foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ110
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Τουρκία, Super Lig: Preview σεζόν 2017-18

Previews Πρωταθλημάτων | 09 Αυγ 2017 00:53
Τουρκία-Super-Lig-2017-18.jpg

Ακόμα μία σεζόν στην Super Lig της Τουρκίας είναι έτοιμη σε λίγες ώρες να ξεκινήσει, με την Μπεσίκτας να είναι σε θέση ισχύος από τα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει. Πιο συγκροτημένη δείχνει φέτος η Φενέρ με τον Κοτζαμάν στον πάγκο της, ενώ η Γαλατά παρόλο που δαπάνησε πολλά σε μεταγραφές δείχνει να «ψάχνεται». Ανερχόμενη δύναμη η Μπασακσεχίρ, ενώ ενισχύθηκαν και ελπίζουν σε μία καλή πορεία Τσαμπζονσπόρ, Αντάλιασπορ και Κόνιασπορ. Νεοφώτιστες, η έμπειρη από την κατηγορία Σίβασπορ και οι άπειρες Γκοζτέπε και Μαλάτιασπορ.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 34 αγωνιστικές, με τους αγώνες να είναι διπλούς. Πρωταθλητής αναδεικνύεται αυτός με τους περισσότερους βαθμούς που κερδίζει αυτόματα και μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα προκριματικά του ίδιου θεσμού θα αγωνιστεί ο 2ος, ενώ οι θέσεις 3 και 4 οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Θέση στους ομίλους του Γιουρόπα εξασφαλίζει ο νικητής του Κυπέλλου Τουρκίας. Υπό προϋποθέσεις στο Γιουρόπα μπορεί να αγωνιστεί και η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση. Υποβιβάζονται απευθείας οι 3 τελευταίες ομάδες.

 

Οι ομάδες της Super Lig Τουρκίας

Μπεσίκτας

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετική η περσινή σεζόν για την Μπεσίκτας που διατήρησε τα σκήπτρα στην Τουρκία, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ έφτασε μέχρι τους «8», έκει όπου αποκλείστηκε μετά από 2 επεισοδιακά παιχνίδια από τη Λυών. Εξασφαλισμένη η θέση της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας συνεχίζει ο άκρως επιτυχημένος τεχνικός Σενιόλ Γκιουνές. Αυτή θα είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά του 65χρονου Τούρκου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Vodafone Stadyumu (43.500)

Μεταγραφές: Οι πρωταθλητές το καλοκαίρι έδωσαν τον στόπερ Μαρσέλο (45/3) έναντι 7 εκατ. ευρώ στην Λυών, ενώ ως ελεύθερος αποχώρησε ο μέσος Ινλέρ (32/0). Ήρθε ως ελεύθερος ο στόπερ Πέπε (Ρεάλ Μαδρ.) και ο μπακ Ερκίν (Ίντερ) με 750 χιλ. ευρώ. Στο σύλλογο επέστρεψε από δανεισμό στη Γουέστ Χαμ ο ποιοτικός εξτρέμ Γκοχάν Τορέ. Τελευταίες μεταγραφές ο φορ Νεγκρέδο, που ήρθε από τη Βαλένθια με 2.5 εκατ. ευρώ και ο δανεικός από την Σάντερλαντ εξτρέμ Ζερμέν Λενς, που πέρσι αγωνίστηκε στην Φενέρ.

Φιλικά: Αρκετά και σχετικά δυνατά τα παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσε η Μπεσίκτας, ωστόσο όμως σε 4 από αυτά δεν κατάφερε να πετύχει κάποια νίκη. Ισοπαλία με Βαγιαδολίδ και Μπέτις, ήττες από Σάλκε και Λας Πάλμας. Στην πρόβα τζενεράλε, στο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ ηττήθηκε με 1-2 από την Κόνιασπορ, με την απόδοσή της να κυμαίνεται σε ρηχά νερά.

Εκτίμηση: Η Μπεσίκτας διατήρησε τον κορμό της, ενώ ενισχύθηκε όπου χρειάστηκε με σκοπό την ευρωπαϊκή διάκριση. Ωστόσο και το 3ο σερί πρωτάθλημα αποτελεί κίνητρο και σίγουρα αποτελεί μία σοβαρή διεκδικήτρια και φέτος.

 

Μπασακσεχίρ

Τι έκανε πέρσι: Άγγιξε το θαύμα πέρσι η Μπασακσεχίρ, αφού και την Μπεσίκτας κόντραρε μέχρι τέλους για τον τίτλο και στον τελικό του κυπέλλου έφτασε, τον οποίο έχασε από την Κόνιασπορ. Άκρως πετυχημένη χρονιά για την ομάδα από την Κωνσταντινούπολη, η οποία κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προπονητής: Από τον Ιούνιο του 2014 στον πάγκο της ομάδας παραμένει ο πολύ επιτυχημένος Αμπτουλάχ Αβτσί. Ο 54χρονος Τούρκος τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, η περσινή δουλειά του αναγνωρίστηκε από όλους και δίκαια συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: Fatih Terim Stadyumu (17.319)

Μεταγραφές: Το καλοκαίρι η ομάδα πούλησε 2 ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της, τον 20χρονο δεξιό εξτρέμ Ουντέρ (43/9) στην Ρόμα έναντι 13,4 εκατ. ευρώ και τον 22χρονο αριστερό εξτρέμ Σαχίν (29/4) στην Σεντ Πάουλι έναντι 1,3 εκατ. ευρώ. Παρελθόν αποτελεί και ο μπακ Αλμπαγιάκ (33/0). Ήρθαν με 1.5 εκατ. ευρω ο μέσος Φράι (Μπέρμπιχαμ) και με 1.1 εκατ. ευρώ ο εξτρέμ Ελία (Φέγενορτ). Επίσης παίχτες της ομάδας είναι ο μπακ Κλισί (Μαν. Σίτι), οι στόπερ Σετζού (Γαλατά) και Ντα Κόστα (Ολυμπιακός), ο χαφ Ινλέρ (Μπεσίκτας), ο εξτρέμ Τορούν (Κασίμπασα) και ο φορ Έρντινγκ (Αννόβερο).

