Menu
Αρχική » Στοιχηματική θεωρία » Οδηγός στοιχήματος στο τένις » H αξία του trading στο τένις – Tεχνικές και στρατηγική

H αξία του trading στο τένις – Tεχνικές και στρατηγική

trading στο tennis

Το Αυστραλιανό Όπεν ξεκινά και όσοι ασχολείστε με το τένις σίγουρα θα γνωρίζετε θα γνωρίζετε πόσο γρήγορο άθλημα είναι. Ένας πόντος μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, ενώ όσο ασήμαντος και αν είναι για την εξέλιξη του παιχνιδιού ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα κινήσει την απόδοση. Διαβάστε για το τένις, το «βασιλιά» του trading και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Τί είναι δηλαδή το trading; Mπορείτε να διαβάσετε να αναλυτικά για το πως λειτουργεί στον Οδηγό για τα ανταλλακτηρία στοιχήματος. Σε γενικές γραμμές, είναι η πράξη του να αγοράζουμε σε υψηλότερη τιμή (απόδοση) και να πουλάμε σε χαμηλότερη, εξασφαλίζοντας κέρδος από αυτή τη μεταβολή.
Στο αθλητικό στοίχημα, ο αγώνας εναντίον των εταιρειών είναι άνισος και για να έχουμε κέρδος θα πρέπει να έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχιών σε τακτική βάση. Προφανώς υπάρχουν και κάποιες παίκτες μετρημένοι στα δάκτυλα που θα κερδίσουν 2-3 φορές το χρόνο και θα τινάξουν την μπάνκα. Αναφερόμαστε όμως στην πλειονότητα των παικτών.

Η διαφορά του ανταλλακτηρίου από το sportsbook (μπουκμέϊκερς), είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσει η ομάδα που αρχικά ποντάραμε τον αγώνα. Αρκεί να αλλάξει υπέρ μας η απόδοση. Υπάρχουν γρήγορα αθλήματα όπως το τένις και το μπάσκετ που συνήθως έχουμε αρκετές ευκαιρίες να «βγούμε» με κέρδος μέσα στο παιχνίδι, όλα όμως είναι θέμα timing και εμπειρίας. Με τον καιρό θα καταλάβετε ποιά είναι η τάση των αποδόσεων και θα προσεγγίζετε τις αγορές καλύτερα.

H διαφορά του τένις με το ποδόσφαιρο, είναι πως «ο βασιλιάς των σπορ» εμπεριέχει μεγαλύτερο ποσοστό πρόβλεψης. Εάν δηλαδή ποντάρουμε στον άσσο και η ομάδα μας δεχτεί γκολ ή κόκκινη κάρτα ή ακόμα και εάν το παιχνίδι οδεύει προς τη λήξη και παραμένει ισόπαλο, είναι δεδομένο ότι θα έχουμε χασούρα. Αντίθετα εάν σκοράρει πρώτη, κλειδώνουμε καλό κέρδος. Έχει όμως ρίσκο και σκοπός στο ανταλλακτήριο είναι να το μειώσουμε στο ελάχιστο. (υπάρχουν τεχνικές στο σκορ όμως θα τις αναλύσουμε σε άλλο άρθρο).

Το τένις δίκαια θεωρείται ο «βασιλιάς του trading». Kάθε πόντος σημαίνει και αλλαγή απόδοσης. Μπορείς να βγεις σε πολλά σημεία του παιχνιδιού και χρειάζεται υπομονή. Υπάρχουν βέβαια και τα pro tools (βλέπε API) τα οποία όμως δεν θα μας απασχολήσουν σε αυτό το άρθρο. Πρώτα απ’όλα πρέπει να μπούμε στη φιλοσοφία.

