foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ292
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πως οι Ασιάτες μπουκ αξιολογούν τα πρωταθλήματα

Στοιχηματική θεωρία | 29 Ιουλ 2013 06:54

Στο μυαλό του οποιουδήποτε παίκτη, από τον ευκαιριακό ως τον επαγγελματία, όλα τα πρωταθλήματα δεν είναι ίδια. Υπάρχουν λίγκες που παίρνουν τεράστιο τζίρο για συγκεκριμένους λόγους (με κυριότερους τη δημοφιλία και την αξιοπιστία τους) και άλλες που παίρνουν πολύ λιγότερο παιχνίδι. Γι’ αυτό και οι Ασιάτες μπουκ αξιολογούν τα πρωταθλήματα με πολύ διαφορετικό τρόπο.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά από το 2007 και έπειτα όταν και ξεκίνησαν να μπαίνουν οι Ασιατικές πλατφόρμες δυναμικά στην Ευρωπαϊκή αγορά μέσω της διαφήμισης στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Ευρωπαίοι μπουκ έχουν χάσει την κυρίαρχη θέση τους στην αγορά στο στοίχημα ποδόσφαιρο. Το «Ασιατικό χάντικαπ» αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές γιατί οι πιθανότητες να κερδίσει ο παίκτης εκτοξεύονται ποσοστιαία από το 33% στο 50% στα μισά χάντικαπ (0.5, 1.5 κλπ), ενώ επιπλέον οι πλατφόρμες της Ασίας έχουν πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα με αποτέλεσμα πιο άμεσες πληρωμές.

Ο τζίρος και το spread για τους Ασιάτες μπουκ

Το κείμενο αυτό εστιάζει στην αντιμετώπιση των ασιατικών ιστοσελίδων, για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι Ασιάτες μπουκ έχουν πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα από τις Ευρωπαϊκές, τα όρια είναι μεγαλύτερα, οπότε και ο τζίρος που δέχονται και η «προσοχή» που οφείλουν να δείχνουν είναι μεγαλύτερη.

Ο δεύτερος λόγος είναι η χρησιμοποίηση από τις πλατφόρμες του spread, δηλαδή του ποσοστού κέρδους στις Ασιατικές αγορές (asian handicap, over/under). Το spread είναι η απόσταση της απόδοσης από το 2.00. Σε μία αγορά πχ 1.95-1.95 ή 1.97-1.93, η συνολική διαφορά των δύο αποδόσεων από το 2,00 είναι 10 μονάδες (από το 2.00) είναι το ποσοστό κέρδους των ιστοσελίδων. (Η γκανιότα στην παραπάνω αγορά είναι 2.5%).

Κάθε φορά που αλλάζει η απόδοση σε μία επιλογή πχ από 1.95 σε 2.00 αυτόματα προσαρμόζεται και η απόδοση του άλλου σημείου ώστε να μένει το spread σταθερό στο 10, δηλαδή από 1.95 σε 1.90 κ.ο.κ. Αν η απόδοση είναι ανώτερη του 2.00 τότε μετατρέπεται σε αρνητική (Μαλαισιανή απόδοση – δείτε εδώ για τις μετατροπές αποδόσεων).

Μax bet και αλλαγές

Η θεμελιώδης διαφορά των ευρωπαϊκών από τις ασιατικές πλατφόρμες είναι ο τρόπος που χειρίζονται τα μεγάλα σε όγκο στοιχήματα. Η πλειονότητα των Ευρωπαϊκών ιστοσελίδων trad-άρουν τα στοιχήματα «εκ των έσω» («in-house»), δηλαδή ανεβοκατεβάζουν την απόδοση ώστε να οδηγήσουν τους παίκτες να ποντάρουν στο σημείο που θέλουν. Κάθε όμως αγορά δέχεται ένα μέγιστο στοίχημα από τον εκάστοτε παίκτη, που σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας ή μεγαλοπαίκτης δεν καλύπτεται, γιατί δεν θα του επιτραπεί να ξαναποντάρει, έστω και σε μικρότερη απόδοση.

Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά με τους Ασιάτες μπουκ. Όλες οι «αυθεντικές» Ασιατικές πλατφόρμες (IBC Bet, SBO Bet), συν την Pinnacle δέχονται ένα μέγιστο στοίχημα σε κάθε αγορά, για να είναι σε θέση να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την υποχρέωση τους. Μόλις κάποιος παίκτης στοιχηματίσει ένα max bet αυτόματα η αγορά θα κλειδώσει, η απόδοση θα αλλάξει και σε λίγα δευτερόλεπτα η αγορά θα ανοίξει ξανά. Ο ίδιος παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να ποντάρει όσες φορές επιθυμεί στο μέγιστο στοίχημα.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ασιάτες μπουκ προσεγγίζουν το προϊόν πιο επαγγελματικά και «διώχνουν» εκτός πλατφόρμας την έκθεση (π.χ. trad-άρουν στο ανταλλακτήριο) αν αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί «in-house». Αυτή η πολιτική των Ασιατικών στρέφει τους περισσότερους μεγαλοπαίκτες (High Rollers) προς τις ασιατικές αγορές, γι’αυτό και οι κινήσεις των αποδόσεων στην Ασία είναι ικανές να μεταβάλλουν τις τιμές σε όλη την αγορά.