Φιλικά: Από νωρίς ξεκίνησε η προετοιμασία για το σύλλογο λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του. Στο δυνατό τεστ κόντρα στην Φίτεσε η Μπασακσεχίρ ήρθε ισόπαλη με 1-1, ενώ για τα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ κληρώθηκε με την Κλαμπ Μπριζ, την οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 5-3. Για να μπορέσει όμως να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σεβίλλης.

Εκτίμηση: Η περσινή σεζόν σαφέστατα έχει δημιουργήσει πολλές προσδοκίες για φέτος. Οι κινήσεις που έγιναν σίγουρα ενίσχυσαν την ομάδα και μένει πλέον να δούμε αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει επάξια σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλλον θα την δούμε εντός της πρώτης τετράδας ξανά και ίσως μπορέσει να κάνει το μεγάλο θαύμα.

 

Φενέρμπαχτσε

Τι έκανε πέρσι: Ως αποτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η προηγούμενη αγωνιστική χρονιά για την Φενέρμπαχτσε, αφού στις εγχώριες υποχρεώσεις της ζορίστηκε πολύ, τερματίζοντας στο τέλος Τρίτη, ενώ και στο κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά από Μπασακσεχίρ. Στο Γιουρόπα έφτασε πέρσι μέχρι τους «32», όπου αποκλείστηκε από την Κράσνονταρ, ενώ φέτος για τα προκριματικά του ίδιου θεσμού έχει αποκλείσει ήδη την Στουρμ Γκρατς.

Προπονητής: Προπονητής από το καλοκαίρι για τη Φενέρ ανέλαβε ο Αϊκιούτ Κοτζαμάν. Ο 52χρονος Τούρκος τεχνικός άφησε μετά από 3 χρόνια τον πάγκο της Κόνιασπορ, στην οποία είχε κάνει εξαιρετική δουλειά οδηγώντας της πέρσι στην Ευρώπη αλλά και στην κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου στην ιστορία της. Υπό τις οδηγίες του ξανά ο σύλλογος το 2011 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Έδρα: Şükrü Saracoğlu (53.586)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά οι προσθήκες έγιναν στοχευμένα και δίχως πολλά έξοδα. Ήρθαν ο μέσος Ντιράρ από τη Μονακό, ο επιθετικός μέσος Βαλμπουενά, ο γκολκίπερ Καμενί, ο χαφ Εκίτσι και ο μπακ Ίσλα. Αποχώρησαν για 12.5 εκατ. ο στόπερ Κιάερ (43/3) και για 2.5 εκατ. ο φορ Εμενίκε (27/8) για Σεβίλλη και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Έληξαν οι δανεισμοί των σημαντικών πέρσι επιθετικού Μούσα Σο (37/15) και του Λενς (38/5), με τον τελευταίο να επιστρέφει ως δανεικός στην Τουρκία για λογαριασμό όμως της Μπεσίκτας.

Φιλικά: Η προετοιμασία ξεκίνησε νωρίς για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία δοκιμάστηκε κόντρα σε δυνατές ομάδες όπως η Σπ. Λισαβώνας, η Μονακό, η Μαρσέιγ και η Αθλ. Μπιλμπάο, βγάζοντας όμως αρκετές αδυναμίες. Στα επίσημά της παιχνίδια ωστόσο κόντρα στην Στουρμ Γκρατς για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ έδειξε ανταγωνιστική και κόντρα στη Βαρντάρ αναμένεται να «κλειδώσει» το εισιτήριο για τους ομίλους.

Εκτίμηση: Τρία χρόνια μακριά από τον τίτλο είναι πολλά για τη Φενέρ, η οποία φέτος άφησε το μεγάλα ονόματα και προσέλαβε στον πάγκο έναν εξαιρετικό Τούρκο προπονητή που δείχνει ικανός να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Θα χρειαστούν όμως ορισμένες ακόμα προσθήκες, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

 

Γαλατασαράι

Τι έκανε πέρσι: Κάκιστη η περσινή χρονιά για τη Γαλατά που ζορίστηκε για να τερματίσει τέταρτη, ενώ και στην Ευρώπη είχε αποκλειστεί λόγω τιμωρίας. Στα ίδια και φέτος, αφού γνώρισε απρόσμενο αποκλεισμό από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ από την άσημη Όστερσουντ.

Προπονητής: Από το Φλεβάρη του 2017 τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος άφησε την Καραμπουκσπόρ, στην οποία είχε κάνει εξαιρετική δουλειά, για τα «μάτια» της Γαλατά. Ωστόσο και πέρσι αλλά ειδικά φέτος έχει αμφισβητηθεί έντονα και σίγουρα κινδυνεύει αν πάσα στιγμή με απόλυση, με το όνομα του Τερίμ να ακούγεται έντονα.

Έδρα: Türk Telekom (52.695)

Μεταγραφές: Δυνατά κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι φέτος η Γαλατασαράι, αποκτώντας τον στόπερ Μαϊκόν (7 εκατ.) από την Σάο Πάολο, τον μπακ Μαριάνο (4 εκατ.) από τη Σεβίλλη, τους μέσους Φερνάντο (5.25 εκατ.) από την Μαν. Σίτι, Ν’ντιαγέ (7.5 εκατ.) από την Οσμάλινσπορ και Μπελχαντά (8 εκατ.) από την Ντιναμό Κιέβου. Για την γραμμή κρούσης ήρθε ο φορ Γκομίς (2.5 εκατ.) από την Σουόνσι). Παρελθόν αποτελούν ο εξαιρετικός εξτρέμ Μπρούμα (37/11) που πήγε στην Λειψία με 12.5 εκατ., ο φορ Ποντόλσκι (34/19) που μετακόμισε στην Ιαπωνία, ο στόπερ Κάγια (27/2) που πουλήθηκε για 2 εκατ. ευρώ στην Σπ. Πράγας αλλά και ο μεσοεπιθετικός Σνάιντερ που συνεχίζει στη Νις ως ελεύθερος.