Τεχνικές trading στο τένις

Στο τένις το «Α» και το «Ω» είναι να παρακολουθούμε τα παιχνίδια. Προτιμότερο βέβαια να έχουμε εικόνα γιατί βλέπουμε που βρίσκεται το «μομέντουμ», ποιός δηλαδή έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι κάθε στιγμή. Εναλλακτικά και η εικονική απεικόνιση αγώνα (πχ Bet365) μας καλύπτει.
Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες θα πρέπει να κάνουμε μία εκτίμηση για τα παιχνίδια που θα ποντάρουμε και να καταστρώσουμε τη στρατηγική μας. Δεν πιάνουμε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο.

Οι 4 στρατηγικές

1. Ποντάρισμα  υπέρ του φαβορί εάν να χάσει το πρώτο σετ
Είναι μία πολύ αποδοτική και κερδοφόρα στρατηγική. Εάν το φαβορί του αγώνα χάσει το πρώτο σετ, η απόδοση του θα ανέβει από το 1.40-1.50 στο 2.00-2.30. Ποσοστίαια τα αουτσάϊντερ είναι πολύ πιθανότερο να κατακτήσουν το πρώτο σετ παρά κάποιο από τα επόμενα. Συνήθως το φαβορί ξεκινά δυνατά, αποφασισμένο να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Με καλή απόδοση στο πρώτο service η απόδοση θα πέσει, ενώ αν μείνουμε στο παιχνίδι και περιμένουμε να πουλήσουμε στο break, θα «βγούμε» με πολύ μεγάλο κέρδος.

atennis
2. Ποντάρισμα υπέρ του φαβορί και trading μετά από μπρέϊκ (ή από πρώτο hold).
Αρκετά αποδοτική τακτική. Αν κάνει το φαβορί μπρέϊκ κλειδώνουμε άμεσα σημαντικό κέρδος. Έχουμε μικρό κέρδος, ακόμα και εάν σερβίρει πρώτο και κρατήσει το game του. Εάν όμως το φαβορί δεχτεί μπρέϊκ, θα πρέπει να αποφασίσουμε ανάλογα με την εικόνα του παιχνιδιού, εάν θα μείνουμε μέχρι να «γυρίσει» ή εάν θα βγούμε με ζημιά.

3. Τrading game by game
Είναι ίσως η τεχνική με το μικρότερο ρίσκο, αλλά για να έχουμε καλό κέρδος, θα πρέπει να έχουμε μεγάλο κεφάλαιο. Κατά κανόνα, ποντάρουμε στον server όταν το σκορ είναι στο 30-0, υπό προϋποθέσεις και στο 30-15. Μετά την κατάκτηση του game, θα έχουμε μία πτώση απόδοσης 0.05-0.10.
Εάν είμαστε εξοικοιωμένοι με το trading, μπορούμε να συνεχίσουμε μεταφέροντας το ΚΕΡΔΟΣ κάθε φορά στον server. Σιγά σιγά το κέρδος μας θα μεγαλώνει, ενώ ακόμα και εάν γίνει μπρέϊκ δεν θα έχουμε χάσει μέρος του κεφαλαίου αλλά μόνο κέρδη. Είναι η τεχνική όπως γράφουμε με το μικρότερο ρίσκο.

4. Τrading point by point
Πολύ «hardcore» και δεν συνίσταται ακόμα και σε επαγγελματίες. Ουσιαστικά παίζουμε με την τάση των αποδόσεων. Προβλέπουμε βάσει πιθανότητων πως θα κινήθει η απόδοση σε κάθε πόντο και τις πιθανότητες ο server ή ο αντίπαλος παίκτης να πάρει τον πόντο/γκέϊμ. Η τεχνική έχει αρκετό τζόγο μέσα και καλό είναι να την αποφεύγουμε.

 

Betting School

Σας άρεσε ο παραπάνω οδηγός; Γραφτείτε δωρεάν στο newsletter για να λαμβάνετε όλα τα νέα άρθρα της στοιχηματικής θεωρίας στο email σας!

Κάντε like στη σελίδα του foxbet.gr και ακολουθήστε μας στο Twitter!

Comments