Κατάταξη με βάση το spread

Οι βασικές αγορές που «παίρνουν» ποντάρισμα στην Ασία είναι το χάντικαπ και το over/under, καθώς η κορυφαία ευρωπαϊκή αγορά 1Χ2 δεν είναι δημοφιλής. Πάντα το spread στο χάντικαπ είναι δύο μονάδες μικρότερο από το over/under. Δηλαδή μία αγορά όπως η Ελληνική Σούπερ Λιγκ, προσφέρεται στο 10-12, δηλαδή 10 ασιατικό χάντικαπ και 12  στο over/under (πχ ΑH: 1.95-1.95 και OU 1.95-1.93).

Υπάρχει, λοιπόν, μια άτυπη κατάταξη της σημαντικότητας των πρωταθλημάτων με βάση το spread, αλλά και το max bet, δηλαδή το μέγιστο ποντάρισμα που μπορεί να κάνει ένας παίκτης. Φυσικά οι τιμές αυτές αφορούν prematch αγορές και όχι το live.

Το μέγιστο ποντάρισμα διαφέρει σε κάθε πλατφόρμα, όσο πιο μεγάλο όμως είναι το spread τόσο μικρότερο είναι και το max bet. Π.χ. στο Ελληνικό πρωτάθλημα το Spread είναι 10-12 και το max bet σε μία μέση πλατφόρμα περίπου 300 ευρώ. Τα μέγιστα όρια χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, max – medium - small stake.

Σε πιο σημαντικά πρωταθλήματα οι πλατφόρμες προσφέρουν 2 ή 3 line χάντικαπ και over/under (π.χ. Aσιατικό στο 0.5,  0.75 , 1 κλπ και over/under στο 2, 2.5, 3 κλπ). Στα μικρότερα είναι διαθέσιμο μόνο ένα line.

1) To Big-Four: Είναι τα τέσσερα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Spreads: 6-10 ή 8-10/ Max stake (3 αγορές ασιατικό χάντικαπ και over/under)

Αγγλία - Premier League Ισπανία - Primera Division Γερμανία - 1.Bundesliga Ιταλία - Serie A UEFA Champions League

2) Spreads: 10-12/ Max stake (3 αγορές ασιατικό χάντικαπ και over/under

Αγγλία - Championship Γερμανία - 2.Bundesliga Γαλλία - Ligue 1 Ολλανδία - Eredivisie

3) Spreads: 10-12/ Medium Stake (2-3 αγορές ασιατικoύ χάντικαπ και over/under)

Ισπανία - Segunda Division Πορτογαλία - Primeira Liga Σκωτία - Premiership Βέλγιο - Jupiler League Γαλλία - Ligue 2 Ελβετία - Super League Αυστρία - Bundesliga Ιταλία - Serie B Σουηδία - Allsvenskan Σουηδία - Superettan Νορβηγία - Eliteserien Δανία - Superligaen Φινλανδία - Veikkausliiga ΗΠΑ - MLS Βραζιλία - Serie A Ιαπωνία - J1 League Ιαπωνία - J2 League Αυστραλία - A-League Ρωσία - Premier League UEFA Europa League

4) Spreads: 10-12/ Medium Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)

Αγγλία - League 1 Αγγλία - League 2 Αγγλία - National League Ιρλανδία - Premier League Ιρλανδία - Division One Ισλανδία - Premier League Ολλανδία - Jupiler League Αυστρία - Eerste Liga Τσεχία - First League Γερμανία - 3.Bundesliga Πολωνία - Extraklassa Νορβηγία - Division 1 Δανία - Division 2 Ελλάδα - Superleague Τουρκία - Superlig Μεξικό - Apertura-Clausura Χιλή - Apertura-Clausura Αργεντινή - Primera Division Κορέα - K-League Classic

5) Spreads: 12-14/ Small Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)

Πορτογαλία - Segunda Liga Σκωτία - Championship Σκωτία - League One Σκωτία - League Two Βέλγιο - First Division Γερμανία - Regionalliga Πολωνία - I Liga Ελβετία - Challenge League Βραζιλία - Serie B

6) Spreads: 10-12/ Small Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)

Β.Ιρλανδία - Premiership Ιταλία - Lega Pro Ρουμανία - Liga 1 Κροατία - 1.HNL Κύπρος - A Κατηγορία Ουκρανία - Premier Liga Όλες οι Αραβικές λίγκες

7) Spreads 16-18/Small Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)

Σλοβακία - Fortuna Liga Ουγγαρία - NB I Λιθουανία - A Lyga Σλοβενία - Prva Liga

8) Spreads 18-20/ Small Stake (1 αγορά Ασιατικού χάντικαπ και over/under)

Ουαλία - Premier League Σερβία - Superliga Όλες οι υπόλοιπες λίγκες της Λατινικής Αμερικής Όλες οι υπόλοιπες λίγκες της Ασίας Όλες οι υπόλοιπες λίγκες της Ανατολικής Ευρώπης

*Οι εθνικές διοργανώσεις των Κυπέλλων ξεκινούν από spread 10-12 και medium stake.

Αξίζει να σημειωθεί πως από ότι βλέπουμε οι πλατφόρμες έχουν σε μεγάλη εκτίμηση ως προς την "καθαρότητα του προϊόντος" και το ενδιαφέρον του κοινού τις Σκανδιναβικές λίγκες και την Ιαπωνία. Αντίθετα, είναι αρκετά επιφυλακτικές στο πρωτάθλημα της Κύπρου, όπως και στις λίγκες της Ανατολικής Ευρώπης και σε αυτές της Λατινικής Αμερικής (πλην Βραζιλίας, Χιλής, Αργεντινής).

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