Φιλικά: Λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων η αγωνιστική σεζόν για τη Γαλατασαράι ξεκίνησε νωρίς. Στο στάδιο της προετοιμασίας αντιμετώπισε ομάδες της Τουρκίας από χαμηλότερες κατηγορίες, ωστόσο έπεσε θύμα έκπληξης, από την άπειρη σε ευρωπαϊκά παιχνίδια σουηδική Όστερσουντ, από την οποία αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-1. Στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Χέρτα ηττήθηκε με 1-2.

Εκτίμηση: Προβληματίζει και φέτος η Γαλατά, που παρόλο που έριξε χρήματα και ήρθαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές δείχνει ακόμα πολύ ανέτοιμη. Αμφισβητείται ο κόουτς μετά τον ευρωπαϊκό κάζο και γενικά ακόμα δεν πείθει. Αν όμως αυτά τα προβλήματα ξεπεραστούν άμεσα, δείχνει ικανή να κυνηγήσει τον τίτλο.

 

Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες 

Αντάλιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Εξαιρετική η περσινή σεζόν για την Αντάλιασπορ που κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, που είναι η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου. Ιδιαίτερα σταθερή η απόδοση της ομάδας καθ’ όλη τη περσινή σεζόν, βασιζόμενη κυρίως στην άμυνα της. Μάλιστα, αν η Κόνιασπορ δεν έπαιρνε το κύπελλο το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πήγαινε στην Αντάλιασπορ.

Προπονητής: Από τον Οκτώβριο του 2016 στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο έμπειρος και ιδιαίτερα απαιτητικός τεχνικός Ριζά Τσαλιμπάι, ο οποίος πέρσι όταν ανέλαβε η ομάδα μετά από 8 αγωνιστικές δεν είχε η νίκη και κατάφερε στο τέλος να την οδηγήσει στην 5η θέση.

Έδρα: Antalya Stadyumu (33.032)

Μεταγραφές: Ο σύλλογος κινήθηκε αρκετά δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας τον από την Μπορντό τον εξτρέμ Μενέζ (1.5 εκατ. ευρώ), τον ταλαντούχο 19χρονο αριστερό μπακ Ντρολέ (Περούτζια έναντι 1.7 εκατ. ευρώ) και ως ελεύθερο τον εξτρέμ Μαϊκόν (Λοκομοτίβ Μόσχας). Παρελθόν αποτελούν ο έμπειρος εξτρέμ Οζκνάν (19 συμμ.), ο μπακ Μόττα (21/3) και ο φορ Ετάμε (28/4).

Φιλικά: Δυνατά φιλικά προετοιμασίας για την Αντάλιασπορ στην Γερμανία στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, με την ομάδα κόντρα σε Άουε, Λεβερκούζεν και Αμβούργο να μετρά κατά σειρά 2 ισοπαλίες και μία νίκη. Στο τελευταίο τεστ πριν τη έναρξη του πρωταθλήματος κόντρα στην Αλάνιασπορ ήρθε ισόπαλη με 3-3.

Εκτίμηση: Ο σύλλογος οικονομικά είναι εύρωστος και αυτό φαίνεται από τα αρκετά γνωστά ονόματα που έχει στο ρόστερ του. Η περσινή σεζόν θεωρείται άκρως επιτυχημένη και αυτό δημιουργεί πολλές προσδοκίες για τη φετινή χρονιά. Η Αντάλιασπορ κράτησε τον κορμό της και δείχνει ικανή και φέτος να βρεθεί στα ψηλά.

 

Τραμπζονσπόρ

Τι έκανε πέρσι: Η περσινή σεζόν για την Τραμπζονσπόρ ήταν πολύ καλή, ιδιαίτερα ο β’ γύρος, ωστόσο ο στόχος της τετράδας δεν κατάφερε να επιτευχθεί και αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα άσχημα αποτελέσματα μερικές αγωνιστικές πριν τη λήξη της αγωνιστικής χρονιάς.

Προπονητής: Παρά την 6η θέση στην οποία τερμάτισε πέρσι η Τραμπζονσπόρ, ο προπονητής Γιανάλ, γνώρισε την αμφισβήτηση, ωστόσο οι φήμες περί παραίτησής του δεν επιβεβαιώθηκαν, με τον έμπειρο τεχνικό να συνεχίζει κανονικά και φέτος στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: Şenol Güneş (41.513)

Μεταγραφές: Η ομάδα το καλοκαίρι αποφάσισε να δώσει πολλούς νεαρούς παίχτες δανεικούς, ενώ έχασε ως ελεύθερους τον φορ Ντεμίρ (21/2), τον μπακ Γιαβρού (23/0) και τον ποιοτικό μέσο Εκίτσι (19/3). Λεφτά δόθηκαν για μεταγραφές με το σύλλογο να αποκτά από την κινέζικη Γκουάν έναντι 3.5 εκατ. ευρώ τον φορ Γιλμάζ και έναντι 5 εκατ. ευρώ από την Μίλαν τον μέσο Κούτσα. Δανεικός από την Θέλτα ήρθε ο ταλαντούχος εξτρέμ Μπογκοντά.

Φιλικά: Αρκετά τα φιλικά προετοιμασίας για την Τραμπζονσπόρ με την εικόνα της ομάδας να είναι καλή. Στα τελευταία από αυτά επικράτησε της Ζίλινα και της Αλαβές, ενώ έφερε ισοπαλία με την Χέρενφεν.

