονή αλλά να θέσει τις βάσεις ώστε να διεκδικήσει ευρωπαϊκή έξοδο τα επόμενα 2-3 χρόνια. Διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ από αρκετές ομάδες, με το οποίο μπορεί να επιτύχει την παραμονή.

Filios

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