Εκτίμηση: Η ομάδα της Τραπεζούντας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και οι απαιτήσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες και φέτος. Αναμένεται να την δούμε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, ενώ η διοίκηση δεν το κρύβει αφού τρέφει ελπίδες ακόμα και για τίτλο.

 

Ακίσασπορ Μπελεντίγιε

Τι έκανε πέρσι: Στην 7η θέση κατάφερε να τερματίσει πέρσι η Ακίσασπορ Μπελεντίγιε, κάτι που οφείλεται στο πολύ καλό φινάλε που πραγματοποίησε, αφού σχεδόν όλη τη χρονιά δυσκολευόταν να σταθεροποιηθεί στην πρώτη δεκάδα. Εξαιρετικά καλή η συγκομιδή βαθμών της στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Προπονητής: Η αναμόρφωση της ομάδας από τον Μάρτιο του 2017, με αποτέλεσμα τις 8 νίκες στις τελευταίες 10 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οφείλεται στον 43χρονο τεχνικό Οκάν Μπουρούκ, ο οποίος όπως ήταν λογικό παραμένει και φέτος στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: Mayıs Stadyumu (16.597)

Μεταγραφές: Λίγες οι αλλαγές στο φετινό ρόστερ της ομάδας σε σχέση με πέρσι, ωστόσο τεράστια θεωρείται η αποχώρηση ως ελεύθερου του επιθετικού Ρικάρντο Βα Τεζ (31 συμμ./11 γκολ), ο οποίος θα συνεχίσει στην Κίνα. Το κενό θα κληθεί να καλύψει, ο γνωστός από το πέρασμά του από την ΑΕΚ, Έλντερ Μπαρμπόσα. Έφυγε για την Οσμάνλισπορ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Χουρματζί (31/5). Σημαντική προσθήκη και ο δεξιός μπακ Μιγκέλ Λόπες (Σπ. Λισαβώνας).

Φιλικά: Τα περισσότερα φιλικά δόθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες εντός της Τουρκίας με την ομάδα επιθετικά να δείχνει καλό πρόσωπο, ωστόσο αμυντικά έβγαλε αδυναμίες. Στα δυνατά τεστ με την Καραμπούκσπορ και την Γαλατασαράι αναδείχτηκε έφερε ισάριθμες ισοπαλίες, ενώ στην πρόβα τζενεράλε με ομάδα της Β’ κατηγορίας επικράτησε άνετα με 6-2.

Εκτίμηση: Η ομάδα πέρσι έδειξε προς το τέλος της σεζόν εξαιρετικά στοιχεία και δεδομένου πως το ρόστερ φέτος έχει ελάχιστα αλλάξει, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως σχετικά εύκολα ο σύλλογος από την Ακσιχάρ θα καταφέρει να παραμείνει και φέτος στην κατηγορία. Φέτος αναμένεται να ολοκληρωθεί το νέο της γήπεδο.

 

Γκεντζεμπιρλίγκι

Τι έκανε πέρσι: Στην 8η θέση τερμάτισε πέρσι η Γκέντσε, σε μία αρκετά καλή σεζόν για αυτή, που θα μπορούσε να ήταν και λίγο καλύτερη, αν τις τελευταίες αγωνιστικές ήταν πιο προσεχτική. Γενικότερα αυτό που της στοίχισε αρκετά πέρσι ήταν η κακή συγκομιδή βαθμών στα εκτός έδρας παιχνίδια της.

Προπονητής: Πολύ ευχαριστημένη έμεινε η διοίκηση με την δουλειά του νεαρού τεχνικού Οζάτ, του οποίου το συμβόλαιο επέκτεινε από πέρσι μέχρι το 2019 και έτσι συνεχίζει και φέτος στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: Mayıs Stadyumu (19.209)

Μεταγραφές: Αρκετές οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι για την ομάδα της Άγκυρας, η οποία ωστόσο αρκέστηκε σε ελεύθερους παίχτες. Δικό της έκανε τον εξτρέμ Γκιουρλέρ (Οσμάλινσπορ) τον μπακ Γιαβρού (Τραμπζονσπορ), τον μέσο Γκιντιλέγιε (Νανσί), τον εξτρέμ Μανού (Μπράιτον) και τον φορ Σκούλετιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας). Παρελθόν ο μέσος Ρίγκ (6 συμμ.) και ο έμπειρος μπακ-χαφ Καραμπουλούτ (31/3).

Φιλικά: Πολλά τα δυνατά φιλικά της Γκέντσε, στο σύνολο 8, ωστόσο η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα. Ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό Τσβόλε και Χέρενφεν, ισοπαλίες κόντρα σε Ρέντινγκ, Μπρέντα, Σοσιεδάδ και Γρανάδα. Στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Οσμάλινσπορ ηττήθηκε με 1-2.

Εκτίμηση: Η Γκέντσε είναι μία ομάδα με ιστορία στην μεγάλη κατηγορία, που τα τελευταία χρόνια καταφέρνει να πετυχαίνει άνετα τον στόχο της παραμονής της, τερματίζοντας σχεδόν πάντα λίγο πάνω από την πρώτη δεκάδα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να δούμε από αυτήν και φέτος.

 

Κόνιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Η Κόνιασπορ πέρσι τερμάτισε στην 9η θέση και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με την προπέρσινη σεζόν, τότε που ο σύλλογος τερμάτισε στην 3η θέση. Ωστόσο η σεζόν κρίνεται επιτυχημένη, αφού η Κόνιασπορ πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Προπονητής: Παρελθόν από το σύλλογο αποτελεί ο κόουτς Κοτζαμάν που θα συνεχίσει στην Φενέρμπαχτσε. Διάδοχός του του ο Μουσταφά Ακτσάι, που παρόλο που πέρσι τον Μάρτιο απολύθηκε από την Οσμάλινσπορ, η δουλειά του εκεί μόνο επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί.

Έδρα: Belediye Stadyumu (42.276)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά, ο σύλλογος το καλοκαίρι πούλησε στην Ουντινέζε για 5.5 εκατ. ευρώ τον πολυτιμότερό της παίχτη, φορ Μπάχιτς (48/20), ενώ με 2 εκατ. ευρώ έδωσε στον Ολυμπιακό τον στόπερ Βούκοβιτς (36/5). Σημαντικές προσθήκες ο φορ Τραορέ (Καραμπούκσπορ) και ο μέσος Μπουράμπια (Λέσφκι).

Φιλικά: Κόντρα σε γερμανικές ομάδες θέλησε να τεστάρει τις δυνάμεις την η Κόνιασπορ γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από Φράιμπουργκ και Λειψία. Στο τελευταίο φιλικό της νίκησε άνετα με 4-0 της Αλ Αχλί από το Μπαχρέιν. Προ ημερών στο τελικό του Σούπερ Καπ έκανε την έκπληξη και με ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα νίκησε με 2-1 την Μπεσίκτας και κατέκτησε το τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Εκτίμηση: Η Κόνιασπορ και φέτος θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, που σημαίνει περισσότερη κούραση, ωστόσο ο ίδιος ο τεχνικός της έκανε λόγω πως η ομάδα θα ρίξει μεγάλη βαρύτητα στις εγχώριες υποχρεώσεις. Όμως δείχνει πιο αδύναμη σε σχέση με ορισμένες ομάδες, επομένως δύσκολα θα την δούμε μέσα στην πρώτη εξάδα.

 

Κασίμπασα

Τι έκανε πέρσι: H Κασίμπασα πέρσι τερμάτισε στην 10η θέση, που όμως δεν αντικατοπτρίζει την συνολική της εικόνα και είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσής της τις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά και του κακού ξεκινήματός της. Επιπρόσθετα, η ομάδα από την Κωνσταντινούπολη πέρσι έφτασε μία ανάσα από τον τελικό του κυπέλλου, όμως δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Κόνιασπορ.

Προπονητής: Απόλυτα ικανοποιημένη η διοίκηση με τη δουλειά του τεχνικού Οζντές, ο οποίος συνεχίζει κανονικά στο τιμόνι της ομάδας και φέτος.

Έδρα: Erdoğan Stadyumu (14.400)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά περισσότεροι οι παίχτες που αποχώρησαν φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με αυτούς που ήρθαν. Από τους παίχτες που αποτελούν παρελθόν ξεχωρίζουν ο ποιοτικός μέσος Κάστρο (39/7), ο στόπερ Τίτι (33/6), οι εξτρέμ Τορούν (29/3) και Σαχίν (37/6). Ήρθαν ο στόπερ Γιούσεφ (Καέν), ο ταλαντούχος εξτρέμ Τρεζεγκέ (δανεικός από Άντερλεχτ) και ο νεαρός μέσος Μενσά (δανεικός από Ατλ. Μαδρίτης).

Φιλικά: Λίγα τα φιλικά προετοιμασίας για την Κασίμπασα, ξεχωρίζουν αυτά κόντρα στην Αλ Σαμπάμπ από τη Σαουδ. Αραβία και την Στουγκάρδη, με το σύλλογο να γνωρίζει ισάριθμες ήττες. Στο τελευταίο παιχνίδι της πριν τη έναρξη αντιμετώπισε ομάδα από την δεύτερη κατηγορία επικρατώντας άνετα με 3-1.

Εκτίμηση: Η Κασίμπασα είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια εύκολα ή δύσκολα καταφέρνει να πετυχαίνει την παραμονή της στην κατηγορία, δείχνοντας ωστόσο ανίκανη να πετύχει την υπέρβαση. Μικρό το φετινό ρόστερ το οποίο πρέπει να δέσει ώστε η ομάδα να μην έχει μπελάδες.

 

Καραμπούκσπορ

Τι έκανε πέρσι: Ως νεοφώτιστη πέρσι η Καραμπούκσπορ έθεσε ως στόχο την παραμονή της στην κατηγορία, στόχο που κατάφερε να πετύχει σχετικά άνετα, τερματίζοντας στην 11η θέση. Βέβαια η επιτυχία αυτή οφείλεται στα θετικά εντός έδρας αποτελέσματα, αφού εκτός έδρας πέρσι συγκέντρωσε συνολικά μόλις 9 βαθμούς.

Προπονητής: Το καλοκαίρι η διοίκηση αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιο του κατά τα άλλα καλού Ζόραν Μπάρισιτς και προχώρησε σε συμφωνία με τον 51χρονο Τούρκο τεχνικό Σέζερι, ο οποίος πέρσι με την Ουμρανίγερσπορ στην Β’ κατηγορία, έφτασε μία ανάσα στο να πετύχει την είσοδό της στα πλέι οφ ανόδου.

Έδρα: Şeyhoğlu (14.000)

Μεταγραφές: Από το σύλλογο παρελθόν αποτελεί ο φορ Τραορέ (17/7), ο εξτρέμ Αλέξε (31/7) και ο αριστερός μπακ Ζεκ (20/6). Οι προσθήκες ήταν ελάχιστες και από αυτές ξεχωρίζουν είναι οι Ρουμάνοι εξτρέμ Γκροζάν και Τόρζε που ήρθαν από την ρωσική Γκρόζνι και ο χαφ Τραορέ (πρώην Ελαγκιζσπόρ).

Φιλικά: Λίγα φιλικά προετοιμασίας και αυτά με αδύναμες ομάδες του εξωτερικού. Προ ημερών συμμετείχε σε τουρνουά εντός της Τουρκίας, πετυχαίνοντας τη νίκη κόντρα στην Οσμάλινσπορ, ενώ με ομάδα της Β’ κατηγορίας αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1. Γενικά σε σύνολο έξι φιλικών μετρά 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Εκτίμηση: Πέρσι ο στόχος για την Καραμπούκ ήταν η παραμονή στην κατηγορία και ο ίδιος στόχος σαφέστατα παραμένει και φέτος. Ωστόσο η αίσθηση είναι πως θα δυσκολευτεί αρκετά για να τον πετύχει.

 

Αλάνιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Στην παρθενική της εμφάνιση στα μεγάλα σαλόνια πέρσι, η Αλάνιασπορ πέτυχε σχετικά εύκολα το στόχο της παραμονής της στην κατηγορία. Αυτό βέβαια έδειχνε αβέβαιο στο ξεκίνημα αλλά η άφιξη του κόουτς Σούσιτς στον πάγκο της την βοήθησε πολύ.

Προπονητής: Από τον Γενάρη στο τιμόνι της ομάδας μετά το μέτριο ξεκίνημά της βρέθηκε ο Βόσνιος Σάφετ Σούσιτς. Ο 62χρονος τεχνικός είναι έμπειρος, πιστώνεται το γεγονός πως η ομάδα σώθηκε τελικά σχετικά άνετα και για αυτό παραμένει και φέτος στον πάγκο του συλλόγου.

Έδρα: Okulları Stadyumu (15.000)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά έχουν υπάρξει ορισμένες αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με πέρσι. Πιο σημαντικές είναι οι αποχωρήσεις του μέσου Καντέιας (δανεικός από Μπενφίκα, πέρσι 29/4), του επιθετικού μέσου Αϊσσάτι (ελεύθερος, πέρσι 12 συμμ.) και του αριστερού μπακ Φερνάντες (δανεικός από Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πέρσι 14/6). Ήρθαν ο τερματοφύλακας Ρίου (Ναντ έναντι 1 εκατ. ευρώ), ο στόπερ Ουέλινγκτον (ελεύθερος), ο φορ Ετάμε (ελεύθερος από Αντάλιασπορ) και ο μέσος Μανιάτης (ελεύθερος από Ατρόμητο).

Φιλικά: Αρκετά φιλικά για την Αλάνιασπορ, η οποία ωστόσο άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Ηττήθηκε από την Αλ Αχλί, νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ στο δυνατό τεστ κόντρα στην Έιμπαρ ηττήθηκε με 3-1. Στο τελευταίο αγώνα πριν την έναρξη κόντρα στην Αντάλιασπορ ήρθε ισόπαλη με 3-3.

Εκτίμηση: Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα μεγάλα σαλόνια η Αλάνιασπορ, που καλείται να ξανά πετύχει τον περσινό της στόχο που είναι η άνετη παραμονή της. Δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο δείχνει ικανή να τον πραγματοποιήσει.

 

Οσμάλινσπορ

Τι έκανε πέρσι: Η χρονιά έκλεισε με ανάμεικτα συναισθήματα για την Οσμάλινσπορ, που εντός τειχών δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάτι αξιοσημείωτο τερματίζοντας στην 13η θέση και μόλις 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και 11 συνολικά σε όλο το β’ γύρο. Ωστόσο στην Ευρώπη η πορεία της κρίνεται ικανοποιητική, αφού έφτασε μέχρι τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όταν αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Προπονητής: Στο θέμα προπονητή πέρσι η Οσμάλινσπορ παιδεύτηκε αρκετά, έκλεισε τη σεζόν με τον Χαμζά Χαμζάογλου, που είχε ακουστεί και για το Ολυμπιακό, ως αντικαταστάτης του Μπέντο, όμως από τον Ιούνιο τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο 46χρονος Τούρκος τεχνικός Μπουλέντ Ογκιούν, που πέρσι δεν κατάφερε να σώσει τη Γκαζιέντεπσπορ.

Έδρα: Osmanlı (19.626)

Μεταγραφές: Οι κινήσεις του καλοκαιριού ήταν ελάχιστες για το σύλλογο, που πούλησε έναντι 7.5 εκατ. ευρώ τον πολύτιμο μέσος της Ντιαγέ (πέρσι 42/7) στην Γαλατασαράι. Ήρθαν ο εξτρέμ Γκιουρλέρ (Γκεντσεμπιρλίγκι) και ο μέσος Χουρμασί (Ακχίσασπορ).

Φιλικά: Λίγα τα δυνατά φιλικά προετοιμασίας για την Οσμάλινσπορ, ξεχωρίζουν αυτά που έδωσε επί τουρκικού εδάφους κόντρα σε Καραμπουκσπορ και Γκεντζεμπιρλίγκι. Ηττήθηκε με 2-1 από την πρώτη, επικράτησε της δεύτερης με το ίδιο σκορ.

Εκτίμηση: Η περσινή χρονιά δεν κρίνεται καλή για την Οσμάλινσπορ, η οποία φέτος δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αυτό της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι καλό. Μάλλον θα είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα.

 

Μπούρσασπορ

Τι έκανε πέρσι: Κάκιστη η περσινή σεζόν για την Μπούρσασπορ, αν και ξεκίνησε πολύ καλά. Σώθηκε πραγματικά την τελευταία αγωνιστική. Στα αξιοσημείωτα, πως πέρσι εκτός από τις πολλές αλλαγές στον πάγκο της ομάδας, προσλήφθηκε ακόμα και ψυχολόγος για να αναλύσει τα αίτια της κατρακύλας στο Β’ γύρο.

Προπονητής: Η διοίκηση θέλοντας η περσινή σεζόν να αποτελέσει μία κακή παρένθεση στην ιστορία του συλλόγου αποφάσισε το καλοκαίρι να προσλάβει για φέτος τον γνωστό αλλά άνεργο για ένα χρόνο Γάλλο προπονητή Πολ Λε Γκεν, ο οποίος την τετραετία 2011-15 διατέλεσε προπονητής της εθνικής του Ομάν.

Έδρα: Belediye Stadyumu (43.877)

Μεταγραφές: Μεταγραφικά οι κινήσεις που έγιναν ήταν περιορισμένες. Έφυγαν ως ελεύθεροι ο στόπερ Σίβοκ (21 συμμ.) και ο αμυντικός χαφ Σινάκ (23 συμμ.). Επέστρεψε από δανεισμό ο φορ Νέσιντ, ενώ ως ελεύθεροι αποκτήθηκαν ο στόπερ Τίτι (Κασίμπασα) και ο δεξιός μπακ Εκόνγκ (Γάνδη). Δανεικός από την Ουντινέζε ήρθε ο ποιοτικός χαφ Μπαντού.

Φιλικά: Αρκετά φιλικά προετοιμασίας για την Μπούρσασπορ, που δοκιμάστηκε κόντρα στην γερμανική Ίνγκολσταντ, με την Αλ Φαϊχα από την Σαουδική Αραβία, με την ιταλική Σουντιρόλ, ενώ κόντρα σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στο τελευταίο τεστ της ηττήθηκε με 2-1. Γενικά δείχνει αρκετά ανέτοιμη.

Εκτίμηση: Μπορεί η περσινή σεζόν να ήταν κάκιστη, ωστόσο η Μπούρσασπορ είναι μία ιστορική ομάδα και η τελευταία μάλιστα που κατάφερε με το πρωτάθλημα της τη σεζόν 2009-10, να διακόψει την κυριαρχία των 3 μεγάλων στην Τουρκία. Φέτος λογικά θα έχει μία θέση στην πρώτη δεκάδα.

 

Καϊσέρισπορ

Τι έκανε πέρσι: Η Καϊσέρισπορ πέρσι τερμάτισε στην 15η θέση, μόλις 2 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο η παραμονή της είχε επιτευχθεί την προτελευταία αγωνιστική. Η χρονιά όμως γενικά δεν ήταν καλή και χρειάστηκαν κάποια θετικά αποτελέσματα τις τελευταίες αγωνιστικές για να την σώσουν.

Προπονητής: Η περσινή παραμονή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τεχνικό Μεσούτ Μπακάλ, ο οποίος ανέλαβε τον Απρίλιο το σύλλογο, όμως δεν τα βρήκε με τη διοίκηση, η οποία τον αντικατέστησε με τον Ρουμάνο τεχνικό Μάριο Σουμούντικα, ο οποίος άφησε την Άστρα μετά από 2 αρκετά επιτυχημένα χρόνια στον πάγκο της. Παλιότερα έχει περάσει και από τον πάγκο της Καβάλας.

Έδρα: Kadir Has (40.528)

Μεταγραφές: Ο σύλλογος κινήθηκε αρκετά στο καλοκαιρινό παζάρι, αποκτώντας ως ελεύθερους τον ποιοτικό φορ Ασαμόα Τζάιαν και τον μπακ Λόπες. Με 1.2 εκατ. ευρώ έκανε δικό της τον χαφ Μπολντρίν (Ραπ. Βουκουρεστίου), με 350 χιλ. ευρώ τον κίπερ Σίλβιου και με 300 χιλ. ευρώ τον στόπερ Σαπουναρού (αμφότεροι ήρθαν από την Άστρα), ενώ με 300 χιλ. ευρώ απέκτησε από την Βοϊβοντίνα τον ταλαντούχο μέσο Μελέγκ. Σημαντικές οι αποχωρήσεις του αμυντικού χαφ Σο (33/2) και του στόπερ Μαμπιαλά (33/3).

Φιλικά: Αρκετά τα φιλικά προετοιμασίας για την Καϊσέρισπορ, η οποία επικράτησε του Ανόβερου με 4-2, ενώ έφερε ισάριθμες ισοπαλίες κόντρα σε Ουντινέζε και Αλ Ντουλάχ (Κατάρ). Το τελευταίο φιλικό της κόντρα στον Ολυμπιακό ακυρώθηκε. Γενικά άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις.

Εκτίμηση: Η Καϊσέρισπορ πέρσι έδειξε πως αμυντικά είχε πολλά κενά και πως οφείλει να βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα, αν θέλει να μην φλερτάρει και φέτος με την ιδέα του υποβιβασμού, όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια. Για αυτό ενισχύθηκε σημαντικά και δύσκολα να επαναλάβει τη περσινή κακή σεζόν, ωστόσο η παραμονή της δεν είναι εξασφαλισμένη.

 

Σίβασπορ

Τι έκανε πέρσι: Επιστροφή για τη Σίβασπορ στην μεγάλη κατηγορία, μετά από απουσία ενός έτους. Πέρσι οι «κόκκινοι» είχαν μία εξαιρετική χρονιά στην 2η κατηγορία, τερματίζοντας δίκαια στην πρώτη θέση, με κύριο χαρακτηριστικό τους την πολύ καλή άμυνα.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας παραμένει και φέτος ο 61χρονος Τούρκος προπονητής Σαμέτ Αϊμπάμπα, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα τον Μάρτιο και παρά το κακό του ξεκίνημα, η εξαιρετική συνέχεια αλλά φυσικά και η πρώτη θέση έπεισαν άπαντες για τις ικανότητές του.

Έδρα: Sivas (27.532)

Μεταγραφές: Όπως ήταν φυσικό ο σύλλογος το καλοκαίρι αποδέσμευσε αρκετούς παίχτες, δίχως όμως να χάσει κάποιον σημαντικό, ενώ ενισχύθηκε αρκετά. Οι επιθετικοί Αρούνα Κονέ (Έβερτον) και Ντεμίρ (Τραμπζονσπόρ), οι στόπερ Ντζιακόφ (Ντ. Μόσχας) και Μπίαρσμπιρ (πρώην Γκέτεμποργκ και ΠΑΟ), αλλά και ο μπακ Έλντερσον (Μονακό) είναι οι μεταγραφές που ξεχωρίζουν.

Φιλικά: Λίγα τα φιλικά που έδωσε μέσα στο καλοκαίρι, ενώ στα πιο πρόσφατα αντιμετώπισε 3 ομάδες από την Τουρκία που αγωνίζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες.

Εκτίμηση: Επιστροφή στην πρώτη κατηγορία για την Σίβασπορ, που έχει θέσει ως στόχο την άνετη παραμονή της στην κατηγορία. Η ομάδα ενισχύθηκε και δίνει την εντύπωση πως εύκολα ή δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει. Το δέσιμο όμως ανάμεσα στους παίχτες θα παίξει σημαντικό ρόλο, αφού μιλάμε μία εντελώς νέα ομάδα.

 

Μαλάτιασπορ

Τι έκανε πέρσι: Η Μαλάτιασπορ είναι ομάδα που ξανά ιδρύθηκε το 1986 και φέτος 11 χρόνια μετά τον υποβιβασμό της επιστρέφει στην Σούπερ Λιγκ. Πέρσι πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση στην Β’ κατηγορία και πήρε απευθείας το εισιτήριο ανόδου.

Προπονητής: Παρόλο που την ομάδα ανέβασε την Σούπερ Λιγκ ο Ιρφάν Μπουζ, η διοίκηση αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον 47χρονο Τούρκο τεχνικό Ερτουγκρούλ Σαγλάμ, ο οποίος τα τελευταία 2 χρόνια ήταν άνεργος, φεύγοντας ως αποτυχημένος από την Μπούρσασπορ, αν και το 2010 την είχε οδηγήσει στον τίτλο.

Έδρα: Malatya İnönü (10.411)

Μεταγραφές: Ο σύλλογος το καλοκαίρι αποδέσμευσε αρκετούς παίχτες που η δυναμική τους δεν έκανε για την Σούπερ Λιγκ, ενώ προχώρησε σε ορισμένες αρκετά ποιοτικές προσθήκες. Ξεχωρίζουν αυτές του επιθετικού μέσου Μπαράζιτε (Ουτρέχτη), του φορ Μπουταϊμπ (Στρασβούργο), του μπακ Σισοκό (Άστον Βίλα) και των εξτρέμ Σαχίν (Κασίμπασα) και Ντία (Νανσί).

Φιλικά: Ελάχιστα τα επίσημα φιλικά των νεοφώτιστων, ξεχωρίζουν αυτά που έδωσε προ ημερών σε τουρνουά που διοργανώθηκε επί τουρκικού εδάφους ανάμεσα σε ομάδες της κατηγορίας. Εκεί η Μαλάτιασπορ ηττήθηκε από τη Γκεντσεμπιρλίγκι με 1-0, αλλά επικράτησε επικράτησε της Καραμπούκσπορ με 2-1.

Εκτίμηση: Νεοφώτιστη ομάδα και σίγουρα άπειρη η Μαλάτιασπορ, ενώ και ο προπονητής της αποτελεί ερωτηματικό. Έγιναν ορισμένες σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, ώστε να την βοηθήσουν να αποφύγει τον υποβιβασμό, που είναι και ο πρωταρχικός στόχος του συλλόγου. 

 

Γκοζτέπε

Τι έκανε πέρσι: Η Γκοζτέπε επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία φέτος μετά από 15 χρόνια, παίρνοντας πέρσι το 3ο εισιτήριο ανόδου στην διαδικασία των πλέι οφ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν ήταν στις πρώτες θέσεις, ωστόσο στο τέλος η άνοδος της ήταν μία μικρή έκπληξη.

Προπονητής: Πέρσι τα ηνία της ομάδας ανέλαβε, πρώτη φορά στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής, ο νεαρός τεχνικός Ταμέρ Τουνά. Σαφέστατα άπαντες έμειναν ικανοποιημένοι με την δουλειά του και για αυτό δίκαια παραμένει και φέτος στο τιμόνι της ομάδας.

Έδρα: Doğanlar (6.047)

Μεταγραφές: Όπως ήταν λογικό οι νεοφώτιστοι κινήθηκαν αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι, ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν μία αρκετά ανταγωνιστική ομάδα. Ήρθαν ως ελεύθεροι ο γκολκίπερ Μπέτο (πρώην Σπ. Λισαβώνας), ο μπακ Σαριόγλου (πρώην Γαλατασαράι), οι μέσοι Κάστρο (πρώην Κασίμπασα) και Σκαριόνε (πρώην Μακάμπι Τελ Αβίβ) και ο εξτρέμ Γκουφράν (πρώην Νιουκάστλ). Δανεικοί δόθηκαν 2 από τους περσινούς βασικούς, ο φορ Κονέ (27/6) και ο στόπερ Σεχλέν (33/1).

Φιλικά: Δοκιμάστηκε κατά την διάρκειας της προετοιμασίας αρκετά η Γκοζτέπε παίζοντας με ομάδες διαφορετικών χωρών και φιλοσοφιών, δείχνοντας αρκετά αδύναμη στις περισσότερες περιπτώσεις. Ηττήθηκε από τη Ζυρίχη, επικράτησε της Γιάμπλονετς, ηττήθηκε στο τελευταίο φιλικό της κόντρα σε ομάδα της Β’ κατηγορίας.

Εκτίμηση: Η ομάδα από τη Σμύρνη επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία, με τον ενθουσιασμό να είναι παραπάνω από φανερός. Ενισχύθηκε αρκετά ωστόσο ο στόχος της παραμονής δείχνει αρκετά δύσκολος.

Ganador

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